חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!
-
עוד קצת יותר מחודש היינו צריכים להיות שם... הכל כבר היה מוכן- מסלול, אטרקציות, מקומות לינה ורכב אבל וויז אייר ביטלה את הקו לורשה

לאחר ההלם ובדיקות שונות אנחנו משנים את היעד לבולגריה...
הרכב זוג + 2 ילדות (4.5, 6.5) שבוע בולגריה (נחיתה בסופיה) אוהבים טבע ואטרקציות ומעדיפים לוותר על ערים.
אשמח אם תוכלו למקד אותי באיזה איזור בבולגריה כדאי לטייל...
תודה, רובי
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!יש!
רובי קודם כל בלי פאניקה. זכיתם ובגדול.
שאלות הכנה לפני הצעות המסלול:
מעדיפים מתגלגל או כוכב?
מלון או צימר?
חשבתם אולי על חצי יום סופיה? שתי ערים שחבל לוותר עליהן בכל זאת - פלובדיב ו-וליקו טרנובו.
תכף יבואו מומחי בולגריה ונתכנן לכם כל מה שצריך. בינתיים הנה סיפור טיול שלנו בבולגריה. ישבנו בבית מקסים נפלא נהדר כמה קילומטרים מוליקו טרנובו וכיכבנו ממנו לכל הכיוונים. המרחק מסופיה סביב שעתיים בכבישים טובים. קרא את הסיפור אם נראה לך אני אשמח לברר מול קטיה בעלת הבית אם הבית פנוי להם.
ובינתיים תחפור קצת בפורום, יש משנתיים אחרונות כמה וכמה טיולים נפלאים לבולגריה.
אלונה
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!הי רובי,
מצטערת לשמוע שאתה מבין נפגעי וויז אייר. להתחיל לתכנן טיול שוב מהתחלה בהתראה קצרה כשחשבת שהכל כבר מסודר וסגור זה לא פשוט- גם לאלה שתכנון טיולים בדרך כלל משב הנאה לא פחות מן הטיול עצמו..
אבל, יש המון חומר איכותי כאן באתר על בולגריה. עד שאלונה תבוא (ואין מצב שהיא רואה את המילה "בולגריה, בכותרת ולא מגיעה בריצה....), אני מצרפת לך את שרשור השאלות שלי שיש בו הפניות להמון סיפורי בולגריה שווים.
אוסיף גם את הטיול המקסים של מיכל להשלמת התמונה.
זה המסלול שגיבשנו בסוף- יבוצע בקרוב!
תתחיל לצלול בחומר ובהמשך אני בטוחה כי יגיעיו המומחים למקד אותך.
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!אומנם היינו לפני כמה שנים טובות,אבל מאורה במה שקורה בארץ נפלאה זאת.חברים רבים שלחתי,רבים גם חוזרים כל שנה מאז...
הנה רואה שג'ני צירפת את אשכול ההכנה שלה ועד אפשרויות...
תציצו בבלוגים,יש גם מסלולים מעניינים וגם לינקים,תמונות...
והפלוס ...זוכים בהצצה לעולם הקוסמטיקה הנפלאה של בולגריה בעלות שני גרוש..
אמה
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!ג'ני, את מלאך. אני לא מצאתי את הסיפור של מיכל. כבר מתייקת אותו במועדפים. מיותר לציין שאני מחכה כבר לסיפור שלך.
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!Wow!!!
אלונה, ג'ני ואמה תודה לכן על המענה המהיר 👍 תודה על העידוד- היינו זקוקים לכך.
אכן קשה להתחיל בתכנון מחדש אבל סיפורי הטיול עושים לי כבר חשק להתחיל בתכנון... ומה זה המחירים האלה??? ואני חשבתי שפולין זולה 😊
בסוף עוד אתקשר לוויז אייר ואודה להם על הביטול...
אנחנו מעדיפים טיול מתגלגל ולינה בדירות.
אלונה, הדירה אכן נראית מתאימה, אשב על המסלול אבדוק אפשרויות ואעדכן בהמשך האם רלוונטי לנו...
ג'ני- שיהיה לכם טיול מהנה ומוצלח, אני מחכה כאן לרשמים וחוויות... בהמשך אחזור עם שאלות נוספות...
תודה ענקית!!! רובי
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!אלונה בשטח אז תשתחרר מהמתח.
עצה אחת- סופיה זו ברירת המחדל. כל דקה מחוץ לסופיה היא ברכה. חצי יום בתחילה או בסוף הם די והותר בשביל סופיה. בולגריה שופעת טבע בלתי רגיל. לא חשוב לאיזה כיוון תיסע הטבע יספק לך תמורה
בהצלחה
רנצי
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!רובי, תודה על האיחולים.
אני בינתיים מסדרת חומר ומודאגת מהתחזית לגשם (אם יש המלצה על אתר אמין לתחזית בבולגריה, אשמח) ובמסגרת הסידורים מצאתי את התשובה הזו של אלונה, לגבי אפשרויות מיקוד הטיול.
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!! -
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!תודה, נשמר!
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!אין ורשה

איך נגיע שנה הבאה לפארק השעשועים החדש?
-
חשבתי פולין קיבלתי בולגריה help!!!ראנצ'י- אחרי שקוראים את סיפורי הטיול והבלוגים באתר ( גם את שלך
) אין לי ספק שהולך להיות נפלא... ג'ני- מחזיק לכם אצבעות
למזג אוויר שמשי

אלונה- תודה על הקישור לאתר מזג האוויר... נשמר

גלי- לא אבדה תקוותנו... הטיסות לורשה מחודשות החל ממרץ ומופיעות כבר באתר של וויז אייר... מבחינתי כל עכבה לטובה... כך אשלב את פארק השעשועים כבר בטיול הראשון שלנו בפולין....
רובי
-
גיבשתי מסלול לשבוע מה דעתכם??לאחר קריאה (מהנה
) במשך יומיים של בלוגים סיפורי טיול ועוד גיבשתי מסלול ורציתי לדעת מה דעתכם??יום 1- (יום ו'):
נחיתה בסופיה בשעה 12:00, לקיחת רכב ונסיעה ארוכה לכיוון הכפר arbanasi.
לאחר מכן הגעה ל-veliko ternovo
לינה- veliko ternovo.יום 2- (יום שבת):
1. נסיעה למוזיאון הפתוח ב-etara
2. גבעת stoletov משם נתצפת על רכס הבלקן.
3. הכנסייה הרוסית ב- sipka
לינה- kalofer.
יום 3- (יום א'):
1. מסלול "הנהר הלבן" - מסלושל כשעתיים הליכה ליד kalofer.
2. פלובדיב
לינה-פלובדיב.
יום 4- (יום ב'):
1. נטייל בפלובדיב.
2. נסיעה ל- bensko
לינה-bensko.
יום 5- (יום ג'):
טרק בפארק הלאומי פירין - מסלול של כ-5 שעות לאגמי העין, הדג, guldo.
לינה-bensko.
יום 6- (יום ד'):
1. פארק הדובים ליד העיירה belice.
2. מנזר רילה.
לינה-borovets.יום 7- (יום ה'):
טרק בהרי רילה הכולל 5 אגמים מתוך 7.
לינה- ליד שדה התעופה של סופיה.
יום 8- (יום ו'):
ממריאים בשעה 06:00.
מה דעתכם?? אודה לכל הערה/הארה/המלצה
רובי
-
גיבשתי מסלול לשבוע מה דעתכם??הי רובי. רק כמה הערות כי חלק ממה שציינת אני לא מכירה.
הימים 1, 2, 3 נראים לי בסדר. הנסיעות לא נוראיות במיוחד. לגבי מעבר שיפקה - אם יורד גשם המעבר סגור. בכל מקרה יהיה לך שילוט לפני הכניסה למעבר. תגבש תוכנית מגירה למקרה שכזה.
הנסיעה מפלובדיב לבאנסקו סביב 3.5 שעות. רק אומרת.
יום 6. פארק הדובים - כעשר קילומטרים אחרונים לפני הפארק אין כביש. כלומר אם אתם לא עם ג'יפ לא הייתי מעזה להתקרב לשם. נכון שאפשרי לא אומרת שלא. אבל הם בעצמם מזהירים באתר שלהם וגם דווח בפורום לגבי העשר קילומטר האלה. הפארק הזה הוא יותר מצווה מאשר חוויה לילדים אגב. הדובים זקנים מאוד ולא רבים במיוחד. אותי הסיפור של הפארק הזה מאוד ריגש אז רק תרמתי לקרן שמתחזקת את הפארק ועל הביקור וויתרנו.
הנסיעה ממנזר רילה לבורובץ שעתיים פלוס. אם למחרת מנזר רילה אתם רוצים את האגמים לא בטוחה שחייבים להגיע לבורובץ בשביל זה. אבל כאן אני לא חד משמעית כי אני לא יודעת היכן מתחיל מסלול האגמים. רק תרשום לך נקודה למחשבה.
בגדול הייתי קוראת לזה "בולגריה על קצה המזלג", טעימה ראשונה ראשונית מאוד. מה שמשמח אותי זה שאתם כל כך תיהנו שבשנה הבאה תחזרו לטיול הרבה יותר ארוך ומעמיק.
אלונה
-
גיבשתי מסלול לשבוע מה דעתכם??ביום השישי תשאר לישון בsprava banja. זה קרוב לעליה לאגמי הרילה.תוכל להנות שם גם ממה שמכונה הגיזר היחיד באירופה שאינו באיסלנד. בורובץ בכלל לא בכיוון שלך.
כשאתה יורד מהרילה משוך לכיוון שדה התעופה . הכי נוח זה לישון על הויטושה ולא להיכנס כלל לסופיה העיר. בבוקר על עוקף סופיה אתה די מהר בשדה התעופה.
רנצי
-
גיבשתי מסלול לשבוע מה דעתכם??אני רואה שיש באוגוסט עדין טיסות.
מה חשבתם לעשות עם הילדים בוורשה? כי עדין אין לי רעיון לאן לנסוע הקיץ
-
גיבשתי מסלול לשבוע מה דעתכם??היי לילה טוב,
מסכימה עם רנצי',את בורוביץ תשאיר בצד,אין לך בה צורך.
ספרבו באניה,השם של העיירה הפך לבדיחה פרטית ביני ובין החברה שלנה שם,אהבה את הפרוש והפרוש שלי לשם
. שאגב,לא הפרוש הנכון לשם.ביום הראשון,נסיעה ארוכה .איפה ללון תחליטו לבד,אנו לנו דווקא בארבאנסי.תכנון ראששוני היה לעיר עצמה אבל,המחירים היו גבוהים הרבה יותר ובא לנו מקום כפרי יותר.עם חצרות יפים וארוחת בטבע...בבוקר טיילנו בעיר עצמה וצרביץ.כדאי לבקר גם בעיירת טריבנה הקרובה לוליקו
מקווה שמעבר שיפקה יהיה לכם פתוח.הוא מקסים.
בנסקו נהדרת.פתחו בה מלונות רבים ופארק מיים נהדר לילדים,מסעדות טובות.חבר שלנו טס כל שנה לבנסקו לסקי.האמת בא לי סופ"ש בבנסקו בינואר עם שלג אמיתי,לא סקי.ראיתי את התמונות שלו מהעיירה נגנבתי.
-
גיבשתי מסלול לשבוע מה דעתכם??אלונה, ראנצ'י ואמה - תודה על המשוב המהיר

אז ברור לי כעת שעל פארק הדובים נוותר ואת הלינה ביום השישי נזמין בעצתכם בספרבו באניה.
גלי- התכנון לפולין היה בעיקר טבע, את ורשה תכננו לשמור לפעם אחרת (כשייפתח פארק השעשועים
). התכנון היה לבצע טיול מתגלגל של שבוע בצפון פולין.
תכננו להגיע ל-4 פארקים לאומיים:
1. פארק לאומי narwianski - שם תכננו לבצע שייט קאנו/קייאקים בנהר החוצה את הפארק.
2. פארק לאומי bialowieski - שם תכננו לבצע מסלול הליכה בין החיות ביער וכן את שמורת הביזונים.
3. פארק לאומי wigierski - שם תכננו לעשות טרק.
4. פארק לאומי solwinski - טרק לדיונות החול מהן תכננו להתגלש.
אגמים באזור מיזורי (mazurskie), טירת malbork, המוזיאון הפתוח בעיירה olsztynek, רצועת החוף hel לצפייה בכלבי ים והעיר gdansk.
אני בינתיים הולך לעשות עוד שיעורי בית... אחזור בקרוב.
רובי
-
גיבשתי מסלול לשבוע מה דעתכם??נשמע מאד טוב.
אני צריכה לבדוק מרחקים.
זה מתאים גם לילדה בת 5 ?
-
גיבשתי מסלול לשבוע מה דעתכם??גלי,
לדעתי מתאים לכל גיל (אך אדע אם צדקתי רק כשניישם...)
הבנות שלי בגילאי 4.5, 6.5 ניסיתי לשלב מספר אטרקציות, אך הטיול בצפון פולין הוא בעיקר טבע- פארקים לאומיים ואגמים ואת זה אנחנו אוהבים מאוד. כמובן שפארק השעשועים החדש ישדרג את הטיולים לפולין.
רובי
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות