ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הרהורים שניים על אתר Booking

פורום טיולי משפחות
    27
    47
    14300
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אנשיםטובים
      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

בלי קשר למעשה המרמה שהוזכר ע"י יונית.

אני מודה שמעולם לא הזמנתי בבוקינג. יצא לי לעבור עם hotels.com, אבל לרוב אני מעדיף להזמין ישירות במלון. אבל זה כי אני עובד בעיקר עם הרשתות הבינלאומיות הגדולות, ושגם יש להם BRG (הבטחת מחיר נמוך היותר) ולכן הם לא יותר יקרים בהזמנה ישירה מחד, ומספיק אמינים מאידך.

אני רוצה להזכיר לטובת הקוראים הלא קבועים פה בפורום שלושה יתרונות של בוקינג (ודומיו) על פני הזמנה ישירה:

1. כמו שהוזכר פה בשרשור - אבא ואמא. כשמזמינים במלונות קטנים באירופה (ויש הרבה כאלה) תמיד מפחיד האם באמת פייר קיים, ויש לו באמת מלון אמיתי. בוקינג נותנים סוג של מטריה. ברור שככל שיש יותר המלצות נרגיש יותר בטוחים, ועדיין.

2. כשמזמינים עם כוונה לבטל - כלומר לא בטוח שנבטל (כי אז למה מזמינים), אבל לפעמים אנחנו עושים הזמנות טנטטיביות כדי לשריין לעצמנו. אולי הזמנו כמה מלונות לאותו תאריך, אולי לא סגורים עדיין על התאריך. גם אם בהזמנה ישירה אפשר לבטל ללא עלות, תמיד זה פחות נעים אחרי שדיברתם אישית בטלפון /מייל עם פקיד הקבלה (שלפעמים הוא גם הבעלים במלון הקטן) בהשוואה לאנונימיות של האינטרנט.

3. אתרי cashback - הזכרנו בעבר (חזר בעיקר בארה"ב, אבל רלוונטי גם לאירופה) - יש אתרי אינטנרט שאם תעברו דרכם בדרך להזמנה ישלמו לכם כסף (מזומן או זיכוי ל paypal). באתר ebates למשל עבור הזמנה בבוקינג מדובר על 7 דולר מזומן, וhotels- זה 4 אחוז מסכום העסקה (שיכול להגיע גם להרבה מאות דולרים ואולי למעלה מאלף). וכמובן שיש גם החזרים לשאר המשווקים כמו אקספדיה וכו'. אז ברור שעדיף לקבל 10% הנחה מראש ולא 5% החזר, אבל אם כל התנאים שווים - למה לא?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אורה.ג.
        אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

השני גרוש שלי באשר לבוקינג - 

באביב שעבר הזמנו לינות בצ'כיה לקיץ דרך בוקינג. מי חשב אז שתהיה כזו מלחמה בקיץ? הזמנו לינה בשלושה מקומות שונים, בהתאם למסלול הטיול, כאשר באחד מהם - זה שהיינו אמורים לישון בו ראשון והכי הרבה לילות (ובשל כך גם יצא לנו הכי יקר) - ביטול הלינה היה גורר אוטומאטית חיוב בחצי מהסכום הכללי.

כאשר המועד התקרב וראינו שאנחנו מכאן לא טסים הקיץ לשום מקום, ביטלתי את שתי הלינות שהיו עם ביטול חינם, ולגבי הלינה השלישית פניתי לבוקינג טלפונית והסברתי להם את המצב באנגלית רצוצה. יש לציין כי הפניה אליהם נעשתה כיומיים לפני הטיסה המיועדת (= יומיים לפני ההגעה למקום הלינה ההוא שהיה הראשון ברשימה).

תוך 24 שעות קיבלתי מייל שמאשר את ביטול ההזמנה ללא עלות וכן טלפון מנציג בוקינג שדיבר איתי בעברית (!!!) והסביר לי בשפת הקודש שאכן ההזמנה בוטלה ומקום האירוח מבין את המצב ולא יחייב אותנו על כלום. אציין כי מדובר היה בצימר משפחתי, לא איזה רשת מלונות עולמית, ובעיני זה היה ראוי להרבה יותר מהערכה!

ובוקינג - מבחינתי הוכיחו לי שיש להזמנות דרכם אבא ואמא, שהם נותנים שירות מצויין, ולא אהסס להזמין דרכם שוב לינה ברחבי העולם. גם אם זה יוצא לי קצת יותר יקר.

עד כאן.

אורה

• ריקי 5
          ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

אגב ביטולים - אני מאילו שמזמינה הרבה לכל טיול. הטיולים שלנו לרוב מתגלגלים, לא בטוחים במסלול. אני מזמינה הרבה ומבטלת הרבה. בבוקינג, לעומת הזמנותישירות, כל ההזמנות מרוכזות, אפשר לראות מה קיים ומה מבוטל וכך לא לשכוח לבטל . תמיד רואים בmy bookings אילו הזמנות עדיין קיימות, וזה ממש נוח

• IM
            IM נערך לאחרונה על ידי

לא תמיד בוקינג  הם "אבא ואמא "

גם אני עד לאחרונה הייתי מאוהדות בוקינג 

הוזמן מוטל מרשת דייז אין בארה"ב - ליום שבת - לייבור דיי .ליד העיירה סולבנג כביש 1 . 

המלון הוזמן בחודש פבואר לשהיה בסוף מאי . לקחתי בחשבון מחירים יקרים מאוד לאותו היום והזמנתי מספיק זמן מראש .כחודש לפני ההגעה הסתבר שהמוטל כבר שנה אינו שייך לרשת דייז אין ועבר להנהלה אחרת - מישהו פרטי .

בשיחה עם נציג בוקינג - קיבלתי התנצלות צוננת - של פקיד בריטי ולא שום דבר מעבר ..לשאלתי מדוע הם ממשיכים לפרסם את המוטל תחת שם שכבר אינו קיים ותחת הנהלה שאינה קיימת - לא היתה תשובה .

כמובן שביטלתי את ההזמנה ונאלצתי חודש לפני לחפש מקום אחר . 

אז כן - בוקינג הפך למנוע חיפוש לכל דבר 

הזמנות - לא דרכו !

• yoniro
              yoniro נערך לאחרונה על ידי

ביטולים באתר Booking

גם אני רציתי לשריין לעצמי ליתר ביטחון עוד מקום לינה או שניים לטיול הקיץ, אך כמעט כל האתרים בbooking דרשו מקדמה. מצאתי אחד ללא מקדמה עם אפשרות לביטול עד חודש וחצי לפני ההגעה. בלית ברירה הזמנתי אותו והופתעתי לגלות לאחר כמה ימים שהם דורשים מקדמה של 105 יורו לנובמבר!

האם יש דרך להזמין מבלי לשלם מקדמה ולקבל אופציה לבטל עד סמוך לנסיעה?

גם היו מעט מאוד (אם בכלל) מקומות שהציעו את כרטיס היער השחור האדום .

אולי כדאי להזמין דרך האתר של הכרטיס האדום? שם דורשים מקדמות? יש דמי ביטול?

ודרך האתר homeaway?

• יונית
                יונית נערך לאחרונה על ידי

ביטולים באתר Booking

מתכתובת שיש לי עם כמה בעלי בתים ביער השחור--חלק מהסיבה לכך שבעבר היו מאפשרים הזמנה ללא מקדמות ---וכיום נוקשים פי כמה--היא התייר הישראלי, שהציף את היער השחור- כולל חלק מההתנהגויות שעדיף לנו לא להיות חלק מהן, הן לא לכבוד לנו לא בהזמנות-ביטולים, ולא במגורים שם.

ככל שמדובר בצימר או בית קטן יותר, בו יחידת דיור אחת או שתיים- ההזמנה מראש "מסנדלת" את בעלי הבית- אבל לא מחייבת יותר מדי את הלקוח.

אם מדובר במלון של 400 חדרים-הוא יכול לספוג ביטולים, אבל בעל בית שהתחייב באוקטובר לקיץ שאחרי- ושבוע לפני ההגעה מבטלים לו את ההזמנה- סופג הפסד גדול יותר.

היות וחלק ניכר מאלו שהצטרפו לכרטיס האדום-הם בעלי מקומות קטנים- הסיכוי שהם יגלו גמישות תשלום -נמוך יותר.

הצעה לך- שרייני דרך בוקינג לינה עם אופציית ביטול רחבה (אולי לא יומיים לפני אבל גם 15 יום לפני הגעה זה סביר לביטולים מבחינתך)

בדקי אם ההפקדה המוקדמת (105€) היא ברת החזר במקרה של ביטול (סוג של "דמי רצינות")

ואם כן ברת ביטול ,זה בהחלט סביר---- ושרייני את הלינה הזו.

במקביל חפשי אופציות כלכליות יותר,נוחות יותר, עם כרטיסי הנחה--- ואם תמצאי תמיד תוכלי להתנצל, לבטל ולקבל את ההחזר מיידי.

רק אם ההזמנה נעשתה דרך בוקינג- דאגי שבוקינג ידעו על השינוי בתנאי ההזמנה ועל המחויבות של בעלי הבית לביטול.

אמנם אבא ואימא- אבל צריך לידע אותם.

אתר היער השחור, הום אווי וכל היתר- ההבדל הוא מהותי. את לא מזמינה דרך האתר אלא פונה לבעלי הבתים באמצעות המייל שלהם באתר--- חלקם עונים לך, רובם לא עונים sad והתכתובת- ותנאי התשלום- והכול ישירות מולם. אין שום מעורבות או "אחריות" של מנוע החיפוש. 

• family5
                  family5 נערך לאחרונה על ידי

ביטולים באתר Booking

יונית, אני בהלם מהתקרית שלך עם בית המלון בפריז והטלפון שקיבלת! אני בטוח הייתי נופלת בפח, לא היה עולה על דעתי שמנסים לרמות! האם הצלחת לברר איך הם קבלו את הפרטים שלך - טלפון, מתי את נוסעת וכו'? האם זה מישהו מהמלון? מבוקינג? ממש מטריד האירוע הזה! האם יש לך עוד פרטים?

• יונית
                    יונית נערך לאחרונה על ידי

ביטולים באתר Booking

אני לא בהלם.

זוהי הונאה מקובלת

רק לא חשבתי שתיפול בחלקי wink

לביש מזלם....

• שמוליק ל
                      שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

היי דבורה,

לא כתבת באיזה הרכב אתם נוסעים...

לפני לא מעט שנים נסענו לאיזור האגמים באיטליה, בזוג. 

כל המלונות שהיינו בהם היו נפלאים והם מומלצים בחום (לא בדקתי מה עלותם היום... אז שילמנו משהו באזור 100-120 יורו ללילה, אם זכרוני אינו מטעה אותי).

באגם מג'ורה שהינו ב - hotel pironi בקאנוביו - ראי כאן

באגם קומו שהינו ב - la darsena - ראי כאן

בנוסף, בהמלצה חמה ונפלאה של חבר - ביקרנו קצרות גם באגם iseo הקטן והפחות מוכר, הממוקם בין קומו לגארדה, במיוחד כדי להיות ב - relias mirabella ועוד יותר כדי לאכול במסעדה הפנטסטית שלו... - ראי כאן

גם ב la darsena אכלנו ארוחת ערב נהדרת לאור נרות... 

עד היום אני נזכר בערגה בטיול הרומנטי המדהים הזה. הייתי חוזר לשם מחר בבוקר... לשנה שנתיים...

שמוליק

• dubyco
                        dubyco נערך לאחרונה על ידי

האתר מבחינתי הוא נקודת מוצא ראשונית לברורום.

תמיד אני מחפש אופציה לתקשורת ישירה מול מלון וכו..

נכון להיום מחצית מההזמנות עשיתי דרכם וחצי שני ישירות,

לטיסה של עוד חודש לברצלונה דיברתי עם הנציג של בוקינג והוא לא יכול היה

להשוות את ההצעה של המלון.

לא מדובר בתנך ורצוי תמיד לבדוק חוות דעת נוספת מבחינת מחירים וכו.

האתר מאוד עוזר עם המפה שלו וחוות הדעת שלרוב הם אמיתיות ומבוססות על שהייה

בפועל באתר.

יונית , תודה על הדוגמא שנתת לנסיון מעילה אני מקווה שלא ניתקל בזה אבל

אם וכן נזכור אותך ונמנע.

• תומר
                          תומר נערך לאחרונה על ידי

cookies זה לא בהכרח טוב

בעזרת הקוקיז אתרי הזמנות בעצם זוכרים חיפושים, וככה לתת לך מחיר שהוא רק "קצת" יותר נמוך מהשאר, ולא בהכרח המחיר הכי נמוך שהוא יכול להציע.

סיטואציה נוספת היא חיפוש חוזר לאותו איזור שמראה על ביקור חוזר שזה בעצם "ביקוש קשיח" ובגלל זה להציע מראש מחירים יותר גבוהים, כי לא משנה מה יציעו, בכל מקרה תטוסי לשם.

שווה לפעמים למחוק קוקיז ולבדוק (או לבדוק משני מחשבים שונים) ולראות עם מקבלים מחיר שונה.

• תומר
                            תומר נערך לאחרונה על ידי

מפת בעלויות על אתרי הזמנות

3 חברות אחראיות על 80% מהשוק

• FlyingOut
                              FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

My two cents

בשנה האחרונה הזמנתי לעצמי יותר ממאה לילות במלונות ועוד בערך שלושים לילות עבור אנשים אחרים. אף אחד מהלילות האלו לא הוזמן באתר Booking.com.

לא שמדובר באתר שכדאי להתרחק ממנו, ובהחלט יש לו יתרונות מול מתחריו, אבל גם יש לו מבחינתי שלושה חסרונות משמעותיים: (1) הוא לרוב לא הזול ביותר. (2) הוא לא מציע אפשרות לקבל החזר כלשהו על ההוצאה. (3) הוא לא מתגמל נאמנות.

מה ש-Booking עושה הוא פשוט: הוא מציע את אותו תעריף שמציעים המתחרים שלו אבל הוא לא דורש את הכסף מראש. זה הכל. וזה אולי נשמע כמו יתרון משמעותי אבל לדעתי זה יתרון שרחוק מלהצדיק את החסרונות של האתר. התוצאה בפועל היא שיותר קל להזמין דרכו, בהעדר סיכון כביכול, וכך האתר יכול להתגאות בהיקף הזמנות כמעט חסר תחרות - ולגבות עמלות גבוהות יותר מהמלונות. אגב, מוקדם יותר בשרשור נכתב שהאתרים האלו מרווחים לפעמים 20%-10% עמלה, אם כי במקרים רבים העמלה עוברת את ה-30%. זו המציאות בשוק כיום. 

כשמדובר במלונות ממותגים אין כמעט תחרות בין האתרים. המלון מכתיב את המחירים ואתר שמוזיל את המחירים האלו בעצם מפר חוזה מול המלון ויכול להיקנס בגדול. לכן ב-95% מהמקרים, או אפילו יותר מכך, אותו חדר באותו מלון הילטון יימכר בדיוק באותו מחיר בכל האתרים הגדולים (למעט באמצעות שיטות Opaque). 

כשמדובר במלונות לא-ממותגים שם מתחילה התחרות האמיתית. דווקא אתרים קטנים יכולים אז להציע מחירים נמוכים יותר, לפעמים בחסות קופון או קוד הנחה, משום שהם מוכנים לגזור עמלה נמוכה יותר ביחס לאתרים הגדולים. Booking, שמעדיף להציע ללקוחותיו את האפשרות להקים הזמנה ללא תשלום, מתקשה להתחרות עם המתחרים הגדולים שלו בהרבה מקרים. 

לסיכום,

מי שאוהב לבצע הזמנות חודשים רבים מראש ולא מעוניין לשלם על כך כסף - ברור לי שאתר כמו Booking יקסום לו במיוחד. אבל, כרגיל בעניינים האלו, על גמישות צריך לשלם ולפעמים ביוקר. לדעתי האישית, ברוב המקרים, זה לא משתלם. 

Expedia מפעיל תוכנית נאמנות, Orbitz מחזיר כסף באמצעות תוכנית Orbucks, Hotels.com נותן לילה בחינם לאחר הזמנת עשרה לילות (אפקטיבית 10% החזר), Rocketmiles אומנם לא זול כמו מתחריו אבל נותן ערמות של מיילים עבור הזמנות, Travelpony מציע קרדיט ראשוני של 35$ ולפעמים מחירים מפתיעים בצמוד למבצעי הנחות קבועים (ותעריפים גמישים כמעט תמיד), LMTclub יכול לשבור את השוק בכל פעם מחדש כך שתמיד כדאי לבדוק דרכו... ועוד רבים אחרים שכדאי לשים לב אליהם.

אבל לאורך זמן הכי משתלם, באופן חד משמעי, להזמין ישירות מאתרי המלונות ולנצל את תוכניות הנאמנות שלהם. כן, גם למי שמבלה עשרה לילות בשנה במלונות. ומומלץ במיוחד להכיר את תוכניות ה-BRG שהמלונות מציעים כי זה, לפחות עבורי, מה שחוסך הכי הרבה כסף בשורה התחתונה. ההודעה הזאת, למשל, נכתבת מסוויטה די מרשימה עם תג מחיר מעל 500$/לילה שעליה אני משלם אפס ש״ח. איך? BRG.

• יערי
                                יערי נערך לאחרונה על ידי

My two cents

ליאור, אני מתחבר לדברים שאתה כותב/אומר

יחד עם זאת צריך לקחת בחשבון מספר נקודות (שחשובות לי) בעת תכנון/הזמנה מראש (והרבה מראש) ... ונניח שהזמנתי טיסות (במחיר טוב ששולמו בעת ההזמנה)

האם אני רוצה להתחייב (גם על המלון?), מה/יש אפשרות/דמי ביטול/שינוי?

האם אני רוצה לשלם (היום) מקדמה? כמה המקדמה?

האם המסלול שלי (היום ורחוק ממועדו) סגור? איפה גמישות השינוי בתכנון?

ברור לי שלנתונים כאלו יש מחיר

ולכן לי באופן אישי ... בוקינג מאוד נוח לסגנון שלי ... האם זה שווה? - כל אחד יעשה את החשבון שלו ...

תזכור, אתה דוגמא מיוחדת בנושא מיילים/לינות חינם

למרות שאתה פתוח לעזרה לא כולם מבינים כמוך ו/או יודעים כמוך

הרוב (הדומם) ... לא

ככה בשביל לסבר את האוזן ...

חבר שטס בעוד שבועיים שאל אותי על מלון המנהטן

חיפש וראה טווח מחירים גבוהה מאוד למיקום שהוא רצה (אזור הטיימס סקוור) ברמת המלונות/המחיר שהוא יכול להרשות לעצמו

ככה סתם ... סיפרטי לו על אתר פרייס ליין (שלי עדיין לא היה האומץ להשתמש בו)

ניסה ו... הצליח לקחת מלון 3* , נראה טוב מאוד, עם חוות דעת טובות מאוד, במיקום מצוייןן ע"פ דרישותו ב 160$ כולל מיסים

שווה? ... אני חושב שכן ....

מתאים לכל אחד? ... לא יודע

אבל זאת גם אפשרות (תלוי באופי שלך...)

• FlyingOut
                                  FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

My two cents

יערי,

רק למען הסר ספק: לא המלצתי בשום שלב להעדיף הזמנות ללא אפשרות לביטול. למעשה, כתבתי לאחרונה פוסט במיוחד לסוגיה הזאת ובו המלצתי חד-משמעית תמיד להעדיף הזמנות גמישות.

הבחירה פה היא בין ״אל תשלם עכשיו אלא במועד הביטול״ לבין ״תשלם עכשיו, אבל תוכל לבטל עד מועד הביטול ולקבל את כל הכסף חזרה״. בהנחה שסטטיסטית שערי ההמרה פועלים לטובתך כמו לרעתך - בשני המקרים אתה משלם אותו הדבר, פשוט במקרה הראשון הכסף יוצא מאוחר יותר במקום מוקדם יותר. 

שוב, ברור לי שזה יתרון לטובת Booking, אבל להערכתי הוא לא מצדיק את החסרונות. 

אגב, תעריפים גמישים שמוזמנים ישירות מאתרי המלונות כמעט אף פעם לא מצריכים תשלום מראש ולכן מהווים תחליף להזמנה באתר Booking. אבל בהזמנה ישירה מאתר המלון ניתן להנות מתוכנית הנאמנות של המלון - שמציעה אפקטיבית החזר על ההוצאה ומתגמלת נאמנות לאורך זמן. 

פרייסליין ושיטות Opague הם סיפור אחר לגמרי. 

• יערי
                                    יערי נערך לאחרונה על ידי

My two cents

ליאור ,,, אנחנו נבדוק את זה ביחד ,,,  blush

• ריקי 5
                                      ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

My two cents

לשלם עכשו או אחר כך - לפעמים זה עושה את ההבדל. לטיול שחזרנו ממנו עכשו - 7 מלונות, 8 לילות. עלות ממוצעת 80 יורו. התחלתי להזמין ביוני, עם כמה חלופות. באוגוסט השתנתה התכנית לגמרי. בסיכומו של דבר בוטלו 25 מלונות. המון כסף לשלם סתם מראש, כי זה לא עכשו או אחר כך, אלא מוזמנים כמה מלונות במקביל.

אז שוב, כל טיול לגופו וכל אחד עם מה שחשוב לו. אני תמיד בודקת מול אתרים אחרים, מול המלון עצמו, ולרוב בוקינג, בשבילי, יוצא הכי טוב ונוח.

• אמה
                                        אמה נערך לאחרונה על ידי

My two cents

נקודה נוחה בבוקינג-שרות לקוחות.ועכשיו גם בעברית.ז"א לא יודעת ממתי.

היום התקשרתי לברר משהו,עוד לפני ההזמנה,ביקשתי מישהו בשפה הרוסית או אולי עברית וכן ענה לי בחור בשפה עברית הנוחה יותר.לפני ההזמנה או כמה ימים לפני המועד,כן אבדוק באתר הרשמי של המלון.

אמה

• sancho
                                          sancho נערך לאחרונה על ידי

My two SHEKELS..

יש יתרונות וחסרונות לכאן ולכאן וכל הזמנת מלון זה סיפור חדש שעומד בפני עצמו.

מי שרוצה לבדוק את כל האופציות העומדות לרשותו ולא רק מחיר, כדאי שראשית יבדוק ישירות באתר של המלון, באתר בוקינג/טריפאדוויזר לקבל חוו"ד, ציונים, מחירים, תנאים וכו' ולהציץ בעעוד אתר שניים ותמיד תופתעו.

אירוע מלפני חצי שעה:

מחפש מלון בברלין . מצאתי מלון 5 כוכבים Euro stars.

באתר של המלון: 425 אירו ל 4 לילות עם ביטול חינם.

בבוקינג - 430 אירו ללא אפשרות ביטול.

אתר LAST MINUTE - ב  330 אירו .

מסקנה - החיפוש שווה.

מסקנה שנייה  למקרה זה- בוקינג הכי יקר.

• רבקה.ק.
                                            רבקה.ק. נערך לאחרונה על ידי

My two SHEKELS..

גם אנחנו נוהגים לבדוק בכל פעם מחדש. לא "התחתנו" עם אף אתר....

פעמים רבות הזמנה ישירה במלון היתה זולה יותר, ופעמים אחרות, שיפרנו תנאים באותו מלון עצמו כמה פעמים דרך בוקינג - כלומר, המחיר משתנה גם בבוקינג.

ההזמנות הטובות ביותר הן אלו המכונות "הזמנה חכמה" - כלומר שהמחיר מאוד מאוד נמוך לפרק זמן קצר ביותר, לחדר אחד או שניים באותו מלון. אם הצלחנו לשים יד על הזמנה כזו - אין לה אח"כ מתחרים. כך לנו בשטוקהולם במלון 4 כוכבים בפחות מחצי מחיר.

היתרון הגדול של בוקינג, בייחוד בעקבות אשכול הביטוחים שהיה לאחרונה בפורום אירופה, היא אפשרות הביטול כמעט עד הרגע האחרון - שזה הביטוח הטוב ביותר, והמקרה של אורה ממחיש זאת הכי טוב.

רבקה

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון