יום הסלפי במוזאונים
-
שלום לכולם,
אתמול צויין בעולם "יום הסלפי במוזאונים". (כן, מתברר שגם לזה כבר נקבע יום בין-לאומי).
אנחנו חובבי מוזאונים, ומודה שסיור במוזאון אפילו לא מאד גדול, לוקח לנו המון זמן ובסופו של דבר גם די מעייף. לאחרונה פורסמה במדור הנסיעות של הנ"י טיימס כתבה נחמדה על איך להפוך את הסיור במוזאונים לנינוח יותר. מתברר שהמבקר הממוצע מבלה רק כ20-30 שניות מול כל יצירה. המחברת מציעה להתמקד במספר מצומצם של יצירות וממש לבלות זמן ארוך במחיצתן. הרעיון הוא לבחור את היצירות שיותר מתחברים אליהן ולאו דווקא את היצירות המפורסמות ביותר.להתבונן בהן בעיון, וכך נצליח באמת לראות אותן ולא רק להעיף מבט. להתבוננות כזו יש אפקטים דומים למדיטציה- של ריפוי והשבת אנרגיות.
צילומי סלפי עם תמונות ופסלים יכולים לתרום להאט את המסע במוזאון. ברוח זו (ומסיבות מסחריות כמובן) קבעו את היום הזה.
בגארדיין וב CNN יש צילומים מעניינים מאד של סלפים במוזאונים.
וכאן יש תמונות משנה שעברה.
הסלפי הבלתי נמנע: חלק מחווית הביקור במוזיאון?
ומה עם התמונות שלכם?
-
יום הסלפי במוזאוניםנירית,
ואיפה הסלפי שלך?...
סתם...
מנחשת שצילמת את התמונה הנחמדה במוזיאון בטורינו?
חלק מהתמונות בקישורים שהעלית מצחיקות וחלק מעניינות. רציתי להגיד שהכי נחמד הסלפי של החתול אבל היו אח"כ עוד כמה.
בלונדון כנראה קלקלתי לכמה בנות דוברות ספרדית שניסו להצטלם ליד פסל בגדה הדרומית, והאירוע הזה הפך לבדיחת הטיול. אחת הבנות שלי נהנית לרדת עלי עד היום בגלל זה.
מאוד מסכימה עם ההמלצה להתרכז במעט בעת ביקור במוזיאון.
-
יום הסלפי במוזאוניםנו, ברור שיש הרבה תמונות כאלה, אבל ותיקי הפורום ודאי זוכרים את ההוראה - אחד לפורום אחד לאלבום.... אז אלה התמונות של האלבום....
תודה נירית על היתוף
רבקה
-
יום הסלפי במוזאוניםמודה על האמת
בחיים לא חשבתי על להצטלם גם גברת מונה ליזה או אחרים.
כלומר כל התרבות הזו של התיעוד העצמי---מוזרה לי .
ו...הופתעתי לגמרי שיש כבר יום הסלפי במוזיאונים

אבל חושבת שזה רעיון נהדר לקרב תרבות אולי לדור שפחות מקורב אליה.
תודה- היה מרתק לקרוא (כמו תמיד).
-
יום הסלפי במוזאוניםמישהו יכול בכלל לבצע סלפוש עם מונה ליזה?
היא כזו קטנה וסביב כל כך הרבה אנשים...

בכל מקרה, מנקודת הראות שלי - יש גם משמעות לחיבור האישי של כל מבקר עם מה שהוא רואה בכל תחום, אם יש לו הכרות מוקדמת/רקע או שמפגש ספונטני וכו'.
הבעיה במוזיאון ש"צריך" להתלהב מיצירה כזו או אחרת כי היא זכתה ליחסי ציבור.
יתכן וצופה יתרגש יותר מפסל אקרעי על חוף נידח או בול עץ ביער....
-
יום הסלפי במוזאוניםתודה לxfwind , זיוה, רבקה ויונית על ההתייחסות.
וכן, זיוה התמונה צולמה במוזאון המצרי בטורינו (המומלץ מאד).
גם אני הופתעתי ללמוד שיש יום כזה. גם אני לא מתחברת לסלפי בעצמו, ומצד שני-מודה שיש לנו לא מעט תמונות עם פסלים וציורים-רק שזה באלבום /מחשב ולא ברשתות החברתיות.
תלמידי המתבגרים מצטלמים הרבה בעת פעילויות שונות (גם בכיתה באישור כמובן
...) ואם זה מגביר את המעורבות והמוטיבציה-לפעמים זה מנחם אותי.אומרים ש-
if you can't beat them-join them -לא?
שבת מקסימה לכולם!
-
יום הסלפי במוזאוניםxfwind, מסכימה איתך לגמרי. התרגשתי פעמים רבות מאותם פסלים במקומות נידחים . ומצד שני-עדיין לא בשלה לגמרי להיכנס ללובר למשל ולא להידחק עם כולם כדי לראות את המונה ליזה. מנסה למצוא את הפשרה בין הרצון כן לצפות בעבודות המפורסמות ובין השהות הממושכת יותר בעבודות שהתחברתי אליהן. אני מבלה המון באתר הוירטואלי של המוזאון הרבה לפני הטיול הפיזי עצמו ...
-
יום הסלפי במוזאוניםיש יצירות/ציורים שבמציאות הם אפילו מאכזבים ולהיפך - מפתיעים ביחס למה שמצפים מהם.
וגם בהיבט הטכני, ציורים מזדקנים ומאבדים גוונים לפעמים ומצבם בעת המפגש רע, או מנגד - יצירות לאחר תהליך שימור ושיקום.
בציורים יש לזה משמעות גדולה, אם באמת מתייחסים לאיכויות מסויימות ולא ל"מפורסמות" של היצירה.
-
יום הסלפי במוזאוניםנירית - תודה על עוד אשכול מעניין במיוחד.
אפרופו האמירה הזאת שאם אינך יכול לנצח אותם - הצטרף אליהם, אני מודה שיש לי רגשות אמביוולנטיים כלפי העניין הזה, אגב - בדיוק כמו כלפי תופעת ה׳מה שלא תועד, לא היה׳ ובדיוק כמו כלפי תופעת הטלפונים החכמים המשיקה חלקית...(במופע יחיד של דרור קרן בו היינו לאחרונה הוא שאל האם שמנו לב שהטלפון הנייד הפך לאיבר נוסף בגופנו הצמוד ליד...).
אז כמובן שלא נפתח כאן עכשיו דיון בעניינים חובקי עולם אלה וכמובן שאי אפשר ולא כדאי לרגע לוותר על הצילום - אבל בכל זאת - אני דווקא ממליץ לכולם לנסות בכל טיול לקבוע יום (ואם זה קשה מידי - שעה / אתר) בלי צילום.
אותי הדהימה תחושת החופש, וההבנה כמה הצורך הזה לתעד יכול להיות מתיש ולפעמים אם נותנים לו להשתלט עלינו - גם לפגום בחוויה.
מי לא זוכר למשל אירועים של הילדים בגן / בית הספר בהם לעיתים ההורה המצלם למען הדורות הבאים ומצגת הבת מצווה מוצא את עצמו חווה חלקים נכבדים מהאירוע מאחורי העדשה ...
לא קרה לכם לעיתים שחשתם שמחה בלב כשנכנסתם לאתר בו מתנוסס שלט האוסר לצלם?
שבת שלום,
שמוליק
-
יום הסלפי במוזאוניםנירית,
תודה על האשכול המענייןושבת שלום!