בלגיה - מלכה כה ענווה
-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק היקר,
אני כבר שקועה בקריאה ובתמונות.
הכל נראה ומסופר נפלא, הרפתקאות אמיל והארנק והאוכל בטיסה - נהדרות, אבל הכי אהבתי את קטע הפתיחה שלך. ממש קטע ספרותי - משוררי ומאד התחברתי אליו.
ממשיכה לעקוב בהנאה ובציפייה.
שירלי -
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק ברוכים השבים!
מודה (ולא עוזב ירוחם) הגעתי באיחור, אך אטען להגנתי טענת צידוק... גם אנחנו רק אתמול נחתנו, אשר על כן אשלים הפערים במיידי ואצטרף מיד כמו כל אחד לשורה.
תודה על שיתוף, כתיבה נהדרת ותמונות של קסם.
לחיים טובים, לבריאות ולשקט בכל הגזרות

-
בלגיה - מלכה כה ענווהשירלי -
היית חסרה לי וכמה טוב שבאת.
לכבודך - חידת לילה קלילה - מהו השיר הזה ואיזה שיא הוא שבר?
מיקי -
פראג המקסימה העניקה לך חסינות (ואתה יודע שאצלי יש לך אחת כזאת לכל החיים...). שמח מאוד שגם אתה כאן.
עושה מאמץ לספק עוד המשכון בבוקר.....
לילה טוב!
-
בלגיה - מלכה כה ענווהמטרף באיחור, וגם לא מבטיח לקרוא ברצף (בכל זאת תיכף טסים ואני בבלגן של לסגור תוכניות + עבודה + מזוודות),
אבל בינתיים - תענוג לחיך, לעיניים, ועם קצת דמיון גם לאוזניים.
רק אמור לי בבקשה - כיתת היורים גם כיוונה לאנשהו, או רק באויר?
לגבי סיפורי האוטו (שהבטחת עוד המשך) אני מזכיר שלי בבלגיה זו הייתה הפעם הראשונה מזה שנים ארוכות לנהוג בגיר רגיל, וכמות הפעמים שהמנוע כבה (עשרות ביום הראשון), ריחות הקלאז' השרופים, ואפילו אנשים שהציעו עזרה - אז מה זה בלם יד ווישרים? קטן עלינו. -
בלגיה - מלכה כה ענווהאתה פשוט כותב נהדר. תופס את מקומי בשורת המאחרים.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק היקר
בכלל לא חשבתי לקרוא עכשיו על בלגיה.
יש לי או טו טו טיול קיץ ולא מספיקה כלום....

אבל הבוקר בכל זאת התחלתי ומיד נשביתי בכתיבה הקלילה והסוחפת

אז תודה רבה. מחכה להמשך והולכת לקרוא לענת מהבית של ענת שתבוא לראות.
יום נעים
איריס
-
בלגיה - מלכה כה ענווהבוקר טוב לכווווולם....
אנשים טובים (מאוד) -
אני ממש שמח שהצלחת ככה לקפוץ להגיד שלום כשאתה אוטוטו טס לך.
מי כמוני יודע שאצלך - ארגון זה ארגון.
הבלוג המצויין, המאורגן, המקיף והמלא כל טוב שלך (על שני חלקיו) היה לנו לעזר רב ועד לרגע זה אני זוכר לגמרי חלקים נרחבים ממנו.
ואכן - בעת שנאבקתי קלות בגב' זפירה, ציינתי לעצמי שלאנשים טובים היתה התחלה קשה יותר...
תעשו חיים בבודפשט.
אמיר -
תודה ויופי שאתה כאן.
הפידבקים האלה בהחלט מפיחים רוח במפרשים.....
ובכל מקרה - דע לך שבבלגיה מאוד מאוד קשה לאחר...

שנמשיך עוד קמעה?
המשך היום הראשון - גני אנוואה
כשתמונות המרשים צרובות בליבנו – אנו מחליטים להמשיך ליעד הבא בדרך לצימר – גני אנוואה – Jardins d'annevoie - Rue des Jardins d'annevoie 37, B-5537 Annevoie- שעות פתיחה (יולי 2014 ) – 09:30 – 18:30 (אני מציין את שעות הפתיחה במיוחד כאן בשל חריגותן המופלאה בנוף הבלגי של עשר עד שש).
אנחנו נוסעים לנו בכבישים הריקים – חווים את הנופים הירוקים המקסימים – גשם קל מלווה אותנו פה ושם ומפסיק לזמן מה כשאנו חונים ביחד עם עוד קומץ מבקרים ממול לכניסה לגנים.
אנו רוכשים כרטיסי כניסה ועוברים מבעד לשער - לעולם יפהיפה, משרה רוגע ושלווה שיד מתכננת עדינה ניכרת בו.
אנחנו חובבי גנים ואלה שכאן נשאו חן וחסד לפנינו.
מזג האוויר הנהדר, האוויר הצלול ואפילו טיפות הגשם המרקדות במים ומותירות חותם רטוב בכל - הוסיפו המון ותרמו למעטפת הרוגע והיופי שננסכה עלינו.
משהגשם התחזק מעט – התיישבנו לנו במסעדונת הצופה על הגנים לארוחה קלה ומעניינת. משסיימנו אותה – נפסק גם הגשם, וכך התאפשר לנו לטייל בנינוחות בשבילי הגנים היפים האלה.
מהגנים, כשהעייפות מתחילה לתת את אותותיה – המשכנו לביתנו בשבועיים הקרובים בנסיעה בת כ 40 דקות.
זו היתה פגישתנו הראשונה עם כבישי הארדנים ועם נופיהם.
ילדים מנמנמים מאחור, דיסק של אריק איינשטיין מתנגן לו ברקע ושבילים עטופים בגוונים משתנים של ירוק וזהוב ניבטו אלינו וליוו אותנו נאמנה ברכות וברומנטיות עד הגעתנו לצימר ועד לפגישתנו הראשונה עם פייר, וקצת לאחר מכן – עם פלורנס.
קנקנים של מיץ תפוחים וצנצנות ריבה, מעשה בית להתפאר, שוקולדים ובירות במקרר - המתינו לנו עם הגיענו ושימחו אותנו מאוד.
הסיור המאורגן בבית בהדרכתו של פייר כלל גם ביקור בלול שסיפק לנו מכאן והלאה ביצי חופש משובחות.
התארגנו לנו אט אט - הכנו ואכלנו ארוחת ערב משובחת ראשונה והודנו על הטוב שנפל בחלקנו.
היה לנו קסם של יום.
ומחר – יום חדש.
-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווהאחרי סיפור הזפירה (אגב - יש עוד מכוניות בלי בלם יד ״רגיל״) מתארת לעצמי איך יראה סיפור אופני הרכבת....
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאני עדיין כאן ועכשיו נפעמת מהתמונות. וואו איזה גנים יפים. מרחיבים את הלב.
איריס
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאתה כל כך מצחיק ומעורר הזדהות.
כיף לקרוא את הסיפור הזה ובאמת מסקרן מה יהיה בהמשך.
אלעד
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאיזה סיפור! איזה תמונות! ואיזה תיאורים מדהימים שלוקחים אותי היישר לבלגיה היפה (10 עד 6 החזיר אותי בבת אחת, אבל אני זוכרת גם סגירה לשעת צהריים די ארוכה.... אח אח...)
הקצב מתאים לי בהחלט!
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,
גם אני כאן-קוראת כל מילה בשקיקה, נפעמת מהתמונות - כמה ירוק, כמה יפה.
חיפושי הארנק עשו לי התקף לב, מזל שמצאת
כנראה לכל אחד (כמעט) יש סיפורי זפירא - אני לא מצאתי/הבנתי תחילה איך להניע את הרכב.
ולשאלתך - אנחנו עדיין ללא כרטיסים, נהיתי כבר "מעודדת" של אתר הקבוצה, נכנסת יום יום לראות מה קורה ואם החלה מכירה. בהחלט אעדכן אם וכאשר ארכוש.
ממשיכה לעקוב ומחכה להמשך...
-
בלגיה - מלכה כה ענווהוואו שמוליק איזה יופי, המצעד הזה שהגעתם אליו ממש מקסים, לזכר מה הם יורים? לזכר הימים שבהם גם אצלם נשמעו קולות נפץ, אי שם לפני שלוש מאות שנה לערך? והגנים, פשוט משגעים.
תגיד, שלושת המחוזות בבלגיה שונים באופיים? באיזה מהם אנחנו מבקרים כעת?
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאנשי הצפון - שמוליק מתאר את איזור הארדנים
שמוליק - גיליתם את השוקולד למריחה של cote d'or ?
אני מחפשת אותו בארץ באדיקות כבר שנה שלמה....
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק, הצצתי ונשביתי. סגנון הכתיבה מקסים, סגנון הטיול גם כן.

גם לנו היו תלאות עם הרכב שקיבלנו בסיקסט בבריסל. המערכות הממוחשבות שולטות בכל. אז מה עושים כשהאוטו נדלק, אבל מראות הצד מתעקשות להישאר מקופלות פנימה?! לוחצים על כפתורים, פותחים את ספר הרכב בכל מיני שפות מוזרות. זוועה! בסוף גיליתי את כפתור ה-i בלוח המכוונים, והוא גאל אותנו מייסורינו עם הסבר על איזו קומבינציית כפתורים ללחוץ כדי לשחרר את המראות...
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאתה כותב מקסים

עוקבת בחדווה.
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי שמוליק,
רגע לפני הטיסה ליער השחור (מחר בלילה) אני שוקלת לשנות יעד בזכות הסיפור שלך
במקום לארוז ולהתארגן אני מחכה לעוד....
שרית