שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישה
-
שלום לכל הנוסעים/מתכננים טיול לאירופה
חזרנו עכשיו משבועיים וחצי בגרמניה, הולנד ובלגיה טיול עם CAMPER (קרוואן) שהושכר בראלי קרוואנים.
את כל הניווט עשינו עם WAZE.
על מנת להפעיל את זה נכון יש לבצע את הפעולות הבאות (אני מציג את זה באמצעות ANDROID כי זה מה יש לנו אבל זה זהה באיפון).
באופן עקרוני שאלתי בארץ "מומחים" ל - WAZE והם חיפשו בתפריטים של האפליקציה אופציות שמאפשרות לתוכנה לעבוד ב - OFF LINE (ללא גלישה). שלא במפתיע אין אופציה כזו, היכולת הזו קיימת אך ורק באמצעות אופן התפעול של האפליקציה.
להלן ההסבר (די פשוט...)
- כשנוחתים מפעילים את WAZE פעם ראשונה באמצעות חבילת גלישה מהארץ.
- מדליקים את פונקציית "נתונים לנייד" שפותחת את המכשיר לגלישה.
- לוקח מספר דקות (לא להיבהל, זו לא תקלה) עד שהתוכנה מסתנכרנת מול שרת מקומי ואז האפליקציה מתחילה לעבוד כרגיל.
- מכבים את פונקציית "נתונים לנייד" בהנחה שעוד אין לכם יעד לצאת אליו.
- כשרוצים לצאת ליעד, מדליקים את "נתונים לנייד" , מכניסים כתובת, מקבלים מסלולים ובוחרים את המסלול המהיר ביותר או שבוחרים "סע ליעד" וזה בוחר אוטומטית את המסלול המהיר ביותר. כשהאפליקציה מציגה את נתוני הנסיעה (זמן ואורך הנסיעה) מכבים את "נתונים לנייד".
- נפח הגלישה שהאפליקציה צרכה בשלב זה להורדת המפות לטלפון זניח לחלוטין (כלקוח אורנג' בדקתי באפליקציה MY ORANGE כמה נצרך). .
- מנקודה זאת WAZE תנווט אתכם ליעד ללא צורך בגישה לשרת (גלישה) שהמשמעות שלו שזה מנווט ללא עדכון של העומסים בדרכים (אתם בטיול, אין צורך. בשורה העליונה מעל המפה תופיע ההודעה "מחפש רשת....").
- אם נתקלתם בעומסים במהלך הנסיעה, אפשר להדליק את "נתונים לנייד" , לתת לתוכנה להתעדכן, לבחור שוב מסלול ואז לכבות שוב את נתונים לנייד. מעשית עשיתי את זה מעט מאוד וגם אז לא היה עדכון משמעותי של המסלול.
בצורה זו, אתם חוסכים השכרת מכשיר GPS ורכישת מפות של אירופה, מרוויחים המלצה על המסלול המהיר ביותר בזמן היציאה (בהשוואה למכשיר GPS רגיל) ומנווטים עם ממשק מוכר וכמובן בעברית.
לקחנו אתנו גם מוט אחיזה למכשיר מהרכב הפרטי בארץ ומטען שמתחבר למצת, בקיצור ערכה מלאה והכל עבד יפה מאוד כשעלויות הגלישה היו זניחות לחלוטין.
מקווה שעזרתי.
מאיר
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהתודה!
מידע חשוב ומועיל ביותר!!
שכחת לציין, שמפסידים את אחת הפונקציות החשובות של WAZE שהיא ניתוח מידע תחבורתי בזמן אמת, וחישוב המסלול לפי עומסי תנועה וזמני נסיעה משתנים.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהלא שכחתי,
קרא שוב, כתבתי "אתם בטיול, אין צורך" אפילו תיארתי שפתחתי שוב גלישה בזמן עומסים לצורך עדכון המסלול אך זה לא ממש עזר.
אם תקציב הגלישה מוגבל זו הדרך היעילה ביותר!
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהבמערב אירופה עלות סים מקומי לדטא 10-20 יורו לחבילה של 2-5gb.
במזרח אירופה עלות סעם מקומי לדטא 5-10 יורו לחבילה של 2-5gb.
כדי לתפעל waze לניווט בלבד למשך שבוע צריך כמה עשרות מגה.
אני לא נכנס לאף אחד לכיס וזה לפני שציינתי שאפשר לקנות גם חבילה של 1/2gb בעלות זניחה של כמה יורו בודדים.
מוציאים אלפי ש"ח על טיול וממציאים פטנטים לחסוך בכיבוי והדלקה. כאשר כלות גלישה מהארץ עולה מאות ש"ח לכמה עשרות מגה של דטא.
קצת היגיון בריא.
מי שיקרא את דיווחי הטיולים שלי בפורום ובבלוג שלי יגלה שאני טס במחירים זולים, אני חסיד של לואוקואסט ומיצוי טיול מקסימלי במחיר מינימלי, אבל זה קצת over גם בשבילי.
אם רוצים לנווט offline באופן רציני יותר, יש פתרון פשוט בלי התחכמות יתר, פשוט להוריד מסלול ניווט בגוגל מפה. הרבה יותר פרקטי, יש יותר מידע מאשר כיבוי והדלקה של ה-waze ולדעתי גם יותר אמין.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישההזמנתי חבילת אורנג' 1GB בעלות של 140 ש"ח לחודש .
מה שאפשר לי גלישה חופשית , ניווט יעיל ומדוייק בגוגל מפה ,
אז זה מה "שישבור " אותי ביחס לעלות הטיול ..?!
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהתודה על השיתוף באפשרות תפעול בעת צרה.
גם גי'.פי. אס לא מוצא עצמו מיידית בשטח..
Reef- זה לא בהכרח שאלה של עלויות.
אתה צריך למצוא כבר בשדה התעופה סים מקומי, לא? יש לו שמוש נוסף?
חוץ מזה "בעוונותי" לא הבנתי את כל המושגים שהשתמשת בהם.
קונה ממך את הרעיון של גוגל ניווט. עובד בכל המדינות?
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהחזרנו עכשיו מסיציליה והשתמשנו בWASE שעבד מעולה .
לאחר שלמדתי שלעתים במהלך הנסיעה לא הייתה רשת אינטרנט, ערב קודם במלון הכנסתי את כל היעדים בWASE .
כשהיה אינטרנט הוא נווט על כל הפונקציות וכשלא הייתה רשת הוא תפקד מעולה כGPS. כשאין רשת לא ניתן למצוא יעדים חדשים שלא הוכנסו מראש.
מה שלא הצלחתי זה להעביר לדיבור בעברית אבל היה משעשע באיטלקית..
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהח.ג. נפלו בהודעתי שגיאות סופר כתוצה מהקלדה מהירה בסמארטפון.
אם יש מונחים לא ברורים, אנא צייני ואשמח להבהיר.
אני לא מתכוון לדקויות של רגע הנחיתה ו/או עד הגעה לדלפק שמוכר סים מקומי, אני מתכוון לקונספט.
אם רוצים ניווט אופליין יש פתרונות כמו שציינתי גוגל מפה או סייגיק שמותאמים לכך. לצאת משדה תעופה במדינה מודרנית ( לרבות מזרח אירופה ) ולהסתמך על מפה קטנה או שילוט למרכז עיר קרובה זה לא מסובך ועד להגעה למקום בו ניתן לרכוש סים מקומי. בנוסף יתרון לווייז שהוא מסוגל מסוגל להמשיך ולבצע ניווט גם בהסתמך עם מיקום סלולרי.
יפה, הווייז שלך דיבר איטלקית?
זו הגדרה שקשורה למכשיר הסמארטפון ולא למקום בו נמצאים. כלומר אם הwaze שלך זה אותו אחד שבו את מנווטת בארץ, ברגע שמגיעים למדינה זרה, לוקח לו כמה שניות להתאפס ולהוריד למכשיר שלך "בול" של מפה מקומית וכל שאר התפעול וההוראות נשארים בעברית.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהשיניתי שפה לעברית.
ההוראות בעברית אבל הדיבור נשאר באיטלקית, לא נורא,היה נחמד.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהבמילאנו בטיול האחרון ה-GPS התחרפן בתוך העיר, עברתי ל-waze היה סבבה.
לפחות למדת איטלקית תוך כדי תנועה.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהמסכים לגמרי עם ReeF
ניווט אונליין ב waze לתקופה של שבוע עד שבועיים לא מצריך יותר מכמה עשרות ואלי מאות בודדות של מגה.
סים מקומי במחירים של עד מאה שקלים ואפשר לנווט עם וויז/גוגל/כל תוכנת ניווט אונליין.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהשלום REEF,
כמה עובדות מהניסיון שלנו בטיול.
1 - הינו בגרמניה , הולנד בלגיה. אתה נזקק לשלושה סימים שונים. עלויות הנדידה באירופה של 20 סנט למגה!! תעשה חישוב זה 200 יורו ל 1G.
העלויות בארץ כמו שציינו זה 139 ש"ח כולל מעמ ל 1G באורנג'.
אין פה שום התחכמות וזה ממש לא כיבוי והדלקה של WAZE (תעקוב אחרי מה שכתבתי).
יש פה יתרון עצום שעם היציאה לדרך אתה מקבל המלצה על המסלול המהיר ביותר ואם רוצים להתעדכן בדרך , אפשר להיפתח שוב לרשת לדקה לעדכן מסלול ולחזור ל OFF LINE. מעין שילוב אופטימילי גם של המלצות ON LINE וגם עבודה רוב הזמן ב OFFLINE כדי לחסוך בעלויות גלישה.
אני מזכיר שחזרנו לפני שבועיים, רק בגרמניה ביקרתי בחנויות של T MOBILE , O2 ו - VODAFONE , אין שום תוכנית של דטה בנפח של 2-5G שהיא לא בעלות שבין 35 ל - 45 יורו.
בהצלחה!
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהתוכנת סיג'יק עבודת OFF LINE אבל כדי לרכוש מפות עדכניות של אירופה לתוכנה עולה בסביבות 50 יורו.
זה ממש לא חינמי.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהReef אני יודעת שאני לא עומדת בקצב ההתפתחויות הטכנולוגיות/במושגים.
כבר כמה פעמים קראתי כאן על סים מקומי ולא מבינה את הצורך בו.
מה פירוש "עלות סים מקומי לדטא" . אם הבנתי נכון את מה שלימדו אותי הרי שדטא זה מאגר נתונים. זה כרטיס שונה מכרטיס סים שיש במכשיר בד"כ?
איך זה הופך את הוייז לפעיל? צריך להתקין אותו על הכרטיס?
צריך להחליף כרטיס קיים?
זה כרטיס עם מס' טלפון? קשור לחברה מסוימת?
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהעלות סים מקומי לדטא - הכונה לסים עם חבילת גלישה לנתונים בלבד ללא שיחות.
יש כמובן סימים שגם שמשלבים בין האפשרויות.
זה אותו כרטיס סים בדיוק מבחינה פיזית, רק שטכנית הוא "טעון" באפשרות לגלישה בלבד.
ופועל יוצא מכך אכן צריך להחליף את הסים ואת מקבלת מס' טלפון חדש (מקומי) שקשור לחברה מקומית.
לעניין עלויות גישה בכל חברה וחברה: בתקופה האחרונה הייתי במדינות מערב אירופה שכללו את שוויץ, צרפת, גרמניה ואיטליה, בכולן ללא יוצא מן הכלל נתקלתי בהפרשי מחירים מטורפים בכל הקשור לסים מקומי.
רק עכשיו באיטליה מהשוואה שעשיתי מצאתי חברה אחת שמוכרת סים+חבילה לצעירים (15-30) ב-5 יורו + 5 יורו עלות סים וחברה אחרת שמוכרת אותה חבילה גם בעלות של 5 יורו, אבל עלות סים מקומי 50 יורו!!!
בלונדון למשל סים מקומי הכולל גלישה ללא הגבלה בחודש + שיחות בעלות של 15 פאונד.
במזרח אירופה עוד יותר זול בהרבה.
ושוב אני מדגיש, גוגל מפה מותאם בדיוק לגלישה ללא גלישה, רק צריך להיערך מבעוד מועד ולתכנן נכון המסלולים.
אני לא חושב שאני ממציא איזה גלגל.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהאני כן מייחס חשיבות לזמן מרגע הנחיתה ועד קניית הסים. נכון שאולי לא מסובך לנווט מהשדה למרכז העיר, אבל בתוך העיר (אם הזמנו מלון קטן בתוך רחוב חד סיטרי) זה פחות תענוג.
חנויות הסים לרוב לא פתוחות 24/7. אם נחתנו למשל בשבת בערב, ויתכן שיהיה קשה לקנות סים עד יום שני בבוקר (תלוי ביעד).
אם הטיול שלנו יותר כפרי ופחות ערוני - שוב יהיה קשה יותר לקנות סים.
אגב - בארבעת הטיולים האחרונים כן קניתי סים מקומי

כך שבעיניי לפחות הרבה פעמים בהחלט יתכן שיעבור זמן עד שנקנה סים מקומי (אם בכלל)
אבל - אני חושב שיש הבדל בין "בלי גלישה" לבין "כמעט ללא גלישה".
להבנתי וויז צורך מעט יחסית. טיול של שבוע-שבועיים לא אמור לעבור את ה-200 מגה ואולי פחות.
בלי גלישה זה סבבה. חסמתי את הטלפון לשירותי DATA וזהו.
עם גלישה אומר שאני צריך לקבל את שירות ה DATA ממישהו. המצב היום להבנתי הוא שמחירי ה DATA של החברות הישראליות בשמיים אם אין לך 'חבילה) הרבה שקלים לכל מגה, כך שאפילו וויז יהיה יקר מאד. מצד שני ברגע שיש חבילה, היא לרוב מסדר גודל של חצי גיגה ומעלה, כך שאין שום מגבלה מעשיץ על וויז (שכאמור ממש לא צורך מספיק).
אם מדובר על ספק מקומי אז שוב - או שיש לי ספק מקומי או שאין לי. אבל אם יש אז במחיר די סביר מקבלים חבילה של מאות מגה.
ולכן בעיניי (תמיד בעיניי) אין יתרון בלחסוך DATA על וויז.
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהתודה על ההסבר.
אני מבינה מדבריך שלא מספיק לקנות כרטיס סים מקומי לגלישה אלא צריך גם לשלם לחברת תקשורת. האם יש חוזה לטווח קצר או שצריך לבטל בסוף תקופה? . בכמה זה מייקר את העניין ? דורש זמן בדיקה . איך אתה מכיר מראש את כל החברות באותה מדינה ויודע למי לפנות?
מבינה שכדאי לדעת מראש עלויות כדי שלא נגלה בחו"ל שהעיסקה יקרה יותר מ1 ג'יגה גלישה של חברת תקשורת ישראלית.
עוד חור בהשכלה שלי. לכמה נסיעות עם גלישה "אקטיבית" מספיק 1 ג'יגה?
-
שימוש ב- WAZE באירופה ללא (כמעט) עלויות גלישהכתבתי הסתייגויות לשימוש בלי/עם מכיוון שיש לי ניסיון עם הדבר. בניווט ארוך של כ-150 ק"מ ברומניה בכביש שנמצא גבוה מאוד ולחא קליטת סלולר בכלל, המפה פשוט נעלמה מהצג וזאת למרות שהכנסתי מראש את נתוני הניווט.
לכן מישהו יכול לבוא ולקרוא כאן "מציאה" לעשות פרשנות משלו ולמצוא את עצמו פתאום באמצע ניווט ללא נתונים. זה יכול להיות במקום מרכזי ויכול לקרות במקום שכוח אל.
אשר על כן המלצתי שאם אוצים אופליין, ללכת על משהו שבנוי ומותאם לאופליין ולא חסרות אופציות כפי שפורט.
ח.ג. את מבינה נכון את הקונספט. יש מדינות בהן ניתן לקנות סים מקומי ללא הזדהות אפילו ויש כאלו שבהן צגיך להציג דרכון ולפעמים יותר מכך. אולם בכל מקום כמעט ניתן לרכוש סים פריפייד ובמדינות אירופה יש מס' חברות בינ"ל מוכרות שחוזרות על עצמן כמו וודפון, אורנג' ועוד. את שאר החברות המקומיות אני פשוט מחפש בגוגל. תמיד נמצא מידע ואפילו השוואות שנעשו ע"י נשמות טובות, ברוב המקרים המידע בלועזית, אבל אין בעיה. אגב, גם כאן במדור הטיפים יש פה ושם מידע.
כל סים שרכשתי עד היום היה במסגרת פרי פייד והוא תקף לחודש ימים מיום רכישתו. אני חושב שיש תקופה מסוימת שאם לא טוענים כסף בסים, הכרטיס מתבטל. כך למעשה אין צורך לעשות ביטול, לא נותנים מס' כרטיס אשראי והתשלום הוא תמיד מראש בטעינה של סכומים קבועים מראש בעמדות, דלפקים, חנויות וקיוסקים.
אם עושים שיעורי בית, אף פעם לא יקרה מצב שבו רכישת בי5ם פר פייד יעלה כמו השערוריה של חברות התקשורת הישראליות.
למשל לפני 3 שבועות היינו באיטליה וזה מה שמצאתי:
חברת וודפון - עלות סים 5€, חבילת גלישה של 7gb עלות 15€. מסלול לצעירים ( 15-30 ) חבילת 5gb ב-5€ בלבד.
חברת Tim - עלות סים 15€ , עלות חבילת גלישה 2gb + שיחות מקומיות + סמסים חופשי - 5€.
חברת wind עלות סים 50€ וכל 1gb גלישה ב-1€.
יש עוד חברה ששכחתי את שמה, רשמתי אותה אצלי אך לא מצאתי דלפק שלהם בסאלו שהייתה קרובה ללינה שלנו, עם מחירים עוד יותר זולים רק שהם מתאימים לסארטפון דור 3.5 .
כמובן שלכל חברה יש עוד המון אופציוצ וזה רק מדגם קטן של כל האפשרויות. לקחתי ברושורים ופליירים ויש לא מעט אפשרויות.
ולסיום, יש סימים בינ"ל עם עלויות נדידה נמוכות ומתאימים לשימוש בכל אירופה. שווה לבדוק אותם ולהשוות בניהם במיוחד אם יוצאים לטיול חוצה מדינה.
-
be on road - תוכנה מבוססת gps חינםעשיתי בה שימוש נרחב בחודש שעבר בהונגריה סלובקיה ופולין. היישום מכיל כמות עצומה של מדינות . כל אחד יכול להוריד את המפות שמתאימות לו. הניווט עבד מצויין. ההנחייה באנגלית בסיסית וקלה להבנה . היתרון היחיד ל waze הינו שכדי לנווט לאתר מסויים ,waze לא צריך כתובת אלא את שם האתר.
-
be on road - תוכנה מבוססת gps חינםאורי תודה על המידע, הורדתי וכבר מנסה
