טרק האגמים הקפואים בנפאל
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלאהלן,
מכיוון שרוב האוכלוסיה באזור שני הטרקים (לאנגטאנג והאגמים הקפואים, ודרומה לכיוון קטמנדו) הם בודהיסטים מהזרם הטיבטי (וחלקם הגיע מטיבט), כמעט בכל כפר בדרך, תוכלו לראות מנזר.
מנזר נקרא גומפה ולכן השמות: שין גומפה (או שינג גומפה), קאיינג'ין גומפה הם שמות של מנזרים במקומות שציינתי. גם בשאר הכפרים (לא בכולם) יש מנזרים קטנים,
לא כ"כ מרשימים כפי שיש בטיבט ולאדאק, אך בכל זאת שופכים קצת אור ונותנים טעימה קלה על נושא המנזרים.
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלואם כבר הזכרתי "טעימות" - יש בקאיג'ינג גומפה וגם בשין גומפה מחלבות לייצור גבינות יאק. כדאי להיכנס לראות את תהליך ייצור הגבינה ולקנות קצת גבינת יאק. זו גבינה קשה שמחזיקה זמן רב שתעשיר (וגם תאשיר (אושר) לכם את ארוחות הבוקר לאורך הטרק וכמובן שאפשר להביא קצת גבינה לארץ.
* ואני יודע שאין מילה כזו תאשיר...

תהנו,
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלתודה תאי
פספסתי את נושא הטעימות לפני זה ולמזלי יש לי שאלה נוספת כך שעכשיו ראיתי.

שאלה לגבי אשרות אליך ואל המומחים:
ראיתי בעפתי שניתן לרכוש TIMS בסוכנויות טיולים ואישור לפארק :"את אישור הכניסה לשמורה ניתן לקנות עם כניסתכם לשמורת הלנגטנג, לפני העיירה דונצ'ה(Dunche), עבור 1,000 רופי נוספים".
אנחנו קצת ספורים בימים למרות הקיצור האופציונאלי של היומיים האחרונים בטרק וגם לא כל כך בא לי לחזור על חוויית הוצאת האישורים והזמן שהיא גזלה בפעם שעברה.
יש סיכוי לעשות את כל האישורים בסוויסות?(TIMS+ שמורה)
כמה זמן זה לוקח דרך ה"סוכנויות" וכמה זה יעלה לי?
תודה מראש למומחים
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלגבינת יאק - יותר נכון גבינת דרי - היא מעולה !! טעימה ביותר.
אם תצליחו גם לאכול יוגורט של דרי עם מיוזלי של בוקר - אז בכלל אישררתם ועישרתם את התפריט !
תאי.
אנחנו ועדת הלשון של הטרקים.

-
טרק האגמים הקפואים בנפאלקצת רכילו טאמל-
תגידו, מה הקטע של שני סוויסות בקטמנדו? שני אחים רבו והחליטו להוכיח אחד לשני מי האח המועדף?
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלנראה לי יותר קטע של העתקת שם\לוגו שהיווה הצלחה מסחרית מוכחת. הצהוב היה ה"מקורי" למיטב זיכרוני.
מישהו עשה אישורים בסוויסות ויכול לענות על "PROCESSING TIME" ועלות אצלם לTIMS + אשרת שמורה?
-
אישורים לטרק האגמים הקפואים בנפאלמצאתי לבד בעפתי:
"הכנות לטרק
כמו בטרקים אחרים בנפאל, על מנת לטייל אתם נדרשים להוציא שני אישורים מבעוד מועד בקטמנדו – TIMS ופרמיט. את שניהם ניתן להוציא בסוכנויות הטיולים בקטמנדו, כמו גם ברשות הטיולים הנפאלית שנמצאת במרכז קטמנדו (לפרטים נוספים ראו - www.timsnepal.com) – שני האישורים יחדיו עולים כ-3,000 רופי לאדם. אם תעשו את האישור באופן עצמאי תקבלו אותו תוך זמן קצר (לרוב תוך שעה), כאשר דרך הסוכנויות לרוב תאלצו להמתין יום."
-
אם כבר הזכרת טעימות תאיאם כבר הזכרת "טעימות" תאי עלה בראשי רעיון זדוני בנושא החביב עליך
: מעבר קנג'ה!!!!אני זוכר את הסיפור שלך ולא חושב לעשות את כל הטרק אבל אולי זה שווה "טיול צד" מקיאנג'ינג גומפה.
חשבתי אולי באיזה יום לעלות ולרדת חזרה אם אנחנו מרגישים כבר טוב ב4000 מטר????
זה יפה?כמה זה קשה (בוא נניח שאשתי לא תעלה)?
יש פה תמונות מסתובבות באתר של המעבר? הנוף הנשקף?
אם אתה "מאשר" את זה אין לי בעיה לגגל קצת
-
אם כבר הזכרת טעימות תאיעלייה לגובה משמעותי וירידה באותו יום (כמובן לא למשוך אם לא מרגישים טוב) לא מזיק ויכול אפילו להועיל.
בימי התאקלמות (או בם נפוץ יותר, "יום מנוחה") דווקא מומלץ לעשות טיול לגובה ולחזור לישון באותו גובה שישנת בלילה הקודם. דבר שאמור לעזור בהתאקלמות לגובה בימים הבאים.
-
אם כבר הזכרת טעימות תאיכן אבל זו לא סתם "גבעה", זה מעבר קנג'ה שנדמה לי שאפילו תאי לא חצה
-
אם כבר הזכרת טעימות תאיאם הכוונה לganja, אז מדובר גובה פאס של 5130, אם אתה טוען שתהיה ב-4000(+-), אז עדיין עליה באותו יום של 1100 מטר לא תהיה בעייתית, אם אתה יורד באותו יום (מה שמכניס שיקול של יכולת לטפס ולרדת את זה ביום אחד
-
אם כבר הזכרת טעימות תאיתומר. אני מקווה\מניח שהגובה בסדר.
מכיוון שזה פאס אז השאלה היא כמה הוא טכני לעליה וירידה וכמה קשה למצוא בו את הסימנים של השביל וכדאי גם לדעת אם חוצים קרחון בדרך.
תאי כבר "הזהיר" אותי מהמעבר הזה בעבר אבל עכשיו אני לא מדבר על לעבור ולהיכנס ל-WILDERNESS אלא בודק אם זה סביר לעלות ולרדת כטיול יום.
הפאסים הפראים מהאוורסט (קונגמה שחצינו במיוחד אבל גם רנג'ו שעשינו כטיול צד) היוו בהחלט נקודות שיא בטרק הקודם שלנו
-
אם כבר הזכרת טעימות תאיהיי דרור,
ניתן להוציא את הפרמיט בדונצ'ה, אך ממליץ לחסוך בזמן ולהוציא את הטימס והפרמיט בסוכנויות בקטמנדו (יעלה עוד שני שקלים יותר, עמלה לסוכנות....). תיגש בבוקר לסוכנות, אחה"צ זה יהיה מוכן.
תומר - יש שתי סוכנויות שנקראות סוויסה ולשתיהן יש סוכנויות משנה בפוקרה. זה נובע מזה שהסוכנות המקורית התפצלה (סכסוכי הנהלה) ושתיהן קוראות לעצמן הסוכנות המקורית מאז 1992...
בדיוק כפי שקרה לחומוס באבו גוש.
בשביל להבדיל בינהן, האחת נקראת סוויסה הצהוב והשני - סוויסה האדום, אני מחבב יותר את האדום, שבעליו הוא לקשמן.
ד"א, סוויסה המקורי (שהיה דומה בצעירותו למאיר סוויסה) ירד מזמן לארה"ב ויושב שם... (חבר טוב שלי ואנו שומרים עד היום על קשר דרך הפייסבוק).
-
אם כבר הזכרת טעימות תאילגבי מעבר גאנג'ה לה (לה = מעבר הרים בטיבטית/לאדקית).
לא ממליץ לך ללכת למעבר הזה עם המשפחה. הטיפוס אליו מצריך מיומנות ו"טיפוס טכני" ושימוש בגרזיני קרח. ואם כן עברת אותו, אתה מפסיד את האגמים הקפואים, או צריך להגיע אליהם מאחורה וגם שם זו עליה לא נחמדה..
טיולי צד ליד קאינג'ין גומפה - יש שני פיקים ליד הכפר: טסריקו רי ו- קאינג'ין רי אליהם אתם יכולים לטפס ולחזור לכפר לנוח.
טיול מהנה,
-
אם כבר הזכרת טעימות תאיתודה תאי
בכייף נשלם עוד כמה שקלים לסוכנות על האישורים. זה היה כאב ראש לא קטן בפעם הקודמת. אנחנו נוחתים ב7 בבוקר ומקווה להיות אצלם ב10. אנחנו ממילא צריכים ג׳יפ.
לגבי המעבר קיבלתי לא מתאים לי גרזני קרח אבל ממילא התכוונתי רק להגיע ולא לחצות ולרדת לכיוון האגמים. ״המשפחה״ אם אשתי נשארת בכפר זה 3 בנים בגילאים 17.5 עד 25 מטיבי לכת אבל לא בשביל טיפוס טכני על קרח
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלאני מתכנן לעשות את הלנגטנג באמצע מרץ והבנתי שאפשר לעשות את זה תוך 9-10 ימים
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלהיי כולם,
לא הייתי פה כמה ימים והשרשור התפתח!
לא הצלחתי לעקוב ככ אחרי כל העצות, כל השמות בילבלו אותי.
יש מצב לאגד אותן/להסביר?
ממש ממש ממש תודה!
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלאת מוזמנת לסכם...
אבל עד אז, את יכולה לעשות חיפוש גוגל.
עשיתי בימים האחרונים חיפוש כזה על הEBC ואיזור האנאפורנה, ואפשר למצוא הרבה מפות של מסלולי הטרקים.
לקרוא שרשור כזה עם מפה פתוחה, עושה קצת יותר סדר בראש. וגם יעזור להתכונן.
-
טרק האגמים הקפואים בנפאלמצטרף לתומר, "עפתי" פה באתר, גוגל, מפה פתוחה ורצון ללמוד ולתכנן לעצמך את הטיול......
בנוסף, לדעתי לא עדכנת פה את נושא האילוץ בזמן שלך שאם אני זוכר טוב היה 11 יום וישפיע מאוד על תכנון המסלול
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות