ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לינה באזור הר צוגשפיץ

פורום טיולי משפחות
    6
    50
    16005
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • guygul
      guygul נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור הר צוגשפיץ

משום מה הנטיה שלי היא כן להתמקם דווקא בגרמניה. יום טיול לא יספיק לי באזור הזה ולכן מעדיפה להתמקם שם לפחות לשבוע. השאלה אם ליותר.

אני כבר לגמרי מבולבלת. אולי אפתח על זה הודעה חדשה laugh

בינתיים מצאתי דירה בגראמיש אבל היא מעט יקרה וזה לא ממש חווה. אלא במרכז העיירה. מצד שני היא מאוד יפה.

אחכה לראות אם יש עוד אפשרויות.

לגבי הנסיעה לפארקים- אני מתלבטת אם לטייל בסביבה או להתרכז בפארקים עצמם.יש המלצות?

תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • זיוה
        זיוה נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור הר צוגשפיץ

למען הגילוי הנאות אומר שכף רגלי לא דרכה מעולם באזורים האלה. אני מתוודעת אל המפה של האזור דרך ההכנות לטיול שלי בסתיו למערב טירול. מעוניינת לגנוב יום לטובת מיטנוואלד-גרמיש, ובהחלט מתרשמת שיש שם מה לעשות במרחב כמה וכמה ימים טובים ואולי אף יותר מזה (אולי פעם אגיע ל"יותר מזה").

אז שוב - רק מהיכרות עם המפה ולא מניסיון אישי - מסלול שהייתי מנסה לבדוק (וממש בשליפה, בלי לבדוק את היתכנות לעומק ובלי לדעת כמה ימים נטו וכו'):

6 לילות באזור הצוגשפיץ

3 לילות בקרבת לגולנד, ובנוסף ליום טיול המוקדש לפארק הייתי מעבירה יום ב-Ulm הסמוכה. לשם שינוי, באתר התיירות של העיר יש גם קטגוריה של הצעות למשפחות, הכוללת גן חיות ועוד. העיר בטח יפה. יש בה פארקים וגנים, נהר, מרחצאות עם מגלשות ועוד. מה רע?

5 לילות או כמה שנשאר על נהר הנקר (Neckar), ממזרח להיידלברג. יש שם עיירות וכפרים עתיקים, טירות ומבצרים, נוף נהר ובטח גם פעילויות לילדים. צריך לעבור על כל הטירות והמבצרים ולראות אזה פעילויות הם מציעים, כנ"ל בעיירות. זו עבודת נמלים. אבל ככה זה כשבוחרים מסלול לא שגרתי. באופן אישי כבר ממש בא לי לעשות את המסלול הזה. הוא נקרה לי אטרקטיבי.

עכשיו בואי נראה מה יגידו יונית, פסגות מושלגות ואם יש פה עוד מישהו שמבין בדרום גרמניה. בפורום אירופה יש גולש שהכינוי שלו הוא yyy והוא בטח מכיר היטב את המרחב. הייתי מעלה תכנית למשוב אחרי שיהיה לך איזשהו שלד.

אני לא מזלזלת בכלל במאמצי חיפוש הלינה שלך, אבל בינתיים זה רק אחד מתוך שלושה מרכזים (לפי דעתי, איפה שלא תטיילו תצטרכו שלושה), ויש צורך ללמוד ולהבין את המסלול. גם באזור הצוגשפיצה הייתי מנסה לבדוק אתרים ימינה ושמאלה, כפי שהצעתי לך אתמול, כדי להבין מהו הפוטנציאל של האזור.

אני חושבת שהפליימוביל מחוץ למסלול שלכם ועדיף להשקיע באטרקציות מקומיות כמו גן חיות ועוד דברים שיגוונו לילדים את הטיול באזורים שלאורך ציר הטיול, במקום להתחיל לשלוח זרועות ארוכות למרחקים, וזה מפני שגם כך יש לכם מעברים והילדים די קטנים בסה"כ.

אתר התיירות של Ulm

עמק נהר הנקאר (שימי לב שעליכם להתמקד בקטע של הנהר בלבד)

שיהיה בהצלחה ולא להתייאש.

• זיוה
          זיוה נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור הר צוגשפיץ

ועוד רעיון -

לא רחוק משפייר (Speyer) יש פארק שעשועים בשם "הולידיי פארק". אולי תוכלו לסיים שם את הטיול וזה יסגור לכם פינה במקום פליימוביל.

הולידיי פארק

יונית,

למה זה מופיע כאתר בלגי? זה נראה כמו משהו מרשת פלופסה הבלגית.

ובקשר לפליימוביל -

אולי בעצם אני לא יודעת היכן הוא נמצא. חשבתי שליד נירנברג. האם יש עוד אחד?

• guygul

לינה באזור הר צוגשפיץ

וואוו המון תודות על ההשקעה והמחשבה!

מבטיחה לעדכן מרגע לרגע.

אני חורשת אתרים...סוג של אובססיה בימים אלה cool אובססיה מהנה...

בינתיים מצאתי את הבלוג הזה שגם עזר לי:

דרום בוואריה עם ילדים

דבר אחד הרווחתי משם כבר הוא שגיליתי מגלשות מגניבות ביותר בגראמיש (שלא ידעתי עליהן קודם משום מה).

מיד הולכת לבדוק את המיקום החדש שהצעת!

ולגמרי מסכימה איתך שאני צריכה 3 מוקדים...

• guygul

לינה באזור הר צוגשפיץ

אכן פליימוביל נמצא ליד נירנברג.

יש רק בעיה אחת- כל טיול הזה התחיל מהרצון להגיע לפארק פליימוביל!!!

אז צריכה לחשוב איך בכל זאת לשלב...

בודקת את כל הרעיונות כעת

• ליליה נ.
                ליליה נ. נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור הר צוגשפיץ

כשגרנו בגרמיש בדירה שצירפתי - עשינו מסלול מדהים 

PARTNAHKLAMM

הדרך אליו בדיוק עוברת באצטדיון של מקפצה הספורטיבית ואז ניתן לעשות מסלול קצר (אפילו עם עגלות), או ארוך אך מהנה מאוד עם עליה ברכבל וירידה עד הנהר PARTNAH

תהנו

• guygul

לינה באזור הר צוגשפיץ

הבנתי שהמסלול הזה דווקא פחות בטיחותי לילדים קטנים. בטוחה שאפשר עם עגלות?

תודה

• זיוה
                    זיוה נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור הר צוגשפיץ

עכשיו אני רואה שבעצם אתם יכולים להתמקם בין שני הפארקים (לגולנד ופליימוביל), לנצל את השהות באזור לטייל טיפה בקטע מהדרך הרומנטית ומשם כבר לנסוע ישירות לשדה התעופה בפרנקפורט. ואפשר גם עדיין לחלק לשלושה מוקדים במתווה הקודם שהצעתי אבל נדמה לי שבחלוקה יותר שוויונית. הבחירה בין האפשרויות נראית לי לא קלה. באופן אישי אני אוהבת להתבחבש בסוגיות כאלה.

ליליה,

גם אני שמתי עין על המסלול של ירידה מההר (רכבל eckbauer) אל הקניון בגרמיש. שמחה שעשיתם את המסלול ואת ממליצה.

• פסגות מושלגות
                      פסגות מושלגות נערך לאחרונה על ידי

לינה באזור הר צוגשפיץ

איזה דיון נחמד התפתח פה. Smile נותן חשק לחזור לכל המקומות הללו.

זיוה, בעמק הנקר היינו לפי כל כך הרבה שנים... הוא היה אז הרבה פחות תיירותי והרבה יותר נידח ממה שהוא מצטייר בלינק שהבאת. אין ספק שגולת הכותרת זו היידלברג, אבל אליה מגיעים גם בלי טיול לאורך הנקר...

בכל זאת, אם אני חוזרת לקרקע המציאות. אני דווקא מאוד נרתעת מטיולים חדשניים ומ-3 מוקדי טיול כאשר מדובר ב-3 ילדים כל כך קטנים. הרצון לבקר בפארקים הוא ברור, אבל אני הייתי משקיעה בהם לינה של לילה אחד לצורך הפארק, כנספח אחרי/לפני טיסה ולא יותר מזה. אולי עוד לילה אם מתעקשים.

אם רוצים לעשות גם את לגולנד וגם את פליימוביל, אני הייתי מחלקת כך: ללגולנד הייתי נוסעת בתור יעד ראשון לאחר הנחיתה במינכן. הנסיעה קצרה ולא יותר מדי מעייפת. בהנחה שאתם נוחתים בבוקר, זה כבר יבזבז יומיים, כי ביום הראשון תצטרכו לעשות משהו אחר, ואת לגולנד עצמה תעשו ביום השני. ביום השלישי כבר הייתי נוסעת דרומה לכיוון גרמיש או טירול, ושם הייתי מבלה כ-10 ימים. בסוף הטיול הייתי נוסעת מגרמיש לפארק פליימוביל, ומשם לשדה"ת (הלינה האחרונה תלויה בשאלה אם הטיסה בבוקר או בערב).

• guygul

לינה באזור הר צוגשפיץ

נתת פה רעיון מעניין ביותר!

לא חשבתי על לעבור קודם בלגולנד

גם הרצף של שני פארקים קצת הפריע לי...

טוב שאמרת עכשיו כי אני הרי בדיוק מחפשת מקום לינה חחח

• יונית
                          יונית נערך לאחרונה על ידי

קצת לוקחת רוורס

אני מתקשה ומרגישה טובעת במסלול שלכם.

אם אני טובעת--כנראה שגם אתם.

יש שפע של אפשרויות בתוואי- איפה שלא תניחי את כף הרגל תמצאי אין ספור חלופות ואפשרויות.

מכאן כדי לא לטבוע בעוד הצעות ואפשרויות מנסה להבין

יש שני פארקים שהם נקודות צריח הכרחיות למסלול טיול (לגו לנד,ופליימוביל) אם הבנתי נכון?

הילדים צעירים.

הייתי משבצת את שני הפארקים כל אחד בתורו אחד בפתיח של הטיול והשני בסופו של הטיול

לא מתייחסת אליהם -אלא רק בתור פארקים לשעשוע.

מכאן נותרו לך ---X ימים?- תתמקדי ב

1. צפון טירול

2. דרום בווריה המזרחי (או אפילו הצפון מזרחי)

או-

1. דרום בווריה המערבי- והדרום מערבי

2. שולי אגם קונסנץ-נפת אלגאו.

תסתכלי טוב על הכבישים (אורך טוב, רוחב פחות נוח )

תפרשי את היעדים של הטיול שלכם על מפה וירטואלית

תמצאי את הפופיק שלה

ומשם תתחילי לחפש לינה.

תשאירי "זנב " ראשוני לטובת פארק אחד ו"זנב" אחרון לפארק השני.

ותדעי שכמה שתראו ותהיו ותטיילו, על שולחן ה"עריכה" ישארו אין ספור אתרים אחרים שלא הייתם (עדיין) ותגיעו (אולי) בעתיד.

• פסגות מושלגות

לינה באזור הר צוגשפיץ

אכן הרצף של שני הפארקים נראה לי לא במקום ולכן ניסיתי להפריד אותם וגם לשמור על מינימום נסיעות. Smile

אם את רוצה כבר לסגור לינות אז תצטרכו לרדת יותר לפרטים. למשל, האם בסוף הביקור בלגולנד תלונו עוד לילה במלון ותצאו רק למחרת בבוקר לכיוון גרמיש, או שתעשו את הנסיעה באותו הערב. יש יתרונות וחסרונות לכל החלטה. כנ"ל לגבי פליימוביל.

• guygul

קצת לוקחת רוורס

וואוו אתן מדהימות.

אז קודם כל הפנמתי את עניין חלוקת הפארקים.

אתן עוד קצת מידע. אנחנו נוחתים ביום ד' ב21:30 ולכן הזמנתי לילה במינכן סמוך לשדה. למחרת ניקח את הרכב ונצא לדרך. אם ממשיכים משם ללגולנד אז בעצם צריך לצאת ממש מוקדם. השאלה אם זה נראה לכן הגיוני?

עכשיו צריכה להתלבט אם ללון שם לילה או לצאת משם בלילה. אבדוק את השעות של הפארק. הבנתי שיש שם גם מופעי לילה.

ולגבי הדירה באזור הצוגשפיץ- מצאתי דירה מהמת (וקצת הרבה יקרה... אבל נניח) באזור Ehrwald. ידוע לכן כמה זמן לוקח להגיע משם לאזור גאראמיש? 

תודה כמובן

• guygul

קצת לוקחת רוורס

רק מוסיפה - הלגולנד באוגוסט פתוח מ10:00 עד 20:00.

נראה לי בסך הכל אפשרי בלי לינה ליד הפארק. מה דעתכן? 

• פסגות מושלגות

קצת לוקחת רוורס

נראה לי בסדר גמור לצאת מוקדם בבוקר מאזור מינכן כדי להגיע ללגולנד בסביבות 10-11 בבוקר. לגבי הלילה שאחרי, זאת דילמה וההחלטה תלויה באופי המשפחתי שלכם. אנחנו מיצינו את לגולנד בסביבות 5-6 בערב ואז חזרנו בנסיעה של כשעתיים לדירה, אבל זה לא היה היום הראשון שלנו בדירה וכבר היינו מאורגנים. כאן תצטרכו להגיע לדירה ולהתארגן, ולהצטייד באוכל איכשהו. עכשיו אני פתאום לא בטוחה אם כדאי לנסוע ישירות ללגולנד. זה ממש תלוי איפה בסוף תבחרו ללון. אולי תעדיפו לנסוע ישירות ללינה באזור גרמיש, ובאחד הימים הראשונים לעשות נסיעה ארוכה הלוך ושוב ללגולנד. זאת בהחלט אופציה, ויכול להיות שבשורה התחתונה היא תהיה פחות מציקה ויותר נינוחה בכל העניינים הפרקטיים?

תבדקי זמני נסיעה באתר של גוגל מפות. גם לעניין לגולנד וגם לזמני נסיעה בין הדירה באזור Ehrwald לגרמיש. אני הזנתי Ehwald ויצא לי 23 דקות לגרמיש, לזה אני מוסיפה קצת ויוצא כחצי שעה. חשוב לבדוק ספציפית על הדירה עצמה כי אולי היא על כביש נידח?

ספציפית לגבי Ehrwald, אמנם לא עליתי לצוגשפיץ אבל אני חושבת שיש עליה לצוגשפיץ ממש משם, ולא צריך לנסוע עד אזור גרמיש כדי לעלות. מצד שני אולי זה פחות שווה? תבדקי את הפרטים. גרמיש עצמה לא קדושה בכל מה שקשור לצוגשפיץ.

אני חוזרת על מה שגם יונית כתבה. תפרשי על מפה את כל המקומות שאת מתכוונת לבקר בהם, ואז תבדקי אם זמני הנסיעה ממקום הלינה המועמד הם נוחים וסבירים. רק כך תוכלי לדעת אם הוא מתאים.

• יונית

קצת לוקחת רוורס

יש עליה מ ehruwald

אפילו יותר זולה wink

והמרחק בפועל לגרמיש ברכב- לא יותר מחצי שעה (לא מודדת עם מפה אבל זוכרת נסיעה קצרה מאד).

• יונית

רק לגבי הולידי פארק

הייתי בו לפני שנים (שנים!)

לא שמתי לב לשייכות הבלגית

אבל עכשיו כשהסבת את תשומת ליבי---אכן מופיע בכל מקרה בהקשר זה

• guygul

קצת לוקחת רוורס

שוקלת בשנית את הדירה שהציעו לי ב-ehruwald.

יקרה ומהממת  - רק עכשיו אני רואה שיש חדר שינה אחד ואז הילדים או אנחנו ישנים בסלון. לא בטוחה שמתאים לי... 

מצד שני האזור הזה פותח עוד אפשרויות אחרות. פשוט עיקר האטרקציות שסימנתי נמצאות מעבר לגבול בגרמניה...

• זיוה
                                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

רק לגבי הולידי פארק

יונית, תודה.

אני בטח לא מומחית כמו פסגות ויונית, אבל בעיני יש כאן הארכה בזמני נסיעה. נוסעים ללגולנד ובסוף הטיול שוב נוסעים צפונה סתם על אוטוסטרדה. ובנוסף, זו נסיעה מיוחדת בשביל הפארקים במקום לשלב את הפארקים באזור שגם מטיילים בו. מלינה של כמה לילות איפשהו בין שניהם אפשר גם לטייל בדרך הרומנטית וגם לפצל את ימי הפארקים, ונשארים עם שני בסיסים בלבד. פסגות, את אומרת שאת מסתייגת מפיצול לינות כשמדובר במשפחה עם ילדים קטנים, אבל בתכנית שלך ושל יונית יש די הרבה החלפות של מקומות לינה לפי דעתי.

• פסגות מושלגות

רק לגבי הולידי פארק

זיוה, יש מקומות שבהם אני באמת מרגישה יותר מומחית (למשל, עשינו את הדרך מ-Imst לגרמיש ו/או לאזור -Ehrwald יותר מדי פעמים בטיול שלנו לטירול Smile), אבל במקומות אחרים יכול להיות שהסמי-מומחיות שלי היא לרועץ, כי ההיכרות השטחית שלי אולי עושה עוול למקום.

אז בעניין עוול למקום: למיטב זכרוני מכל הפעמים שעברתי באזור, האזורים שצפונית לבוואריה בכיוון פרנקפורט הם ברובם (חוץ מפנינים כמו נהר הנקר) בעלי נוף יחסית משעמם, בלי השוואה לטבע של האלפים. גם הדרך הרומנטית (ואולי אני טועה כי הייתי רק בחלקים ומזמן מזמן) לא מעניינת בתור דרך אלא כאוסף ערים ועיירות עם אטרקציות "רומנטיות" שנראות לי מתאימות למבוגרים, אבל לא למשפחה עם 3 ילדים קטנים. אני מניחה שבכל מקום ניתן למצוא גן חיות או דברים דומים אבל למה להתאמץ באזורים יותר עירוניים כשיש אפשרות ליהנות מאזורים עם טבע כל כך מקסים כמו טירול ודרום בוואריה. אם אני טועה אז מומחים שהעמיקו יכולים כאן לתקן אותי. Smile

לגבי הלינות, הייתי שמחה להציע אך ורק לינה אחת אבל זה לא אפשרי במתווה הנוכחי. בכל זאת, בעיני יש הבדל בין לינה של לילה אחד, בצמוד לטיסה לבין לינה של כמה ימים תוך כדי טיול בתתי אזורים. בלינה צמוד לטיסה אנחנו עדיין "על המזוודות", לא פורקים אותן והאוברהד של התארגנות עם 3 ילדים קטנים הוא נמוך יותר ומאוד זמני, מה שהופך אותו לנסבל. התמקמות ל-3 לילות הרבה פחות נוחה כי אם מוצאים דירה (ואני בספק אם בכלל יש מגוון סביר של דירות נופש באזורים הללו, ועוד לפחות משבוע) אז יש אוברהד גדול של התארגנות, קניות בסופר חדש, היכרות עם מטבח חדש, והכל לימים ספורים. אם לנים במלון אז זה הרבה יותר יקר, וגם צריך לאכול במסעדות עם 3 ילדים קטנים בלינה צפופה, לא נוחה ולא נעימה. קצת הסתבכתי עם ההסבר. אני מקווה שהצלחתי להעביר את העניין.

אז בשורה התחתונה, בעיני עדיף ליהנות מלינה נוחה ומרווחת בדירת נופש כ-10 ימים, עם טיולים בטבע מקסים ואטרקציות ילדים משולבות עם טבע, ואז "לסבול" יומיים של נסיעות מפרכות באוטוסטראדות ואולי לינה במלון, מאשר לפצל את הטיול כפי שהסברתי למעלה. יכול להיות שמשפחה אחרת תרגיש אחרת.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון