וינה יפייפיה ושקטה
-
וינה יפייפיה ושקטהאיזה יופי של טיולצ'יק,רבקה!
עצה:אל תתפתי לקנות בארץ שמיכת פוך.תסבלי במשך השנה אבל היא עולה כמו טיסה לחו"ל..
-
וינה יפייפיה ושקטהאהלן רבקה,
ברוכה השבה מווינה !

אני מודה שאצלנו וינה לא היתה שקטה בכלל, אבל אולי זה אנחנו שהבאנו את הרעש איתנו...
...מקווה שנהניתם משוקי חג המולד של וינה... מאחר וקראתי כאן בתגובות שלא מעט חבר'ה מתכננים על וינה, אני מצרף כאן קישור לבלוג המשפחתי שלנו, לעמוד על שוקי המולד שבהם ביקרנו.. מאוד אהבנו את וינה, בפעמיים שהיינו והייתי שמח לבלות בה שוב בחנוכה...אבל חנוכה הפעם יהיה ביתי..
אגב, יש המון מה לעשות בה עם ילדים ולא רק למבוגרים.. סתם לטובת מי שמתלבט.. כמובן שתמיד עדיף כאשר לא גשום וסוער בחוץ...
מצרף קישור לשני מקומות הלינה שבהם ישנו בווינה, אחד היה מקסים לזוג והשני היה מעולה למשפחה עם ארבעה ילדים. הנה הקישור כאן.
ושמח שזכרת את הטיפ לגב הצ'ק אין העירוני.. השתמשנו בשירות הזה פעמיים והיה מעולה.
טוב, ממתין לתמונות היפות שלך מווינה

רק בשמחות,
אורן
-
וינה יפייפיה ושקטההי חברים!
קשה לחזור לעבודה אחרי כזה שבוע... אבל מה? 18 מעלות בחוץ זה קיץ בשבילי...
תיכף אתרגן ואמשיך.
דנט, קודם אחפש ברשת, אולי ישמחו לשלוח לי אחת מאוסטריה כי שכחתי לחשוב על זה שם....
אורן - כיף איתך כאן, וכיף לראות שהייתי בכמה שווקים שלא מוזכרים אצלך...
נעה, אני אשתדל. אגב, אמבטיות הישיבה על המרפסת בחדרים הגדולים בקומה העליונה..
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהאו קיי.
היות וידענו שהולך להיות לנו שבוע גשום, הכנו רשימה של אתרים מקורים שאפשר להסתתר בהם מפני הקור.
מתוך הרשימה מימשנו ביקור בשמונה מוזיאונים, סיור בבית האופרה, ביקור בשתי ספריות, כנסיית סנט סטפן, כנסיית קרל, קניות בשני קניונים. שלושה אתרים נשארו רק כסימון על המפה...
בין לבין הלכנו הרבה ברגל ברחובות העיר, בשווקי חג המולד, בנאש מרקט, בשוק הכרמליטים והיה חצי יום מאוד מיוחד עבורנו.
פתחנו כל בוקר בבית קפה אחר, אכלנו כל יום ארוחת צהריים במסעדה אחרת (עשינו את סקר השניצלים הגדול!!!!!) לפעמים גם סגרנו את היום בבית קפה.
אם משהו מהסקירה הזו מעניין יותר את הנוסעים הקרובים - אתם מוזמנים לשאול.
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהברוכים השבים רבקה,
וינה אכן בד"כ שקטה ונעימה, אבל בסופי שבוע נפתחים בארים לרחוב ובמזג אוויר קייצי, היא גם יודעת להיות רועשת. טוב, הכל יחסי, לא רועשת כמו ברלין או אמסטרדם, אבל יחסית לרחוב הראשי בכפר סבא בינואר בתשע בערב היא מאד רעשנית.
בכל מקרה, זאת עיר יפייפיה, מקסימה , תרבותית ובמיוחד טעימה בטירוף.
ממתין בסבלנות עם אפפל שטרודל להמשך הסיפור.
-
וינה יפייפיה ושקטהמה התוצאות של סקר השניצלים הגדול, ובאילו מוזיאונים הייתם?
מהו שוק הכרמליטים?
תודה

מירה
-
וינה יפייפיה ושקטהבוקר טוב,
בשבילך מירה - תקצירים:
שני המוזיאונים שהכי הכי נהננינו מהם - היו הלאופולד ובו יש כרגע כמה תערוכות מעניינות: תערוכה מקיפה של מירו, תערוכה של האימפרסיוניסטים, גרהרד ריכטר, ג'קומטי ועוד אמן אוסטרי שויתרנו עליו. כל אחת מהתערוכות כאן גדולה ומקיפה.
בלאופולד יש תערוכה מיצירות קלימט, קוקושקה, אגון שילה ותערוכה מקיפה של עבודותיו של ג'קומטי ואמנים שהושפעו ממנו.
שני המוזיאונים שופצו אך לאחרונה, נוחים מאוד ומזמינים.
אם אתם אוהבים אמנות בת זמננו - מאוד ממליצה על המומוק - יש שם כרגע תערוכה ב4 קומות הבנין של אמנית מאוד מיוחדת בשם קוזימה פון בונין.
אם תלכו ליותר ממוזיאון אחד במתחם המוזיאונים - גשו תחילה למרכז המתחם לחנות ושמה point וקנו כל קומבינה של כרטיסים שתרצו - ההנחה משמעותית.
בכל המוזיאונים יש מלתחות, בחלקם יש לוקרים שמופעלים ע"י מטבע שחוזר אליכם בסוף, בחלקם זו שמירת חפצים תמורת יורו אחד. בכל מקרה חייבים להתפשט מכל השכבות כי חם חם חם מאוד בפנים!
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטההמוזיאון שהכי אכזב אותי היה מוזיאון היהדות - ציפיתי למשהו דומה לזה של ברלין, והוא היה רחוק כרחוק מזרח ממערב..
בחצי השנה האחרונה קראתי על יהדות אוסטריה המון. היה לי עניין אישי ללמוד ולחקור שורשים. חשבתי שהמוזיאון היהודי יוסיף משהו על מה שלמדתי כבר, ולא רק שלא הוסיף אלא אף כעסתי על אופן הצגת הדברים. על יהדות למדתי בטיול הזה דוקא במקומות אחרים.
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהשניצל:ההכנה של השניצל דומה בכל מסעדה. כמו שאנחנו מכירים מהבית - משטחים דק, טובלים בקמח, אח"כ ביצה, אח"כ פירורי לחם ומטגנים בשמן עמוק.ההבדל בין השניצלים השונים הוא נתח הבשר ממנו נחתכה הפרוסה.השניצל המקורי עשוי עגל, ובמסעדות הטובות בוחרים את החלק הרך והעסיסי ביותר. ברוב המסעדות עשוי השניצל בשר חזיר, ובמלכודות תיירים ניתן לבקש גם מעוף. דגש על ניתן לבקש.אנחנו דגמנו כמעט כל יום משמונת הימים לפחות שניצל אחד. תמיד היו מנות נלוות, בעיקר מרק. שתי המסעדות הטובות ביותר בעיננו היו לא כאלה לא רק בגלל השניצל, גם בגלל המנות האחרות. אל תהססו לטעום מהמטבח האוסטרי המסורתי, ששאב השארה לאורך השנים מכל רחבי הממלכה האוסטרו-הונגרית.אתחיל מלא גורף (ואני יודעת שאני מסתכנת לפחות בסקילה) - אל תלכו לפיגלמולר! זו מלכודת תיירים ברמה גרועה! אמנם מרק תפוחי האדמה היה טעים, אבל השניצל - זה שאנחנו מכינים בבית יותר טעים! (אעיז ואומר שגם זה שיוצא מהמקפיא יותר טעים), אמנם החלטתי לא ללכת אחרי מה שיורם כתב, אבל רגע לפני העליה למטוס אמרה לי חברה שאני חייבת, אז הלכנו, אחרי שניסינו את כל השאר. אז זו דעתי.המסעדה הטובה ביותר, ובה השניצל המעולה ביותר, היא המסעדה שיורם שנצ'ו המליץ עליה - Plachuttas Gasthaus zur Oper - תודה יורם! עשית לנו את יום ההולדת למקסים בזכות הארוחה הזו! המרקים שלהם נגעו ברקיע השביעי, עד כדי כך היו טעימים! שניצל העגל היה רך ועסיסי ומלא טעמים. המנות האחרות מהמטבח האוסטרי אף הן היו מדהימות. (Walfisch Alley 5, 1010 Vienna, Austria)
השניצל השני הטעים, היה עשוי בשר חזיר, במסעדה שג'מוס המליץ עליה
Schnitzelwirt Zeiner & Partner OHG - תודה ג'מוס! היא נמצאת מחוץ לעיר הפנימית, אך לא מאוד רחוקה, שווה להגיע אליה, גם הרחוב בו נמצאת נחמד. (Neubau Alley 52, 1070 Vienna, Austria)המסעדה היתה מלאה כמעט עד אפס מקום כשהגענו - היא ענקית! עוד ועוד ועוד חדרים, וכל השולחנות היו מלאים במקומיים - ערובה לאוכל מצויין. השניצל כאן היה ענקי!!!! ראו בתמונה, אפשר להשוות לגודל המשקפיים שלי... המנה השניה שהזמנו היתה קורדון בלו - שזה דאבל שניצל ובינהם שינקן וגבינת עיזים מצויינת! לא יכולנו בשום אופן לסיים את המנות, שקדם להן מרק לייברקניידלזופה - נוסטלגייה משפחתית טעימה עד דמעות!המסעדה השלישית היתה גם בית הקפה "שלנו" - בגלל הקירבה למלון. קפה ריימונד שמו. אני לא מצליחה כרגע למצוא את הכתובת, אבל הוא נמצא ממש מול הפולקסתיאטר - הגעה עם U2, U3. (במרחק הליכה מהקונצהיסטורישמוזיאון.אוכל ביתי נהדר, קפה מצויין, עוגות באפייה ביתית, שניצל עגל טעים!שאר השניצלים נאכלו במסעדות אקראיות, בנאשמרקט, במסעדה איטלקית מצויינת במאריהילפר (מרק זוקיני מדהים!) היה מצויין!מקווה שעזרתי במשהו.רבקה -
וינה יפייפיה ושקטהתודה רבה על ההמלצות.
הודפסו ויהיו בשימוש שבוע הבא

-
וינה יפייפיה ושקטהבמעבר חד מהמוזיאון היהודי לשניצל מצטרפת לתשואות ל sancho ומסכימה איתך גם בנוגע למרקים, מדהימים! ארוחת שניצלים (כולה שניצלים…) אבל לא! ארוחה ממש ברמה גבוהה!!! אגב, גם המחירים שם לא זולים למי שתוהה.

-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה,
טוב ששלחנו אותך. כמה מידע פרקטי ומועיל

מוזיאון לאופולד נראה קצת קר ומדכא מהזווית שצילמת.
-
וינה יפייפיה ושקטהצודקת קיפודה על המעבר החד...
המחירים - איך שכחתי...
המחירים יקרים יותר ככל שמתקרבים למרכז העיר הפנימית, ככל שמתרחקים הם זולים יותר (הגיוני).
היו ארוחות מצונינות שכללו שתי מנות ובירות ב30 יורו, ואילו הארוחה בPlachuttas Gasthaus zur Oper כללה שלוש מנות + מנת פתיחה + שתייה - 65 יורו.
אני מניחה שמסעדה דומה בארץ היתה עולה הרבה הרבה יותר...
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהזיוה - מבטיחה תמונות יותר נחמדות בערב....
עדו - תהנה!
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהרבקה'לה, אלפי תודות!
נראה לי שצריך להתחיל לצמצם באוכל כבר מהיום כדי להגיע רעבים ואולי גם קצת יותר רזים...
לגבי המוזיאונים - כתבת שיש שניים אבל בשתי הפסקאות כתבת על ליאופולד - מי השני?
מירה
-
וינה יפייפיה ושקטהמתנצלת מירה... עכשיו לעד זה יישאר עם הטעות???
המוזיאון הראשון (הפיסקה הראשונה) זה מוזיאון אלברטינה - ממש מאחורי האופרה.
אני מבטיחה שאת כל הקלוריות תורידי בהליכות....
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהמשלל המוזיאונים שהייתם בהם - יש משהו שלדעתך מתאים למתבגרים? או יותר נכון - למתבגרות? משהו יותר קליל? קל לעיכול? לא מוצאת את המילים המתאימות... בקיצור, לא משהו שצריך רקע אומנותי היסטורי נרחב, שיש בו איזה סוג של קריצה או אפילו גימיק וכו'. מקווה שהשאלה מובנת.
אורה
-
וינה יפייפיה ושקטהבהחלט מובנת אורה.
בעיניי זו תמיד תהיה אמנות בת זמננו.
במומוק ראינו כמה תערוכות מקסימות של אמנית בשם קוסימה פון בונין. אני חושבת שמתבגרת היתה יכולה להתחבר אליה. אלא שהתערוכה ננעלת בינואר....
יש גם מוזיאון אנטרופולוגיה שאומרים שהוא הגדול מסוגו באירופה. היה ברשימה שלי, אבל רגליי כבר לא נשאו אותי, אז לא יכולה לדווח.
כל בניין שני בערך בעיר הפנימית הוא מוזיאון למשהו. יש מוזיאון לכלי נגינה, לשוקולד ולמה לא? אני מניחה שאפשר יהיה למצוא משהו מתאים...
מה גם שאני מניחה שבתקופה שאתם תגיעו, הפרטר כבר יהיה פתוח, והרחובות יהיו יותר שטופי שמש...
רבקה
-
וינה יפייפיה ושקטהלמירה------וינה מפוצצת במוזאוני אומנות. אני, בנוסף לשני אלה, ביקרתי גם בבלבדר.
שם אני ביקרתי רק מתערוכה של קלוד מונה אבל ישנן כמובן תערוכות נוספות.
את האושר האומנותי של וינה מראה שבנוסף ללאופולד גם בבלבדר יש תערוכה של ציירים האוסטרים: גוסטב קלימט,אגון שילה ואוסקר קוקושקה. את הקישור למוזאונים האלה תוכלי למצא בבלוג שלי.
-
וינה יפייפיה ושקטהאורה היי,
בזמנו ג'מוס המליץ לי על המוזיאון לכלי נגינה. הגענו אליו(הורים+2 מתבגרים) אך היה סגור באותו יום, כדאי לבדוק שעות וימי פתיחה (זה די ברור, אבל איכשהו זה התפספס לנו..). אם בתך מנגנת המוזיאון סביר להניח שיעניין אותה יותר אבל הוא כנראה מרשים בכל מקרה.
תהנו