התנהלות כספית באוסטרליה
-
האם כדאי לקחת מזומן ולהמיר לכסף אוסטרלי?היכן כדאי להמיר ומה גובה העמלות?
האם עדיף למשוך כסף מכספומטים?
-
התנהלות כספית באוסטרליהלפי מה שידוע לי אפשר לקנות דולר אוסטרלי בארץ זה נראה לי יותר זול מלהחליף אותו שם
ואם אתה מתכנן להיות באוסטרליה מומלץ להקים חשבון בנק אוסטרלי על שמך ולהעביר אליו כסף לפני הטיסה וככה מקבלים כרטיס כאש ומשלמים על העברה חד פעמית ובסוף הטיול לסגור את החשבון ולקבל את הכסף חזרה, שמעתי שהרבה עושים ככה
-
התנהלות כספית באוסטרליהעל איזו תקופה / פרק זמן את מדברת? קצת כסף להתחלת הטיול או התנהלות כוללת לכל הטיול?
אפשר למצוא דולר אוסטרלי במגוון צ׳יינג׳ים בארץ, זה לא נדיר במיוחד. אפשר גם למשוך בכספומט כשמגיעים. מעריכה שלא יהיו הבדלים דרמטיים בעלויות. אבל זה מתייחס ל-200-300 דולר במזומן בשביל שאטל משדה התעופה, אוטובוס, דברים כאלה. לא לכל הטיול.
-
התנהלות כספית באוסטרליהמדברת על תקופה של כ-6 שבועות
-
התנהלות כספית באוסטרליהלא הייתי מסתובבת עם אלפי דולרים במזומן במשך כמה שבועות. זו מדינה מערבית, ההתנהלות הכספית צריכה להיות דומה למה שעושים בארץ. אפשר לפתוח חשבון בנק מקומי, לא תמיד זה משתלם כלכלית. אחרת, כרטיס אשראי בינלאומי זו אופציה מצוינת. אם את מעדיפה כל פעם למשוך קצת מזומן ובזה להשתמש - אפשרי, אבל אני לא חושבת שזה חסכוני יותר מלשלם באשראי. בכל מקרה, או אשראי בינ״ל, או חשבון מקומי. בטח לא הייתי מביאה איתי אלפי שקלים במזומן וכל פעם ממירה חלק, וגם לא באה מפה עם סטיפה של אלפי דולרים.
-
התנהלות כספית באוסטרליהאפשרות הכי טובה היא לפתוח את החשבון מהארץ, להזמין שכרטיס הדביט יחכה בסניף (אם זה אפשרי) ואז לבוא ולהפקיד כמה אלפי דולרים ולצאת לדרך (פלוס כרטיס אשראי בינלאומי לגיבוי)
-
התנהלות כספית באוסטרליהכלכלית זה לא תמיד נכון. זה תלוי בסכום הכסף שהולכים להשתמש בו, ובמידה מסוימת גם באיך מעבירים את הכסף - בהעברה בנקאית, בהפקדת טראוולים, וכו׳. מקובל לעשות את זה, אבל ברגע שמתחילים באמת להשוות עלויות ולא רק לזרוק סיסמאות על ״העמלות המטורפות של כרטיס האשראי״ אז מגלים שחשבון מקומי הוא לא תמיד הדרך הכלכלית ביותר.
-
התנהלות כספית באוסטרליהשקד, איך חשבון באוסטרליה שאין בו שום עמלות ודמי ניהול יהיה יקר יותר מאשר לשלם כ-4% לחברת האשראי??
העברת מזומן בהכרח תהיה זולה יותר, וגם העברה בנקראית שעלותה כ-1% תהיה זולה בהרבה משימוש באשראי בינלאומי.
לא ראיתי שאת עשית איזושהי השוואה...
-
התנהלות כספית באוסטרליהלא, היא לא. ההשואה שאני עשיתי היא לא בכתב והיא נעשתה לפני הרבה שנים כשאני נסעתי. אבל אני מציעה לך לחפש את הקישור הרלוונטי בצד שמאל של המסך, של בחור שדווקא כן עשה השוואה מאוד מפורטת על דרכים שונות. המחירים לא מעודכנים, חלק ממדיניות העמלות השתנתה, הרוב תקף.נאז אני מבקשת טיפה לקחת בפרופורציות ואפילו לתת קצת קרדיט. בחרת כדוגמה 4%, שלא ברור מאיפה המספר הזה, כי לאומי קארד, היקרה ביותר גובה 3%, ישרכארד 2.3% וכ.א.ל 2.5%. להעברה בנקאית יש יתרונות, אבל אחד החסרונות שבה היא עמלת מינימום של כמה מאות שקלים. אני לא מעודכנת במספרים המדויקים שהשתנו מאז הבדיקה האחרונה, אבל בגדול אם תעביר 20,000₪ ואם תעביר 30,000₪ העמלה זהה. ב-20,000₪ היא גבוהה יותר ממה שהיית משלם על שימוש של 20,000₪ בכרטיס אשראי. אני לא יודעת כמה עולה למשוך 20,000-30,000₪ במזומן בבנק (ולדעתי גם צריך להזמין סכום כזה מראש) אבל יש לזה עלות, שלא לדבר על זה שזה ממש ממש לא בטוח לטוס ככה עם בוחטה של מזומנים, אפילו אם פעם אחת עשית את זה ולא שדדו אותך, חקרו אותך בחשד להלבנת כספים ודברים כאלה. אם צריך לקחת 20,000₪ במזומן ולהעביר אותם לאיזשהו מט״ח, יש לזה עלות. אפילו אם היא רק בהפרשי שערים, שזה מה שקורה כשקונים טראוולים. 1% מ-20,000₪ זה 200₪ שהלכו על הפרשי שערים. פלוס העמלה לבנק על המשיכה. פלוס ה״רק 5$ לחודש״ של הבנקים המקומיים. גם כאן הגעת לעלויות. אתה עשוי להגיע כבר ל-2.5%. יש כרטיסי אשראי שמציעים 2.5% על שימוש בחו״ל, זה אפילו כמעט ממוצע.
-
התנהלות כספית באוסטרליהקודם כל את זורקת השוואות מלפני עשור ואז שולחת אנשים אחרים לבדוק...
אז בדקתי -
ישראכרט עמלת משיכה 3.9%
לאומי קארד 3%
ויזה - 3.85%
אם אדם מתכוון לטייל 6 שבועות ומעלה הוא יצטרך סכום משמעותי.
העצה שלי (לטיול קצר) הייתה להביא דולרים אוסטרליים במזומן(!!) אבל גם אם הבחירה היא בהעברה בנקאית זה יהיה זול יותר מ-3% (אני למשל שילמתי כחצי אחוז - כל אחד ואחת והתנאים הבנקאיים שלו)
שלא לדבר על היתרון בשימוש בכרטיס מקומי - למקרה של תקלות (קרה לי מנסיון), אפשרות לתשלום באתרים מסויימים בהנחה משמעותית (כרטיסי טיסה - תשלום ישירות מהחשבון ללא עמלה, בכרטיס אשראי כ-15$ לאדם, כפול כמה טיסות פנימיות יצא חסכון של כ-100$), ההגנה משינוי שער ועוד
למשוך סכום של כ-20000 או 30000 ש"ח לא מסובך מדי. אפשרי ביום אחד או במספר ימים ללא עמלות. לא צריך לעשות הר מתלולית.
לא יודע למה את אומרת "רק 5$ לחודש" בבנק מקומי (כנראה שעבר באמת הרבה זמן מאז שהיית באוסטרליה) - אני במשך שנה לא שילמתי סנט אחד. להיפך אפילו קיבלתי כמה סנטים ריבית על יתרת זכות ופקדונות. הלוואי עלינו מערכת בנקאות כל כך פשוטה.
-
התנהלות כספית באוסטרליהאין לי עניין להמשיך להתווכח איתך. כשמישהו כן בודק מספרים באמת אתה טוען שזה לא רלוונטי. אתה מתעלם ממספרים רלוונטיים ומשווה רק למה שנוח לך לתאוריה שלך. למה בחרת עמלות משיכה ולא עמלות גיהוץ? עובדתית חשבון מקומי לא תמיד זול יותר משימוש בכרטיס אשראי. זאת עובדה. להרבה אנשים זה יצא ככה? יכול מאוד להיות. לחלק לא. העובדה היא שזה זול יותר בנסיבות מסוימות, לא תמיד. זו כל הפואנטה שלי. אני לא הולכת להשוות את כל המחירים בכל הבנקים ובכל הכרטיסים כדי למצוא דוגמאות סותרות. יש לי דברים טובים יתר לעשות עם הזמן שלי. אם אתה חושב שב-100% מהמקרים העברה היא זולה יותר - שיבושם לך.
-
התנהלות כספית באוסטרליההשוואתי למשיכה מכספומט כי זו הייתה השאלה (תסתכלי בהודעה הראשונה).
להגיד "עובדתית חשבון מקומי לא תמיד זול יותר. עובדה", זה מאוד משכנע. אין לך עובדות לגבות את הטענות שלך, אז את קובעת קביעות. שיהיה לך בהצלחה ולמי שמקבל את ה" עובדות" שלך
-
התנהלות כספית באוסטרליהההתייחסות שלך היא לעמלת משיכה, שהיא תמיד גבוהה יותר. על תשלום בכרטיס אשראי משלמים 2.3 עד 3 אחוז, תלוי בכרטיס.
גם פתיחת חשבון היא לא מקשה אחת. יש שערי המרה טובים יותר ופחות, יש עמלות. בסופו של דבר, ההפרשים מתקזזים.
הדבר הכי חשוב לזכור הוא שכל זה התעסקות, ואם נוסעים לתקופה לא ארוכה, החיסכון הוא ממילא זניח ולא שווה את המאמץ. הרי בסך הכל, הרוב נוסעים לחודש, גג שלושה. יש כל כך הרבה דברים אחרים בטיול שאפשר לחסוך בהם את אותו סכום ויותר.