הזמנה מאתר בוקינג דוט קום
-
הזמנה מאתר בוקינג דוט קוםיוסי, תודה!

רוני, חלק "מהחפירות" כוונו ספציפית כדי להציל אותך ולהציל אחרים מביצוע הזמנה מאתרים כגון Otel.com שהבאת כדוגמא... בין יתר האתרים הזולים... תכתוב בגוגל "Otel Reviews" או Otel Metaglobal ותקרא את התגובות, חלקן אגב ארוכות וחופרות גם, אבל כדאי להעמיק שם...

...רק בשמחות!
אורן
-
מותר להשחיל מילה או שתיים??...
אורן, תודה על האינפורמציה
-
אהלן יפה,
תודה רבה ובכיף!

רק בשמחות,אורן
-
אורן,
אני מודה לך על ההודעה המפורטת שטרחת לכתוב. הדברים חשובים לדיון ומוזמנים.
אבל...
״...לא פעם ולא פעמיים ולא עשר פעמים מצאתי לחברים ולמכרים מלונות דרך בוקינג, ונרה או אגודה, כאשר המחיר אצלם של אותו חדר היה זול יותר באותם תנאים בדיוק בהשוואה לאתר הרשמי של רשת המלונות...״
אני לא מאמין לך. פעם או פעמיים - אולי. עשר פעמים? אין שום סיכוי. לא כאשר מדובר במלונות מהרשתות הגדולות. שלושת האתרים שציינת מנועים מלהציע מחיר נמוך יותר ממה שהוגדר להם ע״י המלון ובפועל ב-99.9% מהמהמקרים יציעו בדיוק את אותם המחירים כמו באתר המלון - על הסנט, כמו שכתבת בעצמך. אז לא, אתה לא מצאת מקרים רבים שבהם בוקינג היה זול יותר מאתר המלון.
״...אני אישית עשיתי לא פעם ולא פעמיים הזמנות דרך בוקינג ודרך ונרה למלונות של קראון פלאזה ושל הולידיי אין בטיולים זוגיים ומשפחתיים שלנו, במדינות רבות באירופה, והנקודות של מועדון פריוריטי קלאב שלהם נזקפו לטובתי וקיבלתי קרדיט על אותן שהיות, למרות שהוזמנו מבוקינג או מוונרה ולא דרך אתר הולידיי-אין או קראון פלאזה.. זה נכון גם לרשתות מלונות אחרות״.
גם כאן אני לא מאמין לך. כ-ל מועדוני המלונות, בלי יוצא מן הכלל, מצהירים בתנאיהם שהזמנות דרך צד שלישי לא מזכות בקרדיט לטובת סטטוס, לא מזכות בנקודות, לא מעניקות הטבות כלשהן במידה והאורח הוא חבר מועדון עם סטטוס וכו׳ וכו׳. הזמנות שבוצעות דרך בוקינג לא מאפשרות לקבל הכרה מהמועדון של המלון. 100% בוודאות, בלי אולי ובלי ׳נראה לי׳. זה בתקנון של כל מועדון מלונות. אחד לאלף מלונות שרוצה לעשות לעצמו יח״צ מסכים לכבד הטבות-סטטוס גם תחת הזמנות שבוצעו באתר חיצוני, אבל בלי לתת נקודות ובלי לתת קרדיט לסטטוס.
למעשה, כל הרעיון בתוכניות הנאמנות של קבוצות המלונות הן למנוע מלקוחות לבצע הזמנות באתרים חיצוניים שלהם הקבוצה צריכה לשלם עמלת תיווך שעלולה להיות בקלות מעל 20%. עדיף שאותם 20% יגיעו לכיסו של הלקוח בדרך זו או אחרת, אם הם כבר חייבים לעזוב את כיס הקבוצה. אז אין שום הגיון בעולם לכבד הזמנות חיצוניות כאילו היו הזמנות-מבית כי ביום שזה יקרה אף אחד לא יזמין יותר באתר המלון. ואגב, המועדון שציינת נקרא IHG Rewards כבר כמעט שנתיים.
---
ברור לי שיש לך ניסיון וברור לי שאתה יודע איך פועל העולם השיווקי הזה אולי טוב יותר מכל חברי הפורום (בלי טיפת ציניות), אבל חלק ממה שכתבת פשוט לא נכון.
ראוי לציין שבשום שלב לא כתבתי שבוקינג הוא אתר לא טוב או שאין לו יתרונות. כמובן שהוא אתר אמין, וגדול ובעל יתרונות לא מבוטלים (שקיפות מידע, שירות לקוחות וכו׳) אבל הוא אף פעם לא שובר-שוק במחירים והוא אף פעם לא מציע החזר כלשהו ללקוח. הסתכלות על המחיר בלבד היא כמובן לא בריאה - אבל המחיר הוא פקטור משמעותי, ובפקטור המשמעותי הזה (בשקלול כל החזר פוטנציאלי) בוקינג בחיסרון דרמטי.
ליאור.
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקיליאור/אורן
מכיוון שנראה לי שאתם בתחום התיירות,אשמח לשמוע מכם יתרונות וחסרונות כאשר מדובר על מטיילים ממוצעים שאינם שוהים ימים רבים בחו"ל בשנה ואינם כבולים בחברות לרשת זו או אחרת, אלא יוצאים עד שנים שלושה טיולים קצרים בשנה (או אפילו אחת לשנה בלבד)למקומות שונים בעולם בהרכבים שונים בכל פעם (זוג, משפחה, חברים וכו').
כאשר האופציות הן כדלהלן, מה כדאי לעשות?
1. המחיר במלון שווה למחיר בבוקינג
2. המחיר במלון יקר יותר מבוקינג (ומצטערת ליאור זה קרה לי כשעשיתי בעבר בדיקות מול אתרי מלונות)
3. המחיר במלון זול יותר אבל עם תנאי ביטול קשוחים יותר
אני חייבת לציין שמצאתי שהרבה יותר נח לי לבצע מספר חודשים או שבועות לפני נסיעה הזמנה בבוקינג למספר מלונות העומדים בסטנדרטיים ובמחיר המתאימים לי ולנהל מעקב אחר המחירים עד לקראת מועד הנסיעה, לבטל את המיותרים במהלך זמן זה,מאשר לעשות זאת מול מספר מלונות שונים.
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקיליאור בוקר טוב,
כפי שציינתי בתחילת דבריי, אני כותב לגופם של דברים ולא לגופם של אנשים...מי שמכיר אותי כאן לאורך כל השנים ומי שסייעתי לו לאורך כל השנים יודע שמעולם לא כתבתי ולו מילה אחת שלא נבדקה עובדתית על ידי ושאין בה אמת! יותר מזה אין בכוונתי לכתוב.. אני לא מכיר אותך ולמרות זאת כפי שבטח שמת לב, הקפדתי על התנסחות מכובדת כלפי כל התגובות כאן ולכן, מבחינתי, אתה יכול להאמין ואתה יכול לא להאמין, זה בסדר
... זכותך המלאה! מיותר לציין שאין לי שום כוונה להתחיל ולהתנצח פומבית ולהביא הוכחות.. חבל לי על הזמן ועל אנרגיה להתנצחויות מיותרות.. את מה שיש לי לכתוב כתבתי וכתבתי ארוכות וזה נעשה בעיקר על מנת לסייע ולהרחיב למי שאינו מכיר ואינו יודע ואינו מגיב ומעורב
...האמן לי שיכולתי להתפלמס איתך עד מחר ולחפור ולסתור גם את מה שכתבת עכשיו (כי גם עכשיו, אגב, בתגובה הנוכחית זרקת מספרים לא נכונים עובדתית ושילבת אמירות לא מדויקות..), אבל באמת שזה לא ראוי וזה מיותר בעיניי... המטרה שלי היא לעזור לחברות ולחברים כאן ולא להתווכח ולהוכיח מי יודע יותר ומי מבין יותר או מי שהה יותר במלונות אינטרקונטיננטל בעולם (אני בטוח שאתה
..)... זה היופי של הפורומים למיניהם, לטוב ולרע, כל אחד יכול לכתוב מה שבא לו וכל עוד הוא לא פוגע באחרים, לא מעליב אחרים ולא משמיץ אחרים אז הכול לגיטימי... כל אחת וכל אחד יקחו מה שהם רוצים מהדברים של כולם ויעשו בהם כרצונם... אני מיציתי את העניין
ליאור, שיהיה לך יום נהדר ורק בשמחות!

אורן
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקיאם אתר בוקינג מציע מחיר נמוך יותר מאתר המלון אז כנראה שהתנאים אינם זהים. בוקינג מקבל את המחירים מהמלונות עצמם ואסור לו מתוקף חוזה למכור בזול יותר. כשזה כן קורה זו בדר״כ תקלת מחשב או טעות אנוש שלפעמים עולה למישהו בכסאו.
לגבי המלצתי לנוסע הממוצע/המזדמן...
- לבחור את המלונות לפי הצרכים בכל יעד ולא רק לפי תוכנית נאמנות זו או אחרת. אנחנו לא מטיילים כדי לצבור נקודות - אנחנו צוברים נקודות כדי לטייל עוד.
- כשישנן אפשרויות הארחה רבות באותו טווח מחיר - להעדיף מלון מרשת גדולה ותמיד לבצע את ההזמנה באתר המלון. נקודות שנצברות במועדוני מלונות לא פגות תוקף כל עוד החשבון פעיל. רצוי, כמובן, להעדיף נאמנות למועדון אחד מתוך כולם כשלדעתי המועדון המתאים ביותר לנוסעים ממוצעים הוא IHG Rewards.
- להירשם לדוא״ל השיווקי של מועדון המלונות כדי להכיר את המבצעים התקופתיים ולנצל אותם היכן שאפשר. מבצעים אטרקטיביים קיימים כל הזמן והטריק הוא לדעת למצוא אותם. בשביל זה יש בלוגים בתחום, ופורומים, ודוא״ל שיווקי של מועדוני המלונות וכמובן את גוגל. וכשאני אומר ״אטרקטיביים״ אני לא מתכוון ל-10% הנחה אלא לכך שהחופשה הקרובה יכולה לסדר את החופשה הבאה בחינם.
לא עולה לי לראש רשת בינ״ל אחת שדורשת תשלום מראש עבור התעריפים הגמישים שהיא מציעה. מי שמבקש להקים הזמנות מרובות לאותו יעד - וזה בהחלט דבר מקובל ולגיטימי - הרי שעבורו בוקינג יהווה יתרון משום שכל ההזמנות יהיו מרוכזות בחשבון אחד, קל ונוח. אבל את אותן הזמנות אפשר להקים גם ישירות באתרי המלונות ובתמורה להבטיח החזר כלשהו, ולפעמים משמעותי מאוד, בבוא העת.
ונסיים בדוגמה קלילה...
אחת הקוראות באתר שלי ביקשה מוקדם יותר השנה המלצה למלון לסופ״ש בפראג. בסופו של דבר היא הזמינה שלושה לילות במלון Park Inn. יצאה מרוצה מאוד מהמלון. את ההזמנה ביצעה דרך האתר של מועדון Club Carlson, המועדון של המלון, בו היא פתחה חשבון ממש באותו יום. בגלל מבצע תקופתי השהייה הבודדת הזאת צברה לה קצת מעל 45,000 נקודות מועדון. כמה חודשים אח״כ היא ביקשה ממני המלצה למלון בבודפשט לעוד חופשת סופ״ש, ושמחתי לבשר לה שמלון Radisson Blu Beke בעיר שייך לאותו מועדון והחדרים בו עולים רק 15,000 נקודות ללילה. כלומר, מאותה חופשה ממוצעת לגמרי במלון ממוצע לגמרי בחדר ממוצע לגמרי במחיר ממוצע לגמרי היא אספה מספיק נקודות כדי לממן לעצמה שלושה לילות במלון אפילו טוב יותר.
- לבחור את המלונות לפי הצרכים בכל יעד ולא רק לפי תוכנית נאמנות זו או אחרת. אנחנו לא מטיילים כדי לצבור נקודות - אנחנו צוברים נקודות כדי לטייל עוד.
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקיליפה
כאשר המחיר של המלון ובוקינג זהה- אני כמובן עם בוקינג ותנאי הביטול הנוחים יותר.
כאשר המחיר של המלון זול יותר מבוקינג - וזה כשהמלון הציע לי "הצעה שאינה חוזרת" לאחר שביצעתי הזמנה דרך בוקינג, אני מעדיפה לוותר על המלון בכלל (לא מתאים לי חוסר יושר! מי שלא ישר כלפי בוקינג כמנוע השווק שלו, עלול להיות גם לא ישר כלפי כצרכן) אבל מעבר לכך-
בבוקינג ההזמנה שקופה בתנאיה- גודל החדר (לי זה חשוב) מיטה זוגית או 2 מיטות יחיד וכן הלאה
בהזמנה ישירה מול המלון אני תלויה בחסדיו הרחומים שאכן ישמר לי את ההזמנה המקורית (על ידי בוקינג) ובמחיר זול יותר.
לצערי, ומניסיוני, גם דרך ניסיונם של אחרים , זה לא עומד במבחן המציאות.
לדוגמה למלון יש חדר של 22 מ"ר עם מיטה גדולה- אותה הזמנתי דרך בוקינג.
המלון מציע לי חלופה הכוללת את מחיר ארוחת הבוקר (30€ לזוג X כמה ימים-לא מעט) במחיר החדר, והפיתוי גדול...
חלופת מכתבים קצרה עם המלון גילתה לי שמציעים לי חדר בגודל 15 מ"ר.... ולכן המלון יכול לספוג את מחיר ארוחת הבוקר, כי אותו חדר בעליית הגג עם תקרה שעומדת מעל הראש, לא היה חדר שהייתי מוכנה ללון בו.
לי יותר חשוב בעת ההזמנה
1. גמישות הזמנה ואופציית ביטול אפשרית עד ...כמה שאפשר.
2. מגוון חוות דעת וממוצע סטטיטי (ואני עם אורן בחוק המספרים הגדולים כלשונו)
3. מערכת אחריות על ההזמנה- מישהו שמטפל בבעיות אם נוצרות בתקשורת.
4. לדעת שאני מקבלת בדיוק את מה שהזמנתי ויש לי שליטה על המבחר.
מבחינתי- אם המחיר של המלון זול יותר והתנאים זהים לבוקינג- אני עדיין אעדיף את מערכת ההזמנות של בוקינג- כי אני רוצה להיות שקטה בנסיעתי.
כשאין (לי) ברירה, אין היצע מתאים בבוקינג, אני בוחרת באופציות אחרות של הזמנה ישירה- ותמיד חוששת קצת ממה שאקבל .
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקיהכל תלוי בסוג הטיול ובסוג המטייל.
מי שבדרך כלל נוסע לעיר אחת גדולה או בינונית, לחופשה של כמה ימים (כמו הנוסעת בדוגמא של ליאור - שלושה ימים בפראג, אחר כך שלושה ימים בבודפשט), שצריך מלון אחד או מקסימום שניים, ומעדיף מלון גדול של רשת גדולה (אני מעדיפה גם בעיר גדולה מלון בוטיק קטן) - חיפוש מלון שמתבסס על תכנית נאמנות אולי מתאים לו. אם בדיוק הוא ימצא מלון שנותן בתאריך הנסיעה שלו יותר נקודות, ואחר כך בנסיעה הבאה שוב יהיה מבצע בדיוק באותו מועדון לקוחות - הוא בוודאי ירוויח בגדול. מוכרחה לציין מנסיון אישי (אמנם לא נוסעת המון אבל יותר מהממוצע) שלי אישית כמעט אף פעם אין מזל כזה, ואם יש מבצע טוב (ותאמינו לי, אני רשומה לכל המועדונים ומקבלת את כל המיילים) אז זה או ללא אפשרות ביטול או במחיר הרבה יותר גבוה מהמלון שמוזמן עבורנו כרגע. אני לעולם לא מזמינה מלון ללא אפשרות ביטול אלא אם זה ממש יום יומיים לפני הנסיעה.
מי שאופי הטיולים שלו אחר בדרך כלל, כמו טיול כוכב מצימר ביער השחור או באלפים הצרפתים, או לחילופין טיול מתגלגל בצפון איטליה או בדרום ספרד, התבססות על תכנית הטבות ממש לא רלוונטית. נכון, אפשר להזמין באתר שנותן לינת בונוס על 10 לינות, אבל התנאים שם הם אחרים (צריך לשלם מראש גם אם יש אפשרות ביטול), מה שלא מאפשר גמישות בהזמנות כמו בבוקינג.קום ולא מאפשר מה שיפה והרבה אחרים (ואני ביניהם) נוהגים, להזמין מראש כמה מלונות לכמה תאריכים באתר שמאפשר לשנות הזמנות בקלי קלות כשמשתנה המסלול או שמתגלה מבצע, וכמובן מעקב קל ונוח על כל ההזמנות. לשכוח לבטל מלון אחד מבטל את כל הטבות שצברת.
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקישלום לכולם,
אנחנו הזמנו בשנים אחרונות כמה פעמים מלונות באירופה מקראון פלזה והולידי אין ולמרות שהזמנתי אותם מבוקינג, כאשר שילמנו על השהות בדסק הקבלה במלונות בצ'ק אאוט, מסרנו את מספר החבר שלנו במועדון ההטבות והנאמנות שלהם והנקודות בהחלט נזקפו לזכותנו והוספו לחשבון שלנו. לגבי המחירים אז בחלק מהמקרים בעלי ואני הזמנו דרך בוקינג כי היה קצת יותר זול ממחירים באתר הרשת ואני תמיד בודקת ובמקרים אחרים המחיר היה זהה אבל אני מעדיפה יותר את האתר של בוקינג כי הוא נוח לי יותר ולכן הזמנו דרכו.
קראתי כאן את התגובות ואני לרוב לא מגיבה כאן אבל חשוב לי לשתף בכך שאנחנו כן קיבלנו נקודות על ההזמנות וזה קרה בכמה מלונות של הרשתות הללו במדינות אירופיות שונות. אני מניחה שאולי יש להם מדיניות רשמית לא לתת נקודות אבל בפועל תמיד קיבלנו את הנקודות ללא כל בעיה וללא שום הערה מהאנשים בקבלה של המלונות השונים! באותם מקרים שבדקנו והזמנו אני זוכרת בפירוש שהמחיר בבוקינג היה כן זול יותר ממחיר באתר רשת קראון פלזה או הולידי אין בחלק מההזמנות או שהיה דומה בדיוק למחיר באתר שלהם.
גילה -
גם אני מצטרפת אלייך גילה.מהניסיון האישי- אני יכולה לציין כי גם אני (רשת הולידי אין) קיבלתי נקודות בעד שהות במלונות בעת התשלום בדלפק של המלון- בלי קשר לאיפיון ההזמנה (בוקינג קום), בשתי נסיעות שונות ומלונות שונים.
לא יודעת מה כתוב לחברה בחוזים עם...
לא מתעסקת בדיני חוזים
בפועל- קיבלתי את הנקודות עבור השהות, זה מה שחשוב לי כמטייל.
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקיCan I earn points when I book on third-party sites?
Most rates booked through most third party web sites, complimentary hotel stays and any other rates not defined as a Qualifying Room Rate are not eligible for points.What are qualifying room rates?
Qualifying room rates are applied when you book through IHG central reservation offices, IHG Web sites, travel agents or directly at the hotel. In North, South and Central America and the Caribbean, points may be awarded on locally negotiated rates if these rates are discounted less than 30%. At Asia Pacific hotels, qualifying room rates also include all locally negotiated rates.Limits on Points for Stays. Points are not issued for stays at the following reduced room rates (Non-Qualifying Room Rates; Non-Qualifying Stay): net wholesale individual and group rate, certain package rates, employee discount rate, friends and family rate, crew rate, special discounted contract rates, seasonal worker/crew rate, 50% travel club discount rate, distressed passenger rate, IHG
Rewards Club Reward Nights/Airline Hotel Reward rate, most rates booked through most third-party web sites, complimentary hotel stays and any other rates not defined as a Qualifying Room Rate.---
אם ניתנו נקודות על שהיות שהוזמנו באתרים חיצוניים - זה בניגוד לכללי המועדון ולא אמור לקרות. אני לא אומר שזה לא קורה אף פעם, אבל זה נדיר ושגוי. הדברים נכונים לגבי כל מועדון מלונות ולא רק IHG Rewards.
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקיאם כותבים לך כאן מספר אנשים כי הזמינו באתרים חיצוניים, מספר פעמים ובמדינות שונות, בתי מלון שונים, רשתות שונות, ובהחלט לא נדיר.
בכל המקרים הם קיבלו את הנקודות ללא כל בעיות והערות, אני חושבת שההגדרה שלך לכך שמדובר ב"משהו נדיר ושגוי" היא הגדרה לא נכונה בהחלט,
אתה מביא כאן ציטוטים מתקנונים של אתרים ושל מועדוני נאמנות באנגלית (לא קראתי ולא מתכוונת לקרוא )
ולעומת זאת, אנשים מביאים לך כאן דוגמאות מוחשיות מהחיים שלהם ומהניסיון שלהם, מהפרקטיקה... ולא דובר על מקרה אחד או שניים... וכאמור, הבאתי גם דוגמאות מנסיוני האישי ואני מכירה דוגמאות רבות של אחרים , שכמובן לא התייחסתי אליהן כאן...
לא מכבד ולא מכובד לבטל את מה שאחרים משתפים מנסיונם האישי כנדיר ושגוי.
-
מה נכון לנוסע הקטן הרגיל ולא לנוסע המתמיד/העיסקיאני לא מבטל שום דבר... אני רק מביא את הסימוכין כדי לטעון שהמקרים המתוארים אינם הכלל אלא החריג לכלל. במילה ״שגוי״ התכוונתי, ואומנם לא הסברתי נכון, שמתן נקודות על הזמנות חיצוניות היא שגיאה של המלון. כמובן לא של הלקוח.
אני פשוט לא רוצה שקוראים אחרים בשרשור יקבלו את הרושם שהם יכולים להזמין חדרים מכל מקור ולצפות לקבל נקודות או קרדיט במועדוני המלונות. הניסיון האישי שלי, למשל, מוכיח בהחלט את הכלל ולא תואם את הניסיון שאת ואחרים תיארתם (שאגב, מאוד מפתיע אותי כי אני חשוף באופן קבוע לדיווחים הפוכים).
למלון אין אינטרס לתת נקודות על הזמנות חיצוניות. הנקודות האלו עולות לו כסף וע״פ תנאי המועדון (שהוא חתום עליהם) הוא פטור מלתת נקודות.
---
אני עוזב את הדיון מכאן, לא לפני שאבקש סליחה אם כתבתי משהו שפגע במישהו. ובמיוחד מאורן שלא התכוונתי לפגוע חלילה בשמו הטוב או לזלזל בניסיון שלו.
יחי בוקינג.
-
הכי חשוב - תמיד לבדוק ולהשוותאם יורשה לי להוסיף את השני סנט שלי - נוסעת הרבה ולמקומות מגוונים. אין חוקים. לעיתים בוקינג יותר זול, לעיתים ישירות דרך המלון ולעיתים סוכן ישראלי או אתר אחר. לעיתים בבוקינג יופיע פירוט חדרים שאין במלון, לעיתים דווקא במלון יופיעו חדרים שאין באתר בוקינג, או שהמלון מציע חבילות שמעניינות אותי ובסופו של דבר נותנות לי חיסכון ריציני בכסף.
למשל - בחיפושים אחר לינה בכרתים - בכפר נופש מסויים בבוקינג הופיעו "ווילות" שלא הופיעו באתר המלון, או לא הופיעו באותו פירוט. באתר אחר, חדרים שהופיעו בכפר הנופש לא יכולתי לבחור מכיוון שרציתי רק שני לילות ובאתר המלון יכולתי להזמין אותן רק לשהייה של שבוע. בבוקינג הזמנתי שני לילות באותו המלון בלי בעייה.
לעומת זאת, בתאילנד בקאו לאק, במלון שאני מעוניית בו, יש חבילות "משפחתיות" שכוללות המון תוספות כמו ארוחת ערב, הסעה משדה התעופה ומסאג'ים. דיל אטרקטיבי ביותר. יש גם דילים אחרים, למשל, סדנת בישול. למותר לציין שאין את הדילים האלה באתר בוקינג. הדילים האלה חוסכים המון כסף מכיוון שלמלון הם לא עולים הרבה אבל הם נותנים הרבה לאורח.
בפראג - הזמנתי מלון מדהים שמצאתי בבוקינג, במחיר מעולה. הם היו אחרי שיפוץ ורצו לקדם את המלון. חטפתי את המלון מייד. לאחרונה רציתי להוסיף חדר לסבא שמצטרף אלינו, הבדקתי בבוקינג - והמחירים קפצו לשמיים. גם לא היה חדר ליחיד. כתבתי ישירות למלון והם הציעו לי חדר ליחיד כמעט בחצי מחיר, והודו לי מאוד על כך שפניתי אליהם ישירות ולא דרך בוקינג.... אני מנחשת שהסבא לא יקבל חדר ליחיד (לא נראה לי שיש להם), אבל החדר בהחלט במחיר של חדר ליחיד...
בודפשט - בוקינג הציעו מחירים גבוהים למלונות 5 כוכבים, שקפצו עוד יותר לתוספת ארוחת בוקר. מצאתי מחיר מעולה לאותו המלון, כולל ארוחת בוקר בגוליבר.
בקיצור - צריך לעשות את עבודת הרגליים (יותר נכון הידיים...) ולבדוק את כל האופציות. תמיד כדאי לבדוק בבית המלון. בניגוד לנאמר כאן, מציעה גם להרים טלפון ולא רק במייל. איכשהו, כן מצליחים להשיג מחירים יותר נמוכים כשמדברים עם בעל הבית - בעיקר במלון או צימר קטן. לא תמיד הוא או היא אלה שעונים, לעיתים מבקשים ממני להתקשר עוד מעט, אבל פעמים רבות זה אפשרי. בעיקר כשמדובר בשהייה של משפחה שלמה לכמה ימים טובים (שבוע?). ההבדל יכול להיות רציני, העיקר שמדברים בנעימות וזוכרים ש"לא חייבים" לנו שום דבר...
לגבי אתרים זולים באופן חשוד - נתקלתי בזה לראשונה לא מזמן. אתרים שהציעו מחירים מאוד נמוכים, לא הגיוניים. כתבתי בגוגל את שם האתר, וקיבלתי ים של חוות דעת מאוד בעייתיות. מבחינתי, אתרים כאלה מחוקים מראש.
-
הזמנה מאתר בוקינג דוט קוםאנחנו בדקנו בבוקינג.קומ דירה באוסטריה שענתה על צרכינו. המחיר היה אטרקטיבי + מיסים. כשהתקשרנו לבעלת הדירה היא אמרה שאנחנו יכולים להזמין אצלה ישירות ונחסוך את המיסים. המיסים הם בעצם העמלה שבוקינג גובה.
-
הזמנה מאתר בוקינג דוט קום - מוזרהמיסים אינם עמלה שבוקינג גובה.
המיסים המקובלים במרבית היעדים באירופה הם "מס תיירות" בעלות של 1-3 יורו ליום לאורח בוגר.
במלון הנ"ל כנראה הציעו סוג של פיתוי עבור הלקוח ,בדיוק כמו שמציעים לעיתים הסעה מתחנת הרכבת הסמוכה, או ארוחת בוקר על חשבון המלון ולא בתשלום נוסף.
-
הזמנה מאתר בוקינג דוט קום - מוזרהאם בוקינג לא גובה עמלה מבתי המלון ?
-
הזמנה מאתר בוקינג דוט קום - מוזרהאם לא יתכן שהמלון מציע את ההנחה בגובה העמלה שהיה משלם לבוקינג או את חלק ממנה?
-
הזמנה מאתר בוקינג דוט קום - מוזרבוקינג מקבל עמלה מהמלונות והבתים המפרסמים דרכו.
את המס המקומי המלון חייב להעביר לעירייה המקומית- אם הלקוח הגיע דרך בוקינג, בהזמנה ישירה או בטיסה מהחלל

הוא יכול להציע הנחה בגובה מחיר החניה, גובה מחיר ארוחת בוקר, גובה מחיר הסבון הנוזלי לשימוש, הכול פיקטיבי.
כי את המס המלון משלם לעירייה ולא לבוקינג.