ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

הזמנה מאתר בוקינג דוט קום

פורום אירופה
    23
    54
    18163
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • רעות1990
      רעות1990 נערך לאחרונה על ידי

היי כולם, יש פה אנשים שהזמינו דירה/מלון מהאתר booking.com? או יודעים עליו שזה אתר אמין? אני מתכננת נסיעה לרומא ורוצה להזמין דירה דרך האתר. תודה, רעות.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

אני בספק אם יש פה מישהו שלא הזמין מהאתר הזה
        • בנצי כץ3160088
          בנצי כץ3160088 נערך לאחרונה על ידי

אני בספק אם יש פה מישהו שלא הזמין מהאתר הזה

אני הזמנתי מספר פעמים,הכל בוצע כפי שהוזמן וסוכם.

• Tomer317
            Tomer317 נערך לאחרונה על ידי

אמין בהחלט ..

ממליץ לבדוק אבל לפני ההזמנת מלון את התנאים ולהשוות מול המטייל מרקט וגם מול גוליבר לא מעט פעמים מצאתי שיותר נוח וזול להזמין מול ספק ישראלי יוצא גם יותר זול לפעמים תלוי ביעד

• יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

האתר מאד אמין -כלומר אם את מזמינה יש הזמנה על שמך.

אבל, ובמיוחד בדירות ברומא חשוב לשים לדברים נוספים (שלא קשורים לבוקינג)

חלק ניכר מהדירות הן חלק ממאגר- כלומר הם לא מפרסמים את הדירה נקודתית, אלא דירות מהמאגר של אותו בעל בית/בעל חברה.

הכתובת היא לעיתים זו של בעל חברת ההשכרה/משרדים ולא כתובת הדירה עצמה שמפוזרת ברחבי רומא.

אבל לשאלתך---עצם ההזמנה בטוחה לגמרי.

• סקר סביונית
                סקר סביונית נערך לאחרונה על ידי

הזמנתי מספר פעמים,אמין ביותר.צריך לשים לב ל.."תנאים".לפעמים הדירות בערים מרכזיות  הן בקומה גבוהה(שלישית והלאה)ללא מעלית.

• yaffabe
                  yaffabe נערך לאחרונה על ידי

רעות בוקר טוב, הזמנתי מספר רב של פעמים מבוקינג ותמיד הכל עבר חלק.

שימי לב לתנאים בזמן שאת מזמינה, יש סוגים שונים של מחיר, עם או בלי אפשרות ביטול, תשלום מידי או תשלום בעת שהייה ישירות למלון.

לאחרונה עלו באתר מספר הערות על כך שלעתים שווה לשלוח מייל למלון ומקבלים מחיר טוב יותר עם אותם תנאי ביטול,וגם לבדוק את האתר של חברת גוליבר.

• ריקי 5
                    ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

ועוד דבר שיש לבדוק כשמזמינים דירה - שעות הכניסה לדירה. לרוב בדירות, וגם ב-B&B שעות הכניסה מוגבלות.

אם הטיסה מגיעה מאוחר בערב לבדוק טובהשיש אפשרות לעשות check-in בשעה כזו. 

• EuropeanTraveler
                      EuropeanTraveler נערך לאחרונה על ידי

האתר ה-כ-י  אמין באינטרנט. שירות לקוחות יוצא מן הכלל ושירות הזמנות פשוט ומהיר. יש אנשים מעולים ומקצועיים מאחורי האתר הזה. 

• michalyu
                        michalyu נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מזמינים כבר שנים רבות דרך אתר זה בלבד. אמין מאוד ואם נתקלים בבעיה יש עם מי לדבר.

• חבל
                          חבל נערך לאחרונה על ידי

יש לי נסיון טוב.

אך לגבי המחיר כדאי להשוות עם אתרים אחרים דרך  HotelsCombined 

וכן לאתרים ישראלים כגון "גוליבר"

• FlyingOut
                            FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

כהרגלי בקודש אתן מעט קונטרה לכל מהללי-בוקינג...

האתר אמין סה״כ - אבל - הוא אף פעם לא הזול ביותר והוא מציע 0% החזר להוצאה. בטווח הארוך, קל וחומר עבור מי שמזמין עשרות או מאות לילות בשנה, זו פשוט טעות.

אני לא זוכר מתי בפעם האחרונה הזמנתי לילה דרך בוקינג. עם כל הכבוד לאמינות שלו או לשירות הלקוחות המהולל. זה פשוט לא מספיק. 

• yaffabe
                              yaffabe נערך לאחרונה על ידי

מה פירוש 0% החזר?

האם נכון להגיד שתמיד הוא לא הזול ביותר?

נשמח לשמוע כיצד אתה כן מזמין.

• FlyingOut
                                FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

יפה,

הכוונה ב-״0% החזר״ היא שהאתר לא מתגמל בשום דרך על ההזמנה דרכו.

Hotels.com נותן לילה בחינם אחרי עשרה לילות בתשלום שזה בערך החזר של 10%. Expedia מפעיל תוכנית נאמנות שמאפשרת לצבור נקודות אותן ניתן להמיר בהמשך לשוברים שווי-כסף למימוש באתר. Rocketmiles פשוט נותן מינימום של 1000 מיילים ללילה אותם ניתן להעביר לאחד מ-21 מועדוני תעופה שותפים. גם ל-Orbitz יש תוכנית נאמנות עם צבירת נקודות, אבל האתר אטרקטיבי הרבה יותר לאמריקאים. 

זאת ועוד, כמעט כל אתרי ההזמנות מציעים קופונים כאלו ואחרים או מבצעים תקופתיים שמוזילים את ההזמנה דרכם אף יותר. בוקינג לא. 

אבל,

ההחזר הגדול ביותר - בהפרש דרמטי - תמיד יתקבל באמצעות מועדוני הלקוחות של רשתות המלונות עצמן. זה מחייב הזמנה ישירה באתרי המלונות, שאגב, בוקינג לעולם לא יותר זול מהם כי הוא מנוע-חוזית מלהיות. התעריפים הגמישים של כמעט כל רשתות המלונות הם תעריפים שניתנים לביטול עד יום ההגעה ואינם דורשים תשלום מראש. 

ככל שמבלים יותר לילות בשנה במלונות וככל שמסוגלים לנצל מבצעים בצורה חכמה כך גובה ההחזר הממוצע עולה. 

לקוח מזדמן שמבלה לילות בודדים בשנה במלונות המשוייכים למועדון יכול לצפות לרף החזר ממוצע של אולי 10%. שזה לא הרבה - אבל הרבה מעל 0%. אולי 15% או 20% אם יש לו קצת מזל והוא הצליח לנצל מבצע אטרקטיבי. לקוח שמבלה עשרות או מאות לילות בשנה במלונות יכול להגיע לרף החזר של קרוב ל-50% בטווח הארוך. וזה אומר שעל כל 2$ שהוא משלם למלון הוא אפקטיבית מקבל 1$ בחזרה לשימוש עתידי. 

לדוגמה, צירפתי למטה צילום מסך מהחשבון שלי באתר מועדון IHG Rewards שהוא אחד משני ׳המועדונים הראשיים שלי׳ (בעיקר במלונות אינטרקונטיננטל, שבאחד מהם אני נמצא ממש עכשיו). הנתון המעניין הוא שמתוך 39 לילות שרשמתי השנה רק כ-14 היו לילות עליהם שילמתי בכסף לעומת 25 לילות שקניתי בנקודות. אגב, מרבית אותם 25 לילות היו במלונות של רשת אינטרקונטיננטל בערים יקרות למדי. כלומר, סטטיסטית כל לילה עליו שילמתי בכסף מימן כמעט שני לילות אחרים בנקודות. 

לגבי סוגיית ״לא הזול ביותר״,

טרם נתקלתי במקרה שבו בוקינג הציע אקסקלוסיבית את המחיר הטוב ביותר בשוק. לפעמים הוא מציע את המחיר הטוב ביותר ביחד עם אתרים רבים אחרים (כולל אתר המלון), זה כן, אבל אז חלק מאותם אתרים אחרים מציעים החזר כלשהו והוא לא. 

Screen Shot 2014-11-19 at 11.13.40.png
                                • אינה ק
                                  אינה ק נערך לאחרונה על ידי

מסכימה בהחלט עם FlyingOut. אני מאלה שתמיד בודקים את כל האפשרויות ומשווים מחירים. אז בשנים האחרונות כל פעם שהייתי צריכה להזמין לינה בדקתי קודם כל את בוקינג , הוטלס ועוד כמה אתרי הזמנות אחרים ותמיד (!) יצא לי שיותר משתלם להזמין באתר של המלון עצמו. כל פעם מסיבה אחרת: מבצע שהיה באותו רגע, תוספות שאתר המלון הציע , מגוון החדרים שיותר התאים להרכב המשפחתי שלנו (ולא פורסם בבוקינג), וכמובן מועדון לקוחות שעדיין אין לי הרבה נסיון איתו אבל בהחלט מתכוונת לנצל בעתיד, וכמובן המחיר כמעט תמיד היה יותר אטרקטיבי.

ודרך אגב חלק מהמלונות והצימרים שהזמנתי בחו"ל בכלל לא הופיעו בבוקינג ומצאתי אותם באתרי הזמנות מקומיים או סתם תוך כדי חיפוש ברשת והיו נפלאים.

אינה

• hadarabc
                                    hadarabc נערך לאחרונה על ידי

כרגע הזמנתי  למלון סופיטל בבודפשט ל-5 לילות לעוד שבועיים-דווקא מחברת נסיעות ישראלית. אני בודקת מחירים כבר שבועיים!!!!!!! והם היו יותר זולים בכ-100 דולר  מבוקינג ואפילו יותר באתר של המלון.

אני  מציעה להתקשר לחברות ולא רק לבדוק מחירים דרך האתר.

• יונית
                                      יונית נערך לאחרונה על ידי

רוב המטיילים כאן לא מזמינים עשרות ומאות לינות בשנה

גם הנסענים ה"גדולים" ביותר של הפורום

נוסעים 4-5-6 פעמים בשנה 

כדאי מאד להתמקד בתכנים של הפורום

טיולים מסלולים ויעדים באירופה, המלצות או הערות מניסיונם של מטיילים במדינות שונות באירופה.

• רוני
                                        רוני נערך לאחרונה על ידי

יש  המון  אתרים  יותר  זולים  מהאתר  הזה

כמו  hotelcombined  או  otel.com    בכל מקרה אני תמיד  ממליץ להתקשר  למלון  עצמו  לפעמים אפשר  להתמקח איתם לעיתים  הם  יסכימו  למחירים  זולים  מהאתרים.

עניין  חשוב  המחיר  המוצע  הראשוני  אינו  מחיר  סופי , למחיר  הסופי  מתווסף  בד"כ  מיסים  לכן תבדקו מה  המחיר  הסופי.

• אורן מרום
                                          אורן מרום נערך לאחרונה על ידי

מותר להשחיל מילה או שתיים??... 🙂

אהלן,

אני מתחיל בגילוי נאות מתבקש: לשני אתרי המידע שלי יש שיתופי פעולה שיווקיים עם רוב אתרי ההזמנות הקיימים, בינלאומיים וישראליים (בוקינג, ונרה, אגודה, הוטלס.קום, הוטלסקומביינד, הוטל.אינפו, אקספדיה, אורביז, הוטווייר, גוליבר, איסתא, וואלה טורס וכדומה) ועם רוב אתרי רשתות המלונאות הבינלאומיים (הולידיי אין, אינטרקונטיננטל, קראו פלאזה, איביס, נובוטל, מרקיור, סופיטל, מריוט, רמדה, איברוסטאר, דייז אין, בסט ווסטרן, רדיסון, רדיסון בלו,NH וכדומה) וחברות התעופה הגדולות... כך שמצד אחד, אני מכיר ועובד עם רובם ומצד שני, מאותה סיבה בדיוק, אני נטול אינטרס לטובת אתר זה או אחר... מצד שלישי, מאחר והפורום הוא מקום פומבי אז אתנסח בזהירות מירבית angry...

התלבטתי רבות אם להגיב כאן או לא והחלטתי כן להגיב למען אותם גולשים סמויים שקוראים כל מילה, לא מגיבים ובאותה מידה, לא תמיד מכירים את מפת אתרי ההזמנות און ליין (טיסות, מלונות וכדומה) ועלולים לטעות... אני לא מתייחס באופן ספציפי לדברים של חבר זה או אחר כאן, אלא כמה הערות והארות כלליות וכל אחד ייקח מזה מה שהוא רוצה no..

הדברים כאן הם בהכללה וברור לי שעל כל משפט או דוגמא שאכתוב, יהיו 10 חברות וחברים שיכתבו ההיפך ויביאו דוגמאות הפוכותsmiley.. זה אחלה וחשוב לי לכתוב מראש שחלילה לי מלפגוע במישהו מהחברות והחברים כאן או להעליב, אבל יש כמה דברים שלדעתי כדאי להאירם בפרספקטיבה רחבה יותרangry.. אני כותב לגופם של דברים ולא מתייחס לתגובה ספציפית, זו או אחרת, של מישהו מהחברים והחברות כאן ולכן, מקווה שהדברים ילקחו ברוח חברית וטובה!! laugh

בשורה התחתונה, לדעתי, המטרה הכי חשובה שלנו, כמי שמתכננים טיולים ומזמינים מקומות לינה היא כי ההזמנה שביצענו לקראת הנסיעה שלנו תתקיים במלואה, תכובד במלואה וכשנגיע למלון או לחווה, ההזמנה תהיה שם ובמחלקת ההזמנות יידעו עליה ובקבלה יחכו לבואנו בתאריך הרלוונטי ומה שהזמנו, ימתין לנו נקי וזמין... המטרה שלנו היא לקבל בדיוק, אבל בדיוק, את אותו החדר שראינו באינטרנט ושהזמנו והכוונה שלנו היא לשלם בדיוק את אותו התשלום אותו אישרנו בעת ביצוע ההזמנה.. בלי תשלומים חבויים ובלי שטיקים של סוג חדר שונה ממה שהזמנו וכדומה...  

יש המון מותגים היום בעולם המקוון של אתרי הזמנות לטיסות, מלונות ורכבים, אבל רוב הגדולים והאמינים שבהם שייכים לשני קונגלומטים בינלאומיים גדולים: הראשון היא קבוצת פרייסליין הכוללת את בוקינג, אגודה, קייק, פרייסליין ורנטלקארס והשניה היא קבוצת אקספדיה עם אקספדיה, הוטלס.קום, ונרה, טריפאדוויזור (לפני מספר חודשים הופרד כספין-אופ של אקספדיה) וכדומה...לשתיהן יש עוד תת מותגים ואתרים שונים ברשת... אגב, גם בתחום רשתות המלונאות יש בתכלס 4 או 5 קבוצות ניהול רשתות מלונות גלובליות, החולשות על לא מעט תת מותגים תחת אותה מטריה ניהולית ואחזקתית. בתכלס, בהכללה גסה, כולם מציעים את את "הסחורה" בסטיה של 10%-15% לפה או לשם ואותם תנאים פחות או יותר...

לבוקינג יש שירות לקוחות מנצח ואמינות גדולה בשוק, גם בקרב המלונאים וגם בקרב הלקוחות.. יצא לי לראות המון המון הזמנות מבוקינג ותמיד הכל בסדר וגם כשצצו בעיות לעיתים נדירות, החבר'ה של בוקינג מנסים לסייע ובמרבית המקרים מסייעים... הכול שם ברור וידוע ומפורט...כך גם ונרה... כן, אני מכיר אתרי הזמנות מלונות וטיסות המציעים לדוגמא תוכניות החזר וכדומה ואף עובד אתם, אבל סתם דוגמא - בשני מקרים שונים של חברים שלי, זה לא עזר להם כשהגיעו למלונות X אוY  והחדר שהזמינו דרך אותו אתר X  או Y לא תאם למה שהוזמן על ידם... החברים סיפרו לי בשני המקרים (אחד בארה"ב, אחד באירופה) כי המלונאים משכו בכתפם ואמרו: נו ברור, תמיד יש לנו בלגן עם אותו אתר X  או Y ואני בכוונה לא נכנס לשמות... מבחינת החברים שלי, בפעם הבאה תכנית ההחזר לא רלוונטית כי הם לא שבו להזמין מאותו אתר... מה שאני מנסה לומר זה שתוכנית החזר זה דבר נהדר ואני רציני, לא ציני, אבל האמינות והדיוק של אתר ההזמנות, בעיניי לפחות, חשובים יותר... לכן, אישית, אני נמנע בהקשר של לינות מחיפוש באותם אתרי הזמנותX  או Y  לדוגמא (טיסות זה משהו אחר, לא נכנס לזה כאן.. וכן, יצא לי להזמין לא מעט טיסות מאתרי הזמנות שונים, בחו"ל ובארץ) ואגב, משהו חשוב: גם לי יצא ליהנות מספר פעמים מנקודות שצברתי בתוכניות נאמנות כגון זו של קבוצת קראון פלאזה/ הולידיי אין/ אינטרקונטיננטל ואחרים או של קבוצת אקור (אקור, מרקיור, נובוטל, סופיטל, איביס וכדומה) ולממש, אבל זאת ללא כל קשר לאתר ממנו ביצעתי את ההזמנה... לא יודע איך זה בכל הרשתות למיניהן, אבל אני אישית עשיתי לא פעם ולא פעמיים הזמנות דרך בוקינג ודרך ונרה למלונות של קראון פלאזה ושל הולידיי אין בטיולים זוגיים ומשפחתיים שלנו, במדינות רבות באירופה, והנקודות של מועדון פריוריטי קלאב שלהם נזקפו לטובתי וקיבלתי קרדיט על אותן שהיות, למרות שהוזמנו מבוקינג או מוונרה ולא דרך אתר הולידיי-אין או קראון פלאזה.. זה נכון גם לרשתות מלונות אחרות, מאחר ומקבלים את הנקודות/הקרדיט עבור השהייה במלון ולא עבור ההזמנה מאתר המלון....זו נקודה שהיה לי חשוב להבהיר..    

עוד נקודה שחשוב לי להבהיר, לפחות מניסיוני הדל בתחום... זה לא נכון עובדתית כי המחירים בבוקינג או ונרה וכדומה יהיו יקרים יותר מהמחירים באתרי רשתות מלונאות! אין לי מושג מהיכן המידע הזה לקוח, אבל לא פעם ולא פעמיים ולא עשר פעמים מצאתי לחברים ולמכרים מלונות דרך בוקינג, ונרה או אגודה, כאשר המחיר אצלם של אותו חדר היה זול יותר באותם תנאים בדיוק בהשוואה לאתר הרשמי של רשת המלונות ואני לא מתייחס למבצעים נקודתיים, כך שאני באמת לא יודע מהיכן המשפט הזה לקוח, מה עוד שלא פעם, מי שקובע את מחיר החדר באתרים השונים הוא בעל המלון בעצמו והוא מחליט מה יהיה איפה... כאמור, אני עובד עם כולם, כך שאני נטול אינטרס לצד זה או אחר...  במרבית המקרים, המחירים יהיו זהים בבוקינג/ ונרה ובאתרי המלונות עד לרמת הסנט, זה נכון... אני באופן אישי נתקלתי המון פעמים במקרים שבהם המחירים זהים לחלוטין ואז אני ממליץ לחברים שלי, במקרה שהמחיר והתנאים זהים, להזמין דרך אתר בוקינג ולא דרך אתר המלון (כאמור, אני עובד גם עם אלה וגם עם אלה, אז אני אדיש..) והסיבה לכך, לטעמי לפחות היא כי מאחר ולבוקינג יש שירות לקוחות נהדר בעברית ובאנגלית ושפות נוספות והם מסייעים הרבה יותר מכל מיני מוקדי צ'אט אנושי באנגלית באתרים גלובליים של אתרי רשתות מלונות... אם יש בעיה מול הרשת, יש מי שיעזור לך... טלפון אחד או אימייל אחד והבעיה לרוב נפתרת... לעומת זאת, אם יש לך בעיה מול אתר הרשת, כי הזמנת ישירות מהם, אין איזה גורם מתווך שיסייע לך, אם לא תגיעו לבד לעמק השווה... ושוב, אני לא מדבר בעלמה כאן smileyangry...

אגב, גם בוקינג וגם ונרה, כמו יתר האתרים מציעים לא פעם מחירי הנחות ומבצעים נקודתיים... זה שונה אומנם מהקופונים ומקודי ההנחה של אספדיה, אורביז, פרייסליין וכדומה, אבל הם ממילא אמריקאיים באוריינטציה שלהם ופחות רלוונטיים אלינו..  חוץ מזה, כמו שכתבתי, היום כשכל היום אנחנו מוצפים באימיילים שיווקיים מאינספור אתרי הזמנות מלונות, מהארץ ומחו"ל, גם חיפוש רגיל יניב ברוב המקרים את אותם מבצעים ואותם מחירים "מיוחדים"...  

חשוב להבדיל בין אתר הזמנות לבין אגרגטור לינות, כדוגמת הוטלסקומביינדד, אשר מפנה לכל מיני אתרי הזמנות... ואז חשוב לבדוק ממי בפועל מזמינים...אחד הדברים שאני לדוגמא אוהב בבוקינג או בוונרה שהכל גלוי ומפורט ומתואר ומלבד תיאור סוג החדר ויתר מרכיביו וגודלו ותנאי התשלום וכדומה, רואים שם את כל המחיר, כולל מע"מ וכדומה וכתוב מה נכלל במחיר ומה לא וכל האותיות הקטנות מפורטות וברורות, כבר בעמוד הראשון.. גם אני עובד באתרים שלי עם מנוע חיפוש לינות המבוסס על הוטלקומביינד ואני מציין בהם במפורש כי לאחר חיתוך וחיפוש ראשוני מומלץ לבדוק לאן הופנית ומומלץ לבדוק ישירות גם באתרי ההזמנות ישירות ולראות האם קיבלנו את כל סוגי החדרים הקיימים במלון זה או אחר..

חשוב לי לציין כי יש ברשת המון אתרי הזמנות, חלקם מצוינים ואמינים וחלקם זולים, נראים אמינים והם לא...!! אני לדוגמא מקפיד לעבוד באתרים שלי אך ורק עם אתרים אמינים, מהימנים, גדולים וידועים בלבד ובאופן מודע אני מוותר על שיתופי פעולה עם אתרים שיש עליהם חוות דעת מעורבות רבות עם נטיה מוגזמת לשליליות או חוות דעת שליליות לרוב (גם אם אגב, הייתי מרוויח מהם תגמול גבוה יותר.. לא שווה את זה בעיניי).. . אתרים לא מוכרים שנראים לפעמים יותר זולים באופן מובהק עלולים להפיל אותנו למלכודת ואז מגיעים למלון ומגלים כי הזמנו חדר מרווח עם נוף לגינה אבל תקעו אותנו בכוך זוגי בקומת המרתף בלי חלון, או שהזמנו חדר זוגי גדול עם ארוחת בוקר אבל המלון לא שמע כלום על ארוחת הבוקר הכלולה במחיר, מקרה יותר גרוע הוא שמגיעים ומגלים שאנחנו כאן אבל ההזמנה לא הגיעה, או שכרטיס האשראי יחויב בסכום אחר (כל מה שכתבתי, זה מקרים אמיתים שקרו לאנשים שאני מכיר...  כמו שכתבתי שלשום לחברה טובה, אנחנו, הישראלים אוהבים להשוויץ פומבית שמצאנו את המחיר הכי טוב ושאנחנו לא פראיירים, אבל את הפאדיחות אנחנו לוחשים בשקט, בפרטי, שאף אחד לא יידע.. פאדיחות... indecisionfrown... . בקיצור, יש המון אתרים אירופאיים קטנים, בין אם מאיטליה, יוון, טורקיה, גרמניה או אנגליה, שנראים אתרים "בינלאומיים וגלובליים" והם מה זה לא, שזה מפחיד... אתם חושבים שתחסכו, אבל בפועל תשלמו יותר! אגב, כפי שציינתי, לא פעם ולא פעמיים, מי שקובע את המחירים בפועל זה בתי המלון שמחליטים מה יהיה כתוב בכל אתר ומה יהיו התנאים ולכן, כיום, המחירים פחות או יותר זהים בכל האתרים הגדולים עם סטיה של 10% עד 15% למעלה או למטה – אם מצאתם אתר שבו המחיר נמוך משמעותית מכל היתר, נאמר, 30% או 40%, זה צריך להדליק  נורות אדומות צועקות לשמיים!! הרשת מלאה בהונאות והמון אנשים אכלו אותה (צריך רק לגגל קצת בגוגל באנגלית והכל צץ, כל ה- Scams שיש ברשת, סיפורים של אנשים שהזמינו לינה וכשהגיעו הסתבר שאומנם אותו אתר חייב אותם, אבל המלון לא קיבל אגורה ואין שום הזמנה, או שהזמינו עם ארוחת בוקר וכל המיסים כלולים וגילו שכלום כמעט לא כלול..).. לכן, עצה חברית: תיזהרו מאתרים לא מוכרים, קטנים או זולים מדי.. תג המחיר הנמוך שלהם זו בדיוק המלכודת הקלאסית שלהם... נתקלתם באתר לא מוכר? חפשו עליו בגוגל באנגלית בשילוב המילים אמינות או חוות דעת ואם הוא אתר בעייתי, תוך שתי דקות תגלו זאת!  אני עובד עם המון אתרי הזמנות ומלונות ובמכוון, נמנע מלעבוד עם אתרים אחרים בשל בעיות אמינות שלהם, אבל ברמה האישית, עבורי, עבור המשפחה ועבור חברים אני תמיד ממליץ על שלושה אתרים: בוקינג, ונרה, אגודה, בסדר הזה, כי הם טובים מאוד והתנסיתי איתם רבות, אישית ומקצועית עם שלושתם וקיבלתי עליהם רק פידבקים חיוביים מכל מי שנעזר בי והזמין דרכם... ברור שיש עוד המון אתרים טובים מאוד, גם של הזמנות ובטח שאתרי מלונות, אבל אני לא רואה יתרון לאתר רשת מלונות, בהשוואה להזמנה מאתר הזמנות גדול ואמין ולכן, אני חושב וממליץ לבדוק ולהשוות בין אתרי הזמנות גדולים לבין אתרי הרשתות במידה ומדובר במלון של רשת גדולה ולראות היכן משתלם.. לרוב, מבצעי הנחות של מלונות כרוכים בתשלום מראש ללא יכולת החזר (נון רפנדבל) וזה בדרך כלל פחות מומלץ וכדאי למי שמזמין הרבה זמן לפני מועד הטיול.. תמיד כדאי להזמין ולשריין עם אפשרות ביטול חינם, כי זה אולי קצת ותר יקר, אבל בטוח ומאפשר ביטול במקרה שחלילה צץ משהו... אחרי הקיץ האחרון הרבה יותר אנשים כבר מבינים זאת...

אגב, שלא נטעה, אני בודק גם מול אתרי רשתות של מלונות וגם מול אתרי המלונות ישירות ואם צריך מתכתב עם בעלי מלונות... לא אוהב טלפון, רק אימיילים, כי אז יש לי הכל כתוב ואין בעיות של אי הבנות וכשלי שפות וכדומה.. כן, לא כל המלונות באיטליה, צרפת, פורטוגל, יוון, ספרד וכדומה הם דובר אנגלית שוטפת וגם חלקנו לא ולכן, בשיחה יש תמיד יותר חשש לבעיות ולכן, אני אוהב שהכל כתוב.. וכן, לא פעם אני מזמין ישירות מול אתר המלון אם המחיר יותר טוב או אם תנאי האירוח למשפחה טובים יותר בהשוואה למה שמוצע באתר הזמנות זה או אחר או באתר הרשמי של אותה רשת מלונות...אבל אני לא אוהב משפטים כוללניים ולא מדויקים כפי שנכתבו כאן ולכן, בחרתי קצת להביא סייגים לדברים... לא בהכרח שאתר רשת מלונות עדיף על בוקינג (בוקינג כמייצג לכל אתרי ההזמנות), לעיתים נהפוך הוא ולכן, חובה לבדוק ולהשוות ביניהם!  במקביל, ניתן במרבית רשתות המלונות להזמין לינה מבוקינג ודומיו ולצבור קרדיטים בתוכנית הנאמנות של אותה רשת מלונת כי הקרדיט הוא על עצם השהיה ולא על מקור ההזמנה (אני הרי יכול תיאורטית להגיע כל פעם למלון ולשלם במזומן ולהזמין במקום חדר, אז מה?? לא יזקפו לי קרדיט על הלינות??... ).. לכל מי שמתמקח וסוגר טלפונית (אני הבן של אמא שלי, שמתמקחת אפילו בסופרפארם, ואני מתמקח אובססיבי, אני מודה laughangry..), סבבה, אבל לוודא טוב טוב מה מקבלים... במלונות באירופה יש סוגי חדרים שונים, בגדלים שונים... לפעמים תמצאו חדר זוגי עם כמה "שמות תואר", זוגי בסיסי, זוגי רגיל, זוגי דה לוקס וזוגי  פרימיום... באותו מלון... ההבדל הוא בגודל החדר, בסוג המיטות ובמיקום החדר... ברור שמי שהתמקח וקיבל הנחה גדולה על חדר זוגי, ברור מה יקבל... בסיסי, לא?? אלמנטרי angry...   

מילה לגבי הזמנות דרך סוכני מנסיעות ואתרים ישראלים ושוב, זאת הכללה, אבל ראוי לומר זאת בהקשר הזה... כן, יש סוכני נסיעות מעולים, מקצועיים ואמינים שניתן לסמוך עליהם בעיניים עצומות!! מאידך, יש סוכנים שחלקם גם עובדים באתרים גדולים, שיותר חשוב להם למכור לינות והם לא ממש בודקים מיקום מדויק, התאמה לצרכים שלנו כמטיילים וכדומה ואני מאוד עדין כאן בניסוחים שלי.. מאוד blush... במקום להיות שלילי, אני מעדיף להיות חיובי ולכן, אני מציע הצעה פשוטה, שלרובנו נראית הגיונית וטריוויאלית, אך לצערי היא לא: כאשר אתם מקבלים שם של מלון מסוים, אל תתעצלו, קחו את שם המלון, בקשו כתובת מדויקת כי לפעמים יש 6 מלונות רשת באותה עיר ענקית.. הכניסו לגוגל מאפס, תראו אם מלון בצפון אגם גרדה לא יוצא פתאום 60 ק"מ מצפון לאגם גרדה.. תראו אם מלון כמה ק"מ ממרכז ברצלונה לא נמצא פתאום בעיירה 20 ק"מ מצפון לברצלונה... תראו קודם כל מיקום מדויק והתאמה למסלול... אח"כ כנסו לבוקינג, לוונרה, לטריפאדוויזור ותקראו ביקורות עדכניות ודירוגים... יש כמה אתרים ישראלים שמתהדרים בכך שהם משלבים ביקורות וציונים מטריפאדוויזור אבל לפני כחודש כשסייעתי לחבר למצוא מלון נהדר במרכז לונדון לאשתו לבתו הגדולה והוא שלח לי כל מיני דוגמאות מאותו אתר הזמנות ישראלי ידוע, כשבדקתי את המלונות בבוקינג, טריפאדוויזור וגכדומה, נדהמתי לגלות שהדירוגים הציונים העכשוויים והאמיתיים בטריפאדוויזור היו שונים ולרוב נמוכים יותר ממה שהופיע באותו אתר, "כציון טריפאדוויזור" עם הלוגו שלהם (אתה חושב שהזמנת מלון שהדירוג שלו הוא 8.5 בטריפאדוויזור על פי אותו אתר הזמנות ישראלי אבל כשאתה בודק בזמן אמת, הציון שלו בטריפאדוויזור הוא 7.3... ואני רציני! הסיבה היא טכנית ותפעולית.. העלו פעם אחת את הנתונים ולא טורחים לעדכן ותקן באופן קבוע כל הזמן)... אני אישית לא לוקח מלון שיורד מהציון 8.5 בבוקינג, אבל הרף התחתון הנכון בעיניי יכול להיות גם 8... חשוב לשים לב לגודל החדר... הרבה פעמים אנשים מבסוטים שקיבלו מחיר טוב בטלפון לעומת אתרי ההזמנות השונים, אבל בעוד שבאתרי ההזמנות השונים המחיר התייחס לדוגמא לחדר זוגי עם מיטה זוגית בגודל 20 מ"ר או 23 מ"ר, המלון מכר להם חדר זוגי בסיסי לדוגמא בגודל 15 מ"ר, שזה די כוך, ועם שתי מיטות סינגל... אף אחד לא פרייר, גם לא מלונאים... אם אנשים מתמקחים וחושבים שקיבלו הנחה ענקית בטלפון, אני מציע להם לבדוק היטב את התמורה.. ברור שזו הכללה ויש מקרים שבשל נסיבות שונות (מצב התפוסה במלון, עונה בשנה, תזרים מזומנים של המלון וכדומה), אכן מקבלים הנחה, אבל לרוב יש "סיבה" להנחה... לכן, מי שאוהב ליצור קשר ישיר עם המלון ויש לו כוח, זמן ואנרגיות להתכתב או להתקשר, זה מעולה, אבל הקפידו שהכל יהיה כתוב.. מה שלא כתוב, פתוח לפרשנויות... זה היתרון של הזמנה מאתר הזמנות גדול ומסודר, הכל כתוב, ברור וידוע ויש לך את זה מודפס ביד ואם יש בעיות, טלפון או אימייל אחד לבוקינג או ונרה לדוגמא ואם הלקוח צודק, זה מה שיקרה בפועל...     

אגב, אחד השטיקים המוכרים בתחום הוא של בעלי מלונות קטנים או בעלי בתים, בעיקר באזורים כפריים כמו צפון איטליה, היער השחור או פרובאנס, שאחרי שאתה מזמין אצלם לינה מבוקינג או מוונרה, הם שולחים לך אימייל ומציעים לך הנחה קטנה כדי שתבטל ותזמין ישירות מולם ולא דרך בוקינג או ונרה כדי לחסוך את העמלה של בוקינג... זה בעיניי חוסר אינטגריטי כי הם מנצלים את הפלטפורמה השיווקית החינמית של השותף העסקי שלהם (בוקינג או ונרה וכל היתר) ואת התפוצה הבינלאומית שלהם ואז, אחרי שיש הזמנה, הם פונים ישירות ללקוח... יצא לי אישית להיתקל 3 פעמים במקרים כאלה, כשאנשים שסייעתי להם בתשובות לגבי טיולים באמסטרדם, צפון איטליה ופרובאנס ביטלו הזמנה קיימת מבוקינג (הם פשוט סיפרו לי אחרי זה, כל אחד את סיפורו), עקב בקשת בעל הדירה/מלונית/חווה והזמינו ישירות ובשלושת המקרים זה נגמר רע.. במלון באמסטרדם לא הייתה בכלל הזמנה על שמם כשהגיעו וזאת היתה משפחה עם 2 ילדים ובסוף תקעו אותם בקומה העליונה בחדר קטן בלי מעלית.. כשהגיעו, אמרו להם בפשטות שאין שום הזמנה על שמם!!! בשני המקרים האחרים, חווה בצפון איטליה ודירה בפרובאנס קיבלו משהו אחר ופחות טוב ממה שהזמינו... בכל אחד מהמקרים החיסכון היה ממש שולי, גרושים ממש וכששאלתי למה עשו זאת? לא היתה להם תשובה, בדיעבד מאוד הצטערו... אמרתי להם את מה שאני אומר מאז תמיד לחברים ומכרים שלי שנעזרים בי - מי שדופק את שותפו העסקי מאחורי גבו, לא יהסס לדפוק לקוח קטן ומזדמן, מי שלא ישר פעם אחת, הוא לא ישר תמיד! שמעתי מקולגות שלי על עוד כמה וכמה מקרים כאלה, שלאחר שינוי כזה, בעלי מקומות קטנים או בעלי דירות "עושים משחקים"..  מזמינים סוג חדר מסוים ומקבלים משהו אחר וכדומה, כי פתאום צץ מישהו עם הזמנה יותר גדולה או ארוכה וכדומה... מי שמתחמן פעם אחת את השותף שלו, קטן עליו לתחמן לקוח מזדמן.. זה להבדיל כמובן ממצב שבו מקום לינה מציע מראש מחיר זול מאוד ואילו באתרי הזמנות המחיר יותר יקר, זה סיפור אחר כמובן ואני לא מדבר עלו!! אבל כיום, בעידן הכפר הגלובלי, הרבה יותר בעלי דירות, חוות, צימרים ומלונות קטנים רוצים ליהנות מהחשיפה העולמית שהם מקבלים מאתרי ההזמנות הללו וזה עדיף להם, אז הם מפרסמים שם למרות העמלות שצריכים לשלם על ההזמנה, זה משתלם להם.

חשוב לי להדגיש כי כל מה שנכתב כאן נכתב על סמך המון מקרים, חוויות   וסיפורים אמיתים שנחשפתי אליהם באופן אישי בשנים האחרונות ולא מדובר בדיון תיאורטי או בשיח ברמה העקרונית.. כמו שכתבתי, אם פועלים נכון, נקבל טיולים מדהימים.. אם נחפף, ניפול... לצערי, ואני יודע זאת מהפורומים כאן ומכל מיני קבוצות מטיילים בפייסבוק, אנחנו תמיד אוהבים לרוץ ולספר לחבר'ה על "מציאות" שמצאנו... אנחנו פחות טובים לחזור ולעדכן אח"כ על "הנפילות"... מה שכתבתי כאן, כל הדוגמאות, זה משהו שעוד ניסחתי בעדינות ובאנדרסטייטמנט...

והכי חשוב,
                                          רוב בעלי המלונות והדירות ישרים ומקסימים ומקצועיים, אך יש כאלה שלא.. הרוב כן!!
                                          רוב האתרים אמינים וישרים ומקצועיים, אבל יש כאלה שלא... הרוב כן!!

לכן, כדי להישאר עם הרוב ולא בדעת מיעוט, בשורה התחתונה, חשוב להיות זהירים ולא להתפתות אך ורק למחיר... מחיר זה חשוב מאוד, אבל יש עוד פרמטרים לא פחות חשובים... זה נכון למלונות, לטיסות, לרכבים שכורים ולכל אלמנט בטיול שלנו... אנחנו משקיעים בטיול רבבות שקלים, חבל ליפול בגלל יותר או פחות 100 יורו... אני גם תמיד מעדיף את "חוק המספרים הגדולים" ולא המלצה של מוישה, דינה או חיים... אם 2000 איש ואישה מרחבי העולם אמרו על מלון מסוים שהוא מדהים ועל אתר מסוים שהוא מצוין אבל דינה לא אהבה את המלון וחיים לא אהב את האתר, סביר להם שהרוב צודק.... אם 2000 איש ואישה מרחבי העולם אמרו על מלו מסוים שהוא מחורבן ועל אתר מסוים שהוא בעייתי, אבל מוישה אהב את המלון וחיים אהב את האתר, סחתיין עליהן, אבל אני מעדיף את דעת הרוב...  אגב, זה תקף גם לגב המלצות שלי... אם אני אוהב מסעדה או מלון מסוים ו- 2000 איש חושבים שאני טועה, הבעיה כנראה בי...ייחוד אולי, אבל בעייתי angry..

ושוב, מקווה שלא פגעתי באף אחת או באף אחד כאן... כל מטרתי כאן היתה לשתף ולתרום מנסיוני ומקווה שאכן סייעתי...wink

רק בשמחות!

אורן 

• רוני
                                            רוני נערך לאחרונה על ידי

חפירה  ארוכה מדיי....

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3