הרהורים שניים על אתר Booking
-
מודה ומתוודה, אני גרופי של בוקינג.... יש לי אפילו תואר כבוד (?) אצלם..."Genius" ותיאורטית אמורה "לזכות" מדי פעם בהנחות גדולות יותר מה"ציבור".... (אף פעם לא הצלחתי להבין אם יש משהו באמת מאחורי זה....)
בחודשים האחרונים יש לי מחשבות שניות ויותר חשדנות כלפי אתר בוקינג.
בואו לא נטעה - מדובר באתר חשוב ביותר, נוח, מספק המון מידע, אמין, מקיף. הציונים שמשכללים חוות דעת של עשרות, מאות ולעיתים אלפי נופשים בדוקים, שלנו במלון, האפשרות לחפש בתי מלון על המפה בקרבת המלון שבודקים - מעולה! התיאורים של נופשים אחרים נותנים מידע חיוני, המלצות וטיפים (תבדקו תגובות בסביבות החודשים בהם אתם נוסעים, תלונות לגבי מיזוג אוויר בקיץ, קור וגשם בחורף למשל...). הצורה הבהירה בה מוצג המידע, זה שהאתר "זוכר" את החיפושים שלי.
בקיצור - נוח מאוד וחיוני ככלי לתכנון חופשות.
הבעייה - האתר כנראה הפך גדול, חזק (מדי?) ויקר עבור המלונות המפרסמים דרכו, ובעקבות כך, עבורינו הצרכנים.
גם בעבר, בדקתי תמיד את המלון שבחרתי גם באתר בוקינג, גם באתרים אחרים וגם את המלון עצמו. ברוב הפעמים - ההבדלים בין האתרים השונים לא היו משמעותיים, וכך גם המלון עצמו. בוקינג כמעט תמיד ניצח. אני יודעת שאין באמת תחרות בין האתרים כי חלקם באותה בעלות ולכן המחירים מאוד דומים, אבל כל עוד המחירים היו טובים ועמדו בתחרות מול אתר בית המלון עצמו - בוקינג בהחלט התאים לי.
לאחרונה המגמה הזו משתנה.
זה התחיל כשחיפשתי מלון בבודפשט למרץ, ונוכחתי לדעת בזכותכם, שאני יכולה להשיג את אותו מלון (קמפינסקי), וכולל ארוחת בוקר, במחיר זול משמעותית! דרך גוליבר.
המשיך כאשר גיליתי שבמלונות מסויימים (בתאילנד למשל), אפשר למצוא חדרים שונים ומגוונים, דילים וחבילות שלא מופיעים באתר בוקינג. ושוב, המחירים בבוקינג לפעמים יקרים בהרבה! ועוד לא בדקתי בכלל את סוכנויות הנסיעות המקומיות (גם ישראליות) שמבטיחות מחירים נמוכים עוד יותר...
בודקת מלונות בסין (נוסעים עוד כמעט שנה, אבל בונה את התקציב....) - מוצאת הבדלים גדולים בין אתרים שונים - ובוקינג בהחלט לא זול בכולם.
ועכשיו - הזמנתי לפני כמה חודשים חדר זוגי + ילד במלון קטן וחמוד בפראג (נוסעים לשווקי הקריסטמס בדצמבר) דרך בוקינג. המלון היה מייד אחרי שיפוץ ולכן, למרות הביקורות המעולות, המחיר היה יחסית נמוך - 252 אירו ל 3 לילות לחדר זוגי + סלון כולל ארוחת בוקר, במרכז של המרכז - Dolce Vita Suites Boutique. ציון בבוקניג 94...
כפי שסיפרתי בשרשור נפרד, השבוע הוחלט שחמי יצטרף אלינו לנסיעה. נכנסתי לבוקינג לראות אם אוכל להזמין לו חדר נוסף באותו המלון - וחשכו עיניי. המחירים במלון הזה - בשמים. אמנם ביקורות מעולות, אך החדר הפשוט ביותר קפץ ל 115 אירו ללילה, כמעט 100 אירו יותר ל 3 לילות - בלי יכולת ביטול, בלי ארוחת בוקר.
חיפשתי מלונות בסביבה, לא מצא חן בעיני מה שמצאתי.
החלטתי לכתוב למלון ישירות. למרות שלא הופיע בבוקינג, שאלתי אותם אם יש להם במקרה חדר ליחיד.
קיבלתי תשובה. ראשית כותב לי המנהל, תודה שפנית אלינו ישירות... (ודרך אגב, זה לא המלון הראשון שמדגיש את זה בצורה זו או אחרת).
שנית, כן, יש לנו חדר ליחיד, כולל ארוחת בוקר, 61 אירו ללילה. על תשלום במזומן עוד 10% הנחה - 54.9 אירו כולל ארוחת בוקר... 164.7 אירו ל 3 לילות כולל ארוחת בוקר, במקום 345 אירו דרך בוקינג, לא כולל א. בוקר... נכון, חדר ליחיד, אבל הסב לא צריך חדר + סלון, ממילא יהיה איתנו רוב הזמן.
אז בוקינג הוא עדיין התנ"ך שלי מבחינת תגובות, ציונים, היכן המלון נמצא בדיוק וכו', אבל אם מחליטים להזמין דרכם - דעו שבעלי המלון משלמים להם כנראה עמלה מאוד גבוהה, וזה חייב להשתרשר בסופו של דבר למחיר שאנחנו משלמים...
זהו, שני הסנט שלי...
-
הרהורים שניים על אתר Bookingהיי,
הזמנתי דרך בוקינג הרבה פעמים.
האמת,שלא עלה בדעתי לבדוק בבתי המלון עצמם.היה לי נוח שיש לי "אבא,"חזק ומידע ואפשרות ביטול.
בנסיעתנו האחרונה הגענו למלון חמוד בבאד רייכנהאל שבבואריה.
הזמנו חדר לזוג +ילד.החדר היה בקומת קרקע ונראה קצת ירוד ברמתו בהשואה למלון.
בעל המלון שראה כנראה שלא התלהבנו אמר שזה החדר שהוזמן בבוקינג ואם היינו מזמינים ישירות היינו מקבלים חדר משופר.
אכן,צריך לבדוק היטב.
דבורה
-
הרהורים שניים על אתר Bookingאין ספק שאנחנו משלמים ביוקר על אתרים כמו בוקינג. הרי הם לוקחים עמלה לא קטנה מהמלון. אז או שאפשר להשיג יותר בזול ישירות או שבהזמנה ישירה אנחנו לפחות נותנים לבעלי המלון להרוויח יותר (ואם זה מלון קטן/משפחתי זה משמעותי בעיני, לתת להם להרוויח ולא לקונצרן גדול של תיירות). בכל מקרה ההשפעה היא עלייה במחירי בתי המלון - גם מי שלא דרך בוקינג כי מתקבעים מחירי שוק חדשים.
בד"כ אני בודקת גם באתר המלון. אבל אם פער המחיר הוא קטן אני בד"כ מעדיפה להזמין בבוקינג בתחושה (לפעמים זו רק אשליה האמת) שיש "אבא". כשרימו אותי ברומניה מי שהתייחס לתלונה שלי וגם החזיר לי את הכסף היתה חברת האשראי, מבוקינג לא שמעתי אפילו תגובה לתלונה שלי.
בצירוף עם הסיפור של דבורה אולי באמת צריך מחשבות שניות על בוקינג. שכחתי מזה כבר לגמרי אבל זה קרה גם לי, בקרואטיה. קיבלתי חדר לא משהו ואמרו לי שזה מה שהוזמן בבוקינג (אבל למזלי היתה תקלה במזגן בחדר וככה בכל זאת נאלצו להעביר אותנו לחדר מרווח יותר).
-
הרהורים שניים על אתר Bookingזה הרבה יותר משני סנט....
ואני לתומי חשבתי שכולם בודקים גם במלון.
אני תמיד משווה ישירות מול המלון, ברוב המקרים מזמין ישירות בשל פערי מחירים משמעותיים.
ממליץ מאוד לעשות כך.
מוטי.
-
הרהורים שניים על אתר Bookingמניסיונכם-גם ישירות במלון יש אפשרות לבטל לא הרבה זמן מראש?
דבורה
-
הרהורים שניים על אתר Bookingתודה רבה על השיתוף המושקע. אני שמחה שהעלית את זה כי אני מרגישה ככה כבר זמן מה. ויתרה מזאת אני גם יודעת שזה כך. חבר שלנו בחו" ל שיש לו מלון קטן סיפר לי שהוא משלם לבוקינג 15 אחוז מכל עסקה. דבר הוסף- בשנה שעברה נסענו לאיטליה וחיפשנו דירה מעניינת. בבוקינג היה כתוב שהדירה היא fully booked לתאריכים שלנו. איכשהוא הצלחתי להשיג את המייל של בעלת הדירה ו היא אמרה שהיא פנויה ו במחיר זול משמעותית! אז מסכימה איתך לגמרי בנושא חוות הדעת ועל חלק מהמקומות, אבל בוקינג ממש כבר לא התנך שלי.
-
הרהורים שניים על אתר Bookingגם אני כמו א"א. קודם עושה את הדוקטורט בבוקינג כי זה נוח כל כך. בוחרת את בתי מלון שמתאימים לי וכותבת להם, ממש מייל, עם מלא מילים טובות על ההמלצות החמות שקיבלתי עליהם, על כך שאני רוצה מאוד להתארח "במלון המקסים שלכם" וכו'. רק פעם אחת קיבלתי הצעת מחיר זהה לבוקינג. בשאר הפעמים ההצעה של המלון הייתה נמוכה יותר. גם אם עשיתי הזמנת דמה באתר עצמו של המלון, כאמור בתגובה למכתב אישי ומנומס קיבלתי מחיר נמוך יותר. הרבה פעמים גם האופציות שהמלון הציע (סוג החדר, בונוסים למיניהם) היו הרבה יותר מגוונות ממה שיש בבוקינג.
רק לצורך השוואה - הזמנתי מלון בברלין עכשיו, בבוקינג ל- 4 לילות המחיר סביב 590 יורו. ישירות במלון - 460.
דבורה, אין שום בעיה להזמין במלון עם אופציית ביטול. את מציינת את זה כשאת מבקשת מהם הצעת מחיר ומבקשת שישלחו לך את תנאי הביטול שלהם. הביטול לרוב בין 24 ל-48 שעות מראש בחינם.
-
הרהורים שניים על אתר Bookingהי דבורה, סגרתי הזמנה למלון בלונדון, במקרה זה דרך בוקינג וגם ישירות דרך המלון יש אפשרות להזמנה גמישה שניתן לבטל עד 13:00 ביום ההגעה באותו המחיר ובתנאים זהים.
(Premier Inn).
דווקא בבוקינג אין אפשרות במלון הזה לעשות הזמנה קשיחה ומשולמת מראש במחיר מופחת - מה שכן אפשרי בהזמנה ישירה מול המלון. (אני מתכננת, בסמוך למועד נסיעתנו, לבדוק אם עדיין יש אפשרות לבצע הזמנה קשיחה במחיר זול יותר).
נתקלתי כבר במקרים אחרים בהם גם כשעושים הזמנה גמישה צריך לשלם מראש, ואם מבטלים מקבלים החזר.
שורה תחתונה - כל האופציות קיימות, וצריך תמיד לבדוק כל מקרה לגופו.
-
הרהורים שניים על אתר Bookingתודה בנות.
מתחילה בגישושים ראשונים למציאת לינות בצפון איטליה ביוני.
מחפשת דירות ולא חדרי מלון.
יש המלצות?
דבורה
-
הרהורים שניים על אתר Bookingאנחנו עכשו בדרום ספרד, וכל המלונות הוזמנו דרך בוקינג.
לכולם בדקתי גם באתר המלון וגם באתרים נוספים, כולל הישראלים - ובשום מקום לא קבלתי מחיר טוב יותר. להפך, בבוקינג, כאשר הזמנתי חבילה כולל א. בוקר וחניה יצא הרבה יותר זול.
אגב, לאתרים הישראלים כמו גוליבר ואלאדין יש מלונות, ומחירים טובים יותר, לרוב רק בערים גדולות, עם הרבה תיירים ישראלים, שהם יכולים לעשות איתם דילים.
בעיר אחת היה מלון שיש לו חניון, אבל לא מבטיח שיהיה מקום. בטריפאדוויז היה כתוב שאם מזמינים ישירות במלון ומציינים שרוצים חניה, היא מובטחת. הזמנתי באתר המלון ושלחתי להם מייל לוודא בקשר לחניה. לא ענו. התקשרתי בטלפון וענו שאין שום אפשרות להבטיח מקום בחניה. לעומת זאת מלון אחר, שהזמנתי דרך בוקינג במחיר כולל חניה, בשיחת טלפון אישרו לי ששמורה לי חניה.
אז כמו תמיד, לבדוק ולבדוק ולקחת מה שהכי טוב. לא הרי צימר קטן ביער השחור כמו מלון , אפילו קטן, בעיר גדולה. כל דבר לגופו.
-
הרהורים שניים על אתר Bookingהמלצה חמה מאוד על אחוזת דירות הנופש הזו, סמוך לצדו הדרומי של אגם גארדה:
http://www.castellobelvedere.it/?lang=en
חלומי.
-
הרהורים שניים על אתר Bookingתודה,יונה וקשת.
הפעם לא נהיה באיזור גארדה בה היינו.
מתרכזים בקומו,מג'ורה והסביבה.
דבורה
-
הרהורים שניים על אתר Bookingהיי דבורה,
המלצה חמה על דירה נפלאה באגם מאג'ורה יש בסיפור הטיול שלנו בהודעה 112, כולל קישור. אולי מתאים לכם.
עדן
-
הרהורים שניים על אתר Bookingרבות נכתב כאן על אתר ה-booking ורציתי להזמין דרכו מקומות לינה ביער השחור, שיהוו כמעין "רשת ביטחון" לצימר שהוזמן ישירות מול העלת המקום.
לא הצלחתי למצוא מקומות שלא דורשים מקדמה או שנותנים אפשרות לבטל ללא עלות.
האם לא חיפשתי נכון?
-
הרהורים שניים על אתר Bookingגם אני הייתי מזמינה בבוקינג מלונות במשך שנים אולם בשנה האחרונה ראיתי שיש אתרים זולים יותר עם מגוון סוגי חדרים ,
כמוכן בזמן האחרון בבוקינג כשמזמינים מלונות באירופה יש מגוון גדול של מלונות ללא ארוחת בוקר כשבאתרים אחרים ההצעות כוללות ארוחת בוקר
לכן אני בהחלט ממליצה לסקור כמה אתרי הזמנות בנלאומיים וכמובן את אתר המלון
מנביוני ניתן לחסוך
-
הרהורים שניים על אתר Bookingהיה מעניין אותי לדעת מי עומד מאחורי האתר, מי החברה ה"בעלים" של בוקינג. סתם סקרנות, אולי מישהו שיודע איך עושים את זה יכול להרים את הכפפה.
ייתכן שכדאי לרמוז להם שהם נעשים יקרים מדי... מכופפים את בתי המלון, גורמים לעליית מחירים - כנראה עקב העמלה הגבוהה שלהם (15% לא נשמע לכם הרבה?) - ובסופו של דבר פוגעים בנו - הצרכנים...
-
הרהורים שניים על אתר Bookingכמה הערות
- אתר Booking אכן חזק מאד באירופה, בארה"ב ומרכז אמריקה לאתר Hotel בדר"כ כלל יהיו מחירים זולים יותר ומחבר טוב יותר... ועדיין מבחינתי זהו בעיקר מנוע חיפוש כדי למצוא מלונות להזמין ישירות מהם, במיוחד במלונות שנותנים הנחה ל- AAA (אלא אם המלון זול יותר)
- בכל הזמנה דרך Booking, האתר מקבל מהמלון בין 10-20% עמלה בתלות בכוח המלון (היתה לי שיחה על העניין עם בעלי ה- B&B בורונה שנתן לי מחיר של 100 יורו ללילה במקום 120 יורו בבוקינג והסביר זאת בעמלה שהוא משלם, כשהגעתי לדירה ודיברתי איתו על זה הראה לי במחשב ממש איך זה נראה מצידו)
- לרוב (והדגש כאן על לרוב) - בבתי מלון קטנים בוקינג ואתרים דומים יהיה יותר יקר, אבל במלונות גדולים בערים גדולות, ובמיוחד מחוץ לעונה לפעמים יהיה זול משמעותית (מיניסיון בניו יורק עם אתר Hotel, מלון לארבעה לילות בניו יורק, המחיר ב- Hotel היה זול במאה דולר ללילה והמלון לא השווה ולא הכיר את המבצע) - הסיבה: במלונות האלו האתרים הגדולים לעתים מזמינים מראש מכסת חדרים במחיר זול במיוחד והסיכון שישארו ריקים עליהם (בגלל זה גם לעתים באתר כתוב שהמלון מלא בעוד בפועל יש עוד חדרים)
- האתרים נוטים לשקרים לבנים על מספר החדרים הפנויים - מניסיון של שבוע שעבר, אתר בוקינג הראה רק חדר משפחתי אחד פנוי במלון מסויים, הזמנתי אותו חדר בדיוק באתר Hotel (שם יש מבצע לילה 11 חינם), ועדיין בבוקינג הראה - "כדאי למהר להזמין - רק חדר אחד פנוי. הערה - יתכן שהדבר קשור גם לנקודה למעלה של מכסה מוזמנת מראש...
-
הרהורים שניים על אתר Bookingאני אוהבת את האתר בוקינג,איך הוא מאורגן,את בחירת השפות,את שרות הלקוחות הנוח...
ודבר ראשון הולכת לבדוק דרכו...
אבל,שמתי לב שבמקרים לא מעטים כבר הרבה זמן מראש אין לינות פנויות במלוןזה או אחר....
ובפניה ישירה לא היתה בעיה להזמין לינה בדיוק לאותם התאריכים.
במקרים רבים אפילו במחיר זול יותר וגם אם אפשרות ביטול.
גם באתרי הלינה הישירים היו מחירים שונים ללא ביטול ועם.
לאחרונה,בודקת תמיד גם וגם.
ורק מהיום בבוקר, לסוף דצמבר אין מקום במלון מסויים ובאתר המלון יש ללא בעיה...
פעמיים,כשפניתי למלון במייל לבירור קומה,מעלית,שעות קבלת החדר-נשאלתי האם אהייה מעוניינת להזמין ישירות?
אז האתר נעים,נוח אך חייבים לבדוק!
-
הרהורים שניים על אתר Bookingבעבר הייתי מזמינה אך ורק דרך בוקינג (וגם אני זכיתי לתואר הכבוד הזה של גאון הזמנות.... רק חבל שאיכשהו התואר הזה תמיד מעניק 10% הנחה נוספים במלונות שאף פעם לא מתאימים לי ... ) האתר באמת נוח להפליא !
אך לאחרונה קרתה לי תקרית לא נעימה מולם ואני רוצה לשתף :
הזמנתי מלון ליד הדיסני בפריז עם אופציית ביטול (כפי שאני תמיד עושה ) .
זמן רב לפני נסיעתנו החלטנו לבסוף על החלפת יעד והזמנתי מלון אחר בעיר אחרת בכלל.
את המלון של דיסני שהוזמן בפריז דרך בוקינג מיהרתי לבטל וקיבלתי אישור OK על המסך, אך לא נשלח אליי מייל המאשר את הביטול .
לצערי , לא ייחסתי לכך חשיבות באותו הרגע (הנחתי שהמייל הגיע ל-SPAM ואחכ שכחתי מזה ולא בדקתי ) וזאת כי ראיתי בוודאות שקיבלתי OK (והרי עשיתי את התהליך הזה של הזמנות וביטולים פעמים רבות באתר של בוקינג . תמיד ללא בעיות )
עכשיו לכו תוכיחו שביטלתי .... אין לי מייל אישור על הביטול ...
זוכרת כמה הופתעתי כשחוייבתי בקנס על הלילה הראשון !
מייד פניתי לשירות הלקוחות שלהם טלפונית . זה לא עזר למרות ששלחתי להם אישורים על שהייתנו במלון אחר ובעיר אחרת בתאריכים אלו... וזאת בתקווה שאוכיח להם שידעתי שאני לא מגיעה למלון הזה ולכן בוודאי שטרחתי לבטלו .
הם התנערו ממני ולצערי לא הייתה לי שום דרך להוכיח שביטלתי כיאות.
אבל מה שבאמת צרם לי היה הדרך בה דיברו אליי : לא כלקוחה מוערכת בעלת תואר גאון הזמנות ... אלא כרמאית מן השורה ... ומנהלת שם אף הרימה עליי את הקול !
ספגתי בשקט את החוצפה , ואת הקנס (חלק מסיכוני המקצוע ושאלו יהיו הצרות שלי ...) אבל מאז החלטתי שעם היחס שזכיתי לו מהם , אני אשתדל שהם לא ירוויחו ממני ...
כשנסענו לבודפשט - בדקתי את דירות 7 העונות וגיליתי שבמחיר שאותו בוקינג מציעים אני יכולה לקבל את אותם התנאים בהזמנה ישירה מול הדירות + בונוס של הסעה חינם או הנחה (שכן היינו כמה חדרים ) ולכן הזמנתי ישירות דרכם.
כשנסענו לתאילנד - בדקתי את המלון בבנגקוק וגיליתי שבמחיר שמוצע בבוקינג ללא ארוחת בוקר , אני יכולה להזמין במלון ישירות כולל ארוחת בוקר והזמנתי ישירות גם כן דרך אתר רשת מרקיור . כבונוס על ההזמנה הישירה קיבלנו גם אפשרות לצ'ק אין מאוחר !
כשרציתי להזמין את המלון בפטאיה ראיתי שחלק מהחדרים בבוקינג מוגדרים כ "הכל מוזמן" אבל פנייה במייל למלון הניבה שיש חדרים פנויים אם מזמינים ישירות דרכם... וכו '
בנסיעה לברלין כבר לא בדקתי בבוקינג... מייל ישיר למלון ...
-
הרהורים שניים על אתר Bookingאכן צריך לשמור את האישור על הביטול
עד שמגיע המייל שמאשרר את הביטול.
במקרה זה אני חוששת שאין לך לבוא בטענות אלא לעצמך

לגבי תפוסה- השיטה היא שהמלון הוא שמשחרר לטובת הזמנה בבוקינג הן את החדרים הזמינים והן את מחירם, אפילו את הטקסט המתאר את המלון-כותב המלון עצמו ,והיו לי אירועים משעשעים עם מלונות שהגדירו הגדרות לשוניות מוזרות.
לזכותם של בוקינג -אירוע מאתמול
התקשרו אליי ממלון אליו אני אמורה להגיע- פקיד מנומס ודובר אנגלית בריטית מהודרת למרות שהמלון בפריז, שרק רצה לוודא שהכול בסדר ואנחנו מגיעים כצפוי- התפלאתי אבל אישרתי לו.
תוך דקות קיבלתי מייל די מנומס וחנפני על השיחה המלבבת שניהלנו, והצעה בלתי חוזרת בגלל עומס על המלון לשלם עד 29 לחודש (עוד שלשה ימים) את מלוא הסכום- שאאשר להם את הקבלה של המייל והם ישלחו לי את פרטי ההפקדה. לדבריהם בגלל עומס יתר על המלון הם מחייבים מראש את התשלום בהפקדה בנקאית וכמובן יכסו את עלות ההעברה הבנקאית וגם יספקו לי שאטל מ ואל שדה התעופה ו1000סליחות על הטרחה וכו.
דקה אח"כ קיבלתי מייל מבוקינג שמבקש בהתאם לשינוי המדיניות של המלון להשלים את התשלום עד 29.10.
הריח לי לא טוב...
למה הפקיד הצרפתי מדבר אנגלית?
ממתי מלון מתקשר לוודא הגעה לעוד חודשיים?
למה דחוף כל כך שאשלם את מלוא הסכום?
ממתי בוקינג מקבלים שינוי תנאים של המלון בשיוויון נפש?
בקיצור
מאתמול פניתי לבוקינג ---- ונהייתה מהומה רבתי, כמובן שזו הייתה הונאה, וכמובן שרק עיני החשדנית והמרושעת זיהתה, ורבים אחרים נפלו בפח וכו.
לו- לא היה בוקינג מעורב- בספק אם הייתי עולה על ה"תעלול".