חווית המשתמש של המטייל
-
כדאי מאוד לקרוא את המאמר הזה של איתי זיו, במגזין אלכסון, שמעלה שאלות נכבדות על הצורה בה אנחנו מטיילים.
אין ספק, שהכלים החדשים שיש לנו לתכנון ולביצוע טיילונו, לא רק מייטיבים איתנו. הם גם משנים לא אחת את נקודת המבט שלנו.
וברור שהתשובות אינן חד משמעיות...
רבקה
-
חווית המשתמש של המטיילהי רבקה,
המאמר מאד מעניין לדעתי. יכולה להתחבר להרבה דברים שנכתבו שם וחלקם חוויתי השנה באיסלנד גם.
גם הכתבה מהארץ -דילמת התייר, על חויית האותנטיות בטול-שמקושרת שם מכילה חומר למחשבה. אם יש מישהו שמעוניין לקרוא אותה והיא לא נפתחת לו-שיפנה אלי בפרטי.
חג שמח לכולם!
-
חווית המשתמש של המטיילרבקה,
תודה רבה עבור המאמר המעניין.
אכן לתכנן טיול- זה דורש עבודה, אבל עבודה שאני מאוד אוהבת .ובכך אינני שונה מרבים כאן, שבורחים לעיתים רבות מהמציאות המורכבת של חיינו לסיפורים של אחרים ולתכנוני טיולים.
לגבי הדירוגים: אין לי מושג לגבי חווית המשתמש ב- AirBnB . אבל אני מרבה לקרוא את הביקורות בבוקינג,ומנפה לפי הצרכים שלי בעת תכנון הטיולים. בדרך כלל אני נותנת פידבק, רק אם אני מתלהבת מהמקום. דווקא בטיול לרוקיז כתבתי ביקורת שלילית בחלקה לגבי אירוח מוזר שנתקלתי בו בחוה, שהביקורות עליה היו ברובן מצוינות.
לשמחתי, השתמשתי בשני טיוליי לקנדה באתרי צימרים מקומיים. לא לכול בעלי הצימרים היו ציוני ביקורות בטריפאדוויזר, ובכול זאת קיבלנו יחס נהדר.
לגבי מסעדות- למרות שאני קוראת בטריפאדוויזר, אני כמעט ולא משתמשת. מעדיפה לקבל המלצות מהמארחים המקומיים, וכמעט שתמיד הן מאוד מוצלחות.
ולמרות כול הכתוב במאמר, לא הייתי בוחרת לצאת לטיול ללא מידע אינטרנטי, וללא הזמנת מקומות לינה מראש. ראשית אני לא בן אדם ספונטני...כמו כן תמיד ישנן חוויות שונות מן המצופה או ממה שידעתי או קראתי. אף אחד מאיתנו הוא לא מגלה עולם, אלא טיילים לשעה, אבל בכול טיול הנסיבות שונות, והחוויות יחודיות וזה מה שנותן טעם לפורום משפחות.
נילי
-
חווית המשתמש של המטיילתודה על הקישור.
אני דווקא מאד לא התלהבתי מהמאמר ויתרה מכך ממש לא הזדהיתי עם התחושות שהוא מעלה. ובכלל כל אווירת הטיול בסקוטלנד הרגישה לנו מאד לא ממוסחרת.
עם תגובתה של נילי דווקא מאד הזדהיתי. גם אני שמחה להיעזר בבוקינג, זכורות לי נפילות מאד כואבות מטיולים טרם עידן האינטרנט ודירוגי המלונות ומבחינתי הגלישה באתרים הללו היא גם הנאה וגם עוד נדבך להצלחת הטיול.
אם נהניתי במקום מסויים יותר מאשמח לפרגן לו. אגב פרגון, משהו בצורת הכתיבה הכללית של כותב המאמר נתן לי הרגשה שהוא לא טיפוס מפרגן במיוחד....
-
חווית המשתמש של המטיילנירית, נילי ומיקה.
מאמר כזה אכן אמור לעורר שאלות ומחשבה, גם אם לא מתחברים לכל נקודה.
ברור שכולנו כאן נהנים מעצם תכנון הטיול ומהדיווח עליו אחר כך. השאלה העולה מהמאמר היא עד כמה הטיול עצמו מושפע מכך.
אין לי מושג על מה הוא מדבר בעניין אייר בי אנד בי, כי מעולם לא השתמשתי, אבל כן מבינה את כל השאר.
כבר היו מקרים שבעלי מלון ביקשו מאיתנו לשפר את הדירוג שלהם בטריפאדוויזור.
בנזוגי נהנה שבוקינג מבקש ממנו דרוג לפעמים עוד בטרם עזבנו את המלון, אותי זה מעצבן נורא. אני יודעת שמאז שאני מדווחת כאן בפורום, אני מצלמת לא אחת על מנת להראות כאן.
כלומר, המדיה, משפיעה על אופן הטיול שלנו. הוא קורא לזה "עבודה", אני ודאי שלא, אבל עצרתי לשניה לתהות על עצם העניין, וזה תמיד מבורך בעיניי.
נירית - את דילמת התייר קראתי בזמן אמת, וגם הוא גרם לי לעצור לחשוב ולבדוק את עצמי.
רבקה
-
חווית המשתמש של המטייל"המדיה משפיעה על אופן הטיול שלנו"-מסכימה לגמרי, רבקה.
גם מאיתנו ביקשו מספר פעמים לכתוב חוות דעת בTA . אפילו שלחו מיילים עם תזכורות. גם חברים רבים שלנו במקומות שונים נתקלו באותה תופעה.
וה"תעודות של TA" באמת רואים אותן בכל כך הרבה עסקים..
ויש עוד משהו שחשבתי עליו-הרבה פעמים מטיילים כמעט אך ורק על פי המלצות בפורום זה ובאתר. נכון שלכל אחד חוויה ייחודית אבל בכל זאת אצלי זה מעורר מחשבות מסויימות.
-
חווית המשתמש של המטיילבהקשר לזה, את מזכירה לי נירית, שיחה שנערכה כאן בפורום לא מזמן, תוך כדי "נזיפה" בשואל חדש בנוסח - אבל כולם אומרים לך לעשות א', למה אתה מתעקש לעשות ב'?.....
רבקה
-
חווית המשתמש של המטיילצודקת רבקה, המאמר עורר כאן דיון מעניין וזה כבר טוב.
המדיה לא משפיעה ישירות על אופן הטיול שלי (אם כי בעלי טוען אחרת...), אני לא אבחר לטייל במקום מסוים רק כדי לפרסם צילומים שלו בפייסבוק או בפורום, אלא היא מתפקדת בכל מה שקשור לתיעוד הטיול. תמיד תיעדתי את הטיולים שלי, גם לעצמי וגם ככתבת תיירות, כיום יש לי פשוט יותר אפשרויות.
ולמרות מה שכתבתי לעיל, מודה שלפעמים אני כן עושה בחירות של ביקור או שיטוט במקום מסויים, שנראה לי שיתאים לבלוג שלי.
לגבי המלצות בפורומים, פייסבוק או דירוגים - אני מתייחסת אליהם כעוד מידע במהלך תכנון הטיול. יש המלצות שבאופן אוטומטי נכנסות למועדפים בגלל היכרות אישית עם הממליץ וטעמו (ע"ע ג'ני
)ויש המלצות או דירוגים שעוזרים לעשות סינון ראשוני, לכאן או לכאן. דווקא מקומות שכו-לם הולכים אליהם יקבלו אצלי דירוג יותר נמוך...אז זו גם דרך להשתמש בחוכמת ההמונים כדי לדעת לאן לא ללכת....

-
חווית המשתמש של המטיילתודה על השיתוף, מאמר מעניין מאוד. הזדהתי במיוחד עם התיאור של "מאזן האימה". בכל מקרה, אני מרגיש שאני מעדיף את המצב "החדש", ואני בגיל ש"זכיתי" לטייל עוד במצב ה"ישן" שבו היה כל יום חשש שאולי לא נמצא מקום לינה ראוי, שבו חצי מהארוחות במסעדות היו לא מאוד מוצלחות וכו.
לילדים שלי זה יראה טבעי לגמרי. הם גם יבואו וישאלו אותי למה אנחנו מבקרים עדיין אצל הרופא המשפחתי ד"ר X, שלא קיבל דירוג טוב באתר דירוג הרופאים...
-
חווית המשתמש של המטייליופי של מאמר.
לא שהסכמתי איתו
אבל הוא מעורר חשיבה תהיה ודיון
ובכך הוא "יופי"
אני שייכת לדור שטייל עם מפות מסומנות במרקר בצבעים שונים, עם זכוכית מגדלת (כי מי מסוגל לקרוא את המפה הזו בכלל), עם כניסה לכל לשכת תיירות כדי לקבל מפה מקומית.
לספר טיולים אחד שהיה על כל יעד- וכולם נסעו לאותו מקום וכוון, כי זה מה שהיה כתוב במדריך פספורט.
אבל בהיבט הלינה- ברוך אלוהי הבוקינג ,TA ויתר האתרים- השימוש כל כך מפשט את ההיבט של איתור לינה, קריאת חוות דעת קודמות והחלטה לגבי מה שמתאים לנו מתוך המידע (אין חימום רצפתי ,ממש לא מעסיק אותי באמצע הקיץ).
נסעתי לא פעם ,עם נפילות לא נעימות באיתור לינה וירטואלי , או באיתור לינה על פי המלצות של אחרים--- והיו גם הצלחות וגם נפילות.
מאז שהמציאו את בוקינג ברמה הבינלאומית (אני מכירה אותו עוד לפני שצמח, עוד שהיה אתר הולנדי נחמד) הוא הפך ל"אורים ותומים" שלי בהיבט הלינה- וכמובן שצריך לדעת לקרוא קריאה מבוקרת.
כן- בהיבט הספוטניות- יש משהו שנפגם בתכנון המדוקדק של טיולים, בשפע המידע, ברמת הציפיות.
אני כבר יודעת "בדיוק" לאן אנחנו נוסעים - עוד לפני שיבשה היד על המקלדת (בהעדר קסת ודיו).
ובכל זאת--- אני מעדיפה את התכנון,הלמידה, ההתאמה בדיוק לצרכים שלנו- טרום הטיול ולא למצוא את עצמי ב"כנסייה מרהיבה מספר 475 "בטיול-כי זה מה שכתוב בספר.
גם הספרות הכתובה התרחבה, גם המידע הוירטואלי, אתרי מידע מקומיים,
תמונות,גוגל תמונות, בלוגי מטיילים, אתרי טיולים--- ויחי המידע , כל עוד עושים בו שימוש מבוקר וחכם.
-
חווית המשתמש של המטייליונית,
פשוט ניסחת מעולה את תחושתי ועמדתי....

בירח הדבש שלנו לפראג וצ'כיה, שהיה בתקופה שהאינטרנט רק נולד, נסענו עם המדריך של יוסף לפיד. מה אומר, כנראה שיש לנו טעם שונה לחלוטין
. בפראג עוד הצלחנו לברוח מההמלצות שלו ולשוטט בעיר היפה, אבל הטיול (הקצר) בצ'כיה היה נפילה ועד היום בן זוגי ממאן לחזור אליה.... -
חווית המשתמש של המטיילגם אני כמובן משתמש והרבה במידע שיש באנטרנט ובהחלט זה שינה את ההכנה של הטיולים. לפעמים אני מרגישה שזה באמת סוג של עבודה (כיפית, אבל בהחלט עבודה).
ולמרות כל השעות הרבות שאני מקדישה לטיולים הוירטואלים, בסופו של חשבון יש מעט מאד אתרים שלא מצאתי במדריך (ספר) טוב ובאתרי המידע הרשמיים. רק לעיתים רחוקות מצאתי משהו ממש נסתר בבלוג או אתר אישי. למשל בטיול האחרון לאיסלנד מצאתי ככה מפל שווה וקניון שלא קראתי בספרים.

-
חווית המשתמש של המטייליחי המידע , כל עוד עושים בו שימוש מבוקר וחכם.
אני מאמצת את המשפט הזה של יונית.
מוכרחה להגיד שכותב המאמר נראה לי קטנוני. מבינה על מה היתה הביקורת של מיכל. אני מבינה את הנושא הכללי שעליו הוא מדבר (או יותר נכון חושבת שאני מבינה) אבל לא ממש מבינה על מה הוא מלין. הוא עצמו מדווח על התאמה בין הביקורות למה שפגש בשטח. לא אהבתי איך דיבר על ה"התחנחנות" של המארחת שהתנצלה בפניו. בסופו של דבר מדובר באנשים. הן המטיילים והן המארחים הם בני אדם.
לכל אחד הסגנון שלו, נקודות התורפה האישיות שלו, סגנון ההתבטאות שלו והדברים הטובים שיש בו. לא הכל קשור לדירוג ולמאזן האימה. אם הוא לא מעוניין באינטרקציה שילך ללון במלונות הגדולים והקרים. טוב, אולי זה לא אפשרי בטיול המעגלי של איסלנד. אין לי מושג. בכל אופן ההתבטאות שלו קרה, מנוכרת, מרוחקת ועם שמץ של רוע.
המדבקות של טריפאדוויזור - זה מה שמפריע לו? אפשר לחשוב איזה מפגע זה. התלות של המארחים בחוות דעת טובות? מה הוא רוצה? הם חיים מזה.
אני לא חושבת שרלוונטי למישהו לטייל כמו פעם. אפשר להתאבל על הצדדים הטובים שהיו לזה אבל זה לא ממש רלוונטי כי אי אפשר להחזיר את הזמן. קראתי בבלוג של דן צ הסבר על המשיכה שלו לקטבים של כדור הארץ. לא רוצה לדבר בשמו אבל הוא מדבר על המסתורין שקצת נעלם מהטיולים שלנו. והנה איסלנד נעשתה כל כך אופנתית. חזרתי עכשיו מאוסטריה שמי לא היה בה עדיין חוץ ממני, ובמשך עשרה ימים פגשנו פעם אחת בלבד משפחה נחמדה מישראל.
להזכירכם, מישליין התחילו בדירוג אתרים כבר לפני שנים. עוד קודם לכן הם הוציאו את מדריכי המסעדות (אולי גם המלונות, לא יודעת במדויק) וחילקו לנהגי המשאיות שבאו להחליף צמיגים במפעל שלהם, אח"כ בתחנות הדלק. נדמה לי שזה היה התהליך. נירית או יונית בטח יכולות לתקן אותי. דירוג האתרים הוא בעייתי עוד יותר מדירוג המלונות, לדעתי. הוא מנקז אותנו כמטיילים לאיזה ציר אחד, ורק מי שמאוד ביקורתי או חסר מוטיבציה כמטייל מדלג על המשוכה הזאת. ועדיין אני שמחה לראות את הדירוג ולהחליט אח"כ איך להתייחס אליו.
נירית, אני מוצאת תיאורי מסלולים בבלוגים והרבה טיפים, דבר שאינו קיים בספרות המטיילים (אם כי כמעט חדלתי מלקנות ספרים). באתרים המקומיים נמצא רוב המידע ועדיין לפעמים הוא יבש ולא מאפשר לי להבין אם המקומות מתאימים לי. ובכל מקרה, בלוגים קוראים גם בשביל הכיף ולא רק בשביל המידע. יש בהם (לפעמים) כתיבה אישית ולכן הם אהובים עלי ממקורות יבשים.
-
חווית המשתמש של המטיילזיוה, כתבת "אני מוצאת תיאורי מסלולים בבלוגים והרבה טיפים, דבר שאינו קיים בספרות המטיילים (אם כי כמעט חדלתי מלקנות ספרים)".
אני שואלת לא בשביל הויכוח, אלא באמת מתוך עיניין: יש לך דוגמה ממשית למסלול כזה שמצאת רק בטיפ/בלוג/פוסט כאן ולא נמצא בספר טוב או אתר מקומי איכותי?
נכון לפעמים באמת המידע יבש וצריך הסבר מפורט יותר, אבל את זה ניתן לקבל לרוב גם במקום. או לחפש רק את זה (ועשיתי זאת הרבה פעמים=חיפוש נקודתי ספציפי גם זה מעניין ו"שותה" לא מעט זמן..).
נדמה לי שפעם בפרסומת לספרי שיחור או האתר שלהם נכתב שמבזבזים כל כך הרבה זמן בחיפוש ברשת כשהרבה מידע מרוכז אצלם. למרות שאני לא באמת חסידה שלהם לטיול מעמיק מסכימה בגדול עם האמירה. כן, גם אני מקדישה המון זמן לחיפשוים באינטרנט, למרות זאת ...אבל לא באמת רק מסיבה של חיפוש מידע.
ונכון יש בלוגים כיפיים, אבל יש רבים שלא.
ובסופו של דבר הכל אישי ועיניין של טעם.
-
חווית המשתמש של המטיילממש לא ברור לי על מה הבחור מתלונן. יש אינסוף מידע נגיש, וזה לגמרי בידיים שלנו איך ועד כמה לנצל אותו. כל אחד מעביר אחרת את הקו בין מידע מועיל לבין TMI - Too much information. אחד משתמש באינטרנט רק כדי להזמין טיסות ורכב. אחר לא יזוז מהבית לפני שראה צילומים של כל אתר מכל זוית, וטייל כבר את כל הטיול ב-streetview. זוגתי שתחיה מסרבת לראות תמונות בשלב התכנון כי זה מייצר ציפיות, לי זה עוזר להבין מי נגד מי.
אם עודף המידע מעיק עליו וגורם לחופשה שלו להיראות כמו עבודה, מי מכריח אותו? שיילך לסוכן נסיעות כמו פעם ויזמין טיסות, מלונות ורכב. שיקנה ספרים ויתכנן לפיהם. הוא כנראה ישלם יותר ואולי יראה פחות, אבל אם זה שמתאים לו, זה בוודאי אפשרי. לא הגיוני (הגון?) לנצל את כל מה שיש לאיירבנב או טריפאדוויזור להציע, ואז להתלונן על עצם קיומם.
-
חווית המשתמש של המטיילנירית, לדעתי הסיפור העיקרי בבלוגים ופורומים הוא לא שאפשר למצוא בהם אתרים ומסלולים שאין באתרים ובספרים ה״מסודרים״. הסיפור הוא שבבלוגים ופורומים אתה מוצא דעות. דעות של אנשים אמיתיים, שלא מחוייבים להיות מאוזנים, רשמיים או פוליטיקלי-קורקט.
לא קרה לך שניסית נואשות להבין מהגברת בטוריסט-אינפורמיישן איזה מסלול הליכה יותר יפה, או לקבל דעה על משהו, כשכל מה שאפשר היה לחלץ ממנה זה מפות ומספרים יבשים?
באתרים ה״מסודרים״ תמצאי את כל לוחות הזמנים של כל הטיסות, הרכבות והמעבורות כדי לתכנן. אבל שום אתר מסודר לא ימליץ לך לקחת מעבורת כי בחברת תעופה X טיסות מתבטלות ומתעכבות כל שני וחמישי. שום ספר (כמעט) לא יגלה לך ש״אתר חובה״ X הוא מאכזב לגמרי ושעדיף סתם ללכת לאיבוד בסמטאות.
ברור שהכל עניין של טעם, אבל בקריאה ביקורתית יש כאן המון המון ערך. בכל טיול שלנו יש לפחות פעם אחת שאני מודה לאל שלא סמכתי רק על המקורות ה״מסודרים״ - מאוד עוזר לייצר טיול חלק וזורם עם פחות נפילות.
-
חווית המשתמש של המטיילכשרבקהלה כותבת אני לא נשאר אדיש גם אם אינני מגיב. הפעם קודם קראתי את כל התגובות ברצף ואז עברתי למאמר.
אז זהו שהמאמר עוסק באותם שולים של טיול שנשכחים ממני רגע אחרי שהשתמשתי בם.
מעולם לא יצאתי למקום כלשהו רק כי אתקל בלינה יוצאת דופן או במסעדה המגישה אוכל שלא מהעולם הזה.
מה שמענין אותי זה מה אראה ועד כמה זה יחרת בזכרוני. בלוג או פוסט שמוסיפים לי עוד נקודת ענין למסלול המתוכנן הם מה שאני מחפש באתר הזה או בספרי ההדרכה עמם אני מתכנן ומבצע הטיול.
הטיול לאיסלנד היה הראשון בו הזמנתי גם לינה מראש אבל זה רק כי אם לא הייתי עושה זאת הייתי משלם במיידי הרבה יותר או ישן ברכב כי זה מה שנותר. בנוסף הייתי אחראי לרווחת עוד זוג שהצטרף אלינו אז נזהרים יותר.מה לעשות יש להם רק שלושה חודשים כדי לממן בם שנת חיים שלמה וכביש מספר 1 זה עורק החיים.
אתרי הזמנת המלונות מקלים על החיים. כשאני כותב בבוקינג בקורת על מקום בו ישנתי זה רק אם אני חושב שיש לי משהו לתרום לרוב זה לחיוב כשבאמת נהנייתי מאד ואיש לא בקש ממני דבר,אם היה מבקש אז אוטומטית הייתי נמנע מלכתוב.
עקרונית אני חושב שחייבים לכתוב זה בקורת שלילית באם המקום באמת היה גרוע מהיסוד. המיטה אולי היתה מצוינת אבל כל היתר על הפנים. כשאני מנסה להזכר אזי מה שכנראה חרוט זה המקומות בהם אכלתי אותה. למזלי היו מעט מאד נפילות כאלה אבל אין מה לעשות זה חלק מחוויות טיול.
ובנימה אופטימית זו נאחל לכולם טיולים בכיף וקיטורים בהנאה למי שלא יכול בלעדיהם
רנצי
-
חווית המשתמש של המטייליובל, מעניין מה שכתבת. שמחה שהצטרפת לדיון. "דעות של אנשים אמיתיים"-זהו, שדעות הן סובייקטיביות מטבען. אז אם הרבה אנשים מדרגים אתר מסויים-סביר להניח שהוא מעניין, מהמם וכו'? לא תמיד. אפשר לקרוא גם כאן מחקר שנערך לאחרונה.
לגבי השאלה שלך-אני לא שאלתי מה יותר יפה-אלא איפה יש גשר/פרחים/בעלי חיים/שרידים היסטוריים וכד'. יפה זה בעיני המתבונן, לא? וכן, קרה לי לפעמים שהתאכזבתי מכמה המלצות כאלו (בספרים/אתרי תיירות) אבל גם קרה לי שהתאכזבתי מהמלצות של אנשים אמיתיים. אנשים אמיתיים בעלי כושר גבוה יכולים לומר על מסלול מסויים שהוא קליל. אם אני בודקת באתר מסודר מה הפרשי הגובה והמרחק שהולכים אני יכולה להסיק לבד האם מתאים לי.
באופן אישי, במעט זמן ומשאבים שיש לי יודעת מה אני מחפשת בטיול וקוראת בביקורתיות רבה מה שנכתב על היעדים שלי, בכל מקור.
מה שכן עוזר לי רבות-מדור הoff the beaten track/path של TA וVT.. למרות שגם שם מופיעים אתרים ממש לא הרחק מהמסלול החבוט זה באמת נותן לי רעיונות למקומות כאלו. וחבל שאין כאן בלמטייל מדור כזה.
אני לא חושבת שזיו פוסל את כל המידע ברשת או אפילו את האתרים המדרגים את מלונות והמסעדות, אלא כותב על ההשפעה שלהם על חווית הטיול. ואי אפשר להתעלם מההשפעות האלו, לטוב בעיקר אבל גם לרע.
-
חווית המשתמש של המטיילרנצי!!!!

נירית - הטיול האחרון שלנו לברלין הוא דוגמא מצויינת למה ששאלת את זיוה.
רוב רובו הגדול של התכנון (כולל אתרים שלא הגעתי אליהם לבסוף) נעשה עפ"י בלוגים של מקומיים, כאלה שמזהים טרנדים, שעד שיגיעו לספרי המדריכים הם כבר יהיו ישנים ולא רלוונטיים. מטיילים מקומיים כן מכירים את המקומות האלה. מטיילים אקראיים כמונו מגיעים אליהם ומדווחים עליהם בפורומים כאלה ומכאן הם יוצאים לקהל הרחב.
האתר היחיד שמצאתי רק בספרון שקנינו (בנזוגי עדיין מעקש לקנות אותם...) הצהיר על הככר הכי יפה בברלין. כשהגעתי אליה, ירד לי האסימון שגם את הספרונים האלה כותבים מטיילים, אנשים, כמונו בדיוק. עם טעם משלהם ודעות משלהם. אלא מה? בזמנו של טומי לפיד הם היו האורים והתומים ולא זזנו בלעדיהם כי קיבלו שלושה כוכבים (במקרה של מישלין) וגם על זה דיברנו לא אחת כאן בפורום, על הפיספוסים של "הכי הכי".
בכל מקרה, ובלי לסנגר על הבחור שכתב את המאמר, עדיין הנושא הוא לא יעילות ההכנה של הטיול, אלא עומק ההכנה הנדרשת היום - שברור שכולנו אוהבים ונהנים והוא לא, והאפקט שזה מותיר על אופי הטיול - אז כולנו פה, אלה שעוד זוכרים את טומי לפיד מדריך הטיולים טוענים שתמיד הושפענו מדעת הרוב - אם כמו מיכל, שהסתובבנו מהם 180 מעלות, או כמו הרוב שאימתנו את ה"מאסט".
אני באופן אישי מאוד נהנית מהעובדה שנשאר לי יותר זמן נטו לטיול, כולל זמן ישיבה בטלה באמצע שום מקום, בגלל ההכנה המוקדמת, אותו זמן יקר שיוחד בעיקר לחיפוש אחר מקומות לינה ופסילתם, בהגעה למקומות שלא היינו מגיעים אליהם בשום פנים ואופן אילו ידענו עליהם קצת יותר וכו'...
רבקה
-
חווית המשתמש של המטיילנירית,
לי יש המון דוגמאות של מסלולים, עיירות חמודות ופעילויות שמצאתי בבלוגים או ברשת ואין סיכוי שהייתי מוצאת במדריך, בטח לא במדריך בעברית.
כמה דוגמאות: את הבחירה לנסוע ללוקסמבורג וחבל המוזל קיבלתי מהבלוג של זיוה ומהסיפור של ג'ני. לא חושבת שהייתי מגלה את ההמלצות הללו במדריך כלשהו.
באותו טיול מצאתי בבלוג המלצה על המסלול הזה. לא חושבת שאף מדריך טיולים לגרמניה היה מפנה אותי למסלול שנמצא מחוץ למסלול השחוק.
הרבה משווקי הפשפשים שמצאתי לבעלי היו ממידע שדליתי מבלוגים..
גם את הפעילויות הנלוות - מגלשות הרים בגרמניה, מסלול אומגה בסקוטלנד ועוד כהנה וכהנה גליתי בעזרת ידידנו הטוב גוגל.
ודוגמא ממש עדכנית: לפני הטיול לסקוטלנד רכשתי מדריך טיולים. לקחתי ממנו רק שתי המלצות, שאר הטיול נתפר בעזרת הרשת, הרבה מהפורום הזה ובעיקר בזכות אלון.
ולמרות האמור לעיל - אני עדיין אוהבת מדריכי טיולים, לוקחת קצת מהם וקצת מהרשת.