ויזת תייר
-
אהלן,
אני חייל שמשתחרר בנובמבר הקרוב ומתכנן לטוס לאוסטרליה בינואר ואני צריך לעבוד על ויזה כבר מעכשיו לפי מה שהבנתי.
להוצאת הויזה נדרש תעודת שחרור ותלושי משכורת מה שאין בידי כרגע,
זה עלול להוות בעיה כלשהי? יש פרוצדורה אחרת?
אם מישהו יודע קצת פרטים אשמח לשמוע!

-
ויזת תייראם אתה משתחרר בנובמבר ורוצה לטוס בינואר אתה יכול לחכות עד השחרור ולהגיש אז את הבקשה. אין צורך לבקש ויזה 5 חודשים מראש. חודשיים זה מספיק. שלושה חודשים אם אתה מאוד לחוץ.
לגבי תלושי משכורת - אין דרישה כזו. שים לב מה אתה כן צריך (מתוך אתר השגרירות):
מגיל 18 עד גיל 40
צילום עמוד הנתונים של הדרכון. הדרכון חייב להיות חתום ע"י בעל הדרכון ובתוקף לשישה חודשים בזמן הגשת בקשה
העתק תעודת שחרור או תעודת פטור מצה"ל
תדפיס פירוט דפי חשבון לשלושת החודשים האחרונים ובנוסף תדפיס ריכוז תיק השקעות מהבנק. יש להחתים את מורשה החתימה בבנק על התדפיסים כולל שם, חתימה, חותמת ומספר טלפון קווי לאימות המסמכים. במידה וההורים או בני משפחה עוזרים במימון הנסיעה, יש לספק מכתב תמיכה חתום (עם כתובת וטלפונים) שמסביר את הקירבה המשפחתית ותדפיס פירוט דפי חשבון לשלושת החודשים האחרונים ותדפיס ריכוז תיק השקעות מהבנק של ההורים תומכים
-
ויזת תייראני פשוט מעדיף לקבל את הויזה כמה שיותר מוקדם כדי שאוכל להזמין כרטיס מוקדם ובכך הוא יהיה זול יותר משמעותית. ובכדי שיהיה לי מספיק זמן להתכונן בידיעה שיש לי את הויזה בידיים.
ועוד שאלה, אם אני מגיש בקשה לויזה ואני רוצה שהיא תהיה תקפה מינואר לשלושה חודשים אני יכול להגיד מתי שאני רוצה ולבקש שהיא תהיה תקפה מינואר? או שמהרגע שאישרו לי אותה היא תקפה לשלושה חודשים וזהו?
-
ויזת תיירזו חלק מהסיבה למה עדיף לך לחכות. אתה יכול לבקש. ויכול להיות שהם יתחשבו בזה. לא בטוח. יש סיכוי שאם הויזה שלך תאושר בספטמבר אתה תקבל תאריך כניסה אחרון לדצמבר. לא בטוח שזה יקרה, יכול להיות שתקבל משהו מתאים.
אתה יכול לבדוק עם סוכנות נסיעות על אופציה של כרטיס גמיש, עם אופציה לשינויים וביטולים. ככה תוכל לקנות מעכשיו את הכרטיס.
-
ויזת תיירהיי שקד,
כל הדרישות שכתבת להוצאת ויזה עדיין תקפות?
כיצד אני מעבירה להם את הנתונים הנ"ל במידה ואני נעזרת באתר השגרירות כדי להוציא ויזה?
תודה,
-
ויזת תיירנכון לעכשיו אלו עדיין הדרישות. במידה שאת בוחרת להגיש את הויזה באינטרנט (כדאי) אז בסוף מילוי השאלון תהיה לך אפשרות לצרף את המסכים. אם ירצו ממך דברים נוספים את תקבלי הודעה מה לצרף ותיפתח לך האפשרות.