בולגריה בעליה ובעקול
-
כן,כן, עוד סיפור בולגריה. הגם שרובי עדיין באמצע (ובינתים נטש אותנו בדרך לשבעת האגמים
), לפי התגובות נראה שיש התענינות הולכת וגוברת במדינה.אנחנו יצאנו בהרכב של הורים ושני בנים גדולים, והגם שביקרנו באותם מקומות כמו רובי, החוויות, התגובות, המקומות שאהבנו היו שונים.
וחוץ מזה הבטחתי סיפור לקוראת הנאמנה שבגבעה..
אז נצא לדרך?
-
בולגריה בעליה ובעקולכמיטב המסורת גם הטיול הזה מתחיל בדיון זוגי בסוגיה כמה זמן לפני הטיסה צריך להתייצב בנתב"ג. בן הזוג תמיד בעד לקחת ספייר בעוד אני כהרגלי דוגלת בתוספת זמן שינה. מתפשרים על שעתיים וחצי ובאמת כשאנו מגיעים נתב"ג , ב4.30 בבוקר יום שישי של אוגוסט בהפוגה הקצרה בין סבבי הטילים והרקטות, השדה הומה אדם כמו קניון עזריאלי בימי "crazy sale".
תור אין סופי למסירת המזוודות שלא נראה שהוא זז לשום מקום ואנו בקושי מתקדמים. אבל בשלב מסוים פותחים עוד דלפקים, התור משתחרר, ובסך הכל אנו מסיימים את כל הפרוצדורה של בידוק וביקורת דרכונים עם לפחות שלושת רבע שעה "מיותרים" (לטעמי) ביד עד העליה למטוס. האם זה יכריע את הסוגיה לפעם הבאה? מסופקני!
גם הטיסה ממריאה בשעה היעודה - 7.00 - ועוברת בסדר גמור. הטייס מציג עצמו בקול מרגיע סמכותי: תושב השכונה לשעבר שהבן שלו למד ביסודי עם שלנו, כך שהפעם יש כיסוי לסלוגן "הכי בבית" של אל על. בגלל קוצר הטיסה מחלקים רק סונדוויץ-די טעים- ובקבוק מים, ולא ארוחה מלאה (המידע מוגש כשירות לכל המתגעגעים לפנקייק הדביק של אל על , גם אלה שיצאו בגבורה בפומבי על גבי דפי הפורום וגם אלה שעדיין מסתירים את הסוד).
-
בולגריה בעליה ובעקולמעשה בכרטיס אשראי וחוויות ניווט
נוחתים בסופיה, מקבלים את המזוודות מהר וביציאה ממתינים לנו עם שלט שני נציגים של חברת Bulgariarentalcar שהומלצה כאן: צעיר דובר אנגלית סבירה ומבוגר נמוך שפחות שולט בשפה ולא ברור מה בדיוק תפקידו. ניגשים הצידה וממלאים הרבה ניירת ועכשיו צריך להסדיר את התשלום- 365 אירו עבור אופל זפירה ידנית ל 10 ימים ועוד 150 אירו פקדון.
שני הבחורים הביאו עמם מכונת כרטיס אשראי מהסוג הנפוץ בכל בולגריה. מכניסים את כרטיס האשראי של בן הזוג, ב swipe, בשכיבה ככה והפוך ובסוף מצליחים לגבות את עלות ההשכרה. עכשיו צריך לחזור על התרגיל לצורך גביית הפקדון – ויוק. פתאום המכשיר לא מכיר בכרטיס (או ההפך). אני שולפת את הכרטיס שלי (המשויך לאותו חשבון בנק) ואחרי אי אלה מאמצים גם משימת הפקדון מוכתרת בהצלחה, אבל הסיפור הזה של פעם כרטיס אחד שעובר את המכונה והשני לא, או הפוך, יחזור על עצמו בעוד הזדמנויות. אז הינה לכם טיפ ראשון לבולגריה: אם ברצונכם לשלם באשראי (וברוב המלונות ובמסעדות במקומות יותר מרכזיים זה אכן אפשרי) הביאו עמכם מספר כרטיסי אשראי ותגלו גמישות וסבלנות.
אנחנו צועדים מרחק קצר לחניון ההשכרה ומקבלים את הזפירה- ללא ספק "כוכבת הפורום" הקיץ. שלנו דווקא היתה נטולת פוזות או הפתעות, סחבה את ארבעתינו פלוס שתי מזוודות גדולות יפה מאוד בפיתולים ובעליות של כבישי בולגריה ושמחה את הנהג. מקבלים הסבר קצר על תפעול הרכב והסבר עוד יותר קצר על כיוון הנסיעה, נפרדים בלבביות משני חברינו (אך זכרו את הנמוך ומכונת כרטיס האשראי שעוד יופיעו במערכה האחרונה) ויוצאים לדרך, כאשר בשלב הזה אנו עוד לא שולטים בתוכנת Sygic שאנו מתנסים בה כאן לראשונה.
זה לא שהשילוט ביציאה משדה התעופה גרוע, הוא פשוט לא קיים, ואחרי מספר התברברויות אנו פונים לשיטת ניוות עתיק יומין- בשעת בוקר זו השמש בדרום ואם אנו צריכים לנסוע דוך מזרחה אז הכיוון הוא לשם

-
בולגריה בעליה ובעקולכרגיל סביב עיר גדולה המראות בפאתי סופיה לא מלבבים- בתים עלובים למדי, בתי דירות כעורים במיטב הסגנון הסובייטי ומעט אנשים ברחוב. בהמשך הנוף משתפר- עמק רחב בין גבעות מיוערות מלא בשדות חמניות. אוי,כמה חמניות- קילומטרים על גבי קילומטרים. ידענו כי בולגריה היא "מעצמת" מוצרי ורדים אבל האם גם שולטת על שוק שמן החמניות? לא- אבל יש לה מקום מכובד בכל מקרה.
בשלב זה הכביש מישורי ורחב וטוב למדי (בהחלט לא מייצג את ההמשך), מה שאי אפשר להגיד על תרבות הנהיגה של הבולגרים. קו לבן רציף
- מישהו כנראה שפך יותר מדי צבע על הכביש
, אבל זה לא יפריע להם לעקוף בפראות. ואם בעקיפה עסקינן- כמה שיותר מכוניות בעקיפה אחת, הרי זה משובח. דומני שהמקסימום שספרנו זה עקיפת שש מכוניות במכה, אבל אני ממש לא מתחייבת..לאחר כשעה אנו פונים מהכביש הראשי לפי השילוט (באותיות לטיניות) לכפר Koprivshtitsa הידוע בביתיו הצבעוניים. ומה מוצאים? כפר בולגרי טיפוסי שבין בתיו הבנוים עץ ואבן פה ושם יש גם כמה הצבועים בגוונים עזים. האמת שלפי התיאורים הקודמים ציפיתי למראה יותר מרשים. בכיכר המרכזי יש מקבץ מרוכז יותר של אותם בתים ובהמשך שוק קטן, שם אנו מתוודאים לראשונה לפירות הטעימים והזולים של בולגריה. מצטיידים ומתיישבים לפיקניק על גדות הנהר הזורם לאורך הכפר. בעינינו המקום חביב להפסקה של שעה קלה בדרך, לא יותר.
-
בולגריה בעליה ובעקולג'ני,
איך התגעגעתי לסיפורים שלך!!!!!
אמנם אני לא מאלו שבונים על בולגריה בקיץ הבא (אם כי בוודאי תהיי לי לעזר גם בקיץ 2015), אבל אני נהנית לקרוא על הטיולים שלך מהאספקט הסיפורי, אז התיישבתי בשורה הראשונה ותיכף גם אלונה תבוא ונשתה איזה ראקיה ויהיה אחלה יום כיפור....

-
בולגריה בעליה ובעקולגם אני (שעמדתי בפיתוי השבוע ולא קניתי כרטיס לבולגריה, אבל זה לא אומר שבעתיד כרטיס כזה לא ירכש) תופסת מקום בשורה הראשונה. מחכה להמשך הסיפור ולתמונות
-
בולגריה בעליה ובעקולג׳ני,
כל כך נפעמתי לגלות שגב׳ זפירה היקרה נסעה לה לבולגריה ושמחתי שמחה גדולה על שזכתה היא להסיע דווקא אותכם.
אני משוכנע שהיא הסיעה אותכם נאמנה גם בדרכים האיכותיות מעט פחות שכן כזו היא

בקיצור - גם אני כאן ממתין לבאות.
שמוליק
-
בולגריה בעליה ובעקולגם אני מצטרפת לטיול,וממתינה לסיפורים,תובנות.עד כאן אין כלבים אז כבר רגוע

-
בולגריה בעליה ובעקולמיקה, ריקי, שמוליק, אמה, איזה יופי שהצטרפתם.
מיקה, אני מתביישת להודות שהייתי רק פעם אחת בסקוטלנד לפני שנים רבות, וזה בביקור חטוף לסנט אנדרויס, אז לצערי אין לי הרבה מה לתרום בעניין. אבל אני כבר רואה מהאשכול למעלה שאת בידים טובות מאוד ותקבלי את כל העצות שאת צריכה.
ריקי, מאחלת לך שבהמשך אכן לא תעמדי בפיתוי
..שמוליק, הזפירה "שלנו" משנת יצור 2008. בבלגיה המסודרת נדמה לי שזה כבר קרוב לגיל הפנסיה (אם לא מעבר), אבל כאן בבולגריה עוד דרך ארוכה לפניה (ולפנינו) - אז נמשיך.
אמה -אם אנחנו התברברנו גם בשביל רובי, הוא נתקל בכל הכלבים האימתניים במקומנו. אף שקראתי קודם על תופעת הכלבים המשוטטים ,לשמחתי הרבה (אני פחדנית גדולה בעניין הזה) לא פגשנו בהם בשטח.
-
בולגריה בעליה ובעקולגם אני באתי...

יופי של התחלה!
-
בולגריה בעליה ובעקולעוד שעה וחצי נסיעה מביאה אותנו לכפר Kalofer ולמקום הלינה שלנו. לאחר התארגנות קלה אנו יוצאים לחפש את הWhite River Eco Trail (Byala Reka) שהומלץ על ידי מיכל.
מחפשים ומחפשים ומתברברים בכל מיני דרכי אפר הרריים שגורמים לנו לפחד על גחון הרכב, ובסוף מוצאים את הדרך לאחר ששאלנו אישה מקומית שששה לעזור חרף האנגלית המוגבלת שלה. לכן חשוב להוסיף על הוראות ההגעה של מיכל כי אחרי שפונים שמאלה בכניסה הכפר, לאחר זמן קצר יש לפנות שוב פעם שמאלה בשוקת הפרות למה שנראה ככביש משני ולחפש את השילוט ל ecopateka.
אנו מגיעים לתחילת השביל שעולה בתלילות מעל פלגי מים ונחלים. הנוף מזכיר מאוד את השמורות באצבע הגליל, אלא שהכל פתוח והכניסה בחינם ובשעה 17.00 אחר הצהרים כמעט ואין איש במסלול מלבדינו.
אנחנו מטפסים לנו ונהנים מהירוק וקול המים, אבל כשאנו מגיעים לחצי הדרך ורואים שמכאן השביל ממשיך לטפס מעלה מעלה וכבר יוצא מן הקניון, כוחינו לא עומד לנו. שילוב של עיפות (לאחר הההשכמה המוקדמת), רעב והלחות המטורפת השוררת במקום גורם לנו לשוב על עקבותינו ולשים פעימנו למסעדה הקטנה שליד תחילת המסלול.
כמה שולחנות עץ פשוטים בחוץ ליד הנחל ,קהל של טינאיג'רים מקומיים שממלאים את זמן ההמתנה (הלא קצרה) עד להגעת האוכל בביצוע רונדלים על הקטנועים שלהם ותפריט בסיסי של אוכל טעים וזול - שיפודים על הגריל, צ'יפס, סלט, משקה איירן - שקולע בול לצורך שלנו בארוחה בולגרית ראשונה פשוטה ומשביעה .
-
בולגריה בעליה ובעקולקטי, ברוכת הבאה גם את

-----------------------------
מאוששים אנחנו חוזרים לקלופר (עשרים דקות כשיודעים את הדרך) ול Illikova House. זהו guest house קטן בבית ישן המרוהט בסגנון מסורתי שכל חמשת חדריו פונים לחצר מטופחת ופורחת שהתאהבתי בה מיד. אנחנו מקבלים יחידה משפחתית- שני חדרי שינה נוחים ושני חדרי אמבטיה פלוס מן סלון מלא בחפצים ותצלומים ישנים. בעלי הבית הצעירים- סטפאן ואנטוינטה- מסבירי פנים ודוברי אנגלית טובה, אבל מעט טרודים בטיפול בבנם הפעוט. בכל פעם שפגשנו אותם הם היו עסוקים בלטייל איתו בנסיון להרדימו. ג'וניור ,לעומת זאת, נראה עירני למדי עם הבעת פנים שאומרת "הורים יקרים, מה הקטע שלכם עם עגלת התינוקות הזו? מתי אקבל כבר קטנוע כמו כל בני הכפר?"
לאחר היום הארוך אנחנו עיפים למדי ונפלנו לשינה ערבה. נהינו מהשהות במקום, אבל יש לציין כמה מינוסים:
- היחידה המשפחתית נמצאת במעלה גרם מדרגות וצריך להעלות את המזוודות.
- התשלום במזומן בלבד
- המחקלחות הן מהסוג ללא וילון שמשפריצות על כל חדר האמבטיה (נפוץ למדי בבולגריה, איך איזה יזם ישראלי נמרץ עוד לא הקים עסק ליצוא מגבי ניגוב למדינה??) ויוצרת סכנת החלקה.
- ארוחת הבוקר חסרת גיוון ומציעה בחירה בין פנקייק (עם גבינה), פנקייק (עם דבש) או פנקייק (עם ריבה), ללא ירקות , פירות, נקניק, יוגורט וכו' כמקובל ברוב המלונות.
-
בולגריה בעליה ובעקולג'ני יקרה, חזרתי מסיעור מוחות שנמשך אל תוך הלילה בנושא בולגריה, גרוזיה וברלין ואמרתי אני רק אציץ אבדוק אם ג'ני התחילה לספר. איזה חגיגה הכנת לי פה.
כל כך נהנית לטייל איתך. בכלל הקיץ הזה הביא לי הרבה נחת עם הנסיעות לבולגריה. כן ירבו. מקווה לצרף בחורף עוד סיפור בולגרי משלי.
מחכה להמשך, לילה טוב והמון המון תודה שהתחלת לספר.
אלונה
-
בולגריה בעליה ובעקולהיי ג'ני,
איזה כיף שהתחלת לספר - בולגריה שולטת

אני מבין שהכלבים אגרו כוחות לקראת הגעתי ולכן ואצלך היו בתרדמת קיץ

מחכה להמשך....
רובי
-
בולגריה בעליה ובעקולאלונה יקירתי כמה טוב שהגעת. את מבינה כי אם לא הייתי רואה תגובה שלך הבוקר כבר הייתי מתחילה לדאוג. הרי סיפור בולגריה + שתיקה מצד מלכת בולגריה = חשד שמשהו ממש לא כשורה

אבל עכישו נרגעתי, את כאן יושבת בשורה ראשונה ליד מיקה אז אפשר להמשיך.
רובי, היום נגיע גם לכמה מקומות שאתם לא ביקרתם, אז תשאר כאן.
-
בולגריה בעליה ובעקוליום 2- מנזרים, מערה ומוזיקה
על בטן מלאה פנקייקים (איך ניחשתם?) אנחנו נפרדים ממארחינו וממשיכים בדרך כאשר היעד הראשון להיום הוא הכפר שיפקה והכניסיה הרוסית. כבר מרחוק בצליה המוזהבים של הכניסיה מבצבצים להם מבין העצים המכסים את גבעה שמעל הכפר, ומקרוב אנו פוגשים מבנה יפהפה היושב לו בתוך גן נאה ומוצל, כשוק קטן למזכרות למרגלותיו. במובן זה בולגריה מאוד מזכירה את תאילנד- היכן שיש אתר ביקור ששניים וחצי תיירים מגיעים אליו, יצוץ לידו גם שוק!
אף שהכנסיה נבנתה בסגנון בנייה האופייני לרוסיה של המאה ה17 הקמתה (כ"סמל לידידות הנצחית בין העם הרוסי לעם הבולגרי." האמנם?
) הסתיימה רק ב 1902. בתצלומים של חנוכת האתר מופיעים מכובדי הכפר כשהם לבושים במיטב המלבושים של התקופה: נשים בשמלות ארוכות עם שרוולים תפוחים וגברים בעלי שפמים מטופחים ומפוארים. -
בולגריה בעליה ובעקולמהכפר הכביש עולה ועולה עד למעבר שיפקה. מי מכם שזוכר (במעורפל
) את חוויתינו במעברי הרים בפירנאים ישמח לדעת שמסורת לא שוברים, וגם הפעם ככל שאנו עולים הולך ומסמיך הענן שכאילו המתין לבואינו, כך שכאשר אנו יוצאים מהחניה גם הפעם אנחנו כבר לא רואים כלום מן הנוף מסביב.גם מהחניון העליון ישנן לא מעט מדרגות עד לאנדרטה עצמה שבתוכה מוזיאון קטן המתפרס על 7 קומות (באמת מזמן לא טיפסנו!) ומספר את סיפור הקרבות בין צבא רוסיה ובריגדת המתנדבים הבולגרים לבין הצבא העותמני על השליטה במעבר האסטרטגי , במסגרת המלחמה לעצמאות בולגריה ב 1877-88 . תרשימים של הקרבות, קצת חפצים אישיים, הרבה תמונות של חיילים רוסים גיבורים לעומת טורקים פחדנים, אבל ככל שעולים את הקומות כמות המידע באנגלית הולכת ופוחתת, כאילו נגמר למישהו התקציב או החשק לתרגום...
-
בולגריה בעליה ובעקולאוף, רציתי להמשיך, אבל האתר התחרפן. בקושי אפשר להיכנס להודעה, פונקצית
" צרף תמונה" שגם בימים כתיקונם מאוד איתי עכשיו לא עובד בכלל.

גם אצלכם ככה? יש תקלה באתר??
-
בולגריה בעליה ובעקולג'ני
גם אני נהנית מהטיול הבולגרי שלכם

נראה מקסים! ותודה על השיתוף
-
בולגריה בעליה ובעקוליופי, ג'ני, יופי שהתחלת לספר!
נהנית מהסיפור ומהמראות.
מחכה בסבלנות לחלק סופיה שלכם ולמנזר רילה, שבוודאי יגיעו.
אורנה