בלגיה - מלכה כה ענווה
-
חברות יקרות, חברים יקרים
הימים ימים לא קלים, והלילות טורדי מנוחה. לא קל ולא פשוט בזמנים לא זמנים אלה להתיישב אלי מקלדת ולהנביע מתוכה אושר וקסם, שכרון חושים של חופש בצבעים עזים, בקולות מתרוננים, בלב מתפקע.
ואולי דווקא אין זמן מתאים מזה?
ואולי אין בריחה נכונה מזו?
ואולי זהו השביל הנכון בו כולנו כה רוצים ללכת, אליו כולנו מבקשים להגיע.
אז הפור נפל והסיפור יסופר.
זהו סיפורה של בלגיה, ובמיוחד של טיולנו שהתמקד בחבל הארדנים.
זהו סיפור של יופי, של תום, של ענווה ושל שפיות.
זהו סיפור של ארץ קטנה ונפלאה שפתחה בפנינו את דלתותיה.
אז - לפני שמתחילים - קרדיט אחד, תודות ענקיות והתנצלות מקדימה.
הקרדיט - על שם האשכול - לסופרת הצרפתיה קתרין פנקול אשר מספרה 'העיניים הצהובות של התנינים' שאלתי את הכותרתף שבעיני כה מתאימה וכה נכונה.
התודות הענקיות לחברי הפורום הנפלאים כל כך ובאמת שנרתמו ועזרו וכתבו וייעצו עד בלי די.
אז -
אלונה, זיוה, לי, אנשים טובים, מיקה, יעל, רחל01, מנדי, ענת קמה וענת 'מהבית של ענת', אלעד - וכמובן יונית הנהדרת שביחד עם ספרה המצויין טיילה איתנו מידי יום ביומו - אלפי תודות מקרב לב.
תרומתכם לאושרנו לא תסולא בפז.
ואם שכחתי מישהו - סליחה סליחה ושוב סליחה.
וההתנצלות המקדימה -
הסיפור יסופר לאט מהרגיל ובמקוטע עקב שלל התחייבויות שונות ומשונות.
אל נא תכעסו עלי בשל כך...
אז זהו. די להקדמות... עוד מעט מתחילים, וככה סתם על מנת להכנס לאווירה - מקצת שבמקצת של תמונות לפתיחה....
שבוע טוב ושקט לכולם
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק - כבר שמרתי במועדפים את השרשור הזה ואני מצפה בקוצר רוח להמשך הסיפור! התמונות בהחלט מושכות, שיהיה שבוע טוב

-
בלגיה - מלכה כה ענווהרציתי לצעוק ראשון ראשון.עשיתי רפרש כדי לא לצאת חומוס... אז - שני שני...
גו שמוליק..
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,
עם הפתיחה הכל כך מדויקת שלך, אני שמחה להצטרף אליך ואל משפחתך, לטעום קמצוץ מהקסם שכנראה חוויתם. תמונות וסיפורים מבלגיה תמיד נוגעים בי, וכשמדובר בך, אני מתמלאת בציפייה לבאות. שמחה שהייתם ונהניתם למרות הקושי שבימים המכבידים האלה. רואה שצעדתם ביחד עם אחד המצעדים הססגוניים האלה שרק מלראות את התמונה נמרח לי חיוך על הפנים.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק - נכון אמרת - זו הבריחה הכי נוחה לקצת שפיות. תודה.
לי אישית נוח בינתיים גם עם קצב איטי, שכן זה הקצב האפשרי. הלוואי הלוואי שיהיו כל הסיבות להאיץ.
בלגיה מקסימה!
רבקה
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק יקר,
גם אצלי עברו אותן מחשבות בדיוק. אתמול בערב היה הזוי - הוא נע אצלי בין רגעים של טעימה ועיבוד ועיכול של הטיול הנפלא שהיה לנו באוסטריה דרך הכתיבה עליו בפורום, לבין ישיבה מול הטלויזיה כשאני ממררת בבכי כמו ילדה אל מול תמונות יפי הבלורית והתואר, וחלומותיהם שנגדעו, שלא לדבר על קצינת נפגעים לשעבר ורדה פומרנץ המיוחדת שריסקה אותי לרסיסים.
אלו הם חיינו בארץ הזו, אין מנוס מהסכיזופרניה אבל, וסליחה על הקלישאה, חייבים לשמר גם את הטוב והיפה והנורמלי שממלא לנו את המצברים ובונה את חוסננו כעם.
הנה אפילו עכשיו בזמן שכתבתי את זה עשיתי הפסקה לצפות בכתבה המרגשת על הטיפול בפצועים בסורוקה.
ואני ממתינה לסיפורך, שבטוח יהיה נפלא ויעלה לי רעיונות בראש לגבי בלגיה....
שבוע טוב ושקט.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהבא נקשיב שמוליק להתרשמותכם מהמדינה שבעינינו היא ה'חיוורת' ביותר באירופה.
אולי 'נפקח עיניים' ונשתכנע שאנו טועים שנים כה רבות?
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק היקר,
ברוכים השבים מבלגיה
הטיול שלכם מאוד מסקרן ומעניין
ממש שמחתי שבחרת לשתף
קח את הזמן והקצב שלך בכתיבה
ההתחלה נראית מבטיחה והתמונות מקסימות!
שיהיה שבוע טוב

-
בלגיה - מלכה כה ענווהגם אני ממתינה ויודעת שהמלך הכה ענו של הפורום ידע להוציא את המיטב מכל מקום בניסוחיו המדויקים להפליא ובמבטו הייחודי
-
קיוויתי מאוד שתקבל את ההחלטה הנכונה - איזה כיף שהתחלת לספר
קח את הזמן... גם אני ממתין כאן...
שבוע טוב ושקט,
רובי -
בלגיה - מלכה כה ענווהיופי שהחלטת לספר.
מחכה להמשך
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,היי
מחכה בתור גם אני לסיפור הטיול שלך.
על חטאי אני מכה- באופן בלתי מוסבר,לא כל כך שמתי לב בעבר,לשפה העשירה שלך,החכמה והדרך שבה אתה מעלה את הדברים.
מבטיחה לתקן את העניין הזה.
ולעניין שלשמו התכנסנו כאן-כבר מהפתיח שלך אני חושבת שכמו שנידלקת על האלפים הצרפתיים דרך הסיפור שלי,אני אדלק על מקומות שלא היו במגירת החלומות שלי.
מחכה בסבלנות....
-
בלגיה - מלכה כה ענווהיופי, שמוליק, נהדר.
אין אסקפיזם בריא וטוב יותר מזה של לטייל איתך בבלגיה. אשמח לראות אותה דרך העיניים האוהבות שלך. מחכה להמשך. ושיהיה לאט. חצי קיץ עוד לפנינו, מי ייתן ויהיה רגוע, שקט ומנומנם, ממש כמו בלגיה

-
בלגיה - מלכה כה ענווהשלומות לכולם מתל אביב המהבילה,
שימחתם אותי מאוד!
עומרי -
יופי שמצאת זמן עבורי בשעה שאתה מספר בחן רב כל כך על צפון איטליה שלכם.
דני -
בשבילי אתה תמיד ראשון.
[ובהזדמנות זו - אם יורשה לי - מי מכם שטרם עיין בבלוג המהפנט של דני על ברזיל - לא יודע מה הוא הפסיד!!]
זיוה -
כל כך שמח שאת כאן. לפני הנסיעה קראתי כמעט כל מילה שכתבת על בלגיה והיית לנו לעזר רב.
ובאשר למרשים - כפי שכבר כתבתי לאחר שובי באשכול של רונית - הכל בזכותך!! ומגיעה לך תודה ענקית על ההמלצה החמה הזאת.
זו היתה חוויה מקסימה במיוחד.
רבקה -
ברוכה הבאה לסיפון. לצערי כי רב, גם בגלגול הבא לא אצליח לדבר טוב כמוך בתמונות, אבל אני מקווה שברברת חביבה תכסה על זה, ולו במעט ...
יונה וקשת -
חולם ביחד איתך על יונה עם עלה של זית. את הקשת דווקא פגשנו בבלגיה.
ובכל מקרה - איזה כיף שבאת!
צפריר -
חתיכת אתגר הצבת בפני, וקטונתי, אף שאעשה כמיטב יכולתי הדלה.
אתה יודע - לפעמים, על מנת להקשיב, כדאי דווקא לעצום את העיניים....
לי -
הרבה בזכותך החלטתי לספר את הסיפור - אז מצויין שגם את כאן!
קיפודה -
תודה!
תארים כה רמים באמת שאינם מגיעים לי, אך מבטיח להשתדל לעשות את המיטב....
ובלעדייך - זה הרי לא היה אותו הדבר.
רובי -
זכרונות דרום קוריאה שלך עוד מתנגנים אצלי.
איזה שיר יתקבל משילוב קוריאני - ארדני?
ברוך הבא לסיפורנו.
איילת -
המשך בוא יבוא גם אם יתמהמה...
היכן עוד אפשר לעבור ככה, בלחיצת כפתור, מסלובניה - לקרואטיה - לבלגיה ובחזרה?
מציץ כל הזמן לאשכול שלך ובודק אם יש התפתחויות...
דבורה - בכלל לא כדאי לתקן משהו שמעולם לא התקלקל. הביאי איתך את ניחוחות האלפים היפהיפיים שלך ואנחנו מסודרים.
אלונה - ועכשיו - כשאת באת - אפשר באמת להתחיל!
אז אוטוטו....
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהמי ומי בנוסעים -
מלכתי האמיתית (ותסלח לי בלגיה כמובן) - בת הזוג.
הבכורה, המקסימה והבכירה שסיימה שנת לימודים מתישה במיוחד ובשנה הבאה עלינו לטובה מתחילה את שנתה האחרונה בתיכון.
השחמטאי חובב הריגושים, המכשירים האלקטרוניים והגומי - אוטוטו בר מצווה.
הנסיכה - האמנית הקסומה - בת 10.5,
וכמובן - עבדכם הנאמן.
כיצד טסים -
Brussels Airlines
המראה ב - 01:20 מנתב"ג ונחיתה בחמש בבוקר בשדה התעופה בבריסל (ועל כל אלה בהמשך).
כרטיסים נרכשו יובלות מראש - תמורת הסך של כ - 470 דולר לכרטיס.
היכן ישנים -
או.... כאן מומלץ לכולם להזדקף ולשים לב היטב -
שהינו בצימר נפלא ומופלא בעלות של 73 יורו בלבד ללילה, כולל ה-כ-ל.
תודות מלוא הטנא מגיעות לאלונה, ששלחה את הלינק - ל - 'צימר של ענת'.
אגב - תאמינו או לא - פלורנס המקסימה טענה בתוקף שהיא זוכרת היטב את ענת שביקרה אצלה לפני חמש או שש שנים - וזכתה שייקרא הצימר מכאמאז ומכאן ולהבא - על שמה.
אז אלונה גם הדגישה שקשה - קשה עד מאוד - למצוא אותו ועוד כמה מובחרים שכמותו - פנויים, ועל כן - כך המשיכה היא והמליצה - כדאי לשנס מותניים ויפה שעה אחת - או שעתיים - קודם...
ואני הרי בחור ממושמע, ושמדובר באלונה - על אחת כמה וכמה, אז (החזיקו את הכסאות) - במחצית השנייה של אוגוסט 2013 ההזמנה הושלמה לשמחת כל הנוגעים בדבר (ופלורנס לא התאפקה וציינה לקראת הפרידה המרגשת שרגילה היא לקבל פניות רבות מישראלים - על פי רוב ביוני - ליולי הקרוב, ולכן, מה רבה היתה הפתעתה לקבל מישראל את פנייתי הכה מוקדמת...).
אז - זהו המקום -
Gite alize
(Rue des Aubépines 84 4557 Ramelot (Tinlot
E-mail : [email protected]
המדובר בבית בן שתי קומות - המתאים לאירוח של תשעה אנשים - שהועמד כולו לרשותנו.
המקום מקסים, מעוצב בחן רב, נוח להפליא, טובל באווירת הכפר, משרה נינוחות ורוגע וידידותי למשתמש.
מטבח מאובזר לעילא ולעילא, גינה נפלאה עם ציוד גינה מתבקש, מכונת כביסה למעוניינים, שולחן פינג פונג ועוד משחקים, טלויזיה כמובן, אופניים שהועמדו לשימושנו לפי בקשה, פינוקים שונים (תרנגולות המטילות ביצים טריות וחופשיות ממש עבורנו... מיצים וריבות תוצרת בית כמו גם שוקולדים שהמתינו לנו עם בואנו, שלל עלונים ופומפלטים וכיו"ב ועוד) ומעל לכל אלה - יחס יוצא מהכלל מצד פלורנס ופייר שסייעו בכל בקשה בנחמדות ובנועם ששבו את ליבנו. פלורנס ופייר גרים בבית הסמוך והם זמינים כמעט בכל עת.
אם יתעקש מי מכם וישאל - ובכל זאת - הב לנו איזה חיסרונצ'יק קטן - אז אספר שבענייני קליטת ה - wi-fi, נרשם יתרון בולט עד מאוד לפינת ההסבה הצמודה למטבח - שהפכה למקום משכן החיבור הלא קדוש לצביליזציה המעוננת שלנו.
בשאר חלקי הבית - אמממ...לא בדיוק.....
בדיעבד, אני מודה ומתוודה שחסרון זה הפך ליתרון בולט שתרם לא מעט לחופשתנו, שכן - כך - מצד אחד - עסקנו פחות (אך עדיין כואב) בקורות העם היושב בציון - שלא היו מהזן מרומם הרוח דווקא, כידוע, ויותר בעניינים אחרים מוצלחים בהרבה .
ומהצד השני - אילו רק רצינו, ומתי שרצינו - יכלנו....
באשר למיקום -
הצימר ממוקם צפונית מזרחית ל - Dinant - בסמוך מאוד לעיירה המקסימה durbuy (מצפון לה).
כך מהווה הוא נקודת פתיחה טובה מאוד לטיול באזור הארדנים - בכלל, ובארדנים הכחולים - בפרט.
Dinant ו - Namur נמצאות בטווח של כ - 40 דקות נסיעה.
מכלן ובריסל - מצפון מערב, ובויון (Bouillon) מדרום ולכיוון צרפת - נמצאות בטווח של כשעה - שעה ורבע של נסיעה.
מסטריכט ו- וולקנבורג בהולנד - כשעת נסיעה.
ואומנם, ייתכן בהחלט כי צימרים הממוקמים קרוב יותר לציר Dinant - Namur חוסכים בסיכומו של דבר בשעות נסיעה, אבל - ככל שהדברים היו אמורים בנו - אהבנו בכל יום מחדש את פרק הנסיעה הכפרית - הלא ארוך - בתוך נופי הארדנים - בדרך אל ומהצימר שלנו - מעין משיחת מכחול של רוגע ושלווה בדיוק ברגעים הנכונים.
אז אגיד את הדברים בפה מלא - אם אתם מחפשים, אם אתם יכולים - אל תוותרו על הצימר הזה.
בהמשך אצרף מעט תמונות של הצימר ועל השאר ידובר ויודגם באתר...
ובהמשך של ההמשך עוד ארחיב על מה שאין מה להרחיב לגביו במיוחד - מקום הלינה השני אותו נאלצנו לחפש - וגם למצוא - בזכות ביטול הטיסה חזרה והתארכות החופשה, אך זמן לכל ועת לכל חפץ.
היו שלום לעת עתה,
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהתודה גם ממני.
תמשיך לספר בקצב שלך.
גם בעיני הארדנים שווים ביקורים חוזרים.
אלעד
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי שמוליק,
שמחה שהתחלת לספר. קח את הזמן ובקצב שלך קח אותנו למחוזות אחרים לנשום אוויר צח.
ההתחלה מבטיחה ותמונות יפות.
מחכה להמשך...
-
אני נהנית מאוד לקרוא, וכבר מפנטזת על בלגיה ועל הצימר השווה של פלורנס (למרות שבלגיה בכלל לא היתה אצלי בתוכנית).
ממתינה להמשך בסבלנות ובציפייה!
יונה

-
בלגיה - מלכה כה ענווהאלעד -
יופי שבאת....
כייף של אשכול פרסמת על בלגיה וסיפור הקיאקים שלכם מעלה חיוך על שפתי בכל פעם שאני נזכר בו...
מרינה -
ברוכה הבאה!
האם חלה התקדמות עם המשחק בצרפת?
יונה וקשת - אני מבקש שלא לקפח גם את פייר....
קצת תמונות מהצימר לפני שממשיכים...
-
בלגיה - מלכה כה ענווהועוד כמה - ואת השאר תצטרכו לחפש בעצמכם באתר....