בוקר טוב דרום טירול
-
הזדמן לי לראות אתמול כתבה על דרום טירול בערוץ הטיולים בטלויזיה ,מצא חן בעיני מאד המקום ,אפשר הסבר להדיוט כמוני על המקום?הבנתי שיש הבדל בין טירול שבאוסטריה לדרום טירול שבאיטליה ,ראיתי המון עיירות שמשמרות מבנים עתיקים -טירות -מצודות והמון טבע ,מי מוכן לשפוך מעט אור לפני שאני צולל לגוגל -לבלוגים -לטיפים
תודתי מראש
אלי
-
בוקר טוב דרום טירול -
בוקר טוב דרום טירולהיי יהודה ,תודה עדיין חושבים נבדוק ונחליט תודה
אלי
-
בוקר טוב דרום טירולתוכל לראות במפה שצרפתי מה הם גבולות האזור.
בהמלצת קרובת משפחה שהיתה באזור בטיול אופניים הגענו לשם בספט' 2010. אזור יפיפה.
האזור אכן נמצא בצפון איטליה. במזרח הוא כולל חלק גדול של הדולומיטים שרבים מטיילים בו ומערבה משם הוא מגיע עד גבול שוייץ. שם נמצא עמק ונוסטה שממנו מגיעים אלינו תפוחים.
אמנם לא הגעתי עד שוייץ אבל שבוע ימים טיילנו מערבית לדולומיטים ונהנו מכל פינה.
כאן תוכל לקרוא על חלקו הראשון של הטיול במזרח וההמשך כאן.
לדעתי אם תרצה להתעמק ללמוד על האזור אתר טוב הוא אתר האזור שצמח והתפתח מאוד מאז שאני נעזרתי בו.
-
בוקר טוב דרום טירוללא אותה מדינה.
Südtirol- דרום טירול הוא חלק באיטליה , מה שאנחנו קוראים הדולמיטים.
טירול-הוא חבל באוסטריה.
תהפוכות השלטון וההיסטוריה יצרו את ההבדלים.
אבל גם כיום בדולמיטים תוכלו להבחין שהאזור דו לשוני- ודו תרבותי (עם נטיה יותר משמעותית לתרבות האוסטרית).למיטב ידיעתי "האיטלקיות" נכפתה על תושבי האזור, בלט מאד בתקופה של מוסוליני האיסור אפילו לדבר בגרמנית(לא הצליח),היה גם סיפור של טרנספר של סיצילאניים לטירול האיטלקי-בקיצור ,סיפור היסטורי מרתק - והיום הכל נשכח.
-
בוקר טוב דרום טירולערב טוב
תודה למגיבים ,נתחיל לאסוף חומר חבל לי שלא רשמתי את שמות העיירות שראיתי בתתכנית ,מצאו מאד חן בעיני
תודה אלי
-
בוקר טוב דרום טירולבהמשך למה שיונית כתבה, הנה כתבה שלי המתארת אמנם את תקופת חג המולד אך מעבר לזה מסבירה את המורכבות הפוליטית/תרבותית של האזור. מומלץ בחום, אזור מדהים מכל הבחינות לדעתי.
-
בוקר טוב דרום טירולבוקר טוב
יופי של חומר ,המון תודה וואלה יש לי עכשיו המון חומר למחשבה
אלי
-
בוקר טוב דרום טירולשלום אלי
מצרף את מסלול הטיול שעשינו באוקטובר 2013 (פעם שלישית באזור)
לטיול בפעם הראשונה בטירול כדאי לשריין לפחות שבועיים
על מנת לספוג מהאווירה הנופים והאטרקציות במקום
(שבוע לפעם ראשונה - קצר ולא מספיק)
יש להתחשב בגורם הראשי שהוא מזג האוויר
גשם - מפריע, שלג - חוסם מעברים וערפל - תישאר בצימר/מלון.
ב ה צ ל ח ה
-
בוקר טוב דרום טירולהיי צביקה תודה רבה ,החומר נהדר ואני מתחיל לחשוב אולי בכל זאת השנה דרום טירול ,מאז ששודרה התכנית בערוץ הטיולים על דרום טירול אני מנסה לברר אם יהיה שידור חוזר,ולשמחתי מחר ב3.30 אחר הצהריים ישדרו שוב את התכנית ,הפעם אקליט -ארשום את כל שמות העיירות ונתחיל לתכנן ,תודה על העזרה
אלי
-
בוקר טוב דרום טירולאלי,באיזה ערוץ?
אושיב את הבעל לראות...
אמה
-
בוקר טוב דרום טירולצביקה
אם אני זוכרת נכון אתה טיילת בטירול ובווריה
ואילו אלי שואל על הדולמיטים באיטליה.
-
בוקר טוב דרום טירולאמה ערב טוב ,אני מנוי של הוט ,ערוץ הטיולים מס 40 בשלט -יונית ערב טוב אני שואל על דרום טירול האם זה הדולומיטים?ראיתי המון טירות ,מבצרים ,ועיירות עם מרכזים עתיקים -מחר אני יבין יותר טוב מה ראיתי -רק ברור לי שזה לא טירול באוסטריה -
אלי
-
בוקר טוב דרום טירולאלי תודה,
אנחנו ביס.נראה, אולי ערוץ הטיולים דומה..
בכול מקרה הוא בבית.
-
בוקר טוב דרום טירולהיי אמה ,לדעתי הוא לא שונה -רק אולי מס הערוץ שונה ,אלי
-
בוקר טוב דרום טירולהדולומיטים זה לא בדיוק דרום טירול. דרום טירול זה מחוז אוטונומי בצפון איטליה בגבול אוסטריה. השם המדויק של המחוז הזה הוא דרום טירול -טרנטינו. הדולומיטים זה רכס הרים,שחלקו בדרום טירול וחלקו במחוז ונטו הסמוך (המחוז של ונציה).
-
בוקר טוב דרום טירולבוקר טוב ,תודה על התשובה ,התמונה מתחילה להתבהר לי ,לאט לאט אני אבין ,
אלי
-
בוקר טוב דרום טירולכלומר דרום טירול
הוא חבל ארץ בצפון איטליה הכולל גם את הדולמיטים.
אבל ב"שפה" התיירותית הישראלית אנחנו נוטים להכליל את כלל האזור כדולמיטים-
למשל אלטה בדיה, או מארנו-- הם לא "דולמיטים" בהגדרה הגיאוגרפית אבל בהחלט דולמיטים בהגדרה התיירותית שלנו.
Regions
-
בוקר טוב דרום טירולהיי יונית ,תודה נראה נהדר (עבורי) ,היום נראה שוב את הכתבה ונקליט אותה ,נראה לבוסית ואם היא רוצה נתחיל לבלבל לכם במוח ,,,,,,אפילו הבנתי שיש מי שנהנה מכל השאלות שלי ,,,,,,תודה
אליח
-
בוקר טוב דרום טירולאני לא מנויה של הוט ואשמח אם תספר אחרי השידור החוזר מה באופן ספציפי היה מלהיב בתכנית. ושיהיה לך בהצלחה. גם אני מתעניינת באזור אבל לא לשנה הנוכחית.