התניידות בניו זילנד
-
אני מגיע לניו זילנד לחודש וחצי בתחילת אפריל וחשוב לי לנצל את הזמן בצורה אופטימאלית.
אני מתלבט אם לשכור רכב או להשתמש בתחבורת פנים כדי להמנע כמה שיותר מבזבוז זמן והתעסקות שלא ממוקדת נטו בטיול.
התחלתי לחקור קצת על המסלולים שמציאות חברות הנסיעות הניו זילנד והייתי שמח לקבל המלצה על חבילה שלהם שלדעתכם משתלמת ומקיפה את המדינה בצורה מיטבית.
תודה!
-
התניידות בניו זילנדמבחינת חיסכון בזמן דווקא אוטו זה יותר חסכוני. אתה יכול לשכור עוד מהארץ ולקבל מפתח אחרי לילה של שינה טובה. עצם זה שאתה יכול לנסוע מתי שאתה רוצה זה החיסכון האמיתי בזמן, לא עוד השעה של החתימה על הטפסים עם חברת ההשכרה. למשל, אם אוטובוס יוצא מקאיקורה לפיקטון בשעה 12 אז אתה לא כאן ולא כאן. אין לך את הבוקר כדי באמת להספיק דברים בקאיקורה, ואין לך מספיק זמן כדי לעשות טיול אמיתי בפיקטון / קווין שרלוט. לפעמים זה המצב עם האוטובוסים, יש אוטובוס אחד ביום, לא בהכרח בשעה אופטימלית. כשאתה עם אוטו תוכל להחליט לצאת כבר ב-8:30 בבוקר, או לחלופין, ב-16:00, ואז ניצול הזמן יעיל יותר.
Having said that, אמנם זה אפריל, אבל חודש וחצי זה לא כל כך מעט זמן, ולא צריך להיות בלחץ. אם אתה באמת רוצה לחסוך בזמן, הכי יעיל יהיה שתתכנן מראש מסלול ותבוא מוכן.
-
התניידות בניו זילנדאני אוסיף עוד נקודה: הדרכים בניו זילנד יפות לפעמים יותר מהיעדים הסופיים. רכב נותן לך אפשרות לעצור כשבא לך ולסטות מהדרך בכל פעם שרוצים, וכך הטיול הרבה יותר מוצלח ומקבלים הרבה יותר מהחוויה הניו זילנדית האמיתית. טיול מאורגן או שימוש בתחבורה ציבורית מחייבים הרבה פשרות והרבה פחות עצירות במקומות הקטנים והיותר מיוחדים.
-
התניידות בניו זילנדתודה על התשובות המהירות!
אם בכל זאת אני אצטרך להזמין את אחד המסלולים באוטובסים.. יש אחד שהוא יותר מומלץ מניסיונכם?
-
התניידות בניו זילנדאני לא בטוחה שאני מבינה מה זה ״חלק מהמסלולים״. או שאתה שוכר או שלא, אין טעם לשכור לפעמים ואת יתר הנסיעות לעשות באוטובוסים. יש שני סוגים של חברות אוטובוסים - אחד דומה יחסית לאגד וכולל את אינטרסיטי ואת הנייקד באס. הסוג השני הוא של טיולים ״חצי מאורגנים״, ישנם מסלולים מובנים והשליטה שלך בטיול היא חלקית. אתה יכול להחליט מתי לרדת ולכמה זמן (אבל חייב לסיים את המסלול בזמן מוגבל), אבל לא תוכל לחרוג מזה. אופי הנסיעה, כך מספרים, דומה לטיול שנתי בינלאומי. חברות כאלה - kiwi experience ו-stray. מבין שתיהן, stray נחשבת בוגרת יותר. באוטובוסים ה״רגילים״ יש כמה סוגי פאסים - לפי מרחק / שעות נסיעה, תלוי בחברה, או פאס של מסלול.
אתה צריך לראות מה אופי הטיול שאתה מתכנן ולפי זה לראות מה מתאים לך.
-
התניידות בניו זילנדאזהרה: קיווי אקספריאנס זה יותר גרוע מטיול שנתי. זה טיול שנתי עם אנשים שתויים, בגיל 18. לטעמי זה נורא לטייל כך בארץ כה שקטה ושלווה.