ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרתי מפירנצה

פורום טיולי משפחות
    7
    38
    13158
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תמי
      תמי נערך לאחרונה על ידי

עיר מקסימה, מספיק קטנה כדי שיהיה נוח להסתובב בנחת, בלי לרוץ, עם אפשרות לנוח בצהריים במלון, אבל מספיק עשירה כדי שגם ארבעה ימים לא ימצו אותה.

קנינו בסוף את כרטיס ה - פירנצה קארד - שלדעתי השתלם לנו, למרות שבתקופה הזו לא היו תורים מזעזעים. אני חושבת שמומלץ, למרות העלות.

נהנינו מההדרכה של  ליאור.

אשמח לענות על שאלות המתעניינים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • תמי
        תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

לא קשור לפירנצה, אבל צריך להוציא קיטור על אל-על....

המזוודה שלי לא הגיעה. תקלות יכולות לקרות כמובן, אבל חברת התעופה נמדדת גם בטיפול בתקלות, והטיפול היה ממש מקומם. החל מהשלב בשדה התעופה ברומא לאחר שמתגבשת ההכרה כי ההמתנה ליד הגלגל כבר לא תוליד מזוודה - רגע מאוד עצוב בחיים - והחיפוש אחר דלפק של אל-על בו אפשר יהיה להודיע כי המזוודה אבדה, אז אין דלפק כזה. רצנו הלוך וחזור הלוך וחזור, עד שהתברר משאלות לעוברים ושבים שזה  נעשה בדלפק של חברת תעופה אחרת. שם, במקום להיות אמפטיים, ולהתנצל לפחות לשם הנימוס, העובדת היתה חסרת סבלנות. רשמה את הפרטים, ואמרה שצריך להתקשר למספר מסוים, אבל רק בערב. ביקשתי סיוע בהזזת שעת הרכבת שהוזמנה מראש, והיא אמרה שהם רק מטפלים בענייני מזדוודות, ולא בענייני רכבות. לאור נסיון העבר שקיבלתי החזר מינימלי על דברים שקניתי מאל -על, ביקשתי ערכה עם מברשת שיניים וכו', אבל התברר שאין להם.

אז כבר ציון נכשל בשלב הזה.

עזבנו את השדה מהר, כדי להספיק לרכבת לפירנצה. כשהגענו למלון, התחלנו בטלפונים לאל-על ברומא, וכמובן, שבמספר שנתנו, לא היה מענה.

במקביל התקשרנו גם לאל-על בארץ. שם שאלה האחראית (בשם מירב) למה אנחנו מתרגשים, זה רק יום אחד...

במלון היו ממש נחמדים, ונתנו לי ערכת השרדות, וגם חולצה לישון איתה. הם גם עשו טלפונים עבורנו. ואז קיבלנו תשובה מאל -על, שהמזוודה אותרה, ונמסרה לחברת שליחויות, ותגיע כנראה רק ביום שלישי (הגענו לפירנצה ביום ראשון) כי ככה זה עובד. זה היה מאוד מכעיס, כי החזרה היתה ביום חמישי! בפירנצה ירד גשם, המטריה שלי, המעיל החם, והנעליים המתאימות  וגם ספרי ההדרכה, היו במזוודה, וממש לא התחשק לי לבזבז זמן, וכסף שידעתי מהנסיון הרע בעבר, שלא יוחזר, על רכישת חפצים חדשים.

לא הצלחתי להבין למה אי אפשר לשלוח את המזוודה בעקבותי לפירנצה, עוד באותו היום, בטיסה במונית או ברכבת. לא מדובר באיזה כפר נידח, אלא בעיר במרחק של כשעתיים נסיעה בלבד.

התחילו טלפונים שכבר כללו הרמת קול ולחילופין תחינות, במקביל גם מישראל, כאשר בערך שיחה מתוך עשר נענית בכלל, למספרים שקיבלנו. בסוף, אני לא יודעת איך הם השתכנעו ומה היה הדבר שגרם לכך, מכל המאמצים שהפעלנו במקביל, אבל חברת השליחויות קיבלה בסוף הוראה להעביר את המזוודה באופן דחוף, והיא אכן הגיעה למלון בשתים עשרה באותו הלילה, ובבוקר התעוררנו למזוודה שלמה ובריאה...

כפי שאמרתי, תקלות קורות. אבל בשום שלב לא התנצלו בפני על התקלה, מהרגע שהתבררה, אני זו שהייתי צריכה לרדוף אחרי נציגי אל-על בטלפונים מהמלון, והם לא חשבו שצריך לעדכן אותי באופן שוטף על המזוודה, ובעיקר, לא היתה להם שום תובנה שמזוודה  שלא מגיעה בזמן, צריך להעביר בדחיפות, ולא באופן שגרתי, לפי נוהל, של 48 שעות.

צריך לדעת גם שהחזרה עם אל-על משדה התעופה ברומא מסורבלת כיום. עם הרכבת מגיעים לטרמינל אחד, ומשם צריך לקחת אוטובוס לטרמינל 5. כמובן, שגם על זה לא מיודעים  מראש. מטרמינל 5 אחרי הבידוק והצ'ק אין, נלקחים שוב באוטובוס לטרמינל אחר.

את המכס פגשנו בטרמינל 5, קיבלנו את האישורים, והגברת הנחמדה אמרה שאת הכסף נוכל לקבל בדלפק h. היא רק שכחה להגיד שהדלפק הזה נמצא בטרמינל שונה, ולא בטרמינל אליו הגענו לטיסה.

זו היתה הוצאת הקיטור. חוץ מזה, הכל היה נפלא...

• איריס ס.
          איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

וואו תמי

אני כבר מפחדת לשאול על פירנצה ... אחרי כזה פתיח. בהחלט מבאס . אנחנו טסים עם איזי אז מעניין לאיזה טרמינל נגיע ואם גם מצריך מעברים ( מישהו יודע ? )

ואם בכל זאת לשאול אז שאלה היפותטית - נניח שהיה לך רק יום אחד בפירנצה עם בנות בגיל ( 12,14) והורים מבוגרים . מה היית בוחרת לראות ואיך להתנהל ? 

יש לי יום אחד כזה במהלך קרוז בים התיכון ואני מתלבטת  לגבי סיור פרטי או מאורגן ואולי בכלל להגיע לצ׳ינקווה טרה לטיול יום במקום ואת פירנצה להשאיר לפעם אחרת . 

האם ההדרכה של ליאור עשויה לדעתך להתאים ומהן העלויות שלו ? ( אפשר גם בפרטי ) 

תודה מראש

ומקווה שאחרי סאגת המזוודות פירנצה בכל זאת האירה פנים ( מהפתיח שלך נשמע שכן) . surprise

איריס

• תמי
            תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

הי איריס, דווקא לביקור של יום אחד, ובהרכב מגוון כזה, אני מאוד ממליצה על הדרכה בכלל, ועל ליאור בפרט.

קודם כל, זה יעיל ונותן תחושה של ניצול טוב של הזמן, כי המדריך מתכנן את המסלול באופן המיטבי מבחינת עניין, ומרחקים. בנוסף, יש ערך מוסף של התבוננות מושכלת בעושר האינסופי של אומנות שיש בפירנצה ובכל אחד מהמקומות בהם תבקרו.

ליאור גם מכיר מסעדות מומלצות, וחנויות שונות.

ממה שהתרשמתי, הוא יוכל להתאים עצמו לצרכים שלכם, ולתחומי העניין שלכם.

לגבי המקומות המועדפים לביקור ביום אחד, לדעתי, לא כל משנה מה  תבחרו לראות בעיר באותו היום, כשעושים זאת באופן מודרך, זה מעניין יותר ומותיר רושם רב יותר.

ארמון פיטי יפיפיה עם אוסף אומנות מרשים מאוד. פלאצו ווקיו היה מעניין מבחינה היסטורית, דוד והאקדמיה, דורשים ביקור קצר בלבד, אבל מותירים רושם רב, ואוסף האומנות של האופיצי כמובן מרשים מאוד, ושם במיוחד ההדרכה הועילה.

ילדים אולי ירצו לעלות ולטפס לכיפת הדואומו, אנחנו ויתרנו על 400 המדרגות... ונהננו לראות את המבנה היפה מבחוץ.

העיר קטנה, וניתן להינות ממנה מאוד גם ביום אחד.

אכתוב לך בפרטי לגבי העלות, אבל כיוון שאתם קבוצה לא קטנה, זה בהחלט משתלם.

• איריס ס.
              איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

תודה רבה תמי . מחכה לפרטים 😊

• לִי
                לִי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

היי תמי

ברוכה השבה!

הצטערתי לקרוא על ההתחלה הלא נעימה..

מחכה להמשך 

נ.ב.

ליאור מתארח בדף הפייסבוק של למטייל ומשיב לשאלות

היום 22.3 עד 19:00 (אין לי אפשרות לצרף קישור)

image.jpg
                • זיוה
                  זיוה נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

תמי,

מאוד מרגש אותי שחזרת מפירנצה. הייתי מאוד שמחה להיות שותפה לחלק מהחוויות. כל מה שבא לך לספר - מבורך.

ובכל זאת שאלה קטנה. איך אפשר שלא? כתבת שזו תקופה ללא תורים רציניים. לא נתקלתם בטיולים שנתיים שמסתובבים ברחובות וגם במונומנטים השונים?

• אנשי הצפון
                    אנשי הצפון נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

היי תמי, ברוכה השווה,

מצטערת על תקרית המזוודה, העיקר שנגמר טוב (שיעור באסרטיביות הסיפור שלך).

ברור שאני אני רוצה את כל הפרטים...

אני ני מבינה שבסוף טיילתם עם ליאור גם באופיצי?

אורנה

• תמי
                      תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

בוקר טוב זיוה ואורנה

למען האמת לא חשבתי להעלות סיפור טיול, כי יש את הסיפור המקסים של זיוה ששהתה בפירנצה יותר ימים, ויש שם הכל. אני אוסיף כמה טיפים שנדמה לי שלא ראיתי שם.

אגב, צריך לדעת שאוסף האמנות בבית היתומים בו ביקרנו, סגור כעת, ובעצם בביקור רואים רק את הרחבה הפנימית היפה. כיוון שהכניסה שלנו לשם היתה חינם עם כרטיס פירנצה, נכנסנו, ונחנו לנו בפנים, אבל אחרת, אין טעם לשלם.

הככר הסמוכה לבית היתומים בשם

piazza santissima annunziata

היא אחת היפות שראיתי. קצת מוזנחת אולי ולא משופצת, אבל דווקא זה מה שתרם לתחושה שחזרנו בזמן לימים עברנו.

זיוה, כיוון שהתכוננתי נפשית לעומס תיירותי רב, דווקא שמחתי לראות כיכרות מרכזיות ריקות וחדרי ארמונות מהדהדים בריקנותם,  וכניסות מהירות לחלק מאתרי התיירות, גם בלי פירנצה קארד. כמובן שביום שמשי יפה ככר הדואומו היתה עמוסה בקבוצות, וגם הפונטה ווקיו לידו ממש גרנו ואותו עברנו כמה וכמה פעמים, לפעמים גם באותו היום, היה בחלק משעות היום עמוס בהולכים ושבים, אבל זה היה רחוק מלהיות בלתי נסבל. היו קבוצות של נוער, אבל לא המון, ובודאי שלא באופן שהפריע. אני חושבת שבתקופה הזו  של אמצע מרץלפני הפסחא, עדיין העיר לא נמצאת תחת מתקפת התיירים, והכל הרבה יותר סימפטי. המחיר הוא שמזג האויר במרץ הוא הפכפך, והיום וחצי הראשונים היו מעוננים ומטפטפים, אבל לא היה קר, ויתכן שהגשם קצת הבריח את התיירים, והככרות היו עוד יותר שוממות לשמחתי. כמובן שבשמש העיר מדהימה, והתיירים שוב צצים...

אורנה, אכן בסופו של דבר, אחרי סיור ראשון בהדרכת ליאור, החלטנו שכדאי להעזר בו גם באופיצי, וזו היתה החלטה מוצלחת. ביקרנו  באופיצי אחה"צ,  ולמרות זאת דווקא שם היה די עמוס, אולי בגלל שהגענו ביום שלישי, כאשר הוא סגור ביום שני. ליאור ידע לתמרן בין החדרים והתמונות, וגם בין הקבוצות שמתמקמות ליד התמונות כל אחת עם המדריך שלה, ולהציג את המיטב של המוזיאון, באופן שהעומס כמעט ולא הורגש.

• אנשי הצפון

חזרתי מפירנצה

תמי,

קודם כל מתנצלת על העילגות של ההודעה הקודמת, זה הכל באשמת הסמארטפון Smile

שמחה לשמוע שוב שהסיור עם ליאור הוכיח עצמו, ועוד יותר שמחה שקבענו מראש שניים...

מעניין אותי אם סיירתן בגדה הדרומית - באזור בו אנחנו מתכוונים ללון - ואם כן, האם יש לך המלצות/הארות מיוחדות?

איפה אפשר למצוא חנויות מיוחדות יותר מהרגיל, נניח למוצרי הנייר המיוחדים של פירנצה שזיוה סיפרה עליהן, או לדברי עור, או לבגדים עם תחרה (סתם המצאתי, לא יודעת אם יש כאלה בפירנצה אבל נדמה לי שראוי שיהיו Smile).

ובכלל, גם בלי סיפור טיול ממש, אשמח אם תספרי אפילו בלי שום סדר מיוחד ממה נהניתן במיוחד, איפה אכלתן מצוין, איזו תצפית היתה ממש מוצלחת, האם נסעתן לאיזה כפר בסביבה וכו' וכו'...

תודה,

אורנה

• תמי
                          תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

בהחלט עברנו את הגשר, כמה וכמה פעמים, לאיזור שנקרא oltarno, כל פעם למטרה אחרת. האיזור שקט יותר מהעבר השני של הגשר, ובהחלט יש סיבות לבקר בו.

ביומיים הראשונים, לקניות בסופר כי היה לנו במלון מטבחון ורצינו להצטייד בכמה מצרכים.

אז למי שמחפש סופר מצוין - ואין הרבה במרכז פירנצה כנראה, קוראים לסופר

sapori & dintorni conad והוא נמצא ב via de bardi, רחוב שמקביל כמעט לנהר הארנו, אך מעברו השני. הסופר היה פתוח גם ביום ראשון.

עברנו לאיזור הזה גם באחד הלילות לשמוע אופרה בכנסייה בשם סן מרקו. מדובר באופרה של חובבים, שמתקיימת בכנסיה, והתשלום מועבר לענייני צדקה. חיפשתי דווקא אופרה "אמיתית" שעולה בחודשים האלה בבית האופרה פירנצה, שהיא מולדת האופרה, אבל בדיוק בשבוע בו היינו, ההפקה היחידה היתה של תלמידים, עבור תלמידים. בטריפ אדוויזור יש ביקורות מהללות לאופרת החובבים הזו, וכמה מועטות מסתייגות. ההזמנה נעשתה במייל, מראש, בלי שהתבקשתי לשלם אלא רק להגיע עד שעה מסוימת. הגענו, ישבנו בכסאות בכנסיה, יחד עם קהל קטן של תיירים מכל העולם והאופרה מאדאם בטרפליי, הועלתה על ידי מספר זמרים בליווי פסנתר בלבד. בהפסקה, חמקנו לנו בנימוס חזרה למלון... אז ניתן להבין שהצטרפנו לביקורות המסתייגות... בכלל, כבר למדתי שצריך להזהר מהמתלהבים בטריפאדוויזור. בכל אופן אומר רק שהתלבושות של הזמרות נראו כאילו הצטיידו בחלוקים מהבית... ושלשמוע אופרה עם זמרים מתלהבים במרחק אפס, זה לא הכי כיף...  בקיצור, אופרה של חובבים - לא מומלץ. נקווה רק שהתשלום הממש לא זול של 35 יורו לכרטיס, באמת הלך למטרה טובה ומוצדקת בהודו...

עברנו את גשר סנטה טריניטה, המקביל לפונטה ווקיו, כדי לאכול גלידה בגלידריה ממש בפינה בשם santa trinita. אני לא יכולה לדרג את הגלידריות של פירנצה, אבל זו היתה בהחלט מוצלחת.

עברנו את הגשר פעם נוספת כדי לבקר בארמון פיטי ובגני בובולי, זוהי הליכה קצרה ונחמדה מאוד בסימטאות. בדרך הזו נתקלנו בהרבה חנויות עור וחנויות של ניירות מכתבים, ספרים כרוכי עור שאני נמשכת אליהם כמו עש לאור, אבל זהו  עולם הולך ונעלם נראה לי...

התכוונתי לבקר בככר סנטו ספיריטו, שהיא ה - כיכר של איזור זה, ובפיצריה בשם gusta שהיו עליה ביקורות מהללות, אבל זה נשאר כנראה לביקור הבא.

לגבי חנויות מיוחדות, כל פעם כשעברנו את גשר פונטה ווקיו ראינו מולינו חנות כפפות בשם madova שידועה בכך שהיא חנות כפפות בלבד... קצת מבוזבז לדעתי על תושבי היבשת שלנו... אבל נחמד להסתכל בחלון.

על ביקור נוסף שלנו מעבר לגשר, בסוכנות נסיעות, אספר בהמשך, וגם על עוד כמה חנויות נחמדות ומיוחדות שראינו.

• תמי
                            תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

אנחנו קמות מוקדם. מוקדם מאוד. דווקא בפירנצה מצאנו  להפתעתנו, שיש כמה וכמה אתרים שנפתחים ממש מוקדם, אפילו בשמונה ורבע בבוקר. אז לציפורי הבוקר, בהחלט ניתן לנצל את הזמן המיוחד הזה לפני שכולם ממלאים את הרחובות.

באחד הבקרים יצאנו מוקדם לכיוון השוק המרכזי mercate centrale. זהו למעשה שוק אוכל מקורה, ליד שוק סן לורנצו של דברי העור.

בקומה הראשונה של הבניין המקורה, יש שוק אוכל שנפתח כמובן בשעה מוקדמת, וראיתי בו ירקות שלא ידעתי אפילו לזהות. יש כמובן גם דוכני בשר, גבינות, לחם, פסטות, ואפשר לשבת ולשתות קפה בדלפקים.

בשעה 10 בבוקר, נפתחת גם הקומה השניה. שם יש בתי קפה ואוכל מפונפנים יותר, סניף קטן של eataly למי שמכיר, שפגשנו גם במרכז העיר, ומאוד נהננו לקנות בו כל מיני שקיות של דברים טובים - תה, קטניות שונות למרקים, למשל. ישבנו למעלה, שתינו קפה, ואכלתי קנולי סוף סוף, אחרי הרבה סרטים בהם המאכל הזה כיכב. היה כיף...

• תמי
                              תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

חוץ מחנויות העור, התכשיטים, ומוצרי הנייר, שפירנצה משופעת בהן, נמשכנו לחנויות של מוצרי סבון וריחות טובים שנמצאות גם הן לרוב, בסמטאות.

חנות מפורסמת במיוחד, היא בית המרקחת של סנטה מריה נובלה, שנמצאת קרוב לכנסיה באותו השם, שגם היא שווה ביקור, ונמכרים בה מוצרים שנרקחים כבר מאות שנים כנראה.

http://www.smnovella.it/

גם אם לא קונים שם כלום, כי המוצרים יקרים, כדאי לבקר במקום. המבנה, מרהיב, הריחות משגעים, ולאחרונה נפתח שם גם בית תה. מקום מוצלח למתנות קטנות...

• תמי
                                תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

התבקשתי לכתוב היכן אכלנו מצוין. אז אנחנו לא הכתובת לכך, בגלל מגבלות כשרות, אבל אני יכולה להמליץ בפה מלא (אוכל טעים...) על מסעדה צמחונית מעולה בשם brac

המסעדה נמצאת ממש במרכז, במבנה מיוחד, שהוא גם ספריה, והאוכל היה מצוין, וממש לא יקר. כדאי להזמין מקום מראש. ביום ראשון בצהריים, יש בראנץ'

http://www.libreriabrac.net/brac/

פעמיים ישבנו במקום סמוך למלון, שיש רבים כמותו בפירנצה, חנות קטנה, שבה נמכרים סנדוויצים שמכינים במקום  לבקשת  הלקוח, מלחמים שונים, עם רטבים כמו פסטו, עגבניות טריות או מיובשות, סרדינים, וכמובן גם נקניקים שונים. כמו כן החנויות הללו מספקות גם יין.  קפה אין, אבל יש בית קפה קטן ממש ליד, ואפשר לקחת משם את הקפה, ולשבת על ספסל בחנות הסנדוויצים. סנדוויצ'ים משם גם  נלקחו לדרך הארוכה חזרה מפירנצה, לארץ, וגם בשדה התעופה היו טעימים להפליא.

Alimentari Uffizi

http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187895-d674818 1-Reviews-Alimentari_Uffizi-Florence_Tuscany.html

ממש ליד, באותה הסמטה,  נהנינו מפיצה דקה, שראיתי שזכתה לביקורות מצוינות, בשם mangia pizza. צריך לדעת שפתוח עד שבע בערב בלבד.

יש המוני מקומות דומים בפירנצה, אז לא הייתי רצה לשם במיוחד, אבל למי שנמצא קרוב לאופיצי ולפונטה ווקיו, כדאי לבקר בסמטה הזו  שממש קרובה ששמה via lambertesca, פתאום יש שקט מהמולת התיירים, והיו שם כמה מסעדות נחמדות, וכאמור גם חנות הסנדוויצים הזו, והפיצריה החביבה.

• תמי
                                  תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

עכשיו או בקרוב ממש, תהיינה טיסות ישירות לפירנצה. אנחנו טסנו לרומא, ומשם לקחנו רכבת לפירנצה. בדרך הלוך, זה היה מאוד יעיל ומהיר, כי הגענו בשעה שבה היה אפשר לקחת רכבת ישירה משדה התעופה ועד לפירנצה, שיש פעמיים ביום. אם היינו מהמרות, יכולנו לקנות כרטיסים ב 19 יורו, ובמחלקה ראשונה, ממש בזול, אבל את הכרטיסים הללו לא יכולנו להחליף או לשנות. לקחתי כרטיסים שאפשר לשנות, אבל לא להחזיר. כאשר התעסקנו בענייני המזוודה האבודה, שמחתי על האפשרות שיש לי לשנות את שעת הנסיעה, אבל בסוף לא היה צורך, כי סיימנו למלא את הטופס מהר, והספקנו להגיע לרכבת של 11 ושמונה דקות נדמה לי, משדה התעופה, ישר לפירנצה.

הדרך חזרה היתה קצת יותר מורכבת, בדיוק כפי שזיוה כתבה, השאלה היתה כמה טווח ביטחון לקחת, וכמה שעות לבזבז מהיום הזה כשיש טיסת לילה. הרכבות הישירות מפירנצה לשדה התעופה, נוסעות רק בבוקר וזה לא התאים לנו לבלות את כל היום בשדה התעופה.

יכולתי לעשות שוב הזמנה באינטרנט שמשלבת נסיעה לרומא, ומשם רכבת לשדה התעופה, אבל החלטנו ללכת לסוכנות נסיעות, כדי להתייעץ על האפשרויות. הסוכנות ממוקמת בדיוק מעבר לנהר, ובבוקר, לאחר שהספקנו אפילו לבקר בארמון דונצטי שנפתח כבר בשמונה ורבע, (חינם עם הכרטיס, אבל כדי לראות קומות נוספות צריך לתאם מראש), הגענו אליה. בדיוק כשישבנו שם הגיעה גברת איטלקיה חביבה שהתעניינה דווקא לגבי נסיעה מאורגנת לישראל. לא יהודיה, לא דתיה, אבל מתעניינת בארץ הקודש. זה היה יום רביעי בבוקר, והיא כבר ידעה על תוצאות הבחירות וגם היו לה עמדות...  קיבלנו ממנה המלצה על חנות בדים שווה, והחלטנו על רכבת שיוצאת בארבע וארבע דקות לטרמיני, ומשם, הבנו שיוצאת רכבת לשדה התעופה כל חצי שעה בערך. כיוון שהזמנו מקום ברכבת שיוצאת בארבע, לא צריך לתקף את הכרטיס בתחנה בפירנצה, אבל כן צריך לתקף אותו בטרמיני.

קראתי הרבה על כל מיני נוכלים שמסתובבים בתחנות הרכבת, בפירנצה וברומא. יש כאלה שמציעים עזרה בהעלאת המזוודה לרכבת, ואחר כך דורשים בתוקף כסף, יש כאלה שמציעים עזרה בתיקוף הכרטיס, וכנ"ל, ויש כאלה שפשוט מעלימים את המזוודה מהמקום בו היא מונחת בקרון, לפני הנסיעה. כמובן שגם יש את הכייסים הרגילים.  כתוצאה מכל האזהרות הללו אני חוששת שהעלבתי מאוד גבר אדיב שירד איתי מהרכבת בפירנצה, וראה אותי כורעת תחת נטל מזוודה, ניסה לעזור, ונדחה בבהלה...

אגב, בפיומיצ'ינו, כדי להכנס למתחם של הרכבות, צריך להראות כרטיס, כך שזו דרך אחת להתמודד עם הנוכלים.

בכל אופן, כשהגענו לרציף הרכבות בפירנצה לקראת השעה ארבע ועמדנו מול הלוח האלקטרוני בהמתנה לכך שירשם הרציף ממנו תצא הרכבת שלנו, פתאום אנחנו רואים אישה מגיעה בריצה ומנפנפת בידיה. זו היתה העובדת בסוכנות הנסיעות ממנה רכשנו את הכרטיסים. מסתבר שלאחר שיצאנו מהסוכנות, התברר לה שכרטיס אחד לא הוצא כמו שצריך. לא היו לה שום פרטים שלנו, לא טלפון ולא שם המלון, ולכן היא הגיעה במיוחד בשעה שבה ידעה שאנחנו נוסעות, לתחנת הרכבת, כדי לתת לנו את הכרטיס הנכון! היינו בהלם.

אחר כך נרגענו בהמתנה לרכבת שאיחרה כרבע שעה, ונרגענו עוד קצת על הפסים כשהרכבת עצרה בשל תקלה לעוד רבע שעה בערך... עדיין הגענו לשדה התעופה מספיק זמן מראש, וכפי שכתבתי בהתחלה, נסענו לנו באוטובוסים ושאטלים הלוך ושוב...

• תמי
                                    תמי נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

לגבי נקודת תצפית יפה, ויתרנו על מאות המדרגות של כיפת הדואומו (אגב, שם היו התורים המשמעותיים ביותר, ונראה שכרטיס פירנצה יכול היה להועיל מאוד), ונסענו ל piazzale michelangelo. זהו אמנם מגרש חניה גדול ולא יפה במיוחד, שבמרכזו חיקוי של פסלים של מיכלאנג'לו, אבל יש נוף של כ - 360 מעלות של פירנצה ואפשר לשבת על ספסל בנחת ולהתבונן. הבנו שהכי מומלץ להגיע לשם בשקיעה, ושכדאי גם לטפס עוד קצת לכנסית סן מיניאטו, שם בשעות הערב (חמש וחצי בערך) הנזירים שרים.

למען האמת, מעולם לא הצלחתי בשום מקום להגיע בזמן ובמקום לנזירים ששרים, וגם הפעם לא... אבל הביקור בנקודת התצפית הזו היה למעשה הדבר האחרון שעשינו בפירנצה לפני היציאה לתחנת הרכבת וזו היתה פרידה מאוד מתאימה.

• שירלי 4
                                      שירלי 4 נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

הי תמי,

גם אני הצרפתי לקוראים. 

היינו בפירנצה בירח הדבש, לפני יותר מ-20 שנה, והעיר שבתה את לבי.

תודה על התיאור הקולח והחזרת הזכרונות. 

וכמובן - קבלי את הזדהותי העמוקה עם סיפור המזוודות, שכזכור לך, קרה לנו בדורדון. אז באמת קבלנו את המזוודות לאחר 3 ימים... זה לא היה אל-על, אלא חברת צ'ארטר ממנה חששתי, אך למרבה הפלא קבלנו החזר מלא על הוצאותינו.

תפנקי אותנו בכמה תמונות, אני מקווה...

שירלי

• אנשי הצפון

חזרתי מפירנצה

היי תמי,

תודה רבה על כל הטיפים, יש לי הרגשה שגם אנחנו נלך בסופו של דבר בעקבותייך ונקנה את כרטיס פירנצה.

כמו כן, אמנם אנחנו לא ילדים (רק מרגישים ככה לפעמים...) אבל אין לי ספק שהשותף שלי לא יוותר לנו על טיפוס כהלכתו במדרגות של הדואומו... אם כי נראה לי שמבחינת תצפית, גם מהמלון תהיה לנו אחת יפה.

אשמח לכל מידע נוסף, וכמובן - לתמונות.

שוב תודה,

אורנה

• זיוה
                                          זיוה נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

תמי,

הזכרת לי נשכחות עם הטעם של הקנולי. את מלאה בטיפים כרימון ואפילו היית בארמון פיטי שטרם ביקרתי בו. שמחה לשמוע שנהנית שם. רק בגנים הייתי. אורנה, גם בגני בובולי יש נקודות תצפית יפות. כמו כן, לא הכרתי את הקומה השנייה במרקטו סנטרלה. הייתי שם באחד הבקרים מוקדם למדי וסיירתי רק בקומה התחתונה.

לגבי אוסף האמנות של בית היתומים - באמת לא נורא. הוא לא מרשים כמו זה של האופיצי. אבל הכיכר יפה גם בעיני וריגש אותי לראות היכן הניחו את היתומים. בכיכר מתקיים שוק שבועי. לא זוכרת כבר את היום.

אורנה,

הכיפה של הדואומו היא לא רק תצפית. הפעים אותי המפגש הקרוב עם השדים והמפלצות מציור יום הדין והמחשבות על התקופה הזאת שהתחילה להבין עקרונות של מדע שכנראה כל כך איימו על הכנסייה עד שניסתה להפחיד בחזרה את התושבים באמצעות ציורים ודגשים על החלקים האפלים שבטקסטים הדתיים. הדמיון שם פשוט משתולל.

נדמה לי שאת החנות הזאת, שיש בה גם סדנה, ראינו בהליכה מבית בואנרוטי לכיוון הקורסו. אם תסתכלי במפה של העיר תראי את הויה דל קורסו. זה רחוב שמחליף שמות בקטע המזרחי שלו. אז איפשהו שם היתה הסדנה. ובכלל זה ציר הליכה נחמד. הקורסו רחוב יפה ושוקק חיים עם אינסוף חנויות בגדים, חנויות לדברי עור וסנדוויצ'יות כמו שתמי תיארה. בקטע המזרחי יותר תנועת התיירים מתדלדלת אבל החנויות המיוחדות והפינות הנסתרות והקסומות נגלות. נראה שכל שיטוט בסמטאות יפגיש אותך עם המוצרים של העיר. את הרהיט המצופה פייטרה דורה צילמתי בארמון וקיו.

חנות לדברי נייררהיט משובץ בפפיטרה דורה, טכניקה מסורתית של פירנצה
                                          • זיוה
                                            זיוה נערך לאחרונה על ידי

חזרתי מפירנצה

ולגבי הכרטיס -

שוב - אין לי דעה נחרצת אבל רוצה להגיד שגם לפני כמה שנים חשבתי שהכרטיס תפור לשהות בת שלושה-ארבעה ימים בעיר. ולמה? מי שבא לעיר לפרק הזמן הזה רוצה להיכנס ללא עט מקומות. מי שבא ליותר רוצה גם לנסוע יום מחוץ לעיר, ללכת לגנים, לשווקים וכיו"ב ולפזר את החוויות. שווה לברר בלשכת תיירות או עם אביב האם עדיין קיים הסידור של קניית כרטיסים לאקדמיה ולאופיצי במשרד הכרטיסים של כנסיית סן מיקלה. זה סידור מצוין. מתכננים יום קדימה, לפי מזג האוויר, ההתקדמות של הטיול והחשק - מה רוצים לעשות. המקום מרכזי ונגיש. פירנצה קטנה, ואין בעיה להגיע למשרד הזה מכל מקום. לדואומו פשוט הלכתי מוקדם בבוקר וחסכתי לעצמי את העמידה בתור. זה אחד מהאתרים של ציפורי הבוקרwink

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון