ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צלילה באוסטרליה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    5
    7
    6368
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shohamsw
      shohamsw נערך לאחרונה על ידי

אהלן! אני רוצה לצלול באוסטרליה, ואני מתכנן לעשות קורס צלילה בארץ בזמן הקרוב. אני לא ממש מהתחום ואין לי בו הרבה ידע, והבנתי שיש ארגונים ורשיונות צלילה שונים לכל ארגון. איך אני יכול לדעת מה יהיה תקף וקביל באוסטרליה? האם יש ארגון ורשיון שהם עדיפים? תודה מראש!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • שקד
        שקד נערך לאחרונה על ידי

צלילה באוסטרליה

אני לא צוללת בעצמי אז אצרף לך קישורים לדיונים קודמים בנושא:

1

2

3

• thomas757
          thomas757 נערך לאחרונה על ידי

צלילה באוסטרליה

היי. אין לך מה לדאוג, כל רשיון של כל ארגון תקף גם באוסטרליה פשוט בוחרים את מועדון הצלילה שנוח לעשות בו (באילת או במרכז). אני חושב שלעשות קורס בארץ זה חכם מאוד כי המדריכים בדרך כלל טובים, זה בעברית, ואם נתקלים בבעיות אז קל יותר לפנות לאנשים. טיפ נוסף, גם אחרי הקורס כדאי לצלול עוד מספר פעמים בארץ כי זה יחסית זול וכך בצלילות בחו"ל כבר יש לך נסיון ונהנים הרבה יותר.

• YoavG
            YoavG נערך לאחרונה על ידי

צלילה באוסטרליה

אהלן, 

בנוגע לשאלתך: ישנם בעולם שני ארגונים מובילים בצלילה, PADI ו- SSI. אלה הגדולים ובארץ יש מועדוני צלילה שמסמיכים אותך עם תעודה שלהם אבל מכיוון שאני לא חושב שאתה כרגע בדרך לקריירה בתחום הצלילה זה לגמרי לא משנה איפה תעשה קורס. לי יש תעודה של ההתאחדות הישראלית לצלילה שגם היא בינלאומית ושייכת לארגון נוסף שנקרא CMAS. כשסיימתי את הקורס ושאלתי על תעודה של PADI אמרו שזה עולה 50 שקלים יותר ואין שום סיבה. 

בנושא אחר, אני אומנם עוד לא צללתי באוסטרליה ואני מאוד רוצה אבל אני חושב שאם זו הסיבה היחידה שאתה מתכנן נסיעה לאוסטרליה חבל, כי למרות ששם שונית המחסום הגדולה והיא מאוד מפורסמת, הפיליפינים והמלדיבים מכילים אתרים יותר יפים וגם יותר זול שם כי זה יותר קרוב. לשיקולך.

• ניצן .א.
              ניצן .א. נערך לאחרונה על ידי

צלילה באוסטרליה

טוב אני אנסה לעזור כי צללתי גם בחוף המערבי וגם במזרחי.

לא ציינת לאן אתה טס אבל בחוף המערבי ניתן לצלול באזור פרת' (שם לא צללתי) או באזור נינגלו ריף שם ישנה האטרקציה של כרישי הלוויתן שאיתם משנרקלים בכלל. יש דיל של צלילה חינם אם לוקחים את האטרקציה, בכל מקרה הראות סבירה ותו לא והשנרקול באזור (מקורל ביי עד לאקסמאות) הוא יפה יותר.

חוף מזרחי - בגדול רוב אתרי הצלילה נמצאים בגרייט ברייר ריף ומשתרעים מפורט דגלאס ועד לאזור שמדרום לפרייז'ר איילנד. הפופולריים הם אתרי הצלילה בקיירנס, הספינה יונגלה, איי הוויטסנדייס. ישנם גם אתרי צלילה מצפון לניוקאסל אבל לא צללתי שם.

הראות סבירה. לא יכול להגיד שזה משתווה לפיליפינים וגם בים האדום הראות לפעמים טובה יותר. אבל, והוא גדול, כמות היצורים הימיים שראיתי באוסטרליה עצומה. כרישים, סטינג ריי, צבים, דגים בכל הסוגים והגדלים, תמנונים ועוד.

צללתי בחברה שנקראת reef encounter שנמצאת בקיירנס. הדיל שהם מציעים הוא צלילה ועבודה. אתם משלם כ400 דולר ובעצם בלילה הראשון אתה אורח מן המניין והחל מהיום השני אתה מצטרף לצוות הספינה ועוזר במה שקשור לרווחת האורחים כגון עבודות מטבח וחדר אוכל וסידור חדרים. העבודה לא קשה אבל השעות קצת ארוכות. בתמורה לזה מקבלים שתי צלילות ביום (בוקר וצהריים) ולפעמים שבא להם לצ'פר אז גם לילה. השהות בגדול לא מוגבלת ואם אתה עושה מה שמבקשים אתה יכול להמשיך לצלול. אין צורך בויזת עבודה בי אתה למעשה משלם על הלילה הראשון. בקיצור ממליץ בחום גם בשביל הצלילות וגם בשביל החוויה החד פעמית הזאת.

• shohamsw
                shohamsw נערך לאחרונה על ידי

צלילה באוסטרליה

דבר ראשון תודה רבה על התשובות!

אני לא טס לאוסטרליה בשביל הצלילות אלא רוצה להינות גם מהחוויה הזאת אבל זה לא העיקר בשבילי. הדיל נשמע ממש אחלה, תודה כל העצה..

יש עוד אנשים שמכירים מחירים ודילים לצלילה?

אני כנראה אהיה יותר בחוף המזרחי, אבל אולי גם במערבי אז הצעות לשני המקומות יתקבלו בברכה

• thomas757
                  thomas757 נערך לאחרונה על ידי

צלילה באוסטרליה

אני צללתי בקיירנס עם חברה שנקראת TUSA.

הדיל היה 3 צלילות ב 230 דולר כולל ארוחת צהריים (הן אחת החברות שמגיעות לחלק המרוחק יותר של השונית ביום אחד ואני ממלית בחום).

שמעתי דברים טובים גם על Prodive בקיירנס אם אתה מתכנן הפלגה של כמה ימים.

החברה הכי זולה בקיירנס הייתה Cairns Diving Center אבל הרבה אנשים שהכרתי התאכזבו ממנה כי השירות היה לא טוב ולא עזרו בהכנת הציוד וכו' (אני מכיר גם מדריך לשעבר שעבד שם והוא לא ממליץ).

צלילה אחת בחוף המזרחי שלא עשיתי בגלל חוסר בזמן אבל כמה חברים שעשו אותה אמרו שהיא מדהימה היא צלילה לספינת ה-yongala שתמיד רואים שם בעלי חיים מיוחדים (ניתן לצלול לשם ממועדוני צלילה בטאונסוויל או מ-Ayr).

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון