ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו זילנד מסלול למשפחה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    12
    13223
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • advarot
      advarot נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

רציתי להתייעץ לגבי מסלול טיול בניו זילנד. אנחנו משפחה עם בת שנתיים ובת 4, כך שלא יהיו הרבה הליכות (גם אנחנו ההורים לא מיטיבי לכת...).

עיקר העיצה שאני אשמח לקבל היא האם יש אטרקציות שפספסנו והאם הנסיעות שלקחנו בחשבון הגיוניות (השתמשנו בגוגל מפות...).

מצרפת צילום של התוכנית ולמטה פירוט:

4-5 פברואר כרייסצ׳רץ

6 נסיעה  של 4 שעות למאונט קוק

7 טיול במאונט קוק ופארק אאורקי, נסיעה של שעתיים וחצי לוואנקה

8 וואנקה

9 וואנקה ונסיעה של שעה לקווינסטאון

10-11 קווינסטאון. ב11 נסיעה של 4 שעות לטה אנאו

12 המסלול מטה אנאו למילפורד ושייט במילפורד

13 מילפורד ונסיעה של 4 שעות לקטלינז

14 קטלינז ונסיעה שעתיים וחצי לדאנידיןֿ

15 דאנידין ונסיעה כמה שנוכל ונעצור בדרך

16 נסיעה והגעה לקאיקורה

17 נסיעה והגעה לאבל טסמן

18 אבל טסמן ונסיעה של 2.5 לפיקטון

19 מעבורת דרך מצרי מילבורן ולינה בוולינגטון

20 וולינגטון ונסיעה של 4.5 שעות לטה פאו

21 טה פאו

22 טה פאו ונסיעה לרוטורואה של שעה

23 רוטורואה

24 רוטורואה ונסיעה של 3 שעות לאוקלנד

25 אוקלנד

26 נסיעה לאי ואיהיקה

27 וואיהיקה

28 חזרה לאוקלנד - סיום

תודה למי ששרד עד פה.

אודה לכל עיצה Smile

FullSizeRender.jpg
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • חגיתY
        חגיתY נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד מסלול למשפחה

ראשית, זמני הנסיעות של גוגל ממש לא מדוייקות. כדאי להוסיף לפחות 30%.

שנית, זו תוכנית לא פשוטה עם המון נסיעה. יש לכם פחות מחודש, ואתם הולכים לעשות טיול של אלפי קילומטרים, לא ברור כמה זמן יוותר לכם בכל מקום. ובלי הליכה בכלל - נראה לי מאד חבל...

הערות כלליות:

הר קוק -תוכלו לעשות את המסלול של קיא פוינט - הוא בערך חצי שעה הליכה לכל כיוון, או את ההוקר ואלי - רק עד הגשר התלוי. 

אני הייתי מוסיפה לוואנקה יום ע"ח קווינסטאון, היא יותר נעימה ופחות עמוסה מקווינסטאון.

איבל טאזמן זה טרק, תצטרכו קצת ללכת... אין טעם להגיע עד לשם (יש לפחות שלוש שעות נסיעה עד לקאיטריטרי, שהוא חוף נחמד, אבל לא בטוחה שזה שווה את הנסיעה (אתם צריכים עוד לחזור לפיקטון).

הנסיעה מוולינגטון לטאופו מטורפת. אל תשכחו שאתם עם קרוואן, שזה עוד יותר איטי.

אי אפשר לרווח מעט את הטיול? למרות שאתם בקרוואן, הילדים יצטרכו להיות קשורים בנסיעות, וזה לא יהיה פשוט, חוץ מזה, שלילדים יש קצב משלהם, ולעיתים תצטרכו להישאר זמן רב יותר באותו המקום בגלל אגם עם ברווזים, או סתם מגרש משחקים מקסים (ויש המון כאלו בניו זילנד...).

• advarot

ניו זילנד מסלול למשפחה

תודה חגית,

יש לי בעצם עוד 4 ימים ספייר שהשארתי כדי שנוכל לרווח ולעצור עוד יום פה ושם.

השאלה אם יש מקומות שממש עדיף לוותר כמו מאונט קוק או אבל טסמן או קאיקורה...

אבל טסמן אני באמת מתלבטת, הבנתי שאפשר להגיע עם מונית סירה ולעשות מסלולון של חצי שעה או משהו כזה....השאלה אם זה באמת שווה את זה...

אני מסכימה שיש שבוע מאד עמוס מה14 עד ה20, שזה בעיקר נסיעה מקטלינז לפיקטון.... שם חשבתי להוסיף יום פה ויום שם כדי לרווח את הנסיעות.

מה לגבי האי הצפוני, האם פספסנו יעד חובה?

תודה רבה

אדוה

• keves160
            keves160 נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד מסלול למשפחה

ניו זילנד היא יעד די בעייתי עם ילדים כה רכים, כי באמת האטרקציה המרכזית וכמעט היחידה בה היא טבע. זה מחייב הליכה ברמה מסוימת - ממש לא חייבים טרקים, ואפשר לראות המון גם בחצי יום הליכה או בחצי שעה-שעה, אבל כדאי בכל זאת ללכת קצת. אם יש לכם יכולת לעשות את זה עם הילדים בנשיאה על הגב (רלוונטי לבת השנתיים), כדאי. היישובים עצמם אינם מעניינים, וזהו באמת טיול טבע נטו.

לכן גם כדאי לרדת כמה שיותר מהרכב, לצאת לטבע, להסתובב, לעשות פיקניק, לטייל ברגל, ולהמשיך לנסוע - מה שמאריך את משך הנסיעות.

עם זאת, יש חלקים מרווחים מדי בתוכנית שלכם: ב-6 לחודש יש נסיעה של 4 שעות למאונט קוק ו... זהו. למה? גם אם תעצרו באגם טיקאפו היפה לשחרר קצת את הרגליים ולאכול גלידה מול הנוף, עדיין יש לכם יום ארוך לפניכם. כבר שווה להמשיך ולטייל בפארק באותו היום. ממילא רוב ההליכות בו לא רלוונטיות לכם כי הן ארוכות מדי, אז אפשר לעשות את הקצרות באותו היום ולמחרת להמשיך.

למה להקדיש יום שלם רק לנסיעה לאייבל טזמן? סעו ותחזרו באותו היום. הרי ממילא אינכם עושים טרק, רק טיול קצר.

אין גם מה לבזבז ימים על אוקלנד וכרייסטצ'רץ', שאינן ערים מעניינות במיוחד. צאו החוצה לטבע.

קאיקורה - אלא אם הזמנתם מראש סיור צפייה בלווייתנים או שחייה עם דולפינים (מן הסתם לא רלוונטי לילדים), אל תבזבזו זמן על נסיעה לקאיקורה. 15-16-17 הם פשוט ימי נסיעה משמימים. אם כבר, לדעתי עדיף מהמילפורד לנסוע צפונה לאורך כביש החוף המערבי, שהוא הרבה יותר יפה ומזמן עצירות נפלאות לרוב: הקרחונים המפורסמים, יערות גשם עם מסלולי הליכה קצרצרים ומפלים ושאר הפתעות, אגם מתיסון, סלעי הפנקייק וכו'. הרבה יותר מעניין מהחוף המזרחי המיושב יותר שאינו נופי כל כך. מהחוף המערבי תגיעו לאזור נלסון ואייבל טזמן.

באי הצפוני: שברתי את הראש מה זה "טה פאו" - טאופו. אגם יפה, אבל בגדול מה שבאמת מרשים באזור הוא הטונגרירו. אין לי מושג כמה בכלל אפשר להתרשם ממנו עם ילדים כה קטנים, כי ההליכות בו ארוכות. צריך להתייעץ עם ה-DOC (משרדי החברה להגנת הטבע של ניו זילנד) ולשאול לדעתם. בעיניי, להוריד את הזמן באוקלנד לטובת אולי מערות ווייטומו.

• advarot

ניו זילנד מסלול למשפחה

המון תודה keves!

נעשה שיעורי בית ונשנה את המסלול.

בעצם עכשיו ההתלבטות האם להגיע לאבל טסמן מהחוף המזרחי או המערבי. בחוף המזרחי קרצו לי הקטלינז ודאנידין... אני מבינה מדבריך שהם לא אטרקטיביים?

ככל הנראה באמת נוותר על קאיקורה, אין אפשרות לשחות עם דולפינים עם ילדים?

מה לדעתך יהיה המסלול המתאים באבל טסמן? לא הצלחתי למצוא מידע על מסלול עם ילדים, רוב מה שמצאתי זה מסלולים של ימים או עם מונית סירה...

• keves160

ניו זילנד מסלול למשפחה

דנידין היא עיר. כמו שאמרתי, היישובים בניו זילנד לא מעניינים במיוחד, אלא הטבע.

בקטלינס יש מה לראות, ואם זה ממש הכרחי מבחינתכם אז סעו ותחזרו, אבל ללא שום צל של ספק, החוף המערבי מעניין פי אלפי מונים מהמזרחי. אין מה להשוות בכלל גם מבחינת כמות המטיילים. לדלג עליו זה פספוס אדיר.

לא ניסיתי לעשות מסלול קצר באייבל טזמן. זה המידע באתר של ה-DOC:

http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/places-to-go/nel son-tasman/places/abel-tasman-national-park/

כך או כך, כדי לעשות רק חתיכה מהפארק או לבקר בחלק שלו שאינו ההתחלה או הסוף, צריך להגיע במונית סירה. זה לא סיפור, זה מהיר ונוח.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • חגיתY

ניו זילנד מסלול למשפחה

לא הייתי מוותרת כ"כ מהר על הקיטלינס, דווקא בגלל שאתם עם ילדים. בקיטלינס יש הרבה חיות ים, ושם דווקא לא צריך ללכת הרבה... דונידין היא סתם עיר, אבל חצי האי אוטאגו מקסים ותוכלו לראות אלבטרוס ופינגווינים.

אולי במקום קאיקורה, תוכלו לעשות שייט לראות דולפינים באקרואה (בנקס פנינסולה - ליד כריסטצ'רץ). 

באיבל טזמן תוכלו לקחת טקסי ווטר נניח לבארק ביי, ושם לעשות טיול על החוף, ואולי אפילו לתפוס זמן שפל שזו חוויה. הבעיה שזו נסיעה לא קצרה, ואני מתלבטת אם שווה את זה. 

יש אפשרות לוותר על הר קוק (בעיקר מכיוון שזו נסיעה ארוכה, ואם אתם לא הולכים ממש מסלול - זה טיפה מיותר...). ואז המסלול כזה:

מכריסטצ'רץ (עם או בלי אקרואה) לאואמרו לראות פינגווינים, משם לדונידין ואוטאגו.

משם לקייטלינס ולטא אנאו, מילפורד, קווינסטאון, וואנקה, קרחונים (אגם המראה והליכה עד לאחד הקרחונים - הליכה קלה), פונקיקי, נלסון ואיבל טזמן ומשם לפיקטון ולמעבורת לוולינגטון.

נראה לי שזה נכנס בימים. תבדקי גם את מבחינת הנסיעה ומה רוצה לעשות בכל מקום. באי הצפוני נראה לי בסדר, במסגרת הימים שלכם. טאופו זה רק מקום לחנייה, יש אגם יפה, ומפל מאד עוצמתי (אבל ממש לא גדול בגובה...). אני חושבת שבאזור רוטרואה יש הרבה מה לעשות עם הבנות. לא הייתי עולה לצפון האי - כי אלו עוד שעות נסיעה... לא היינו באי וואיהיקה... אל תבזבזו זמן על אוקלנד. אולי תלכו לעולם הים של קלי טארלטון...

באופן כללי, אם יש לכם זמן פנוי - הייתי מקדישה אותו לוואנאקה וקווינסטאון, כי זה האיזור הכי יפה בניו-זילנד.

בהצלחה.

• advarot

ניו זילנד מסלול למשפחה

חגית, המון תודה על כל הטיפים והשקעת המחשבה!

לאחר כמה שעות הגעתי לתוכנית הבאה, אבל אני עדיין לא מרוצה...ֿ

נראה שהחלפנו את מאונט קוק בקטלינז...ועדיין חסר לי יום או שניים.....

סימנתי באדום נסיעות של מעל שעתיים כדי לוודא שהן מרווחות ולא יום אחרי יום.

אני מתחילה להבין שבעצם לב ליבו של הטיול זה אזור קווינסטאון-וואנקה-מילפורד כשבעצם מירב המאמצים זה להגיע לשם ולחזור משם שזה הרבה נסיעה, ולכן כל מה שלא שם ירד כמו הקרחונים. את הנסיעה הזאת אי אפשר לבטל מה שכן אפשר לעשות זה לוותר אולי על עצירות בדרך כמו הקטלינז או אבל טסמן או נלסון.

מה דעתך?

האם הקדשתי בתוכנית הזאת מספיק זמן לרוטורואה?

האם באמת שווה להשקיע בנסיעה לאקרואה או שישר מכרייסצרץ ניסע לדונידין וחצי האי אוטגו?

מה מיוחד בחוף המערבי?

עוד אפשרות זה פשוט לנסוע מוואנקה לפיקטון, זה 10 שעות נסיעה שנוכל לחלק לכמה ימי נסיעה נאמר 3 ימי נסיעה וזה גם יקצר לי 4 ימים...

תודה על כל העזרה

אדוה

תוכנית מסע.png
                    • keves160

ניו זילנד מסלול למשפחה

ההערות שלי:

כמו שכבר אמרתי, הערים והיישובים בניו זילנד לא מעניינים. לא צריך יומיים בקרייסטצ'רץ', ולדעתי חבל להקדיש יום שלם בטיול כה קצר לדנידין (2 לילות).

שייט הדולפינים מיועד לרוב לשחייה איתם - עד כמה תוכלו לעשות זאת עם ילדים קטנים?

בעיניי כן להמשיך מכרייסטצ'רץ'/אקרואה להר קוק. זהו פארק יפהפה, הרבה יותר מרשים מדנידין וכל האזור. משם לוואנאקה וקווינסטאון, ומהן לפיורדלנד. אם ממש מתעקשים אפשר לנסוע לקטלינס ולחזור, אבל בעיניי גיאוגרפית עדיף פשוט להמשיך הלאה צפונה על החוף המערבי. יש בו הרבה נקודות עצירה - לא צריך לתכנן את זה, פשוט עוצרים כשרואים שלטים חומים שמצביעים על נקודות עניין כמו מפל, חוף או הליכה קצרה מעניינת. זה ימלא את הזמן (בניגוד, למשל, לפונקייקי שזה בערך רבע שעה גג).

אגמי נלסון עד כמה שידוע לי הוא פארק של יותר טרקים גדולים. עדיף לבחור באייבל טזמן במקום.

אין לי מושג איך זה לנסוע עם ילדים. אתם צריכים להבין עד כמה זה יהיה קל להשאיר אותם מרותקים לכסא לכל כך הרבה שעות נסיעה, ועד כמה תצטרכו לעשות מנוחות ועצירות כדי להתאים את סדר היום אליהם. בעיניי מדינה גדולה כמו ניו זילנד שהיא פי 11 בגודל מישראל היא לא בדיוק המקום האידיאלי לנסוע אליו לזמן כה קצר עם ילדים. למען האמת, נדמה לי שזה די פספוס של יעד שקשה יהיה לחזור אליו שוב, ושמה לעשות, בנוי על הליכה רגלית בטבע (לאו דווקא טרקים ארוכים, אבל כן כמה שעות הליכה). אבל אתם הורים, אתם בטח מבינים הרבה יותר ממני במה נסיעה עם ילדים כרוכה ועד כמה זה נוח/ריאלי.

• חגיתY

ניו זילנד מסלול למשפחה

כתבתי מוקדם יותר תגובה מאד מפורטת, אבל היא נמחקה לי indecision אנסה לשחזר...

בגדול, אני מסכימה עם מרבית הדברים ש KEVES  כתב, וגם מה שכתבו לך בפורום טיולי משפחות. המיטב של ניו-זילנד זה הטבע, וההליכה הכרחית. זו מדינה ענקית, וצריך לקחת בחשבון נסיעות מטורפות עם ילדים, שמניחה שזה לא פשוט. לנו היה DVD נייד (לפני כמעט 6 שנים...) וזה מאד עזר.

אני חושבת שהמסלול הזה עדיף, גם ב"הקרבה" של מאונט קוק. מספר הערות:

1. אם אתם מגיעים מאוסטרליה וללא ג'ט לג - אין צורך להישאר בכריסטצ'רץ יותר מיום (בטח אחרי רעידת האדמה שהחריבה את מרכז העיר). הייתי הולכת למרכז האנטרקטי.

2. אני לא הייתי מוותרת על אקרואה, פשוט כי יפה שם, וגם הזדמנות לשייט בו תראו דולפינים וכלבי ים. אם יהיה לכם זמן, ממליצה להגיע לאקרואה דרך גב ההר ולחזור דרך החוף.

3. דונידין זו סתם עיר, אין ממש מה לעשות שם ומפעל השוקולד ייקח גג שעה. אוטאגו זה חצי אי מקסים, גם שם הייתי ממליצה לא לנסוע באותו הכביש הלוך וחזור. אפשר לעשות תצפית לאלבטרוסים וסיור לצפייה בפינגווינים. ממליצה ללינה את הקמפ של טופ 10 - אמנם טיפה מרוחק מאוטאגו, אבל מקסים, ובפינות של הקרוואנים יש פרטיות.

4. הקייטלינס עד טא אנאו נראה בסדר. אם תחסכו יום - הייתי נשארת באזור קווינסטאון/ וואנקה עוד יום - סתם כדי לנוח ולחוות שלווה (אנחנו היינו 8 ימים בשתיהן!).

5. הנסיעה לקרחונים תהיה ארוכה מאד. תתכוננו... וגם הנסיעה מהקרחונים צפונה. נראה לי שאין צורך להגיע עד פוניקיקי. מספיק עד גרימאות'. ותדאגו לצאת מוואנקה עם טנק מלא, הדלק (וגם שאר המצרכים) מאד יקר באזור הקרחונים.

6. הביקור בפוניקיקי ייקח גג שעה. אין מה להשאר שם.

7. בהתלבטות בין נלסון לייק לאייבל טזמן. הייתרון של נלסון לייקס זה שזהו אגם עם מים מתוקים, ושה"סטייה" מהדרך פחות משמעותית. בשאר הפרמטרים, לדעתי, איבל טזמן לוקח. תוכלו לשוט לבארק ביי או אנקורג' ביי - יש שם חופים זהובים, ולעשות טיול מעגלי כלשהו. אנחנו עשינו מעין טרק שם: ירדנו בבארק ביי והלכנו עד אנקורג' שם ישנו בסירת קטמרן. למחרת הלכנו עד מרהאו. הקטע בין בארק ביי לאנקורג' לקח לנו שעה וקצת. אז רנחנו הלכנו מהר, אבל נראה לי אפשרי אם עושים אותו ב"איזי". המסלול מאד נוח, אין אבנים וכד'.

8. מוולינגטון עד טאופו זו נסיעה מטורפת. נסו לחלק את הנסיעה. רוטרואה זה מקום מאד נחמד לילדים (אחרי שמתרגלים לריח...).

מצד אחד, ניו זילנד לא מתאימה לילדים כי יש בה בעיקר טבע, ואין הרבה חיות. מצד שני - היא מאד ידידותית לילדים: בכל פינה יש מגרשי משחקים מושקעים - לרוב עם שירותים ציבוריים (נקיים!), ובקמפים לרוב יהיו טרמפולינות ומשחקים.

שיהיה בהצלחה.

• advarot

ניו זילנד מסלול למשפחה

תודה רבה keves וחגית!

• rinisco
                            rinisco נערך לאחרונה על ידי

ניו זילנד מסלול למשפחה

היי אדוה.

אנחנו נסענו עם ילד בן 9 וילדה בת 5.

תקראי קצת בבלוג שלנו לגבי המרחקים והמקומות שביקרנו- אולי יכול לעזור.

www.cohen-nz.blogspot.co.il 

רינת

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון