חודש באיסלנד
-
היי חברים,
אחרי טיול בניו זילנד החלטתי שלא נמאס לי מהנוף ובא לי גיחה תרמילאית מעניינת ודי דומה בקיץ שיגיע. לפי מה שהבנתי אפשר לכסות את איסלנד בצורה לא רעה בחודש וקצת...
התכנון הוא לעשות את זה בחופשת סמסטר מהלימודים ואלו בדיוק החודשים שקראתי שמומלצים לטיול שם.
העניין הוא כספי, קראתי המון ובשום מקום לא יצא לי לקרא פירוט שהסתדר לי מבחינת כסף. בגדול הבנתי שעם 10,000 שקל אפשר לעשות שם טיול של חודש וחצי עם השכרת רכב (והיה רשום שהמחיר הזה הוא גם אם מתפנקים).
השאלה אם יש מישהו שהיה שם ויוכל לתת את חוות דעתו על הנושא...
תודה מראש

אגב, אם מישהו/י בעניין לתת גיחה נחמדה לשם ובראש לטרקים ונופים מדהימים וגם קצת לחיות את העיר בסוף, מוזמן לפנות אלי בפייסבוק

ROM SADE
-
חודש באיסלנדחודש וחצי באיסלנד בתקציב של 10,000 שקל כולל השכרת רכב וגם להתפנק.?

.אחת הבדיחות הטובות ששמעתי.
רק שתקבל מושג השכרת רכב הכי קטן ממש בימבה לחודש תעלה באיסלנד כ-8,500 שקל.
מפה תמשיך.
-
חודש באיסלנדכמי שהיתה באיסלנד בקיץ שעבר הסכום שנקבת נמוך ביותר ולדעתי אין מצב שיספיק. האוכל יקר גם בסופרמרקטים ולרוב המקומות די נידחים כך שאתה נאלץ לאכול במקום שלנת והמחיר גבוה. אנחנו ישנו במוטלים עם שרותים משותפים ולרוב עלה חדר כזה בסביבות 120 יורו. צלחת מרק לדוגמא במרכז המבקרים ליד הגייזר המפורסם עלתה 50 ש"ח. אמנם רוב אטרקציות הטבע בחינם אולם כדי להגיע אליהן חייבים רכב ורצוי רכב אמין.
איסלנד מדהימה אבל יקרה.
-
חודש באיסלנדטרם הייתי אבל מאחר ותכננתי לעשות זאת בקיץ שעבר (בסוף איכשהו התעכבתי בבריטניה לטיול בה במקום) בדקתי את המחירים וזה שונה לגמרי. אפילו באכסניות מיטה בחדר משותף היא מעל 20 יורו ללילה (ועם הנחה של חברים ב-YHA). בחודש וחצי כבר הוצאת לפחות חצי מהתקציב על אכסניות כאלו, וזו רק ההתחלה. השכרת רכב מאוד מייקרת, אם כי יש לומר שגם האוטובוסים הם לא בדיוק זיל הזול...
עם זאת, בהחלט אפשר לטייל בתקציב זול אם מטיילים בקמפינג עם בישול עצמי ומתמקדים בתחבורה ציבורית, אולי גם בשילוב של טרמפים.
-
חודש באיסלנדמסכימה עם קודמיי, איסלנד מאוד מאוד יקרה, הדרך להוזיל היא בקמפינג, טרמפים וללא האטרקציות ה"מאסט". רק טיסה, שניים שלושה לילות באכסנייה ורכב יכולים להגיע ל10000 ש"ח.
-
חודש באיסלנדתודה לכולם על התגובות. חבל שאין מידע מסודר על המקום, אבל מזל שיש את הפורום. אז אני כנראה אדחה את הטיול באיסלנד, וטיפש מקום הררי ויפה באזור אירופה או סקנדינביה שהוא יותר זול לטיול
תודה רבה!
-
חודש באיסלנדהיי רום,
שים לב אם אכן תחליט לשכור רכב, שכלל אצבע תמיד רצוי לסגור רכב כבר מהארץ, כאשר מדובר בחברה בינלאומית אין עם זה בעיה כלל.
בנוסף מכיוון שמטרת הטיול שלך היא לראות כמה שיותר נופים רצוי ל"בזבז" כמה שפחות זמן על בירוקרטיה שם.
לגבי העניין הכספי, והוא המרכזי ביותר מבחינתך, אשמח לכוון אותך עוד בנושא, (כמובן שהמחיר משתנה לפי סוגי הרכב ותקופת השכירות).מקווה שעזרתי, דני מהרץ

-
חודש באיסלנדובכן- החלטה שלך. איסלנד היא אכן אחד היעדים היקרים באירופה. רק אחדד כמה נקודות לטובת אחרים המתעניינים:
- דווקא יש הרבה חומר על איסלנד. הן מבחינת ספרים, הן באינטרנט- כאן באתר יש לא מעט בלוגים מאוד מאוד מפורטים ולא מעט טיפים והצעות למסלולים, וגם קיים האתר של גיא מחברת another iceland, שהאתר שלו מקיף בטירוף, ויש בו מידע על כל חור באיסלנד. ויש עוד המון המון אתרים מלאי מידע.
אם אתה או כל משתמש אחר תרצה אשמח לשלוח את החוברת שאנחנו הכנו לפני הטיול בקיץ, שמקיפה את רוב המידע ומלאה קישורים אופרטיביים
-השכרת רכב- כיום ניתן לשכור רכב מראש, מהארץ, כמעט מכל חברה בלי בירוקרטיה מיוחדת, והחברות המקומיות באיסלנד מנצחות במחיר בפער לא קטן את החברות הבינ"ל...
-
חודש באיסלנדאני אשמח לחוברת אם מדובר בעותק דיגיטלי, תודה!
-
חודש באיסלנדלא הייתי בונה על זה שנורבגיה תהיה יותר זולה... היא יקרה בטירוף. מן הסתם יותר מאיסלנד.
כאמור - הכל שאלה של מה אתה מחפש. אם אתה מתכוון לשכור רכב ולהתפנק, זה יעלה יקר באיסלנד (ותכלס, גם לא ממש זול בשאר מערב אירופה). אם תטייל בקמפינג ובתחבורה ציבורית, תצליח להוזיל מאוד את הטיול, ולהכניס אותו למסגרת התקציב הנ"ל.
(תכלס, גם בניו זילנד טיילתי בטרמפים וישנתי באכסניות רק שני שליש מהזמן)