שאלת ביטוח נסיעות לחו"ל
-
תכננתי לנסוע ועקב אירוע רפואי ממש לפני הטיסה לא טסתי.
פניתי לחברת הביטוח כדי לקבל החזר על ההוצאות שלא יכולתי לבטל.
אין ויכוח על זה שמגיע לי החזר וחברת הביטוח תחזיר את מה שהוזמן
מחברת נסיעות בארץ (במקרה שלי כרטיסי הטיסה) אבל מחברת הביטוח
נאמר לי שביטוח ביטול הנסיעה לא כולל הזמנות שנעשו באינטרנט ושלא
ניתן לבטלן או שיש איזשהו תשלום חובה גם אם לא השתמשת בשירות (מלון למשל).
בהסכם הביטוח לא ראיתי בשום מקום החרגה של הוצאות שנעשו דרך האינטרנט.
רציתי לדעת לפני שאני עושה בירורים משלי אם למישהו היה מקרה דומה
ויודע האם אכן לא מחזירים הוצאות שנעשו באינטרנט או שזה אולי מדיניות
נפרדת לכל חברת ביטוח.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לשלום עודד,
גם אני עברתי לא מזמן מקרה דומה וחברת הביטוח מחזירה רק עבור כרטיסי הטיסה ולא עבור מלון או השכרת רכב .
לא התעמקתי ולא ניסיתי להתווכח .
בריאות ואושר
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לאני היתי פונה ליעוץ משפטי מוסמך.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לחברת הביטוח דווקא טוענת שהייתה מחזירה על רכב/מלון וכולי כל עוד הוזמנו
מסוכנות נסיעות. העניין הוא שאת הרכב הצלחתי לבטל בעלות מינימלית של 9$
ומלונות לא הזמנתי מסוכנות אלא באינטרנט. את רובם יכולתי לבטל ללא עלות
אבל לגבי שניים מהם הייתה עלות ביטול שנקבעה מראש בתנאי העסקה.
לא מוזכר בשום מקום בפוליסה שמדובר רק בכרטיס טיסה אלא בהוצאות
שקשורות לנסיעה.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לאני לא זוכרת איפה קראתי את הסעיף הזה, אבל כן זוכרת שפגשתי אותו. לכן, מאז אני משתדלת לרכוש דרך האינטרנט רק שירותים שהם ברי ביטול.
מצד שני, האם ניסית לברר עם חברת האשראי, בעניין עסקה שלא יצאה לפועל?
ורק הרבה בריאות!
רבקה
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לשלום רבקה
זה לא ענין לחברת האשראי כי זה התחייבות שאני נתתי. לא שמישהו רימה אותי.
למשל בדרך כלל ב- booking אפשר לבטל עד 24 שעות לפני ללא עלות ובתוך
24 שעות זה עם עלות של היום הראשון אבל יש מקרים שהתנאים הם אחרים מראש
למשל שבמלון מסוים בכל מקרה אם הזמנת אתה משלם לילה אחד אם תבטל
גם יותר מ-24 שעות לפני. במקרה שלי הבעיה הרפואית קרתה רבע שעה לפני
המונית לשדה התעופה כך שגם בהזמנה רגילה הייתי כבר בתוך ה- 24 שעות
לפני ההגעה. בסה"כ כרטיסי הטיסה אותם כן יחזירו לי מהווים כ-2/3 מסך ההתחייבויות שלא היה אפשר לבטל.כך שהמצב לא כזה נורא אבל בכל זאת הופתעתי מזה שהזמנות באינטרנט לא נכללות בביטוח. הרי הרבה אנשים מזמינים גם טיסות
באמצעות האינטרנט ואם זה אכן כך הם לא יודעים שבעצם הביטוח שלהם לא יכסה
להם כמעט דבר ברגע האמת. אני בדרך כלל לא עושה כמעט הזמנות מראש
פרט לכרטיסי טיסה ורכב ואולי לא ושם מלון אבל דווקא בנסיעה הזאת מסיבות
מסוימות עשיתי כמה הזמנות מראש. את רובם אפשר היה לבטל ללא עלות אבל
לא את כולם.
האם את יודעת שאכן יש סעיף כזה או רק חושבת שזה כך?
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לאוי עודד, זה נשמע נורא!
יש הגיון במה שאתה אומר בעניין האשראי. ניסיתי.
בעניין החזרי הביטוח - לפני כמה שנים, הקדשתי זמן וקראתי את כל האותיות הקטנות של הביטוח שרכשתי (בקופ"ח כללית). סביר להניח שמשם אני זוכרת את זה, יחד עם זאת חלפו כמה שנים. בדקתי אז באילו נסיבות אקבל החזר לכרטיס חזרה פתאומי לפני המועד וגם שם אין בשורות גדולות.
אני מציעה לך פשוט לקרוא את הסכם הביטוח אותו רכשת (שיכול להיות אולי שונה מהסכם אחר) וזה יתן לך את התשובה המוסמכת ביותר (לדעתי ניתן להוריד ברשת, ואם לא, פשוט לבקש מהם), כי יכול להיות שחלו שינויים...
אני תוהה עכשיו, מה גורל כרטיסי טיסה שרכשתי בחברה לא ישראלית ברשת (חוץ מתנאי ההזזה אותם קראתי מראש)?
שוב המון בריאות
רבקה
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"ללדעתי אתה צריך לבדוק לעומק וכמו כן לפנות למישהו יותר מוסמך מהנציג הטלפוני.
מסקרנות קראתי את הפוליסה של הביטוח שלי (פספורט פניקס). כתוב שמחזירים טיסה ולינה בלבד (בטיול מאורגן -רק את החלק היחסי של עלות הטיסה והלינה מתוך כל העלות) אבל לא מציינים איך נרכשו. לעומת זאת אומרים שצריך להודיע בזמן לחברת התעופה או למלון, ולא אומרים שזה אמור להיות דרך סוכן .
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לקצת לא הגיוני לחשוב שהזמנת פרטים שלא באמצעות הסוכנות שגם עושה לך ביטוח, יכוסו על ידי סוכנות הנסיעות.
הרי הסוכנות מבצעת איתך עיסקה שבה כלולים כרטיסי הטיסה והביטוח, ואין לה שום קשר להזמנות שמתבצעות בדרכים אחרות ושלא על ידי הסוכנות.
איך רצית שהסוכנות תדע על עיסקות אחרות ? וכשהן לא כלולות בעיסקה ?
כמובן שהתשובה ממי שמוסמך תהיה טובה ביותר.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לכל סייג לחבות המבטח בחוזה ביטוח חייבת להיות ברור ומודגש . מה שאתה מתאר זה סייג. לכן צריך להיות סעיף ברור ומודגש בפוליסה. אם לא קיים סעיף כזה הצדק אתך, אלא שקרוב לוודאי שלא ימצא עו"ד שייצג אותך אלא אם כן מדובר בסכומים משמעותיים וגם לך לא ישתלם לשלם שכר טרחה.
תוכל לנסות בתביעות קטנות (תלוי בסכום
סעיף 3 לחוק חוזה הביטוח:
~~. חובה להבליט הגבלות
תנאי או סייג לחבות המבטח או להיקפה יפורטו בפוליסה בסמוך לנושא שהם נוגעים לו, או יצויינו בה בהבלטה מיוחדת ; תנאי או סייג שלא נתקיימה בהם הוראה זו, אין המבטח זכאי להסתמך עליהם.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"למאיר -
מה שתיארת זה לא המקרה שלי.
לא עשיתי את הביטוח נסיעות בסוכנות הנסיעות ואני לא מצפה שהסוכנות תחזיר לי
את ההוצאה. עשיתי את ביטוח הנסיעות בהראל שיש להם נציגות במקום העבודה שלי
וכשעושים את הביטוח אתה בכלל לא צריך לציין איפה רכשת כרטיסים ואצל מי הזמנת
שירותים. הביטוח הוא כללי ואתה אמור להביא הוכחות להוצאותיך רק אם יש לך תביעה מהם.
keler - אני עדיין לא בשלב תביעות קטנות. אני בשלב בירורים.
ריקי - מי שענה לי את התשובה הזו זו הנציגה של הראל במקום העבודה. עדיין לא
עשיתי בירור בחברה עצמה. רציתי לקבל קצת מניסיון של אחרים לפני שאני
פונה אבל מסתבר שאין ניסיון כזה. לא התכוונתי שרק סוכנות נסיעות זה טוב.
גם חברת תעופה זה טוב אבל לטענתה עסקות באינטרנט לא טוב.
רבקה - יש לי את הסכם הביטוח אבל הסעיף הזה מנוסח באופן כללי כך שאין לדעת.
לא מוזכר רק מלון וטיסה והנציגה גם לא טוענת כך. הטענה היא לגבי
הזמנה אינטרנטית.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"להפוליסה של הראל שנמכרת ע"י למטייל:
ביטול נסיעה: המבטח ישפה את המבוטח במקרה של ביטול נסיעה כהגדרתה
בסעיף 1.21 בגין פיקדונות שאינם מוחזרים ו/או כרטיס נסיעה, או תשלומים
ששולמו מראש בישראל או שעל המבוטח לשלמם ואינם מוחזרים, וזאת אם
נמנע מהמבוטח באופן בלתי צפוי לצאת מישראל לחו"ל עקב מצב בריאותו של
המבוטח ו/או של המלווה אותו או נמנע מהמבוטח לצאת מישראל לחו"ל עקב
אשפוז בלתי צפוי או מוות של בן משפחה קרוב כהגדרתו בסעיף 1.19 לעיל או
במקרה של ביטול טיסות של שרות מטוסים סדיר עקב מגיפה, פרעות ומהומות
בארצות היעד המונעות קיום הטיסה, והכול בתנאי כי האירוע אינו כלול בחריגי
הפוליסה.להבנתי הלא משפטית:
על הפקדונות ששלולמו וכרטיס הטיסה אין מגבלה לאיפה הם הוצאו
לעומת זאת תשלום מראש או התחייבות כן כתוב ישראל.
כלומר אני מבין ש: אם נתתם פקדון לצימר בגרמניה אז תקבלו החזר. אבל אם שילמתם מראש למלון - לא תקבלו החזר.
אם הבנתי נכון אז זה:
1. מאד מוזר
2. מסרס הרבה מהחשיבות של הביטוח הזה. כרטיסי טיסה זו אומנם הוצאה גדולה שתוחזר, אבל תשלום מראש למלון, קניית כרטיסים מראש לפארק שעשועים וכו' - יכולים להגיע לסכומים לא זניחים
אשמח ללמוד מה תגלה בסוף
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"לאתה צודק, מההתחלה כתבת על חברת הביטוח.
וזאת בדיוק הסיבה שאני עושה ביטוח (הראל) אצל חברות הנסיעות, כיוון שהעיסקה מולן כוללת את כל המרכיבים שרכשתי מהם, ואני לא צריך לבדוק בציציות.
על זה אמרתי שישראלים רבים רוכשים פרטים ישירות מול היעד, ואחר כך צריכים להמשיך לפעול מולו, מה שמצריך איש מקצוע לטפל בכך, לא כן כאשר הכל נעשה דרך סוכן.
כנ"ל גם בחו"ל, למרות שאני מכיר מצויין את כל מה שצריך שם. אני חוקר את כרתים 25 שנה, והמלונות וחברות השכרת רכב וכו הם ממש ברמה של חברים, למרות זאת אני פועל מול סוכן, וזה הוכיח את עצמו לא מעט פעמים (בערך 4-5 פעמים מתוך 109 טיסות עד כה).
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"למאיר - אתה בטוח שהביטוח שאתה רוכש מסוכן הנסיעות כולל את כל מה ששילמת לו?
כי הביטוח הוא לא מטעם הסוכן אלא מטעם חברת ביטוח שאין לה שום קשר לסוכן.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"ליש לשער שמה שהם ינסו לטעון זה שהעסקה האינטרנטית אינה עסקה בישראל. לדעתי זו טענה שלא תחזיק מים לאור חוק חוזה הביטוח. עליהם לרשום מפורשות ובאופן מובלט שעסקה באינטרנט אינה מבוטחת ואם לא עשו כן עליהם לשלם.
-
נתחיל מהעובדה שאני קורא כל מילה במסמך הביטוחבניגוד לרוב האנשים שלא קוראים בכלל.
באחת הפעמים היתה מילה אחת דו-משמעית, דרשתי מהסוכן להתקשר לביטוח שיבהיר את המילה הזו, התיקון נעשה על הטופס עם חתימת הסוכן ובאחריותו.
הנכון הוא שלמצבי הבריאותי האישי אין שום ביטוח (אני בעל קוצב לב), אולם אני עושה ביטוח גם לנושא הכרטיס, גם לכבודה, וגם למקרה שתהיה לי "רק" תאונה רגילה.
(אין ביטוח לקוצב לב למרות שהטיפול במקרה בעייתי , הוא בסך הכל "כיוון הצתה" באמצעות מחשב "מילן" שנמצא בכל מחלקה קרדיולוגית בכל בית חולים נורמלי, פעולה שנמשכת לא יותר מחמש דקות, בלי להתפשט...).
וגם נכון שאני לא קונה שום דבר באינטרנט ולא מפקיר את כרטיס האשראי שלי (ויש המונים שלא יסכימו איתי, וממש לא איכפת לי) לחסדי המדיה הזו.
למשל כרטיסי טיסה אני מחפש באינטרנט, מדפיס את ההצעה ומזמין את מה שמצאתי מהסוכן.
ולחסכנים: הסוכן לוקח עבור כל הפעילות שלו משהו כמו 30 שקלים, שזה באמת ענין זניח לגמרי, בעיקר עם החוק החדש המטיל את מלוא האחריות על הסוכן ברגע שרכשת אצלו את מה שאתה צריך.
לגבי העיסקה באינטרנט אתה צריך לברר אצל מומחה לנושא, ואפילו שפעמים רבות מידי המיקום שבו יושב מבצע הפעולות הוא בכלל בחו"ל. למשל, מוקד של חברה מסויימת הסתבר לי שהם יושבים בכלל באיטליה, והיו לי עוד מקרים שהסתבר שהמקום אליו אני פונה יושב בכלל בארץ אחרת למרות שמדובר בישראלים שמאיישים את המוקד הישראלי.
יותר פשוט: נאמר שאתה מתקשר מבאר שבע למוקד קופת חולים *2700 שיושב בכלל בקרית שמונה, אז מקום השיפוט הוא באר-שבע או חיפה/טבריה ?
לכך אתה צריך תשובה של מקצוען מומחה בנושא, כיוון שכל ההשערות וההגיון הם לא תשובה מוסמכת עבורך.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"למאיר יקירי - אתה נאיבי וזה חמוד, אבל נטול כל קשר למציאות. סוכן הנסיעות שלך הוא מתווך של חברת הביטוח, שמשתמשת בו מכיוון שבמקרה הוא נמצא במקום שבו אנשים שטסים לחו"ל נמצאים. הוא מוכר לך ביטוח, מקבל את ה-30 ש"ח שלו, ובזה מסתיים הקשר בינו לבין הביטוח שלך, נ.ק.ו.ד.ה.
סוכן הנסיעות לא "מבטח אותך", הוא קופאית בסופר לצורך עניין זה. באותה מידה לחברת הביטוח אין שום קשר ושום נגישות למידע שאצל סוכן הנסיעות ואין לה שמץ של מושג אילו שירותים מכר לך סוכן הנסיעות. אתה רוצה לתת טיפ של 30 ש"ח לקופאית בסופר? תפדל.
מנסיון אישי - אני תמיד מזמין טיסות באינטרנט. בקיץ האחרון עכב צירוף טיסות מורכב במיוחד התפתתי להשתמש בשירותיו של סוכן. רצה הגורל וביום הטיסה חזרה לארץ נסגר נתב"ג בגלל המלחמה. מה יכל לעשות הסוכן? לנסות להשיג בטלפון את חברת התעופה, בדיוק כמוני, ולא לקבל תשובה, בדיוק כמוני. אז עכשיו גם הסוכן נמצא כנתבע בכתב התביעה ליד חברת התעופה. אתה חושב שזה משפר את מצבי?
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"ליש להניח שאני לא חושב שסוכן-הנסיעות הוא סוכן-ביטוח (כתבתי בבירור שדרשתי ממנו לפנות לחברת הביטוח ולקבל אישור על השינוי הנדרש - מכאן שאני יודע שהוא לא המבטח).
ברגע שאני עושה ביטוח מול סוכן-הנסיעות, הביטוח הוא חלק מכל העיסקה שאני עושה מול הסוכן, כאשר הביטוח מתייחס לכל מה שרכשתי ממנו,העיסקה הזו מיודעת לחברת הביטוח.
אני טס רק באמצעות סוכן (לא מוכן להפקיר את כרטיס האשראי שלי באינטרנט), ומעולם לא היתה לי שום בעיה בנושא, להיפך, היו מספר פעמים שהיו דברים שהתבטלו או השתנו, והסוכן טיפל באמצעיו, אמצעים שלך כאדם פרטי אין.
המילה נ.ק.ו.ד.ה היתה מיותרת לחלוטין.
-
להלן ההתפתחויותצלצלתי היום לחברת הראל כדי לקבל תשובה יותר מוסמכת ואז הסתבר לי
שגם כרטיסי הטיסה בסכנה. הפקידה שם אמרה שבהסכם המיוחד של החברה בה אני עובד עם חברת הביטוח (אנחנו מקבלים הנחה) יש תנאי שמקרה של בעיה
רפואית יוכר רק אם אושפזת ללפחות 24 שעות ואני לא אושפזתי בכלל אלה רק
טופלתי בבית חולים וקיבלתי אישור רופא שאסור לי לטוס שבוע. הלכתי וקראתי את האותיות הקטנות והסתבר לי שאכן יש כזה סעיף. אלא מה, שהנציגה שלהם שבאה
לחברה שלנו פעם בשבוע אמרה לי שמספיק שרופא אישר אי יכולת לטוס. כלומר
יש פה מצב של תשובות שונות מאותה חברה.
בנוסף התעניינתי אצל הפקידה של הראל בטלפון לגבי נושא ההזמנות באינטרנט.
והיא קצת גמגמה. אמרה בהתחלה שהכיסוי הוא רק לכרטיסי טיסה.
אח"כ כשעמתתי אותה עם הכתוב בהסכם היא הלכה לברר ואמרה שכלול גם שירותי קרקע. כשניסיתי לברר מה כלול בהגדרה שירותי קרקע היא לא ידעה מה להגיד לי
ואמרה שרק הועדה שלהם שדנה בתביעות יודעת את ההגדרה. בנוסף לא היה לה תשובה מה קורה עם האינטרנט לאחר שעמתתי אותה עם זה שאין שום זכר להחרגה כזו. עקב כך החלטנו אני ואשתי לדלג על הפקידות ולהגיש את התביעה במלואה
כמו שהיא ולחכות לתשובה המוסמכת שלהם. אם הם ידחו את כל התביעה בגין
סעיף אשפוז 24 שעות לא בטוח שיש מה לעשות. אם יקבלו רק את כרטיסי הטיסה
אז אני חושב שיש לי קייס טוב לתבוע את היתרה ואם ישלמו הכול אז אין בעיה.
כלומר אני לא חושב שתהיה לי תשובה גורפת לתת פה בפורום אלה רק בהקשר
לפוליסה הספציפית שלי.
העניין הוא שבפוליסה המיוחדת לחברה בה אני עובד יש סעיפים הדנים בסכומים
הגדולים יותר (שהם בעצם החשובים) שהם משופרים לעומת פוליסה אחרת ולעומתם יש כנראה גם כמה תנאים הדנים בסכומים הקטנים יותר שהם פחות טובים וסעיף 24 השעות הוא אחד מהם. לא הייתי מודע לזה כי לא תיארתי לעצמי שאם אסור לך ע"י רופא לעלות על מטוס יש אפשרות שאין כיסוי. בנוסף קרובת משפחה שהיתה דיילת
בעבר אמרה לנו שבמקרה של דימומים חזקים מהאף כמו שהיו לי ההוראות של הטייסים זה להנחית את המטוס בהקדם האפשרי.
מסקנה הביניים היא שכנראה לא תהיה לי איזה תובנה גורפת לתרום לפורום אלא
רק מה שרלוונטי לפוליסה הספציפית שלי. שהרי לטענת הפקידה גם לחברת הראל יש פוליסות בהם סעיף 24 השעות לא קיים. כנראה שכל אחד צריך לבדוק מה בדיוק
מהדברים שהועלו פה כלול או לא בביטוח שלו. הרושם שלי שלפי הניסוח אין
לחברת הביטוח קייס לפסול הוצאות שנעשו באינטרנט.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"למאיר שלום,
אם לסכם את דבריו של עודד, הדבר היחיד החשוב בביטוח נסיעות הוא מה שכתוב בפוליסה. הכיסויים הם FIX, ולא משנה אם רכשת דרך הסוכן נסיעה במונית או טיסה סביב העולם. באותה מידה שאתה לא נשאל לגבי תכולת המזוודה שלך, אך אם זאת תלך לאיבוד תפוצה ע"פ הכתוב בפוליסה, כך גם לא מעניין אותם מה הזמנת ממי. אם יקרה משהו תפוצה בהתאם לתנאי הפוליסה ובלי שום קשר לשאלה ממי הזמנת מה.