לינה באזור הר צוגשפיץ
-
שלום,
אני מנסה מזה כמה זמן למצוא צימר/בית/דירה לחלק הראשון של הטיול שלנו בקיץ לגרמניה שיתרכז בחלקו הראשון באזור הצוגשפיץ.
אז מסתבר שכל המקומות הטובים (בעיני) כבר תפוסים
.נתקלתי עכשיו בדירה שנמצאת בצפון טירול ב-Leutasch.
אמנם הטיול מתוכנן לאזור האלפים בוואריים- אבל יש מניעה ללון דווקא שם ולטייל מעבר ל"גבול"??
אשמח לשמוע הערות/הארות וגם המלצות אחרות אם יש.
תודה
-
לינה באזור הר צוגשפיץאנחנו, גם מתוך "מצוקת דיור" מסויימת לקחנו יומיים בצימר ב-Oberammergau.
היה נפלא שם, והנסיעה מגרמיש לא כל כך ארוכה.
נדמה לי שמאובראמרגאו לזוגשפיצה משהו כמו 40 דקות.
ליד Unterammergau יש מגלשות הרים טובות....(אם מתאים לבדוק קודם לו"ז פתיחה/סגירה)
בכל אופן חפש רדיוס כזה שודאי מתאים לעוד ישובים בסביבה.
-
לינה באזור הר צוגשפיץבעקרון אין שום בעיה ללון מעבר לגבול. ספציפית אני לא בטוחה לגבי Leutasch, כי האזור מרוחק יותר וצריך לעשות הקפה גדולה כדי להגיע לצוגשפיץ. לכן זה מאוד תלוי איפה בדיוק אתם מתכוונים לטייל וכמה ימים. יש המוני דירות בגרמיש, אבל מהנסיון שלנו רובם לא עונים למיילים, ורובם דורשים שהייה של לפחות שבוע בקיץ. אם מדובר בימים ספורים אז אולי כדאי בכלל לחפש חדר במלון. אם שבוע ויותר אז הייתי עוברת על מאות הדירות בגרמיש, באובראו, וגם הייתי מנסה באזור Ehrwald, שגם הוא מעבר לגבול האוסטרי, אבל מערבה - קרוב לצוגשפיץ.
-
לינה באזור הר צוגשפיץתודה רבה. אנסה.
בעלת הדירה ב-Leutasch ענתה לי שלוקח כמעט שעה להגיע לצוגשפיץ בגלל הדרך בהרים...
אז כנראה נרד מזה ונחזור לחפש רק באזור גרמניה.
יש רק דירות? אין בתי חווה באזור?
אנחנו אחרי טיול באוסטריה מלפני שנתיים. שם ראינו המו ןבתי חווה בחיפושים ועכשיו אני רואה בעיקר דירות עם גינה קטנה.
ממשיכה לחפש...
תודה
-
לינה באזור הר צוגשפיץלצוגשפיץ יש גישה גם מגרמניה וגם מאוסטריה, ולכן לא כדאי לוותר על אוסטריה. כמו שכתבתי קודם - כדאי לחפש באזור Ehrwald, שהיא בצד האוסטרי. בניגוד לגרמיש שהיא עיר, Ehrwald זה אזור יותר כפרי, ושם אולי תמצאו גם בתי חווה. כתבתי בגוגל farm ehrwald וכבר מצאתי למשל את הלינק הזה. יש עוד לינקים שלא נכנסתי אליהם.
-
-
לינה באזור הר צוגשפיץתודה רבה.
הלינק לבית חווה לא עוזר כי כבר תפוס
אבל אמשיך לנסות.מצד שני - בעלת הדירה מאוסטריה כתבה לי שהגרמנים שוקלים להתחיל לגבות אגרה על מעבר בין המדינות- אז יש קצת לבטים אם להתעסק עם זה בכלל...
אמשיך לנסות.
תודה
-
לינה באזור הר צוגשפיץלגבות אגרה על מעבר בין המדינות?! איך?! איפה?! נשמע לי הזוי ומופרך. אני לא זוכרת שיש שם בכלל איזושהי נקודת מעבר גבול. אנחנו כל הזמן עברנו מאוסטריה לגרמניה הלוך ושוב ולא תמיד ידענו מתי עברנו. אולי הכוונה לתשלום אם את עולה לצוגשפיץ מהצד האוסטרי? אם כן אז זה לא רלבנטי למקום הלינה, אלא רק לאיך אתם בוחרים לטייל. אתם יכולים ללון באוסטריה ולעלות לצוגשפיץ מהצד הגרמני.
אני כמובן לא אקח אחריות לתת לך מידע שיסתבר כלא נכון, אבל אני אישית לא הייתי מהססת בכלל לחפש לינה בצד האוסטרי. הלינק ששלחתי לך היה רק הדוגמא הראשונה שקפצה לי בגוגל.
ד.א. לא כתבת איפה אתם מתכוונים לטייל חוץ מהצוגשפיץ. אני תמיד ממליצה לחפש מקום לינה אחרי שיודעים בערך לאן תרצו לנסוע.
-
לינה באזור הר צוגשפיץתודה על התשובה.
אז זהו שהמסלול הוא שאלה בפני עצמה. בעיקרון יש לנו שבועיים כאשר הנחיתה היא במינכן וההמראה חזרה בפרנקפורט. בנוסף לאזור הצוגשפיץ, רוצים להגיע לפארק פליימוביל ולגו (עוד לא החלטנו אם נלך לשניהם או רק אחד מהם).
וכאן עולה גם השאלה כמה לילות לקחת באזור הצוגשפיץ וכמה באזור הפליימוביל/לגו?
לגבי המסלול באזור הצוגשפיץ- אנחנו עם 3 ילדים בני 7,5 ו-1.3. הטיוטא הראשונית שלי כוללת: עלייה לצוגשפיץ, lake eibsee, מגלשות ALLGAU (או IMST או שתיהן...), מסלול ב-partnach gorge (והבנתי שיש הרבה כמה מסלולי טבע יפים), מפלי Kuhflucht, תצפית AlpspiX , פארק חבלים ב- kletterwald (צריכה לבדוק התאמת גיל), ומחפשת גם מעין theme park, בסגנון אלו שיש על כל רכס באוסטריה...
למשל מצאתי מסלול רגליים יחפות במיטנוולד אבל ראיתי שהעליה היא ברכבל פתוח וזה די מפחיד אותי...
זהו בינתיים...
-
לינה באזור הר צוגשפיץהתכנית מכסה ימים ספורים אז יש לכם עוד עבודת תכנון.
בבוואריה אפשר להתפרש גם מערבה לכיוון ארמונות המלך לודוויג (לנדרהוף ונוישוונשטיין), פוסן והאזור, או מזרחה. בפורום יותר פופולרי להתמקם בטירול ולעשות גיחות קצרות לבוואריה ולא להיפך. נשמח לקרוא טיפים ורשמים על טיול שמתרכז בבוואריה עם גיחות לטירול. 
-
לינה באזור הר צוגשפיץאופס שכחתי את הטירות

כן שמתי לב שהנטייה היא להתרכז בטירול. ולכן קצת קשה לי לתכנן את המסלול שממשיך צפונה...
היינו לפני שנתיים בטיול באוסטריה ואכן התאהבנו בה. אנחנו "מחזיקים" את עצמנו כדי לו להמשך בחזרה לאוסטריה לאור הטיסות והרצון להגיע לפארקים עבור הילדים (וגם עבורנו
).אשמח לעוד הצעות לאזור הצוגשפיץ וגם קצת צפון צפון טירול...
תודה שוב
-
לינה באזור הר צוגשפיץלנו במקום מעולה, לא רחוק מצוגשפיץ
טומאס הבעלים רגיל לישראלים ומסביר פנים, היינו 3 משפחות, בית כולל 4-5 דירות נפרדות עם מרפסת.
-
לינה באזור הר צוגשפיץתודה.
שלחתי גם לו בקשה להצעה.
יש שם חצר לילדים למשחק?
קודם נראה אם יש מקום...
-
לינה באזור הר צוגשפיץאני בכלל לא בטוחה ששווה לכם להחזיק את עצמכם כדי לא להגיע לטירול בגלל הטיסות והפארקים. כדי להגיע ללגולנד או לפליימוביל פארק ממילא תצטרכו לנסוע בין שעתיים לשלוש מגרמיש לכל פארק ומכל פארק לפרנקפורט, וזה בהנחה שאתם מתכננים נסיעה ישירה ולא טיול בדרך עם עצירות ללינות נוספות.
אם תבחרו בסיס בטירול, ותלונו למשל באזור Seefeld (או Leutasch), או בפתח של פיצטל או אוצטל אז ביום שאתם עוזבים את טירול תוכלו לטייל בגרמיש, ואז תהיה לכם נסיעת בוקר לגרמיש, טיול, ונסיעת ערב של שעתיים-שלוש ללינה ליד לגולנד או פליימוביל.
מצד שני, אם תמצאו מספיק מידע לטיול עשיר במקומות שלא מקובלים כאן בפורום אז כולנו נרויח, אז אני האחרונה שאנסה לשכנע אתכם להיות "כמו כולם".

-
אגרה חדשה לכבישים בגרמניהאכן עלתה הצעה כזו לפני שנתיים בערך
לא יודעת אם הכוונה לממש אותה רצינית, כי התרעומת בתקשורת הייתה גדולה מאד, אבל הגרמנים רוצים /רצו לגבות מיסים מכל "זר" שיסע באוטובאן. וזר מבחינתם זה גם השכן מאוסטריה.
מדובר על אגרת כבישים (מדבקה) - כלומר הגרמני יקבל יחד עם הרישיון השנתי שלו את המדבקה ואילו זרים שאינם תושבי גרמניה יצטרכו לשלם עבור המדבקה.
המטרה? לממן את תחזוקת האוטובאנים.
-
אגרה חדשה לכבישים בגרמניהאה, תודה על העדכון. בכל אופן זה אכן לא רלבנטי למקום הלינה. אם ההגדרה של "זר" היא לפי הרכב אז ממילא הם ינחתו במינכן ולכן יקבלו רכב גרמני ולא יצטרכו לקנות מדבקה. אם ההגדרה היא לפי דרכון אז ממילא הם זרים בגרמניה ולא משנה איפה יבחרו ללון...
-
אגרה חדשה לכבישים בגרמניהלפי מה שאני יודעת
זה רק הרהור שלא יצא עדיין לפועל בכלל.
לא יודעת מה הטכניקה ,השיטה או החיוב
רק שיש הרהורים כאלו בקול רם בגרמנית.
-
אגרה חדשה לכבישים בגרמניהל-Guygul,
לפי ההצעות שהעלית אני מבינה שחרשת את אתר התיירות של גרמיש, אבל האם עשית אותה בדיקה גם באתר התיירות של האגמים וולכנזי וקוחלזי? ובאתר התיירות של אוברמגאו והסביבה? פוסן והסביבה? אפילו את באד טולץ הייתי בודקת. לפעמים גם בערים יש איזו פעילות מעניינת לילדים. למשל, ראיתי בבאד טולץ איזה שייט ברפסודה. אין לי מושג אם הוא מתאים לילדים. אולי פארק מים (יש, רק לא זוכרת איפה בדיוק). באוברמגאו ראיתי מגלשת הרים. באגם קוחל - מוזיאון פתוח. אני חושבת שאתם יכולים להגיע גם עד אגם אכנזי באוסטריה, אפילו לא לנסוע לכל אורכו אלא רק לעיירה הראשונה. תבדקי אם זה נותן לך משהו, אולי שייט, אולי מסלול הליכה קצר לאורך האגם. גם לאגם Plansee באוסטריה, מהצד השני (מערב) אפשר להגיע, אבל יש לכם די והותר אגמים. הייתי בודקת גם אירועים כי לפעמים איזה פסטיבל ממלא חתיכת יום שמנה, וכל החופשות האלה שלנו מסתיימות די מהר לצערינו.
-
חיפוש אטרקציות גרמניהקודם כל תודה.
אז דווקא חרשתי את האתרים של הצוגשפיץ כמו זה צוגשפיצלנד.
אני די טובעת בים המידע וקשה מאוד להתרכז במשהו.
מצד שני נכנסתי ללחץ עם מציאת מקום לינה כי כל מה שאני בודקת-תפוס...
אז איך היית מחלקת 14 ימים כשהטיסות הן מינכן-פרנקפורט?

-
חיפוש אטרקציות גרמניהודרך אגב - מצאתי את הפסטיבל הזה בGrainau- פסטיבל.