Working holiday visa
-
שלום, אני חייל שמשתחרר בקיץ הקרוב ואני מתכנן לטייל באוסטרליה אחרי הצבא. רציתי לדעת כמה זמן לוקח להוציא ויזת עבודה כזאת? האם היא תקפה מהרגע שהוציאו אותה או שהיא מתחילה מהרגע שאני צגיע לשם פעם ראשונה? יש לי דרכון אירופאי (צרפתי) ושקלתי להשתמש בו כדי להוציא את הויזה ולא בישראלי
-
working holiday visaבד״כ לוקח לכל היותר כמה ימים עד שהבקשה מאושרת. ישנה שנה שבמהלכה תוכל להכנס ואז לשהות שנה כל פעם שתיכנס.
-
working holiday visaלא בטוח שדרכון צרפתי נכלל בקטגוריית 'ויזה-עבודה' באוסטרליה. (גרמני למשל, בטוח נכלל) אז יש לברר היטב.
-
working holiday visaשקד, לא ממש הבנתי- ננניח שמחר אני מגיש את הבקשה לויזה ושבוע הבא מאשרים לי אותה- התוקף של הויזה יהיה שנה מיום האישור או שנה מיום הכניסה למדינה?
-
working holiday visaא. באמת חשוב לוודא שלמדינה ממנה הדרכון הזר יש הסכם חופשת עבודה עם אוסטרליה. לצרפת יש.
ב. שתי התשובות נכונות. אם מאשרים לך ויזה ב-1.12.14 אז תוכל להכנס לאוסטרליה עד 30.11.15. כל פעם שתיכנס תהיה לך שנה. אם תיכנס ב-1.1.15 תוכל להשאר עד 1.1.16. אם תיכנס ב-1.4 אז תוכל להשאר עד 1.4.16. יש?
-
working holiday visaהבנתי, תודה רבה!! דבר נוסף שלא הצלחתי להבין מהמסמך של הוויזה, הוא האם אני צריך למצוא מעסיק אוסטרלי שיאשר שאני אעבוד אצלו בשביל שיאשרו לי את הויזה, או שמאשרים גם בלי מעסיק עתידי ואני יכול לחפש כשאני אהיה כבר שם או כשמועד הטיול יהיה יותר קרוב לפחות?
-
working holiday visaאתה לא חייב למצוא עבודה ו/או מעסיק לפני ההגעה. אתה לא מחויב למעסיק גם בזמן שאתה שם. למעשה, אסור לך לעבוד אצל אותו מעסיק למעלה מחצי שנה. הרעיון מאחורי הויזה הזו הוא שילוב בין טיול ועבודה, זה לא תהליך הגירה.
-
working holiday visaתודה רבה, ותודה גם על התשובות הזריזות!
-
working holiday visaכמה עולה ויזת חופשת-עבודה?
-
working holiday visaשקד, האם מה שאמרת לגבי תוקף הויזה נכון גם למסלול בניו זילנד? זאת אומרת אני יכול להיכנס גם באמצע 2015 ולהישאר עד אמצע 2016?
-
working holiday visaתרשו לי לתקן כמה דברים:
מהרגע שקיבלת את ויזת working holiday יש לך שנה להפעיל אותה ולאחר מכן עוד שנה לשהות באוסטרליה.
לדוגמא: אם קיבלת את הויזה ב-1/12/1014 יש לך עד ה-30/11/2015 להפעיל את הויזה ועד ה-30/11/2016 לשהות באוסטרליה.
כמו כן, אם יצאת מהמדינה ונכנסת שוב ספירת הימים ממשיכה ולא מתאפסת.
או כמו שכתוב הויזה שלי:
"This visa allows you to make your initial entry into Australia no later than 12 months from the date that the visa was granted.
Once in Australia, this visa permits you to stay in Australia for 12 months from the date that you first enter Australia.It provides you with multiple travel to Australia, which means that you can leave Australia and re-enter Australia as many times as you wish during your 12 month stay.
However, if you depart Australia during your 12 month stay, you are not able to recover the
"period of time you have spent outside Australia.
ובנוגע למחיר, לפני שנה כשאני ביקשתי הויזה עלתה 480 דולר אוסטרלי.
-
working holiday visaאיך אפשר לדעת מה הסיכויים שיאשרו את הויזה שלך? יש דברים שאפשר לעשות כדי להגדיל את הסיכויים? הדרכון הצרפתי הוא עם יותר סיכוי לאישור מאשר דרכון ישראלי?
-
working holiday visaכרגע אתה לא יכול להוציא ויזת חופשת עבודה עם הדרכון הישראלי ככה שרק הצרפתי עומד על הפרק. אם אתה עומד בתנאים שהם מפרטים באתר אתה אמור לקבל ויזה. לא זוכרת שאי פעם שמעתי על מישהו עם דרכון רלוונטי מהאיחוד האירופי שהברשה שלו נדחתה. אולי זה קורה, אבל זה לא מאוד נפוץ.
-
working holiday visaמה הסיבה שאי אפשר דרך הישראלי?
-
working holiday visaזה תלוי בהסכמים בין מדינות. לא על כל סוג דרכון אפשר להוציא ויזת חופשת עבודה, אלא רק של מדינות מסוימות. תהיה אפשרות כזו גם עם ישראלי, אבל טרם נסגרו הפרטים האחרונים והתהליך טרם החל בפועל, היתה רק הסכמה עקרונית למהלך.