ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

התייעצות לגבי טיול באוטובוסים

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    3
    3151
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Daniel_3481756
      Daniel_3481756 נערך לאחרונה על ידי

אהלן, אני כרגע מתכנן טיול לניו זילנד לסביבות ספטמבר. אני מתכנן טיול של 5-6 שבועות עם כמה טרקים פה ושם אבל לא משהו כבד יותר מדי... מכיוון שאני מתכנן לטייל לבד, השכרת/קניית רכב היא הוצאה משמעותית מדי. בדקתי את האפשרות של אוטובוסים לטיולים ויש כמה חברות שמציעות שירותים להסעות בכל המדינה וזה נשמע לא רע בכלל למישהו כמוני שלא מגיע לטייל ברמה כבדה במיוחד מכיוון שהמחיר זול בהרבה מהשכרת רכב.

החברות שראיתי בעיקר הם nakedbus שמציעים שירותים בסיסים יחסית ו-kiwi שנותנים לך קצת יותר הדרכה בטיול אבל יקרים בהרבה יותר.

בכללי לא נתקלתי בישראלים רבים שטיילו ככה בניו זילנד והבנתי שהדעות על זה לא תמיד טובות בהשוואה להשכרת רכב.

רציתי לדעת אם יש מישהו שיכול להמליץ על זה בתור דרך לטייל ובכללי על חברה מסוימת שמומלץ לטייל בה.

תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Or
        Or נערך לאחרונה על ידי

יש קצת הבדל בין kiwi ל naked.

קודם כל, התחבורה הציבורית בניוזילנד שונה מאשר התחבורה בארץ. בניוזילנד יש המון קווים בין עירוניים שנוסעים פעם ביום. בארץ זה קצת אחרת... 

naked bus הם חברת אוטובוסים רגילה יותר (אמנם ההזמנה מהאינטרנט וכד'... )

kiwi (ויש להם מתחרים) לרוב מוכרים חבילות עם הרבה נסיעות, הם גם עוזרים למצוא אכסניות ולרוב יש כיוון כזה שתהיה חבורה שנוסעת על האוטובוס וככה עוברת את כל ניוזילנד. המוניטין שלהם זה של חבורת אנגלים צעירים שבאים לבדוק את כל הפאבים.

ההמלצה שלי:

קודם כל אתה נוסע לפני עונת הטיולים, טראקים בתקופה הזו זו שאלה בפני עצמה...

מבחינת תחבורה: אולי עדיף לקנות את הכרטיסים שלך אחד אחד.

הרבה פעמים פוגשים אנשים באכסניות או סתם מוצאים טרמפים... לי יצא גם לתפוס טרמפים כשזמני הנסיעות לא התאימו כשלחברה שבה קניתי "pass" לא היה קו ישיר איפה שרציתי לסוע (לא היה קו ישיר בין וואנאקה לקווינסטאון, רק עיקוף והחלפת קו)

• keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

לטעמי, תוותר. אם אתה רוצה לטייל בתחבורה ציבורית, פשוט קח אוטובוסים רגילים ולא כאלו המיועדים לתיירים - תחבורה ציבורית רגילה.

קיווי אקספיריאנס ודומותיה פונות למטיילים מאוד צעירים מחו"ל, שהם נטולי רצון לטייל באופן עצמאי ומחפשים מין אופציה בין טיול עצמאי למאורגן, ומעדיפים לרוב בירות על טרקים בטבע. לפחות באוסטרליה התחושה היא של מסיבת טיול שנתי, מכה בעיניי. ההסברים לא כאלו מוצלחים, לא משהו שאתה לא יכול לקרוא בספר, והחברה מסביבך מעצבנת. עדיף לנסוע באוטובוס רגיל ולהגיע ליעד שלך בלי הקשקשת, וזה גם יעלה פחות.

אבל אם זה מה שאתה מעוניין בו, לך על זה. מי שמתאים לזה ייהנה.

אופציה נוספת היא טרמפים, אבל חשוב להכיר בעובדה שזה לוקח המון זמן ומצריך סבלנות. לא לכל אחד. אני עשיתי את זה כי טיילתי לבד, אבל זה היה לפני הרבה שנים.

• 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון