ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ויילס, לונדון ותולעי הספרים

פורום טיולי משפחות
    20
    94
    28248
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אוליב י
      אוליב י נערך לאחרונה על ידי

אני אמנם לא חדשה בטיולים, אבל חדשה בפורום. נעזרתי קצת בכם במהלך התכנון ואם זה מעניין אתכם, אשמח לספר. מסכימים?

אני אוהבת לכתוב אז אם אני מגזימה – עצרו אותי טוב?

בכל מקרה אשתדל בכל פעם לכתוב בקצרה גם את הפרטים היבשים והחשובים, אלא שיצאו לפועל וגם אלה שתוכננו ולא הסתדרו, לטובת הבאים אחרינו.

נסיעתנו ללונדון באוגוסט 2015 מסיבות משפחתיות נקבעה כמעט שנה מראש. התאריך לא היה תלוי בנו ולא היה נתון לשינויים, כאשר חלק מה"נוכחות חובה" כללה רק את בן זוגי – שהוא בריטי לונדוני מקורי – וחלק כללה את כל המשפחה. היו כמה ימים "ריקים" באמצע, אך לא רצופים: פה ארבעה ימים, שם שלושה. אנו שמחנו לנצל אותם לטובת חופשה משפחתית, שעקב עבודותינו קשה מאד לקבוע.

כבר היינו בווילס כשהם היו קטנים יותר, ואהבנו ונהננו, ולכן היה לנו קל להחליט על היעד. את לונדון אנו מכירים טוב. עכשיו נשאר לתכנן את כל השאר.

[הצד הבריטי של המשפחה קנאי מאד לפרטיותו, ולכן תסלחו לי אם לא אפרט באשר לנסיבות המשפחתיות הנ"ל, טוב?]

אהמ. מסתבר שבאוגוסט לא כל כך קל למצוא מקומות לינה למשפחה של יותר מחמישה אנשים למשך פחות משבוע. כך שמקומות הלינה היו הדבר הראשון שסגרנו. זה לא שימח אותי: לילה ראשון אצל קרובים [כולנו בחדר אחד, שבעיקרון שייך למתבגר יחיד]. אח"כ שלושה לילות בווילס, לילה אחד באמצע הדרך חזור ללונדון, שני לילות בB&B ועוד שלושה לילות בבית שבו גדל בן זוגי. נשמע מאתגר? אכן. אבל הנסיעה היתה חשובה מאד לבן זוגי והיה לו חשוב שנבוא, אז זרמתי. לפחות ניסיתי.

מי אנחנו:

אמא [אני] גדלה על טיולי שטח הארד קור, כאלו שסוחבים בהם הכל על הגב וישנים בשטח, עם או בלי רכב שטח או אופנוע. אוהבת טבע, היסטוריה ואנשים. מכורה לספרים ולמוזיקה. נצר למשפחת תולעי ספרים.

אבא [בן זוגי] גדל בלונדון ושם רכש את השכלתו ומקצועו [וגם עבד שם]. חיה עירונית, עם מודעות לכל הדברים הרעים שקורים לילדים בחו"ל. מצידו לקשור אותם לחגורה וזהו.

בן עשר וחצי – אוהב היסטוריה [וגם מכיר אותה בעל פה], מסוגל פיזית ללכת אבל מעדיף ספר על פני טבע. תולעת ספרים.

בת שמונה וחצי – אוהבת טבע ואנשים, ויש לה קצב משלה. אוה, הפרח המקסים, היא תתמוגג שעה מכנף של פרפר כשהאחים שלה כבר מזמן נעלמו מעבר לסיבוב. תולעת ספרים.

בן שש- אנרגיה בלתי נדלית. מטפס עלית, על כל מה שאפשר וגם על מה שאי אפשר. תמיד מוכן לרוץ, לקפוץ, לסחוב, לפרק דברים. גם מה שלא מתפרק, הוא מצליח. תולעת ספרים בהתהוות.

בת שלוש – ליידי. היא מרימה לכלוכים מהרצפה כדי לשים אותם בפח, היא מעירה לאחים שלה כשהם מתפרעים [והם מקשיבים לה], היא לגמרי ירשה את הבריטיות מאבא שלה, בגדול.

מסגרת הנסיעה:

יום ראשון - הגעה ללונדון.

ימים שני עד חמישי - טיול.

שישי-שבת - מחויבות משפחתית בלונדון.

ראשון-שלישי - לונדון.

רביעי - טיסה חזרה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • jenn
        jenn נערך לאחרונה על ידי

א ו ל י ב 

ווולקום 

אני לא הולכת לעצור אותך 

תכתבי כמה שיותר 

ועם כמה שיותר פרטים 

באת בול בזמן!!!

איזה כייף!! 

ולא לשכוח לצרף קישורים ללינה  (מה שלא משפחתי כמובן ) 

• אוליב י

אז לקחנו לדרך כמה משחקים [כאלו מגנטיים, לנסיעות הארוכות - שחמט, שש בש, סודוקו, צוללות]. לקחנו גם דיסקים, בשבילנו ובשביל הילדים. לקחנו מפות, כי אנחנו אוהבים מפות [והבכור כבר הצטרף לאהבה הזו גם].

לקחנו גם עשרה ספרים לנוער הקורא, שאמא טרחה וקנתה בחנויות יד שניה [המוכרים בשתי חנויות שומרים לי עד שאני באה]. שלושה לטיסה הלוך, שלושה לטיסה חזור, וארבעה לשבת.

הטיסה הלוך היתה קוד שרינג של אל על -  עם חברת פריבילג'.

שרות נעים ואדיב. אוכל של אל על ונציג שרות של אל על. עמדו יפה בזמנים.

בסוף הטיסה הילדים ביקשו לראות את תא הטייס. הסכימו בשמחה והטייס אף הציע להם לשבת בכסא הטייס וצילם אותם...ששון ושמחה.

טיסת בוקר ב8 - זה אומר שקמנו בשתיים וחצי כדי להגיע בזמן ובנחת. לא ממליצה על זה, אבל אחה"צ היינו צריכים כבר להיות בלונדון אז זה מה יש.

• אוליב י

תודה...

ובשביל הטעימה - סנאי על השביל

[הבכור צילם]

IMG_9221.JPG
            • אוליב י

[לא מתאפקת] את פנינו בא לקבל הדוד.

ככה, כמו שהוא בתמונה, הוא עמד שם בין מקבלי הפנים, ושני ילדיו הנבוכים מתחבאים מאחוריו. כמובן שהילדים שלנו התלהבו.

[הוא סיפר אחר כך שהבטחון בשדה התעופה כמעט לא נתנו לו להכנס ככה. וכיון שלא אכפת לו שכל שדה התעופה יראה אותו, גם לא אכפת לו שאעלה את זה כאן. שאלתי]

אפשר לראות שהילדים החליטו להיות מוכנים לחורף, למרות שבעיקרון זה קיץ...זה עבר להם די מהר.

סקובידו, מכירים?

2010 230.JPG
              • נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

אוליב שלום,

ברוכים השבים!

אוהבת את הספרים והמפות, ובייחוד את הסנאי על השביל.

מחכה להמשך...

סופ"ש נעים.

• לִי
                  לִי נערך לאחרונה על ידי

אוליב ברוכה השבה,

כייף לקרוא כל מה שאת כותבת

על החופשה האנגלית שלכם

תודה על השיתוף וההשקעה

• ג'מוס
                    ג'מוס נערך לאחרונה על ידי

משפחה של מעל חמש נפשות זה מדבר אלי. האי הבריטי צועק אלי 

אבל הדוד שבא לקבל את פניכם פשוט קורעעעעעעעע אותי devil

אני אציץ בהנאה כי ההתחלה פה ממש מבטיחה .

תודה 

• אוליב י

ג'ן, נירית, לי, ג'מוס, תודה על קבלת הפנים. זה ממש נותן הרגשה נחמדה.

את הרכב השכור אספנו בשדה התעופה [לוטון].

הזמנו רכב של 7 מקומות, ושודרגנו לטויוטה היברידית חדשה ממש [פחות מ3000 מייל עשתה]. יש משמעות לפרט הזה, שהיא היברידית, בהמשך. וגם לזה שהיא חדשה...

יום ראשון בערב היה נוכחות חובה רק של האיש, כך שאני והילדים נשארנו לקפוץ על הטרמפולינה של הדוד, לערוך קניות לקראת הטיול, וללכת לישון.

ביום שני בבוקר התחלנו את הנסיעה לויילס. כיון שהנסיעה ארוכה, חילקנו אותה לשניים - עם עצירה ארוכה בערך באמצע הדרך.

בדרך כלל יש חלוקת עבודה בינינו בנהיגה - אני חובבת נהיגה אתגרית כך שהכבישים הכפריים המתפתלים זו בדרך כלל אני. הוא מכיר היטב את לונדון כך שבעיר [בפרברים] זה בדרך כלל הוא. באוטוסטרדה - מי שנוח. ביום הוא, בלילה אני.

אחרי כשעתיים וחצי נסיעה הגענו ליעד הראשון -

Blaize castle and estate ליד העיר בריסטול.

מדובר באחוזה לשעבר שנתרמה לטובת הציבור. כרי דשא עצומים שאנשים רצים בהם, מריצים את הכלבים ומשחקים כל משחק שאפשר להעלות על הדעת. גבעה גבוהה עם יער עבות ובו מגוון שבילים קלים להליכה ומערות קטנות חמודות. בראש הגבעה - דשא קטן ובמרכזו טירה קטנטונת, שהיתה בית הקיץ של האצילים פעם. למטה ליד המדשאות העצומות - בית גדול יותר, שיש בו כיום מוזיאון. הטירה והמוזיאון סגורים בימי שני [ידענו מראש] אבל החוץ מספק פעילות רבה. בנוסף, יש במקום פארק עם מתקנים לילדים, איזור לילדים מעל גיל שש [טיפוס חבלים בגובה שתי קומות, מגלשות עצומות, גשר חבלים, אומגה ועוד ועוד] ואיזור מקסים לילדים מתחת גיל שש.

שוטטנו ביער.

הילדים החלו לריב.

בת השמונה וחצי אמרה שזה היער של רוניה בת השודד [מכירים? ספר מקסים].

בן העשר וחצי אמר שרוניה זה בשוודיה, ולא באנגליה, וזה יער אחר, יער המבריחים.

בן השש [שעדיין לא קרא את הספרים] ביקש שיספרו לו...מסתבר שהספרים קמו לתחיה פה, הילדים החלו להכנס לדמויות, נתנו לעצמם שמות וחיקו סיטואציות מהספרים, ואני לא ידעתי אם לצחוק קודם או לצלם קודם.

בסופ הם הסכימו שזה היער הגדול של לורה ומרי ["בית קטן ביער הגדול" - לורה אינגלס וילדר, הספר הראשון בסדרת "בית קטן בערבה". כשהם החלו להפחיד את הקטנה עם סיפורי הזאבים והדובים ביער, עצרתי את זה...

עלינו עד לטירה, ירדנו מהצד השני לנחל שמימיו הקפואים שכנעו את הילדים לטבול רק את הידיים ולא את כל הגוף. אחרי כשעתיים הליכה חזרנו לפארק ובילינו במתקנים עוד שעה. ארוחת צהריים, ונוסעים.

ובקצרה:

blaze castle estate

קרוב מאד לאוטוסטרדה M5, M4  נמצא במרחק 5-10 דקות נסיעה מבריסטול [תלוי מאיפה באים כמובן].

מושלם לילדים ומשפחות. מתאים אפילו לחצי יום שהות ויותר [ואם מביאים כדור או מחבטי טניס, יש המון המון מקום לזה]. במקום גם מסעדה קטנה [לא טעמנו], שירותים ציבוריים ושולחנות פיקניק.

IMG_9227.JPGIMG_9207.JPGIMG_9192.JPG
                      • אלון ח.
                        אלון ח. נערך לאחרונה על ידי

סיפורים על האי הבריטי אני אוהב מאד ובמיוחד שהם כתובים כל כך יפה ובפירוט.
                        ברור שאני כאן ממשיך לעקוב..broken heart

• טל גלינה10
                          טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

כבר מההתחלה ברור, שכאלה לונדון וויילס עוד לא היו כאן.

כל הכבוד לדוד וגם לילדיו שאיפשרו את קבלת הפנים הזאת!

תמשיכי!!

טל

• אריטה
                            אריטה נערך לאחרונה על ידי

באת לנו בול בזמן. אולי לא בדיוק אותה תמה של טיול אבל אנחנו משפחה של שש  נפשות וממש היום אנגליה עלתה על שולחן הדיונים של היעד לקיץ הבא. אמנם לא בריטים אך הבת שלי בעלת אופי בריטי לחלוטין (גם היא מרימה לכלוך מהרצפה ומעירה לאחיה וגם לנו, בניגוד אליכם לה לרוב לא מקשיבים) והיא גם מאוד רוצה לבקר בכל מקומות ה"הארי פוטר" למיניהם ואפילו לימדה את עצמה לדבר אנגלית שוטפת.

כיף לקרוא, מחכה להמשך!

אריטה

• jenn
                              jenn נערך לאחרונה על ידי

אריטה 

אם את מחפשת רעיונות לטייל באנגליה , אני מצרפת לך סיפור הטיול שלנו משם, אולי תמצאי לך רעיונות ממה שאנחנו חווינו באנגליה האחת והיחידה. 

ואם את מחפשת לטייל בעקבות הארי פוטר אני מצרפת לך סיפור מקסים שאין לתאר של ורד שהוא טיול הארי פוטר טהור 

אוליב ממשיכה איתך בכייף וכל פעם נכנסת להתעדכן אם התקדמת. הצצתי במגרש המשחקים של הטירה. נהדר. 

• אריטה
                                אריטה נערך לאחרונה על ידי

תודה תודה! 

כל כך בא לי אנגליה...

לטיול של שבועיים, איפה מומלץ לבקר?

• jenn
                                  jenn נערך לאחרונה על ידי

איפה שלא מטיילים באנגליה יצא טיול מוצלח. 

בקישור הראשון שצירפתי בהודעה הקודמת שלי מסופר על הטיול שאנחנו עשינו שנמשך שבועיים בפיק דיסטריקט ויורק 

• noa Xscotland
                                    noa Xscotland נערך לאחרונה על ידי

אוליב, נו? תמשיכי!

התחלה נהדרת ודוד סקובי-דווווווווו לגמרי Smile

נעה

• vthomeo
                                      vthomeo נערך לאחרונה על ידי

מתענגת בכל פעם שאני רואה שהסיפור שלנו מוזכר. זה ממש משמח שיש בו ערך לאחרים, מעבר לחוויה הפרטית שלנו.

אוליב, גם אני מחכה שתמשיכי. התחלה מבטיחה ומרתקת.

• ליליה נ.
                                        ליליה נ. נערך לאחרונה על ידי

אוליב - ברוכה הבאה לפורום, 

בריטניה תמיד מתקבלת פה באהבה גדולה!

• שירליץ
                                          שירליץ נערך לאחרונה על ידי

מצטרפת לעוקבים, נשמע שהולך להיות מקורי Smile

• אוליב י

אריטה, נדמה לי שהגבתי לך גם בשרשור שלך – תגידי מה אתם אוהבים ואוכל לנסות להמליץ. יש כל כך הרבה אפשרויות.

ג'ן, נעה [חופש והילדים וזה, אני לא תמיד מתפנה לכתוב...] , vthomeo, ליליה, שירליץ – תודה, כיף לראות שבאמת זה מעניין מישהו חוץ ממני...

[הערת ביניים בענייני כתיבה: כשחזרנו , בבוקר שאחרי, הצענו לילדים לכתוב חוויות, כמו שאמא כותבת. הבכור רץ לספריה, השניה רצה לחברתה הטובה, השלישי התיישב וממש צייר "ספר חוויות" מפורט וביקש ממני לכתוב כל מה שיש לו להגיד על כל ציור...תענוג]

ובכן, יצאנו מBlaize castle בדרכנו אל מקום הלינה בשלושת הלילות הבאים - כפר נידח בדרום מערב ויילס בשם Llangennith [מבטאים: חלאנגנית']. אבל לפני שאכתוב עליו, חייבת לספר משהו על הדרך.

די מהר הגענו לגשר הגדול מעל נהר SEVERN, גשר שלמעשה מחבר את אנגליה עם וויילס [ולפניו היו רק מעבורות ואוניות]. סיפרתי לילדים איך הגשר בנוי - גשר מיתרים שבנוי באופן ייחודי יחסית לגשר מיתרים מבחינת זויות המיתרים שלו, אורכו 1600 מ', ועוד כמה עובדות מעניינות על בנייתו [התאפקתי, ולא סיפרתי להם שהוא מאד פופולרי עבור מתאבדים].

אלא מה, לא לקחתי בחשבון שהנוער לא רק מקשיב, אלא גם קורא. לפני שנתיים וחצי רק הבכור קרא באנגלית. כעת כבר יש שלושה, שניים ממש קוראים והשלישי מזהה אותיות [ולכן תפקידו לזהות את הכבישים בשלטי הדרכים, ותפקיד השאר את הערים].

מביט הבכור בעיון במפה ומגלה שלנהר יש שני שמות. SEVERN זה באנגלית. בולשית זה HAFREN.

חשבתי שיהיה נחמד לספר להם שF בולשית מבטאים כV.

הבכור נדלק. "אמא, אני בטוח, בטוח שקראתי את זה באיזה ספר. בטוח. היה נהר עם שם כזה". התחלנו, הוא ואני, לעבור על כל הספרים שהוא קרא [או אני] שיש בהם נהרות. ומצאנו.

סדרת פרידיין, מכירים? המלך ליר? טרן הנודד? היורה השחורה? ספר השלושה? כן כן, שם ממש, הנהר המרכזי נקרא אברן HAVREN. הנהר השני בספרים נקרא ystrad שמשמעותו בולשית - עמק או ואדי או נקיק. די מהר הגענו לזה שרבים מהשמות שם הם שמות עם צליל ולשי, או מבוססים על גיבורים מהמיתולוגיה הולשית. [גוידיון נסיך דון, מדוין, דולבן - "אמיתיים". שמות כמו איילונווי, גוינת', לא אלאה אתכם אבל בסופו של דבר חפרנו קצת במיתולוגיה הולשית. היה מרתק.] וגם שמות המקומות - קיר דאתיל, קיר משהו וקיר עוד משהו..."קיר"=CAER=מבצר. מבוססים על מילה אמיתית.

השלישי שעדיין לא קרא את הספרים טען שמקפחים אותו. וכאן התחילו השניים מספרים לו את עלילות פרידיין, עם תוספות והפחדות כיד הדמיון הטובה עליהם.

אחרי זמן מה השתלטה עליהם הפראות הישראלית, והם ניסו לחקות את המלקרן [למי שלא קרא - דמות מאד מפחידה, עם מסיכה בעלת קרניים וכוחות כישוף. בספר בסוף מנצחים אותו. שני הקטנים לא ידעו את זה...] בצער, התערבתי.

אני מאד אוהבת לצלם בנסיעה ולצלם באופן כללי, אלא שלצערי המצלמה החלה לגלות סימני עייפות החומר. בנוסף קיימת הבעיה שבדרך כלל בכבישים המתפתלים הכפריים אני נוהגת [כך שנינו מעדיפים] וקצת קשה לצלם וגם לנהוג בו זמנית, וגם לעצור כדי לצלם בעייתי כי אז כולם תקועים מאחורינו...בכל זאת הצלחנו קצת כבשים מהדרך וקצת ביצה וקצת ים ליד הכביש [הביצה עוררה גם היא שלל הדים ספרותיים, נחסוך את זה עכשיו...]

IMG_9267.JPGIMG_9273.JPG
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 1 / 5
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון