כסף באוסטרליה
-
מה הדרך הכי טובה להימנע מכל העמלות הבאות עם משיכת כסף וגיהוץ כרטיסי אשראי? אני טסה לחצי שנה עם שימוש בכל הכסף שיש לי בבנק, האם עדיף לי לפתוח חשבון בנק באוסטרליה ולהעביר את כל הכסף לשם, או שמא עדיף פשוט להמיר בבנק בישראל את כל העו"ש לדולר אוסטרלי?(אמנם יגבו את אותה עמלה אבל זה חוסך את הצורך להמיר בכל משיכה). אני לא הכי מבינה בשימוש בכסף לתקופה ארוכה בחו"ל אז אשמח לכל סוג של עזרה בתחום.
תודה רבה: )
-
כסף באוסטרליהתפתחי חשבון מקומי באוסטרליה. יש לך עמלה חד פעמית של כמה מאות שקלים על העברת הכסף ואח״כ זהו. אולי משהו סמלי של 5$ בחודש, לפעמים גם זה לא. אופציה שהיא אולי קצת חסכונית יותר היא לקחת את זה צעד נוסף קדימה, לקנות טרוולים בכל הכסף שלך ואז לנסוע איתם ולהפקיד אותם בחשבון האוסטרלי שתפתחי. יכול להיות שזה קצת זול יותר מהעברה, תלוי גם בסכום שמעבירים.
אל תשכחי שאוסטרליה היא לא ניו זילנד ואם יש לך חשבון אוסטרלי אז בניו זילנד זה עדיין חשבון זר. כלומר, אם בחצי שנה תהיי בשתי המדינות את צריכה לחשוב מה לעשות בכל אחת מהן בנפרד.
-
כסף באוסטרליהתודה רבה! כמה 'מאות' שקלים להעברה של הכסף, הכוונה בסביבות ה100-200 או לכיוון ה500? כמו כן האם יש לך המלצה על בנק מסויים?
-
כסף באוסטרליהמה שקורה עם עמלות על העברה זה שמשלמים אחוז מסוים מהסכום אבל יש עמלת מקסימות. נניח, 0.5% מהסכום או 300₪ הנמוך מבין השניים. כלומר, אם העברת 20,000₪ אז 0.5% זה 100₪ וזה מה שתשלמי. אם העברת 40,000₪ אז תשלמי 200₪, אם העברת 60,000₪ אז 300₪ ואם העברת 100,000₪ אז גם 300₪. לכן העברה היא כדאית בסכומים גדולים. יכולה להיות עמלה מסוימת גם בבנק שמקבל. את הסכומים האלה אני המצאתי להמחשה, את צריכה לבדוק בבנק שלך מה העמלה שהם גובים. בחשבונות של תרמילאים אני לא חושבת שיש הבדלים היסטריים בין מה שהבנקים האוסטרלים מציעים ובכל מקרה זה יכול גם להשתנות. בבנק anz את יכולה לפתוח חשבון עכשיו ולהפעיל אותו כשתגיעי. את יכולה גם לבדוק את westpac, גם אצלם זה כנראה אפשרי. שניהם די פופולריים אצל מטיילים. מה שחשוב לזכור זה שבעצם אין דרך להמנע מתשלום עמלות. אפשר לנסות להפחית אותן, אבל יש עמלות. לא להתבאס מזה יותר מדי, זו פשוט עוד הוצאה כמו ביטוח ועלות ויזה.
-
כסף באוסטרליהכשאני היגרתי לאוסטרליה(לפני שנה) הבאתי איתי 12,000 דולר אוסטרלי במוזמן עלי(המרתי שקלים שהיו לי ממכירת האוטו לדולרים בבנק) וכהגעתי לפה פתחתי חשבון בבנק NAB-בבנק הזה לא משלמים עמלות על ניהול חשבון בניגוד לבנקים אחרים.
בנוסף הייתי צריכה לעשות העברה של כסף רב שהיה בחשבון וכמו שאמרו לך שילמתי אחוז מסויים על ההעברה לבנק בארץ(לא זוכרת כמה במדויק, נראה לי משהו באזור ה200 ₪) ובבנק שלי באוסטרליה לא שילמתי כלום.
בשתי הדרכים ההעלויות כמעט זהות, אבל ההבדל העיקרי ביניהן זה הזמן.
להמיר בארץ ולקחת עליך אולי קצת יותר מסובך-צריך לשמור על הכסף ולהצהיר אם את מכניסה יותר מ10,000 דולר (לא משנה אם זה מזומן או טרוויל צ׳ק) אבל בהחלט יותר מהיר, מגיעה פותחת חשבון ופשוט מפקידה אותו.
להעביר מהארץ לאוסטרליה לוקח זמן(בערך 4 ימי עסקים) אך פשוט יותר-רק לשלוח פקס לסניף בארץ עם הפרטים של החשבון שלך באוסטרליה.
-
כסף באוסטרליהתודה רבה!!
אני חושבת שאני אלך על פתיחת חשבון בנק והעברת הכסף לשם (במיוחד בגלל שאין לי סכומים ענקיים).
-
כסף באוסטרליהניתן לפתוח חשבון מהאינטרנט בארץ ולהפעיל באוסטרליה..?
-
כסף באוסטרליהזה תלוי בבנק אבל כן, יש בנקים שמאפשרים את זה.