ישראייר לכל המעוניין
-
בין ביטול טיסת צ'רטר (או אחרת) לבין אי מימוש כרטיס(מבלי להיות משפטנית)
אני חושבת שיש הבדל משמעותי בין סוגי האירועים.
ובהנחה שתמיד הביטול יותר מ14 יום לפני מועד הטיסה המתוכנן.
לצערי- לא רואה הבדל בין סוגי הטיסות בהקשר זה בין אם זו לופטהנזה(סדירה) איזי ג'ט(לואו) או ישראייר(צ'רטר)
A . הטיסה בוטלה- הכסף מוחזר (מתי שהוא) וללקוח נשארה אופציה או להזמין טיסה (יקרה יותר/עיתוי אחר) באותה חברה או לקבל את כספו (בעיתוי כלשהו) ולהזמין טיסה בחברה אחרת (שכן כבר התקבע על חופשה מהעבודה, פנסיון לכלב, לינה ,רכב וכו).
לא נעים
אבל עלול לקרות.
B מודיעים ללקוח כי הטיסה בוטלה- כל הפרוצדורה של סעיף A אבל בפועל הטיסה טסה בול לפי לוח הזמנים המקורי.
כלומר- יש איזשהו מצג שווא מטעם החברה ללקוח(?).
(אישית נתקלתי בכך בחודש האחרון-ומבררת את הנושא)
לא חשוב כרגע אם מדובר בחברת פרפרים או עפיפונים הידועה/לא ידועה בתעלוליה- אלא המהות כדי שידע הנוסע העתידי ממה להיזהר, או מה לעשות כשהצרה מגיעה אליו.
-
בין ביטול טיסת צ'רטר (או אחרת) לבין אי מימוש כרטיסבקיץ שכבר ביטלתי את הטיסות שלי לאיטליה דרך פגסוס התורכית בגלל צוק איתן וקניתי כרטיסים חלופיים של ישראייר - אמרתי לעצמי נטוס כחול לבן.
בדקה 90 (ממש בדקה 90, את ההלוך מספר ימים לפני הטיסה ואת החזור ביום טיסת ההלוך ממש) ביטלו את הטיסה ונתנו לנו טיסה חלופית באליטליה בשעות ממש לא נוחות ושהכריחו אותי להאריך ת הרכב השכור ולהיסחב עם הילדים עד 2 לפנות בוקר.
אבל פתאום אני מרגיש בר מזל, לפחות דאגו לנו לחלופה גם אם לא נוחה... עכשיו אני מבין שאיתם יכול להיות גרוע או מאוד מאוד גרוע
-
שומר נפשו ירחק מישראייר - כמה פעמים נכתוב זאתאובר בוקינג זו מחלה שקשה להתמודד מולה.
אתמול הייתה כתבה בחדשות 2 על 22 משפחות שהגיעו לקפריסין ובנחיתה
הודיע להם נציג השטיח המעוףף שיש הזמנת יתר במלון.
חלק הסכימו להתפנות וחלק לא.
בנוסף בכתבה הזכירו כי בתקופה האחרונה היו גם בעיות דומות עם איזיגט אבל
לא נכנסו לפרטים.
-
שומר נפשו ירחק מישראייר - כמה פעמים נכתוב זאתבישראייר מתנהלים בצורה שערורייתית כבר שנים גם (ואולי בעיקר) בטיסות פנים. מקרה שקרה לי באופן אישי לפני 10 שנים. אולי כשר (לפי חוקי התעופה) אבל ממש מסריח:
הייתי בהריון מתקדם והייתי צריכה לטוס מאילת לתל אביב הלוך וחזור באותו יום. בבוקר באילת לא הייתה שום בעיה- עשיתי צ'ק אין, עליתי לטיסה והכל היה בסדר. בערב בתל אביב עשיתי צ'ק אין בדלפק ללא בעיה, אבל כאשר הגעתי לשער לא נתנו לי לעלות כי לטענתם הייתי בשבוע הריון מתקדם (נכון). לא עזר כשטענתי שבבוקר טסתי בישראייר ולא היתה שום בעיה מבחינתם. נאמר לי בגסות ע"י הנציגות בדלפק- סעי לאילת באוטובוס. הרגיזו אותי עוד יותר כשהעלו במקומי מישהו אחר לטיסה אבל לא הסכימו להחזיר לי את הכסף עבור הכרטיס כי כבר עשיתי צ'ק אין.
בסופו של דבר טסתי באותו ערב חזרה בארקיע. הכסף עבור הטיסה הוחזר לי, אבל ללא פיצוי.
אותי כלקוחה הם הפסידו מזמן.....
-
ישראייר סומכת עליכם ועל כמותכם שתביעה לפי חוק טיביהתייעצתי עם עו"ד בעניין. אני אגיש תביעה בתביעות קטנות .
זה הרבה התעסקות מעט כסף אבל שידעו שם בישראייר שלא ניתן להתנהג בצורה כה מבישה לכאורה בלי תגובה כלשהי.
-
ישראייר לכל המעונייןבטיפול המועצה לצרכנות... נראה מה יצא מזה...
-
ישראייר לכל המעונייןאכן מרגיז ברמות...וכנראה באמת חשוב להזמין רק עם אפשרות ביטול.
ואם לא התרגזתם מספיק אז אתמול רציתי להזמין נופש לבת החיילת לשבוע הבא , מצאתי משהו סביר לשבוע הבא בשטיח המעופף. ביצעתי את ההזמנה כולל פרטי כרטיס אשראי קוד ותוקף וכו ואז בדף האחרון - הודעה "אין טיסות, את ברשימת המתנה, נציגנו יצור עימך קשר" .
ללא מילים!
-
ישראייר סומכת עליכם ועל כמותכם שתביעה לפי חוק טיביבזכותך הזמנתי את הטיסה שלי ליעד שיש אליו טיסות סדירות.
כמו שכתבת הרבה דברים תלויים בטיסה וממש לא בא לי שיבטלו אותה.
המצחיק הוא שבעבר טסתי עם ישראייר לברלין והייתי שבע רצון אבל עכשיו אני מבין שהיה לי מזל שהכל היה בסדר, נשמט לי שזה בסה"כ צ'רטר.