מזרחה מכאן , טאג'יקיסטאן ...
-
מזרחה מכאן , טאג'יקיסטאן ...ינינה הטיול שלך שופע מקומות מקסימים והתאורים שלך מוסיפים חשק ללכת בעקבותיך. אשמח לקבל ממך את המסלול.
-
מזרחה מכאן , טאג'יקיסטאן ...לצביההי צביה, תודה . אני מרגישה כך לגבי הטיול בפאמיר.
התיאור של הטיול לפי יום ביומו אפשר למצוא בלוג שלי :
-
אנשים טובים באמצע הדרך - לרחללרחל
אני מקווה שב"פרטי " את מתכוונת לטייל עם נהג\מדריך . הדרכים כרגע הן ממש חתחתים ולא מומלץ לנהוג לבד. עוד דבר שיש לקחת בחשבון זה שמדי פעם יש נקודות בדיקה של שוטרים , והם כפי שתיארה צביה מצפים לשוחד . אם את נוסעת עם נהג - הוא בתור מקומי כבר יודע איך לטפל בעניין : יוצא מהאוטו , הולך לשוטר לוחץ את ידו , כשבתוכה מגוגלים שטרות ... גם תמורת בדיקת דרכון יבקשו שוחד ..בקיצור כדאי להתנהל עם מקומי .
נראה שאפשר להגיע ולמצוא מקומות לינה תוך כדי תנועה , אף מקום לא היה מלא כשהיינו , וגם לנו הוחלף תוך כדי מקום לינה . בכל מקרה ממליצה להתיעץ עם הנהג .
לגבי האגמים :
האגמים ב "שבעת האגמים " הם הנגישים ביותר ברכב ובהחלט אפשר לבלות שם כמה ימים .
אגאמי אלאודין - נגישים אחרי מסלול הליכה של כשעתיים (היוצא מאכסנית מטפסי הרים ) - לא קשה מאוד , ובהחלט אפשר ללכת לאט לאט . אי אפשר להגיע אליהם ברכב. שאר האגמים מחייבים טרק של ממש , ומעברי הרים .
באיזור ישנו אגם גדול , המכונה "אגם אלכסנדר " או איסקנדר , לא בקרנו שם כי אצה לנו הדרך למרות שזה היה בתוכנית המקורית .
יש בודאי עוד אפשרויות , המקומיים ידעו לספר . התרשמתי מאוד מסינו , בעל החברה שספקה לנו את שירותי הלוגיסטיקה . הוא איש נעים הליכות , מקפיד מאוד על רמת השירות , נדיב עם עובדיו , ובכלל נשמה טובה ( ראי סיפור הנעליים הנשכחות שלי ..) אפשר ליצור איתו קשר באימייל
צביה תיארה טיול באיזור הפאמיר - מרוחק יותר וגבוה יותר . ראיתי כמה וכמה תיאורים של טיולי ג'יפים שמגיעים לאגמים מרהיבים לא פחות . דברי עם סינו - הוא מדבר טוב רוסית וצרפתית - הוא ידע ליעץ או להפנות למי כדאי .
-
כמה מילים על האיסלאם בטאג'יקיסטאןטאג'יקיסטאן היא מדינה מוסלמית (אפ כי לפי החוק יש הפרדת דת מהמדינה ) , אבל שוב ושוב הייתי צריכה להזכיר לעצמי שהתושבים הם מוסלמים .
מרבית הטאג'יקים הם מוסלמים ח'נפים - כלומר שייכים לזרם איסלאם ליברלי , שלדעתי בארץ (ובחדשות ) אנחנו לא פוגשים אותו .
ראיה לכך הוא חג הנאברוז - חאג פאגני שהתרש ונחוג כמו שהוא - לציין את השתוות היום עם הלילה .
הזרם הזה משאיר הרבה מקום לפרשנות פרטית , ומקל . הנשים אינן מחויבות ללבוש רעלה - מבחינה מסורתית רק כיסוי ראש מספיק . גם האלכוהול מותר - תחת סייגים הגיוניים : לא להשתכר , לא לשתות לבד , לא יין - ולכן מקובל בארוחות לשתות לחיים .
הימים הם ימי ראמאדאן - אבל כל הצוות אוכל - הם עוסקים בעבודה פיזית , ולכן למען בריאותם ותפקודם התקין הן אוכלים ושותים (אבל נמנעים מאלכוהול ) .
לא בכל כפר יש מסגד, ואפילו בדושנבה , אין מואזין הקורא חמש פעמים ביום לתפילה . כל אחד מתפלל בזמנו .
לפי החוק , אין לשאת יותר מאשה אחת .
לא חששנו לדבר עברית , לא חששנו לומר שאנחנו מישראל - איש ממילא אינו יודע איפה זה ..
-
מזרחה מכאן , טאג'יקיסטאן ...לצביהתודה רבה לך. שומרת את הבלוג המצויין שלך במועדפים.
-
כמה מילים על האיסלאם בטאג'יקיסטאןמקום מרתק, נופים קסומים, תודה על השיתוף.