שאלת ביטוח נסיעות לחו"ל
-
להלן ההתפתחויותטובה בוקר טוב
אני מתייחסת לפוליסה של חברת הראל שיש לעודד ושהיא מה שמעניינת אותו.
לא בדקתי ביתר חברות הביטוח ומסקרנות אבדוק בעוד חברה.
כיון שאני היום שבה לעבודה איני יודעת אם יהיה לי זמן לכך.
הרבה בריאות
רחל לבון
-
להלן ההתפתחויותעודד בוקר טוב
להלן לינק לפוליסה פירסט קלאס של הראל כפי שאתה יכול לקרוא סעיף 1.25 דן במקרה של ביטול נסיעה ואח"כ סעיף 4.2.3 זו הפוליסה המצורפת לכל נוסע לחו"ל בתוכנית זאת והגבלת 24 שעות אישפוז קיימת .יחד עם זאת גם הוראת רופא ריתוק לשבוע בהוראת רופא, שכנראה תחת זה ישלמו לך.
אין פירוט מה נכלל בשירותי קרקע ומן הסתם הפרשנות היא השכרת רכב ולינה. אתה תגיש את כל מה שניזוקת ולא יכולת לקבל החזר ותנסה להפעיל את הסוכנת שיש לכם בחברה מטעם הראל שיחזירו לך את המירב כי זה גם עניין של תשלום לפנים משורת הדין שפועל במקרה של קולקטיב.
בריאות טובה ושבוע טוב
רחל לבון
-
להלן ההתפתחויותאני מסתכל בלינק שצרפת ומתייחס לסוג ההוצאות המוחזר:
המבטח ישפה את המבוטח במקרה של ביטול נסיעה כהגדרתה בסעיף 1.22 בגין אובדן פיקדונות הקשורים ישירות לנסיעה ושאינם מוחזרים ו/או כרטיס נסיעה, או תשלומים ששולמו מראש בישראל או שעל המבוטח לשלמם ושאינם מוחזרים ולא ניתן לקבלם בעתיד (כדוגמת הוצאות לינה ורכב שכור) ובתנאי כי האירוע אינו כלול בחריגי הפוליסה
ואני סתם שואל פה כמה שאלות:
1. למה כתוב תשלומים ששלולמו בישראל או שיש לשלמם? האם שסכום ששילמתי מראש (לא בישראל) לא יוחזר, אבל התחייבות לשלם כן תוחזר? אגב, הסעיף הזה די הפוך מהפוליסה שהבאתי בתחילת השרשור.
2. לא ניתן לקבלם בעתיד - אם למשל הזמנתי שירות (מלון/רכב/משהו אחר) ואולי לא ניתן לבטל את העסקה, אבל מציעין לי לדחות אותה בחודש ללא תוספת תשלום - האם זה יכוסה?
3. מעבר לאוטו/מלון וכדומה, למישהו יש מושג מה קורה עם כרטיסים? נניח שהזמנתי מראש כרטיס להופעה בתאריך מסויים? ולחילופין קניתי כרטיס שלא נקוב בזמן (כניסה ליורודיסני שאפשר יהיה לנצל בכל יום שהו במהלך השנה הקרובה).
האם הכל פתוח לפרשנות (מה שעשוי לגרור את בית המפשט לתת פרשנות)?
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"ל - האמת....עודד
חרף כל 'הסעיפים' (הברורים ושאינם ברורים) וחרף כל 'ההחרגות' (ברורות ושאינן ברורות) האמת היא פשוטה להחריד:
אם יש לך סוכן טוב ומערך (על ידי מחלקת התביעות של חברת הביטוח) הרי שלא חשוב בעצם עד כמה התביעה שלך היא 'צודקת' מבחינת החוק !
אם תפנה באופן אישי, קרוב לוודאי שתביעתך תדחה על הסף (בדרך כלל גם אם אתה 'צודק' בעיני החוק.) לעומת זאת אם תפנה את התביעה דרך הסוכן שלך (שהוא ישר ו'לקקן' ויודע את דרכו סביב.) הרי בדרך כלל הוא ידע להוציא כסף מחברת הביטוח גם במקום שחוקית אינך זכאי להחזר!
זו האמת, כל האמת ורק האמת.
אז נסה לפנות דרך 'האחראי' לביטוח בחברה שלכם. אם החברה שלכם משלמת הרבה פרמיות שנתיות ואינה מפריזה בהגשת תביעות, הרי 'לפי משורת הדין' חברת הביטוח תחזיר לך אם צוינה 'החרגה' או סיבה דומה.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"ל - האמת....שלום eyetanin
זה לא שיש סוכן. אנחנו עובדים ישירות מול חברת הביטוח ונציגה שלהם באה אלינו
פעם בשבוע. היא אינה סוכנת שעובדת מולם אלא עובדת שלהם.
לפי מה שנאמר לי בחברה אין שום הבדל בין להגיש את התביעה דרכה או לשלוח
בדואר. הם הרי יודעים לפי הפוליסה באיזה הסכם קולקטיב מדובר והיא סה"כ שליח
שמעביר את החומר. אמרו לי להגיש ואם תתקבל דחיה חלקית או מלאה אז להפעיל את משקל החברה דרך נציג שמטפל בנושא הביטוח ואם מגיע לי אקבל.
אני בכלל לא בטוח שזה לפנים משורת הדין. לי נראה שאם הייתי בבית חולים בזמן
שהייתי צריך לטוס זה מקרה שהם צריכים לשלם גם אם לא אושפזתי ליום.
גם בנושא הזמנות אינטרנט נראה לי שזה לא לפנים משורת הדין כי בשום מקום אין
החרגה של זה בהסכם הכתוב. מה שכן יכול להיות שהגדרת שירותי קרקע אינה כוללת למשל כרטיס רכבת וכרטיס כניסה לאתר שאותם רכשתי באינטרנט ובמקרה שלי מסתכם ב-130 יורו.
אגב לפני 20 חודש אושפזתי ליום במלטה (עקב סיבה אחרת) ואז הם החזירו את
הוצאות האישפוז בסך 1350 יורו ללא שום בעיה.
-
להלן ההתפתחויותלרחל
הפוליסה שלי אינה פירסט קלאס אלא דרכון מילניום. מעיון קצר במה שצירפת
אני רואה שבפירסט יש כיסויים יותר מאשר לי ויש כאלו שפחות (למשל סכום מירבי
לפיצוי על ביטול אצלי יותר גדול). בכל אופן אצלי לא מצוין שריתוק למיטה ע"י
רופא תופס או שבוע העדרות מהעבודה לפני הטיסה. מה שישחק לטובתי בנוסף
לאי יכולתי להגיע לטיסה הוא שבעצם הייתי בהליך רפואי במסגרתו הייתי חייב
לחזור לבית החולים לאחר יומיים לצורך הסרת הטמפון ששמו לי באף ואסור
להשאירו מעבר לשלושה ימים.
הנציגה שלהם היא זו זאמרה שאני לא יכול להגיש הוצאות באינטרנט. לכן בשלב
ראשון אני רוצה לשלוח אליהם את התביעה ישירות.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"ל - האמת....עודד
אני חושב שזו הדרך 'הנכונה' לטפל בעניין.
אם תדחה, תפעיל את הנציג שלכם שעובד מול הביטוח
כמו שאמרתי, אם החברה שלכם משלמת הרבה פרמיות ואם הנציג הוא 'מקובל' במחלקת התביעות של חברת הביטוח, כל הסיכויים הם שתקבל את כל סכום התביעה (בהורדת ההשתתפות העצמית כמובן)
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"ל - האמת....Eytanin אין שום בעיה. אם היא תסכים לקבל את התביעות של ההזמנות דרך
האינטרנט אשלח את זה דרכה. למרות שאני חושב שהיא רק מעבירה את התביעות אם לא יועיל לבטח לא יזיק. קודם היא דחתה אותי אבל זה היה לפני שהלכתי וקראתי את הסעיף הדן במה מכוסה וראיתי שאין זכר להחרגות האלה.
-
שאלת ביטוח נסיעות לחו"ל - האמת....למי שהיה שותף לשרשור שפתחתי לפני יותר מחודש בנוגע לסוגיות
בקשר לביטוח נסיעות לחו"ל, יש לי עכשיו תשובות מוסמכות ופתחתי פוסט חדש
בו הן כתובות לטובת כל חברי הפורום.
להלן הקישור תשובות בנושא ביטוח נסיעות חו"ל