3. פרפראות רומניה - המשך שני
-
מכאן , שוב עקב סגירה מנהלתית.
15. פארק דינוזאטרים ( JURASSIC PARK ) בראשנוב ( RASNOV ) .
שוב ראשנוב מגדילה את האטרקציות של העיר לילדים והפעם ע"י הקמת פארק הדינוזאורים הראשון במזרח אירופה.
בינתיים הותקנו כבר 16 דינוזאורים בגודל טבעי אשר הובאו מגרמניה, מתוך ה - 54 אשר ירכיבו את הפארק.
עד הביקור תתרשמו כאן מהתמונות !
-
3. פרפראות רומניה - המשך שני16. הפנינג עממי בהרי הבוצאג'י .
ברמת פאדינה ( PLATOUL PADINA ) שבהרי הבוצאג'י, בגובה 1500 מטר יערך השנה בפעם השישית ה - PADINA FEST בתאריכים 23-26 ליולי, ארבעה ימים של חגיגה עממית שתכלול : תחרויות ספורט, פעילויות אקסטרים, טיפוס על סלעים .... בערבים מוזיקת רוק של הרכבים שונים. כאן התוכניה של הפסט. לחיצה על המגפון בצד ימין למטה יפתח סרטון עם הפעילויות .
הכל חינם אין כסף, רק האוכל והשתיה בתשלום.
נ"ב : הפאדינה פסט נערך במקביל לפסטיבל סיגישוארה : 24-26 ליולי .
-
3. פרפראות רומניה - המשך שני17. תהלוכת JUNII BRASOVULUI .
בכל שנה , ביום ראשון הראשון לאחר הפסח ( הנוצרי לא שלנו
) , נערכת בעיר בראשוב תהלוכת JUNII BRASOVULUI . השנה התהלוכה בתאריך 19 לאפריל. התהלוכה מסמלת את הגעת האביב והתחדשות הטבע והתהלוכה הרכובה מציינת את הזכות שקיבלו הרוכבים האמיצים בימי הביניים להיכנס רכובים פעם בשנה למצודת בראשוב.
התהלוכה מתחילה בבוקר ומסתיימת בשקיעה בשירים וריקודים. כאן תמונות משנה קודמת .
-
3. פרפראות רומניה - המשך שניאילן תודה על המידע המשך ליעץ ולידע את הגולשים על רומניה .אני טסה לרומניה בסוכות בעתיד אצטרך את עזרתך וכן את היועצים האחרים באתר.
-
3. פרפראות רומניה - המשך שניחן חן לך יעל !
ממש מחמם את הלב לראות פירגון ראשון, אחרי כמעט 35000 צפיות, למאמצים שלי לפרסם מידע חדש לגבי ארץ הולדתי היפה.

מידע מיוחד עבורך :
אומנם נסיעתך בסוכות זה עוד הרבה זמן , אך ממליץ לך לבקר בארמון הפרלמנט בבוקרשט שלפי נתוני סוכנות החלל האירופית שוקע 6 מ"מ כל שנה .
כאן פרטים לשעות הביקור והמחירים. ממליץ להזמין מקום, לקחת את הסיור שכולל את המרפסת ולהביא דרכון .
-
3. פרפראות רומניה - המשך שני18. עמק וקניון סיגישטל ( SIGHISTEL ) .
העמק והקניון נמצאים בהרי הביחור ( BIHOR ) ליד הכפר באותו השם.
העמק גם משופע במערות, כמאתיים על שטח של 10 קמ"ר , מלאות במים שחלקן הגדול סגור.
ניתן להגיע לקניון במסלול המסומן במשולש כחול מהכפר סיגישטל או ממערת הדובים בקישקאו במסלול המסומן עם נקודה אדומה וחוצה את הגבעה .
כאן מפת התמצאות למקום.
כאן תיאור הקניון .
כאן תמונות של מטייל רומני . תהנו עם התמונות היפות שלו .
חלקו הראשון של המסלול מהכפר קל אך ההמשך יותר קשה והקושי עולה בתוך הקניון. הקניון מסתיים בירידה חדה של כ-7 מטר שדורשת ציוד מיוחד אם רוצים להמשיך.
אורך המסלול מהכפר כ- 4.5 שעות ( ממערת הדובים = PESTERA URSILOR יותר ) ואם הקבוצה היא גדולה יכול לקחת הרבה יותר.
נ"ב : המידע עקב שאילה של הגולש רועי בפורום משפחות .
-
3. פרפראות רומניה - המשך שניהיי אילן.
אני כאן ומפרגן מאוד.לאמינות,לדייקנות,למיידע העדכני ולהכרות המדהימה שלך עם רומניה.וזה בהחלט אחרי מספר טיולים שם וקריאת הודעות של "מומחים" (לכל העולם) שהיו מזמן ברומניה לפעם אחת ויודעים להציע דברים שלא ראו או בדקו לעומק כמוך ובכך לגרום להטעיות .
ב"פרפראות" שלך, יש בכדי להרכיב נושאים מרכזיים לטיולים שונים.
סתם כדוגמא: הודעה 16 יכלה לבנות לי בשנה שעברה תוספת מרעננת למסלול באפוסן בדרכי לשם מפליקס.הודעה 18 על ההפניג העממי בפאדינה יכולה לייצר נושא מרכזי לטיול משפחתי מדהים באזור הבוצ'ג'י.יתכן מאוד אפילו שאשכנע את צאצאי לנסות שם את הטיול של השנה(אם יסתייע ונהיה בריאים עד אז.)
אתה נשמע טיפה מאוכזב מחוסר תגובות-.אני מקוה שזה לא לא יגרום לך להפסיק ואפילו לא להאיט בכתיבה .יותר מ35.000 כניסות זה הבסט של הבסט סלר.זה קומפלימנט חשוב יותר מכמה תגובות מתקתקות ומחיאות כפיים, לרוב של אותה קבוצה בפורום המשפחות, שאולי לא מפרגנת לך על הביקורתיות או משהו כזה. תחשוב על התרומה והעזרה הענקית שלך לטיולים של המון אנשים- ותוכל להיות בהחלט גאה על כך.
הנה מצגת של שלכת בדרכים ,בטיול האחרון שלנו באוקטובר האחרון כל המסלול היפה והלא שיגרתי שעשינו ,נגזר מהצעות שלך.
-
3. פרפראות רומניה - המשך שנימצגת מדהימה
-
3. פרפראות רומניה - המשך שניהאם הפארק פתוח כבר למבקרים?
-
3. פרפראות רומניה - המשך שניהשאלה לגבי פארק הדינוזאורים, האם כבר נפתח?
תודה רבה
-
3. פרפראות רומניה - המשך שנישאילה קשה !!!

- לפי הבטחות היזמים הפארק אמור להיפתח בתאריך 4 לאפריל 2015 .
- לפי האתר שלהם כאן, גם האתר וגם הפארק יפתחו בעוד 56 יום נכון לרגע כתיבת שורות אלה.
-
3. פרפראות רומניה - המשך שניהמון תודות, כל הכבוד. תמשיך לעדכן עוזר מאוד לכולנו.
-
3. פרפראות רומניה - המשך שניתודה . . חבל, נראה יפה
-
3. פרפראות רומניה - המשך שני19. אטרקציות לנוסעים לבוקרשט בפסח .
קבלו שתי אטרקציות יפות בבוקרשט :
- סלון המכוניות שיערך בין התאריכים 1-5 לאפריל בכיכר הקונסטיטוציה מול ארמון הפרלמנט, שיכלול תצוגת מכוניות עתיקות וחדשות ופעלולים . פרטים כאן
- פסטיבל הדלתא שיערך בתאריכים 4-5 לאפריל, בעיר הילדים ( PARCUL COPIILOR ) הצמוד לפארק טינרטולוי . המגיעים עם המטרו ירדו בתחנה CONSTANTIN BRANCOVEANU , אך עדיף לקחת מונית ( שימו לב שהמחיר על דלת הנהג 1.39 ולא יותר ) . פרטים כאן .
חזרתי שלשום מרומניה וממש התרשמתי מעיר הילדים ומהפארק . אפרט בע"ה לאחר חג הפסח.
חג חירות שמח !!!
-
3. אילן , אני מפרגןאחרי למעלה מ- 20 ביקורים ברומניה , אני מוצא בהפניות שלך מקומות שבהם עדיין לא הייתי.
יופי של שירשור, המשך למלא אותנו בידע.
-
תודהתודה לך על כל המידע המועיל גם בשרשורים של ""פרפראות רומניה" וגם בתשובות לשאלות שנשאלות כאן בפורום.
-
תודהחן חן קרניאל ומאיר ותודה על הפירגון ! בטח כש הוא מגיע מטייל ותיק כמו מאיר .
20. שוק חג הפסחא בפארק צישמיגיו .
אומנם קצת באיחור בגלל הפסח שלנו, אך כמו שאומרים : יותר טוב מאוחר מאשר אף פעם לא.

- בפארק צישמיגיו בבוקרשט נערך בתאריכים 4-13 לאפריל 2015 שוק חג הפסחא .
השוק נפתח בבוקר בשעות 10-11 ( תלוי ביום ) ונסגר בערב בשעה 19.00 .
בתאריכים 6-7 לאפריל השוק היה סגור עקב מזג אויר גרוע .
תהנו כאן מתמונות השוק .
-
תודהלאילן!!!
תודה ענקית על כל העדכונים. מה שאתה עושה כאן בשביל האנשים זאת מצווה ענקית.
-
תודהאילן אתה תותח
מעריכים מאוד את המידע והטיפים שרק אתה יודע לתת
תודה רבה
-
תודהתודה סבטה ואשר על העידוד !
אתם מכירים את הסיפור על הסיני הרעב שקיבל דולר וקנה בחצי דולר פרח ובחצי השני לחמנייה. שאלו אותו, הרי אתה רעב למה קנית פרח ? ...והוא ענה ... בשביל הנפש .
גם שני המקומות שאמליץ בהמשך מתאימים לתשובתו של הסיני .
21. שוק למוצרים חקלאים המיוצרים בחוות וע"י איכרים בשיטות מסורתיות .
השוק מתקיים בסופי שבוע ( שבת-ראשון ) באקדמיה למדעי החקלאות
ACADEMIA DE STIINTE AGRICOLE SI SILVICE
BULVARDUL MARASESTI 61 , כמובן בבוקרשט.
כאן מפת הגעה לאקדמיה .
בהיותו שוק פתוח הוא לא מתקיים בחורף או בימים גשומים. בפסח הוא התקיים שלושה ימים.
מלפני פסח מסעדת VICTORITA PESCARITA מפעילה בשוק מנגלים עם בשרים , דגים ובירה קרה. צפו בסרטון לתיאבון .