קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרד
-
או - דרום ספרד, טיול טעימות, אבל ממש גורמה
או - ברד ירד בדרום ספרד? מה פתאום, היה מזג אויר מעולה
אילו הן הכותרות שעלו במוחי במשך הטיול, כל אחד יכול לבחור כרצונו.
ביוני נרכשו שני כרטיסים באל אל למדריד, ל-9 לילות. המטרה היתה חלוקה בין מדריד לסביליה. עקב שינוי בנסיבות, ועקב העובדה שבמדריד היינו כבר ועם שינוי הנסיבות החלטנו לוותר עליה לגמרי, הוחלט על טיול שכולו דרום ספרד. תוך כדי קריאת החומר על האיזור התברר שהזמן שעומד לרשותנו קצר קצת. היו שתי אפשרויות - להתמקד ב-2 - 3 מקומות בצורה יותר יסודית או לעשות טעימות מיותר מקומות באיזור.
בסופו של דבר נבחרה האופציה השניה, עם תכנית ששלבה ערים, עיירות לבנות, טבע וים. בדיעבד אנחנו ממש לא מצטערים על כך. לנו זה מאד התאים. כמו כן הוחלט לוותר לחלוטין על איזור קוסטה דל סול. נשאיר אותו לטיול נוסף.
אז בואו לטייל איתנו באיזור מקסים, עם ארמונות וקתדרלות, סימטאות, ככרות ומזרקות , דרכי הרים ושמורות טבע, אוכל טוב ומופעי פלמנקו.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדיום שלישי, טיסת בוקר של אל-על למדריד יוצאת כמעט בזמן, נוחתת בזמן.
נסענו ברכבת הפנימית משדה התעופה לתחנת הרכבת במדריד (חינם למי שיש לו כרטיס מוזמן מראש לנסיעה בין עירונית) ומשם ברכבת המהירה לסביליה (535 ק"מ, שעתיים וחצי נסיעה). הכרטיסים נרכשו כחודשיים מראש במחיר נמוך ב-70% מהמחיר הנקוב.
מתחנת הרכבת לקחנו מונית למלון. המלון מאד מרכזי ואפשר להגיע בקלות ברגל לכל מקום.
מיד אחרי הרישום במלון יצאנו להסתובב ולהכיר את האיזור. אחרי כמה דקות ראינו חניון של מרכבות עם סוסים, שמציעים סיבוב של כשעה באיזורים המרכזיים של העיר. לא זול, אבל חוויה. לקראת סוף הסיבוב החלטנו לרדת ב-PLAZA ESPANA, שם הרכב מוכן לעצור לכמה דקות לצורך צילומים אבל אנחנו רצינו לבקר במקום בצורך יותר יסודית ולא רצינו לחזור לשם ברגל.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדריקי,
אני כאן עימך.
הייתי עימך גם בפרקים הקודמים של קצר וקולע, אז בוודאי שלא אחמיץ את הפרק הזה...
לא זוכרת שראיתי כאן אשכולות על האזור. כנראה שהוא יותר מטוייל על ידי מטיילי פורום אירופה
הייתי מזמן עם שניים מילדיי, ואני יודעת שיש למה לצפות!
נילי
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדככר ספרד, Plaza de Espana, נבנתה ב-1929 לרגל תערוכה בינלאומית גדולה שהתקיימה בעיר. הככר בנויה כחצי עיגול, עם גשרים ותמונות קרמיקה גדולות של כל הערים בספרד, עם תעלת מים שעליה שטות סירות וגשרים מעוטרים. הככר מוקפת בנינים יפים ובמרכזה מזרקה גדולה. מאד התפעלנו מהמקום.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדלאחר הביקור בככר המרשימה הלכנו ברגל לכוון המלון. בדרך מבנים יפים, מזרקות וגנים. עיר תוססת ומקסימה.
ממש לא רחוק ממנו אכלנו ארוחת ערב מצוינת במסעדה שהמבנה שלה הוא מ-1386. הפנים שלה מאד מפואר. שימו לב לתקרה.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדהיי ריקי,
גם אני כאן בשורה הראשונה

דרום ספרד הייתה כבר בתכנון שלנו בפסח 2007 אבל נזכרנו מאוחר מדי ולא נשארו מקומות בטיסות... ומאז הטיול לא יצא אל הפועל עד היום
עכשיו יש לי הזדמנות לטייל איתך

מחכה להמשך...
רובי
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדיום רביעי - חם היום בסביליה. 32 מעלות בצהרים. מחליטים ללכת קודם לאלקאזר, שהוא פתוח, כדי לא להגיע אליו בשעות החמות.
האלקאזר, Royal Alcázar of Seville, ארמון מוסלמי מדהים ביופיו. נבנה לראשונה במאה העשירית. רוב המבצר שוחזר ע"י המלך פדרו "האכזר" (המאה ה- 14), אך הוא השתמש באדריכלים מורים ולכן שמר על אותנטיות רבה. המקום משמש גם היום למגורי משפחת המלוכה כשהם באים לעיר. לפעמים אפשר לבקר באיזור המגורים, אבל בזמן ביקורנו המתחם היה סגור לביקורים.
במקום יש מבנים וגנים. היה מאד מעניין ומהנה.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדהיי ריקי
התמונות מרהיבות והאמת כשאנו ביקרנו בככר אספניה איני זוכרת שהיו מים בתעלות
כנראה שמילאו את המים לכבוד הגעתך.
ויוה אספניה ממתינה כאן בכיף להמשך.
רחל לבון
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדעוד מאותו מתחם. יש כל כך הרבה תמונות, כל כך קשה לבחור
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדוהגנים של האלקזר - איזור נרחב של סוגים שונים של צמחיה בשילוב עם מזרקות ופסלים.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדאחרי קפה בקפטריה הצופה לגנים, עזבנו את המתחם ועברנו לביקור בקתדרלה.
הקתדרלה של סביליה היא השלישית בגודלה בעולם (אחרי זו שבותיקן וסיינט פול בלונדון. היא הקתדרלה הרומית-קתולית הכי גדולה בעולם). המבנה היה קודם מסגד, שבניתו החלה ב-1184 והפיכתו לכנסיה החלה ב-1401 ונמשכה בהדרגה עד המאה ה-16.
אחרי עמידה בתור של כחצי שעה נכנסנו לקתדרלה. הגודל והעושר מדהימים ואני מקוה שהתמונות יעבירו את הרושם.
בתוך הקתדרלה הזו נמצא הקבר של כריסטופר קולומבוס
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרד -
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדאחרי הביקור בקתדרלה יוצאים לחצר עם עצי תפוז ועוברים למגדל הפעמונים. המגדל היה הצריח של המסגד ויש לו עדיין סימנים מוסלמים.
הטיפוס למגדל הפעמונים הוא בספירלה משופעת, כך שלמרות שעולים לגובה של 70 מטר זה יותר קל מאשר אם היו שם מדרגות.
מלמעלה נשקף נוף מדהים של סביליה מכל הכוונים.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדלאחר ארוחת טאפאס משביעה (באותה מסעדה שאכלנו בה אתמול, אבל הפעם בפנים למען מיזוג האויר) אנחנו ממשיכים לכוון רובע Santa Cruz. הרובע הזה היה בעבר הרובע היהודי. זהו רובע מקסים, עם סמטאות צרות, בתים עם פאטיו ופרחים, ככרות מקושטות ובתי קפה קטנים. שוטטנו, עצרנו לגלידה טובה, קנינו קצת מזכרות ונהננו מכל רגע.
קצת מתוך פינות החמד ברובע הזה
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדועוד כמה
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדחזרנו למלון למנוחה קצרה, ובדרך קבלנו שובר הנחה להופעת פלמנקו ממש לא רחוק מהמלון שלנו. שאלנו את איש הקבלה שהמליץ בחום. אז אחרי מנוחה קצרה קנינו כמה בקבוקי בירה (בהופעה אין אוכל או שתיה, אבל אפשר להביא) והלכנו לראות את ההופעה. היו רקדן ורקדנית, זמר וגיטריסט. חלק מהזמן היו ריקודים, חלק מהזמן רק שירה. ההופעה ארכה כשעה והיתה מהנה לטעמנו.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדלאחר ההופעה הלכנו לאכול משהו קל (לא ממש מוצלח) ואחר כך למקום אחר לקפה ועוגה (כן מוצלח).
למחרת בבוקר החלטנו לא לאכול ארוחת בוקר במלון (היתה במחיר נוסף) וללכת לאכול בקפה שהומלץ לנו על ידי האיש בבית הקפה של הערב. היה משביע וטעים ועלה חצי ממחיר הארוחה במלון.
לאחר מכן נסענו במונית לתחנת הרכבת לקחת את הרכב השכור.
היי שלום סביליה. נעמת לנו מאד. נשאר הרבה טעם של עוד. עוד נחזור
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדהיי ריקי,
גם אני מצטרפת לטיולך. התמונות מאוד מרהיבות

עדיין לא יצא לי לטייל בספרד חוץ מברצלונה ולפי התמונות שלך אני מבינה שצריכה להכניס דחוף את האזור למגירת החלומות שלי.
תודה על השיתוף, מחכה להמשך.
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדאיזה קטע?
אני יושבת ורוקמת (בראש בלבד) בדיוק טיול כזה, אבל להבדיל במדריד לא היינו,
לכן ימי הטיול יהיו מחולקים בין שני הערים ועוד כמה אתרים.
נהדר!
ממשיכה לעקוב, אוהבת מאוד את התמונות והסיפור,
ליליה
-
קצר (מדי) וקולע - הפעם דרום ספרדריקי,
אני חושבת, שזהו איזור פחות מסופר כאן בפורום, ועל כן יש לסיפור הזה שלך ערך מוסף...
הקתדרלות משו-משו. וזאת של קלומבוס- בכלל...
אורנה