בלגיה - מלכה כה ענווה
-
בלגיה - מלכה כה ענווה -
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק איך התבאסתי עכשיו.
בפלקנבורג (אהובה מקסימה נהדרת הולנדית) היינו באקווריום עם היצורים המוזרים ובמערה עם ציורי הקיר. איך פספסתי את המערה הסגולה? שלא לדבר על זה שהנסיך פספס את המגלצ'ות. חייבת חוויה מתקנת. אבל רק בפלקנבורג

מעיין הסופרלטיבים שלי כבר התייבש לא מוצאת מילים חוץ מתודה ושוב תודה ושוב תודה על הסיפור הנפלא.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהואוו! כל הכבוד על הסיפור המפורט והמלא, אני מרענן את הדף מדי פעם בתקווה לראות עדכונים נוספים שלך. גן הצמחים המפוסלים נראה באמת מדהים.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק, קרעת אותי מצחוק עם עלילותיכם עם רובי הלייזר וגברת חמצמצת

יופי של טיול, כתיבה נהדרת... תודה.
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאלונה -
נזכרתי במילות השיר צער לי וצער לך... (ושאלה יהיו הצרות שלנו...).
אנו היינו מאוכזבים מאוד מסגירתה של מערת האקווריום עליה כל כך המלצת...
תודה מכל הלב לך על המילים החמות והליווי - המפיחים רוח טובה במפרשי הסיפור.
אגב - תיכף ומייד תגיע עוד תזכורת קטנה המצדיקה כשלעצמה ביקור נוסף בעיר החמודה חמודה הזאת.
עומרי -
תודה גם לך (ואיזה יופי בשוויץ שלך שהפציעה כעת..).
אורנה -
(ואיזה כייף לך... אוטוטו הפיק - לא?) -
בלגיה - מלכה כה ענווהגם בעת שיצאנו מהמגלשות - לא ויתרנו על התמונות המתחייבות במחיר המופקע משהו, המנציחות את הרגעים השמחים - ומשם - אנו צועדים, רגלית, לכיוון המערה העירונית, כשבדרך - משוטטים לנו להנאתנו הרבה מאוד (מאוד) במרכז העתיק של העיר הקטנה והחמודה הזאת.
וכאן נכונה לי משימה חשובה מאין כמותה ודפיקות הלב הואצו משהו - שומה עלי לאתר את בית הקפה אותו תיארה אלונה, המנפק לאורחיו, לצד כל כוס קפה בוורסיה זו או אחרת - גם ליקר ביצים טעים להפליא.
ובכן - המשימה הוכתרה בהצלחה בתוך דקות ספורות.
התירוץ הקפאיני הוזמן חיש מהר (לצד עוד אי אילו משקאות מתחייבים אחרים לילדים) - לא לפני שוידאתי כי עסקת הליקר בתוקף.... ואז הוא הגיע.
קטן, ממזרי ומשובח בדיוק כמו שאלונה אמרה. תענוג אמיתי.
בעודי נאנח מאושר - הבחנו בזוג קשישים מקומיים שיושבים בשולחן לצידנו ומביטים בנו בעניין.
האיש הבין מייד לליבי וטען שאין צדק בעולם, שכן אילו היה כזה, הליקר היה מוגש בכוס הקפה, ואילו הקפה - נו טוב, הולנדי כזה, כוסית הליקר היתה לגמרי מספיקה עבורו.
צחקנו מעט ופטפטנו מעט. עובדת היותנו ישראלים גררה הזדהות ואמפטיה, ולאחר שנפרדנו לשלום עליזים ושמחים - סרנו כמתוכנן למערה העירונית הנמצאת ממש בסמוך.
הפוגת הפרטים -
המערה העירונית – Gemeete grot –
Cauberg 4 6301 BT Valkenburg aan de Geul
אתר אינטרנט:
http://www.gemeentegrot.nl/index.php?lang=en
שעות פתיחה:
Tours by walking: from 11.00 till 16.30 hrs
Tours by train: from 10.30 till 17.00 hrsכפי שיכלתם כבר להבין - ניתן לעשות סיור מודרך ברכבת פתוחה - שנמשך בערך כ - 30 דקות, או סיור מודרך ברגל שנמשך כשעה.
משאנו קשובים לגופנו, בחרנו כמובן בסיור ברכבת, המלווה בהדרכה בהולנדית המתבקשת, קיבלנו לנו את דף ההסבר המתחייב באנגלית - ונהננו ממסע קריר (12 מעלות גם כאן) וחביב ברחבי המערה הגדולה הזאת.
מערה עצומה זו, שאורך המסדרונות והמעברים בה מסתכם בכ - 70 ק"מ (!!), נוצרה כולה בידי אדם, כאשר בתי פלקנבורג והסביבה נבנו בחלקם מחומרי בניה שנכרו ממנה.
במהלך הדורות עוטרו קירות המערה בפסלים ובציורים שרובם נעשו בפחם בשל עמידותו.
המערה שימשה במספר הזדמנויות לאורך ההיסטוריה כמקום מקלט. כך למשל, בזמן מלחמת העולם השניה, בעת שהאמריקאים לחמו בגרמנים ועמדו לשחרר את העיר, התחבאו במערה זו 3000 מתושבי העיר למשך עשרה ימים.
בשנת 1979 בנו ההולנדים מקלט אטומי בתוך המערה היכול לאכלס 10,000 - 15,000 איש, כאשר שירותים, תאי רחצה, מיטות ועוד ניצבים במקום ומוכנים לשימוש בכל רגע...
נו טוב, כך צריכה לנהוג מדינה מוקפת אויבים כהולנד....
אז לאחר שהצטננו לנו מהחום שהחל להעיק מעט בחוץ, נסענו לנו ברחבי המערה, ובתום הנסיעה, צעדנו במשך כעשרים דקות נוספות בינות למספר תערוכות המוצגות במקום - חביבות אף הן.
בתום הסיור התפצלנו. בת הזוג, השחמטאי והנסיכה המתינו לנו מחוץ למערה, והבכורה ואני צעדנו על מנת להעיר את הגב' זפירה מרבצה שכן עוד נכונו לה עלילות היום.
יש רגעים כאלה בכל טיול בהם החלטות קטנות הופכות לטעויות גדולות... מכירים?
אז זהו. נעים מאוד. הטעות מתרחשת כאן ועכשיו והיא הולכת ומתעצמת לנגד עינינו.
את זפירה מצאנו בקלות יתרה (והממזרה לא הפגינה שום סימני שמחה מיוחדים). נכנסנו, התמזגנו, ג'יפי חי, קיים ובועט והוא מכוון אותנו - מרחק כחמש דקות נסיעה - אל עבר בני המשפחה האובדים.
אז זהו.
שלא.
מכאן נקלענו שלא בטובתנו לסבך אין כניסות, עבודות בכביש ושאר מרעין בישין, שהובילו בסיכומו של דבר לכך שחמש הדקות חברו לעוד כחמישים וחמש לערך, בטרם הוצא לפועל האיחוד המרגש.
כמובן שכדרכן של תקלות שהן באות בצרורות, ובשל ענייני בטריות ותקשורת - אף לא יכלנו להודיע לשבטים האובדים אודות קורותינו.
בנתיים, וודאי דווחו במקומון של פלקנבורג הארועים המשעשעים הבאים (משעשעים = את כולם, פרט לכוכבי הארוע כמובן) -
זפירה אחת פוצחת בהורה מעגלית סוערת ברחבי העיר בניסיונות כושלים לפענח את המבוך הבלתי חדיר, כאשר כדרך רקדני הורה מקצועיים, מידי פעם פרצה היא למרכז, לרוב - במקומות שמאז המאה ה - 17 לא חזו ברכב ממונע, ונדמה לי שהמקומיים פעורי הפה יכלו להעיד על כך היטב בפרצופיהם הנדהמים.
נו טוב, לאחר שאחזה בי סחרחורת מהמעגלים המתעגלים והולכים ושבים וחוזרים - עצרתי את הרכב באיזו חנייה של סוס - צעדתי בגאון לעבר ה - information, נכנסתי בקומה זקופה וצעקתי הצילו!!!
לאחר מספר רגעים, במהלכם לא הבנתי ולו חצי מילה מההסברים שניתנו לי (אך הקפדתי להנהן ולחייך בטיפשות ובנימוס), יצאתי לי משם מצוייד במפה של העיר.
או אז, ישבתי ותכננתי כיצד להרדים את ג'יפי המשתולל, הסוער והחוזר על עצמו ללא הרף, וליצור מעקפים בעזרת שלל נקודות יעד שיובילו אותי סוף סוף אל החופש.
ובכן - התוכנית הצליחה - השבח לאל - ונרשם מפגש מרגש ביותר ברחבי המשפחה המאוחדת.
וכיצד טוב יותר לחגוג את האיחוד מאשר ביקור במסטריכט???
-
בלגיה - מלכה כה ענווהקריאת כיוון: אנחנו ביום הרביעי לטיול ועומדים לצאת את פלקנבורג בדרך למסטריכט (Maastricht).
ובטרם נבוא בשעריה של מסטריכט, עוד כמה מילים בענייני מערות –
על חמש מערות עמדה פלקנבורג.
האחת – מערת האקווריום – נסגרה לאחר שבעליה הלך לעולמו במפתיע וכתוצאה מכך החזירו את נשמתם לבורא כל אותם יצורים מוזרים ששחו להנאתם ולהנאת המבקרים, ןתחת חסותו – במערה.
השנייה והשלישית – מערת הקטיפה והמערה העירונית - אודותן כבר סופר סיפורנו.
המערה הרביעית היא מערת המפלצות הפרה היסטוריות - Prehistorische Monstergrot אותה תוכלו למצוא בכתובת הבאה –
Plenkertstraat 6301 GL Valkenburg
למעשה, מערה זו נמצאת במרחק של כעשר דקות הליכה מהמערה העירונית – בכיוון ההפוך לכיוון בו נמצאת מערת הקטיפה.
המערה החמישית שוכנת ליד הרביעית ושמה בהולנד נקרא - Katakomben grot.
אנו היססנו קמעה אם לסור גם למערת המפלצות, אך מכיוון שאורותיה של מסטריכט קרצו לנו מרחוק, ולאחר שמשאל אצל הצאצאים הניב תוצאות חד משמעיות – ויתרנו עליה (וגם על שכנתה החמישית).
יחד עם זאת, חובבי הז'אנר שבכם מוזמנים לבקר ולחזור ולספר.
אז לאחר נסיעה של כרבע שעה, אנחנו מגיעים למסטריכט.
כוונו את המכשירים למרכז העיר – או לכיכר השוק (Markt) וחנו באחד החניונים.
הימים המומלצים לביקור בעיר הם ימי רביעי ושישי – עת כיכר השוק מצדיקה את שמה בכל פעם מחדש.
אנו אכן פקדנו את העיר ביום רביעי, אבל בתום התלבטות – החלטנו לפתוח את היום דווקא בפלקנבורג כמתואר, וזאת מתוך ראייה עקרונית המנחה אותנו דרך כלל ולא תמיד, לפיה, אנו מעדיפים לערוך ביקורים באתרי תרבות למיניהם (ובדומה – מסלולי טבע) דווקא בשעות הבוקר, כשכולם רעננים ונכונים אלי קרב.
אלא שבשל כך, וכצפוי, משהגענו לעיר בסביבות השעה שלוש וחצי, השוק התקפל לו כמעט לחלוטין ורק אי אילו דוכנים נשארו למזכרת. אז יש לנו סיבה טובה לחזור לעיר הנהדרת הזאת שוב (אף שאת חוויית השווקים חווינו בהמשך, מספר פעמים) ...
לאחר סיור קצר בכיכר היפה והגדולה נגלו לעינינו מרכזי קניות רחבי ידיים וכן שפע של רחובות עם עשרות רבות של חנויות – חלום רטוב עבור כל חובבי וחובבות השופינג והשוטטות.
בשלב זה שבנו והתפצלנו (תוך הקפדה זו הפעם על כללי בטיחות...).
בת הזוג יצאה עם הבכורה למסעון הקניות המובטח מראש, אשר כלל את הרשת הנערצת על בנות הנוער המתבגרות – כך למדתי –
Hollister מבית אברקרומבי (Abercrombie) – אותה ניתן למצוא בתוך מרכז קניות הצמוד לכיכר שזו כתובתו -
Spilstraat 6, 6211 AB Maastricht
ואנחנו - הנסיכה הקסומה, השחמטאי ונושא הכלים – עבדכם הנאמן – יצאנו לתור את רחובות העיר, אך תחילה – יש כמובן להצטייד במזון לגוף, בטרם ניתן מזור לנפש.
הסתכלנו כה וכה בכיכר, ועינינו נפלו על פיצריה מרוהטת באופן איטלקי משהו ואף נושאת את השם הכה ייחודי – נפולי. השמש קופחת, הבטן מקרקרת ואנו לא חושבים פעמיים ומתיישבים.
מרגע שנכנסנו והתיישבנו, גברת חביבה היושבת בסמוך לכניסה נועצת בנו מבטים, ולא חולפת אלא דקה והיא מברכת אותנו לשלום בעברית צחה ומודיעה לנו חגיגית שזכינו ובאנו למסעדה הטובה ביותר במסטריכט, שכן זאת יש לדעת – כך לטעמה – ההולנדים הם אומנם בריות חביבות אך טעמם הקולינרי אינו כה משובח, מה שמשליך במהירות גם על תוצר כפיהם. לעומת זאת – המשיכה היא והתגאתה - הם – ישראלית במקור שנשואה לבן המקום ולבן שהוא גם בן לאביו - בעלי המסעדה – בקיאים ברזי המטבח האיטלקי כפי שנווכח עוד מעט קט.
כאן המקום להעיר שעד לרגע זה, לא נתקלנו בכלל (ואני שב ואומר – בכלל) באחינו בית ישראל שאינם מרבים, כך נראה, לפקוד את הארדנים, ופגישה זו, איפוא, שעשעה אותנו למדי.
בעלת הבית המשיכה ושוחחה איתנו זמן מה בחביבות לא מעיקה, ולאחר מכן אכלנו פיצה ופסטה טעימות, אף כי כמובן שבשל קוצר זמן לא עלה בידי לבצע השוואה ולו חלקית עם המתחרים ההולנדים המושמצים.
כשאנו שבעים, יצאנו לנו לתור ולשוטט וכאן שיחקנו במשחק שהתגלה כמוצלח במיוחד והוכיח את עצמו היטב גם בהמשך טיולינו –
על כל אחד מהמשחקים מוטלת המשימה לאתר ולהפנות את תשומת לב המשתתפים האחרים 'למראות ייחודיים'.
אין מגבלות ואין גבולות.
יכול שיהיה זה עובר אורח הלבוש בצורה משונה או עוטה על ראשו כרבולת צבעונית.
יכול שיהיה זה חלון ראווה אשר משהו בו מושך את העין.
בניין בעיצוב מעניין, סידור ממתקים, מכונית ספורט מדהימה ועוד כיוצא באלו.
משמחליט מי מהמשתתפים להציג איזו מרכולת – עליו לנמק בקצרה את בחירתו - ואז – כל אחד מהמשתתפים האחרים מעניק לו ניקוד בטווח שבין 0 ל – 10, כאשר קיימת גם הרשות ליתן ניקוד שלילי אם לטעמו של המנקד הדבר מוצדק.
גיליתי בשמחה עצומה שהמשחק הזה שהגיתי ככה סתם ללא מחשבה יתרה הוביל את ילדיי לגלות סקרנות עצומה ולהסתכל בדרך שונה לחלוטין על מראות היום יום שלפניהם, וחיש מהר, בחדווה גדולה, מצאנו עוד ועוד מצגים משובבי נפש מסוגים שונים ומשונים, ובאופן זה, בזמן שהבכורה ואימה דואגות – כך חששתי - לקשר ישיר ורציף עם חברות כרטיסי האשראי, הזמן חלף לו כהרף עין תוך כדי משחק זה, והנסיכה והשחמטאי – לראשונה בקריירת הטיולים שלנו – הצטערו צער רב מששעת סגירת החנויות הגיעה ועימה שעת המפגש עם הבנות וקניותיהן.
לא יומן כמעט כמה ניתן לראות אם רק מסתכלים!
ומששבנו והתאחדנו עם הבנות , נצצו עיני הבכורה מאושר – וכמובן המסו את ליבי – וגם למדתי בשמחה שניתן גם ניתן לערוך קניות מצוינות באותה רשת – מבלי לפשוט את הרגל כלל ועיקר!
לחובבי הקניות שבכם אומר, שבימי חמישי בשבוע תזכו לבונוס שכן ביום זה החנויות במסטריכט פתוחות עד אמצע הלילה (ובמילים אחרות – עד השעה 20:00(.
כך הסתיים לו יום הולנדי מקסים ורווי חוויות. בדרכנו חזרה עוד עצרנו לקניות בסופר מרשת לידל (Lidl) – שגם כאן התגלתה כרשת הזולה ביותר, ובצורה מאוד משמעותית.
יום נהדר לכולכם ושבוע טוב,
-
בלגיה - מלכה כה ענווהולמה בעברית היא לא כתבה 'ברוכים הבאים'? מקווה שנזפתם בה...
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאורנה,
היא דווקא כן כתבה ....
תביטי טוב בתמונה ...

-
בלגיה - מלכה כה ענווהקודם כל חייבת לכתוב שוב שאני מאד נהנית לעקוב אחר הסיפור שלכם.
בכלל לא חשבתי לנסוע לבלגיה אבל נסיבות משפחתיות שונות ומשונות אולי יביאו אותי אליה בכל זאת בשנה הקרובה.
חוץ מג'טאייר , ברסלס איירליינס ואל על יש עוד חברות שטסות לבלגיה?
איך העיתוי של פסח - ממש כמו חורף או אפשרי לטיול ? אוקטובר עדיף ?
אם יהיה ממש אקטואלי אפתח אשכול חדש. עכשיו מקווה שבסדר לשאול ככה על הדרך בקטנה..
יום טוב
איריס
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאוי נכון

-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי איריס,
בטח שבסדר לשאול, רק שאני לא בטוח שאני לגמרי יודע לענות...
בעניין הטיסות - מאוד תלוי להיכן בבלגיה את רוצה להגיע...
אם היעד הוא הארדנים - גם קלן ודיסלדורף יכולות לבוא בחשבון ומדובר בנסיעה של משהו כמו שעתיים. במקרה כזה שווה לבדוק גם את אייר ברלין כמובן.
אם רוצים להגיע לבריסל - אמסטרדם רחוקה משהו כמו שעתיים ורבע, ושעה ושלושת רבעי מאנטוורפן.
בעניין מזג האוויר בפסח ובאוקטובר - לא כל כך בדקתי. בטח יונית תוכל לסייע.
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווההי שמוליק
התרוץ - ביקור משפחתי בבריסל בה כבר היינו . חשבתי על עוד כמה ימים ארדנים - מסטריכט- ברוז׳
אין כוונה להגיע לאמסטרדם הפעם . היינו כמה פעמים , בפעם האחרונה רק לפני שנה . נחיתה בבריסל הכי מתאימה לנו . צריכה לערוב לטיסות ...
אגב- האם לנתם את כל ימי הטיול בארדנים ??
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי איריס,
לנו את כל ימי הטיול המקורי המתוכנן בארדנים...
לאחר שבוטלה הטיסה חזרה ונוספו לנו עוד שלושה לילות, עברנו לצימר נוסף שאיפשר לנו להגיע ביתר קלות לברוז׳ וגם לגנט - ושתיהן מדהימות. אספר על כך בהמשך.
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשמוליק,
רק לומר שבגללך, התחלתי לגגל על טיסות לבלגיה...

אורנה
-
בלגיה - מלכה כה ענווהאורנה -
לכבוד הוא לי. גגלי ולא תצטערי...
ובואו נמשיך קצת (שבוע עבודה קשה נחת עלי...)
היום החמישי – קארטינג – הדבר האמיתי, ונאמור עדיין בסדר גמור
בוקר טוב מהארדנים המתחממים והולכים.
יום חמישי היום והרי לכם קצת פטפוטי מזג אויר.
על פי התחזיות, צפויים לנו שלושה ימים חמים למדי במונחים בלגיים, כאשר טמפרטורת המכסימום אמורה לנוע לה בטווח שבין 26 ל – 28 מעלות.
ובד בבד, כל אתרי החיזוי תמימי דעים בעניין יום ראשון הגדול. למה 'גדול' אסביר בהמשך.
בשלב זה אציין שלוש עובדות חשובות.
האחת: זהו יום עם תוכניות שאין לשנותן.
השניה: זהו יום שממש, אבל ממש, לא משתלב טוב עם גשם.
השלישית: זהו יום בו התחזיות כולן מתעקשות, עוד בטרם שנחתנו, כי גשם (רב) ירד בו גם ירד.
אז החל מבוקר יום חמישי זה – אני מתחיל לעקוב ביתר דאגה אחרי תחזיות עגומות אלה, וגם הבוקר – בעניין הזה - הוא בוקר של אוףףף מדרגה 7.
נו טוב – אני אומר לעצמי – הרי לא יום ראשון היום, וקפה ומספר פינוקים של בוקר מחזירים בקלות יתרה את החיוך לפנים – במיוחד כאשר אני נזכר ביעדנו הראשון להיום.
זהו יום של חוויה מתקנת כפולה, ותודות להמלצות החמות של גאונות המרוצים ומומחי המסלול שכאן (ברכות חמות לכווווולם
), אנחנו פוצחים במסלול הקרטינג המהמם שבמרימבורג ((Mariemborg שנקרא שמו בלעז -Karting des Fagnes,
וזו כתובתו - Parc Industriel, 13 B-5660 Mariembourg.
שעות הפתיחה על פי הנטען באתר - 10:00 – 19:00 (וגם כאן איני יכול להעיד מידיעה אישית על שעת הסגירה, אף שבשמחה ובששון הייתי מוכן כשלעצמי לבחון זאת).
כאן המקום להעיר שג'יפי שקם על צד שמאל לא היה מוכן בשום אופן להודות בכך שהוא מכיר את הדרך, ועמד בסירובו המעצבן. צעקות וטלטולים לא הועילו.
משכך, זנחנו אותו לאנחות ונעזרנו באדון גוגל ובמפותיו המצוינות שהודפסו מראש, וכך הגענו בנועם ובקלות, חולפים לנו בנסיעה בנופים המרגיעים, לאזור היעד.
כאן, לאחר התברברות קלה, ובעזרת הדגלים המתנופפים למרחוק – זיהינו את האתר, ובלא שהיות יתרות – שעטנו פנימה.
המדובר, חברות וחברים, באחד ממסלולי הקרטינג הארוכים והמוצלחים באירופה – לדעת כל יודעי רכב, וחשוב לא פחות - תכתובת מיילית חביבה ומוקדמת שנוהלה עוד מאדמת ארץ הקודש העלתה, כי גם הנסיכה שלנו תוכל סוף סוף לחמם מנועים ולדהור לעבר השקיעה (קצת פייטנות יתר עוד לא הרגה אף אחד...).
למעשה, בתשובה המצורפתת שקיבלנו נאמר כך –
בקארט הרגיל ניתן לנהוג מגובה 1.50 ומעלה, ואולם, קיים גם קיים קארט קטן יותר ובו דרישת הגובה עומדת על 1.30 בלבד (דרישה בה נסיכתנו עמדה בגבורה כשהתוצאה היא 2:0 לטובתה, בסנטימטרים..).
בפועל הסתבר שלשווא דאגנו, ושוב התגלה שהבלגים אינם גרמנים או אוסטרים כלל ועיקר, ואף אין להם שום חשק להיות כאלה.
מפקד הקארטים בשטח (בחור צעיר וחייכני להפליא) העיף מבט בקטנה ופסק כי זו יכולה לנהוג בכל כלי בו תחפוץ, כפי שאכן ארע, ומה רבה היתה השמחה, מה גדול היה אושרה.
אך בל נקדים את המאוחר...
כזכור – אנו שועטים פנימה מתוך עניין לרכוש את הכרטיסים המתחייבים עוד מעל האוכף, והיידה – למסלול, אז זהו... שזה לא כל כך פשוט....
לאחר דו שיח של חירשים (הם בצרפתית ואנחנו בבליל נסיונות להעברת מסרים בתצורות שונות – החל מאנגלית וכלה בפנטומימה), התברר כי יש לעבור ויה דולורוזה ממוחשבת בעמדות המיועדות לכך המוצבות במקום. מסלול מכשולים זה החוסם שוורים בדישם, כולל מילוי פרטים רבים, הזנת כתובות ואפילו הצטלמות – תהליך שבסופו זוכה כל אחד מאיתנו בכרטיס חבר מהודר שיקנה לו את הזכות ליהנות מנסיעת חינם / הנחה או השד יודע מה ביום הולדתו (ולא, אין עוד אפשרות לוותר על חברות במסדר כבוד זה, והיא בבחינת חובה שאין להמלט ממנה, וגם שובר מחיר לא זול בצידה).
נו טוב, והרי עברנו את פרעה ואת מרכבותיו..... אז לא נשברנו, התכרטסנו – וסוף סוף נפרס בפנינו המסלול במלוא הדרו.
גם לכאן הגענו פחות או יותר בשעת הפתיחה. גם כאן ליוו אותנו מעט שבמעט אורחים נוספים, כך שבעצם – גם כאן - תור – ממש לא היה.
עטינו כיסויים ששיוו לנו מראה של שודדי בנקים מוצלחים (ואלה גם נשארו ברשותנו בסוף המירוץ), חבשנו קסדות, נכנסנו לרכבים ויצאנו לדרך!
המדובר בחוויה מרגשת וכייפית במיוחד – שכמובן עולה באופן משמעותי על אחותה החורגת ב – durbuy (אף שגם שם מדובר במסלול נחמד ומהנה ללא ספק).
הילדים היו מאושרים, ומהם עוד אי אילו euros שנחתו בקופה המקומית על מנת לאפשר להם לשוב ולהקיף את המסלול - לעומת השמחה והששון שאחזו בהם, וגם בנו.
הקטנה הפגינה ביצועים מעוררי כבוד, השחמטאי למד על בשרו את ערכו של ניסיון והשתפר פלאים – ובקיצור – מה עוד צריך הבן אדם....
סיכומו של דבר – אל תחמיצו!
-
בלגיה - מלכה כה ענווהוואו שמוליק
עוקבת אחריכם מהיער השחור הגשום
מחכה להמשך נראה שעשיתם חיים
שרית
-
בלגיה - מלכה כה ענווהשרית,
איזה כייף שאת כאן גם משם. מה נשמע ביער השחור?
שמוליק
-
בלגיה - מלכה כה ענווההיי שמוליק,
השלמתי פערים הערב, זכיתי לקרוא ברצף ונהניתי מכל רגע!!!
עונג צרוף, הכתיבה שלך נפלאה ונהדרת

לא היה לי אוויר סביב סיפור הארנק הנעלם..
הצימר נראה חלומי ושווה ביותר.
יופי של תמונות
בלגיה שלכם נראית כל כך יפה, נקייה, ירוקה, לא המונית..
התלהבתי ממצעד המארש בהתחלה, הגנים המטופחים, המערות, הקרטינג ועוד..
צחקתי המון מגב' זפירה המרגיזה ויתר הדמויות המשעשעות
מצפה להמשך קורותיכם
תודה על השיתוף וההשקעה הגדולה!
-
בלגיה - מלכה כה ענווהלי -
המון המון תודה על המילים החמות.
כפי שכבר ציינתי - יש לך חלק גדול מאוד בהחלטה שלי לאזור כוחות ולמצוא את הזמן לספר את הסיפור הזה - שכמובן מסב גם לי הנאה גדולה.
זאת מכיוון שלא ניתן להשאר אדיש או שלא להשתאות כל פעם מחדש לנוכח ההשקעה האדירה שלך כאן בפורום והנתינה ללא גבולות.
טו באב שמח,
שמוליק