טיול לניו זילנד ולמזרח
-
שלום,
אני מתכננת טיול בסביבות סוף ינואר לניו זילנד, סין ומונגוליה.
מכיוון שלא מצאתי הרבה חומר על טיול מסוג זה אולי אמצא כאן תשובות-
האם יש צורך בהזמנת כלל הכרטיסים מראש? האם להזמין הלוך-חזור או רק כיוון אחד?
מהי העלות (פחות או יותר) לכל ארץ?
הבנתי שהטיול במונגוליה דורש סחיבת ציוד רצינית יותר, האם עדיף להגיע עם כלל הציוד מראש או לרכוש במזרח ציוד נוסף למוגוליה?
במידה ויש פורום יותר ספציפי אשמח להפנייה (לא מצאתי).
תודה רבה
-
טיול לניו זילנד ולמזרחאת פשוט צריכה לשאול בכל פורום את השאלות שלו.
לניו זילנד את לא יכולה להכנס עם כאטיס חד כיווני. זה לא אכפת להם אם יהיה לך כרטיס בייג׳ין אוקלנד בייג׳ין, אבל את חייבת כרטיס יוצא מניו זילנד. העלות היא כ-2500$ דולר לחודש, תלוי מה עושים ואיך מטיילים.
את יתר הדברים את צריכה לשאול או בפורום אסיה או בפורום ציוד.
-
טיול לניו זילנד ולמזרחסין ומונגוליה הממוצע נראה לי 1000 דולר בחודש. אפשר בהרבה פחות ואפשר גם הרבה יותר. ניו זילנד ענו לך כבר.
כרטיס טיסה. הכי טוב לך כנראה השילוב של אלעל עם קטאי פסיפיק. תל אביב-הונג קונג/בייג'ין. המשך לאוקלנד וחזרה דרך הונג קונג/בייג'ין-תל אביב. כרטיס כזה ניתן לקנות ולבצע "עצירה במזרח". עצירה יכולה להיות למספר חודשים כל עוד הזמן הכולל של הטיסה שלך לא עולה על שנה. בעצירה בביג'ין יהיה לך הכי נוח לטייל בצפון סין ואז מונגוליה. עצירה בהונג קונה תיתן לך גישה נוחה לדרום סין.
משהו חשוב שאני מקווה שאת יודעת.להגיע למונגוליה לפני סוף מאי אומר שאת צריכה להיות מודעת למה את נכנסת! (מנסיון של טיול שם במשך חודש וחצי מחוץ להיי סיזן) ואני מקווה שכך המצב אם את לא מתכננת חודשיים פלוס מינוס בניו זילנד ועוד חודשיים בסין.
עוד משהו חשוב. כניסה לסין מחייבת ויזה. אם את מוציאה מראש בארץ את צריכה שיהיה לה תוקף עד אחרי ניו זילנד!!