קצת ABC לרגל המצב
-
קצת ABC לרגל המצבדרור כל הכבוד על התמונות וההסבר על הטרק . במקרה נכנסתי לפורום זה. אני יותר בפורום משפחות ואירופה . החלטתי לגלוש בפורום זה מכיוון שבני בעוד כמה חודשים חושב לנסוע להודו ונפאל . החלום שלי זה לעשות את הטרק הזה או אחר . אגב כל הכבוד לאשתך על ההצטרפות לטרק. המשך לשתף אותנו במסעך.

-
קצת ABC לרגל המצבהיי ענת . עכשיו אני מבינה מאפוא היכולת שלך ושל בנך בהליכות. את מורגלת למסעות לכן ידעת על המסלול של אגם קרפא (ברומניה)אני גאה בך ומבנך.
-
קצת ABC לרגל המצביעל
מאחל לך להגשים את החלום/ות..........
הדרך לסיקה וסיקה היפיפייה הנרדמת אליה הגענו באחה"צ של יום ההליכה ה-11
היינו התיירים היחידים שישנו שם באותו הלילה ונראה שהכפר חוזר למקורות החקלאיים שלו עם שדות מעובדים ומשק חי.
הגברים מועסקים רובם בעבודה הסזיפית של תחזוקת השביל והמדרגות שנשטפים במונסונים ובשימור הכביש שעליו רואים פה ושם טרקטור או סימנים לטרקטור שעבר
מעל הכפר התנוסס מקדש בודהיסטי יפה אבל התעצלנו לעלות וערכנו במקום סיור ערב ברחובות הכפר כדי לוודא שלא פספסנו איזה סממן תיירותי
שלושת הגסטהואסים שראינו היו גדולים וריקים.....
-
קצת ABC לרגל המצבדורון, בימים האחרונים שאתה מתאר למעשה עליתם במעלה מסלול האראונד הישן, כלומר בכיוון ג'ומסום?
-
קצת ABC לרגל המצבאיזה זכרון שאת מזהה אותי משרשור בפורום אירופה

בנפאל הייתי לפני שהפכתי לאמא. יש לי חלום לשוב לשם עם הבן שלי, אבל כשאני קוראת את הסיפור של דורון זה נראה לי גדול על הבן שלי (בן 7.5 עכשיו), גם אם עושים טרק פשוט יחסית כמו פון היל. כמות העליות והירידות מטורפת. הדחקתי כנראה את הזכרונות האלה.
נורא רציתי לשוב לטרק לאנגטאנג אבל זה כבר לא יקרה בעתיד הנראה לעין

-
קצת ABC לרגל המצבענת,
את צודקת, זה בכיוון ג'מסום, אבל זו ירידה כסח, כל יום 1000 מ' (בגובה מוחלט) ירידה.
-
קצת ABC לרגל המצבלדעתי אם הוא ספורטאי ,אוהב ללכת ולא נמוך במיוחד יש סיכוי שזה יהיה לו יותר קל מאשר למבוגר.
מניסיון שלי ילדים מתאוששים מהר יותר ממבוגרים. את הבן הקטן שלי (שהיום התגייס) הייתי בכייף לוקח לטרק כזה ואת הבן השני באותו הגיל הייתי צריך לשים על פורטר
. תלוי בילד......בכל מקרה גם בסיקה (1935 מטר) מעניין לראות זריחה
-
קצת ABC לרגל המצבזריחה בסיקה
-
קצת ABC לרגל המצבבאצ'ו המדריך/פורטר באריזות לפני יציאה בנוהל שחזר כל בוקר.
מחבר את התרמיל הקטן שלו לתרמיל הגדול שלנו
יציאה ליום ההליכה האחרון בירידה לכיוון טאטופאני
-
קצת ABC לרגל המצבשוב תודה, אני נהנה "לטייל" ב-ABC בעזרת המידע והתמונות.
google earth זו אחלה המצאה.
התנדבתי למרוח חומר איטום אצלנו בבניין לכבוד החורף הממשמש ובא (שיבוא כבר) ולחומר האיטום קוראים סיקה. אז כל אחד והסיקה שלו..אגב, עם איזו מצלמה אתה מצלם?
והאם יש מספיק מקומות נגישים להטעין סוללות?
תודה רבה -
קצת ABC לרגל המצבהי גילי
אני מצלם ב-LUMIX של פנסוניק מצלמה קטנה וטענתי את המצבר שלה פעם אחת ואולי גם את זה לא הייתי חייב.
אין בעיה לטעון בכפרים הנמוכים כי יש פתרונות הידרואלקטריים שמספקים שם חשמל זול. בABC כשמתחילים לעלות אז הגסטהאוסים כבר לא מחוברים לרשת ואז תדרש לשלם על טעינות.
גם באוורסט מעל נמצ׳ה באזר שילמתי על טעינות.
צירפתי גם קצת תמונות מהאייפון 4 הישן שלי שאיתו אני כותב ושולח עכשיו כי נפל האינטרנט. מצרף תמונה של הכביש לטאטופאני מהאיפון
-
קצת ABC לרגל המצבחצי היום האחרון התחיל מוקדם אחרי ארוחת הבוקר הרגילה שלנו.....
אנאפורנה לשני הבלחים קצרים, ניליגירי שהתחיל כצ'ופצ'יק בצד מעל ההרים וליווה אותנו כל הדרך עד לטאטופאני כשהוא תופס לאט לאט את מרכז העמק והנוף וצמד הפסגות טופצ'ה פיק ודאולהגירי שהלכו והצטמצמו מולנו עד שנעלמו
-
קצת ABC לרגל המצבההר נילגירי שנראה כדו דבשתי בתמונות מתגלה לי עכשיו במפה כבעל 4 פסגות:
מדרום לצפון 6839 ,6887, 6940 ו-7061 מטר
-
קצת ABC לרגל המצבדרור,
ושוב, כרגיל, תמונות יפהפיות!!
ברור לך שאם היה לכם שמים בפון היל כפי שאני רואה שהיה לכם ביומיים האחרונים, הייתם רואים בפון היל מחזה אחר...

-
קצת ABC לרגל המצבדרור שוב תודה על התמונות והסברים. הדלקת אותי לעשות את הטרק . כנראה שאני עשה זאת באפריל. אם תוכל לתת לי פרטים על המדריך . והטיסה לנפאל . אני כעת קוראת מידע על הכנה לטרקים בנפאל . תודה.
-
קצת ABC לרגל המצבתאי
הכל בסדר, לא מרגיש מקופח בנושא מזג האוויר לרגע
שמח מאוד שאשתי שעשתה רק בפסח את הלאנגטאנג (הלכנו 6 ימים שם). נהנתה מאוד עכשיו מטרק הרבה יותר ארוך מגוון וקשה.
לפני שבוע אחרי הסרט אוורסט, היא כבר אמרה לי להתחיל לתכנן חודש באוורסט

ואז אולי נראה את הפנורמה היפה של אגם קונגדה (מצרף את התמונה מהגסטהאוס של חבריך בטאטופאני)
יעל
אשמח לתת לך מה שאת צריכה וגם לתאי יש את כל הפרטים
-
קצת ABC לרגל המצבהמשכנו לרדת לכיוון הקאלי גאנדקי ( הנהר השחור אם אני לא טועה) ולראות ואפילו לשמוע תנועה על הכביש למטה שמוביל לטאטופאני.
הקילומטרים האחרונים על הכביש היו יפים אבל פחות כייפים לנו בגלל הכביש המראה שלו וההרגשה שהוא נותן ברגליים
סיימנו את ההליכה....
הגענו לטאטופאני לגסטהאוס טובל בירוק וישר יצאנו לטבול במעיינות החמים. חוויה מאוד נעימה לסיום טרק.
-
קצת ABC לרגל המצבאני קצת חוזרת על עצמי - תמונות מהממות ועושות חשק.
לגבי מה שכתבת קודם, אז הבן שלי לא ספורטיבי. גם אני לא. העניין של טיולים אצלנו זו תופעה בלתי מוסברת, היא נשענת על מוטיביציה ולא על כושר. כשאני חושבת על המסלול שיעל הזכירה קודם, שעשינו כשהוא היה בן 5, גם אני לא מבינה איך עשינו את זה

האמת שכשהייתי בנפאל הייתי אחרי טיול של חצי שנה באוסטרליה ובניו זילנד והייתי כנראה בכושר הרבה יותר טוב מאשר עכשיו... כך שגם לי נפאל לא תהיה פשוטה. אני תוהה עד לאן הכוח של המוטיבציה יוכל לסחוב אותנו, בעיקר את הבן שלי - זה לא כמו מסלול חד יומי והעייפות מצטברת.
עדיין לא הבנתי לגבי המסלול, סליחה על החפירה - הלכתם על המסלול של האראונד הישן, או בעצם על החיבור שלו לפונהיל ולא על המסלול עצמו? אם זה החיבור, הוא לא בשימוש בימינו? חשבתי שאנשים עדיין הולכים מטאטופני לפונהיל, גם אם הגיעו לטאטופני בג'יפ ולא ברגל, זה לא בעצם מה שעשיתם רק הפוך? ואם כן, אז למה הכפרים נטושים מתיירים?
-
קצת ABC לרגל המצבהיי ענתנת הגיל והזמן עושה את שלו אני בשנת 2012 עשיתי את מרתון תל אביב(חודש מרץ) ובאותה שנה את מרתון טבריה ( בחודש דצמבר) וב2013 בחודש מאי(אם אני לא טועה ) עשיתי את טריאתלון הנשים בהרצליה כיום אני רק רצה 10 ק״מ בהרבה מאמץ (שלוש פעמים בשבוע)כיום אני שואלת את עצמי איך רצתי מרתון? אבל אין מה לעשות גיל 50 עושה את שלו.
לדרור יש לי שאלה האם אשתך לא סבלה מהבדל הגבהים? לקחתם כדורים? האמת החשש ש שלי הוא ממחלת הגבהים .
-
קצת ABC לרגל המצבענת.
כן אנשים עדיין הולכים את הקטע הזה של הסובב אבל כנראה שהרבה פחות ממה שהיו פעם.
כל אלו שראינו דילגו על סיקה והמשיכו ישר לגורפאני
יעל
מניסיון גם שלי וגם של אשתי וגם של הבנים שלי כשלא הולכים לפי הכללים של ההסתגלות אז יש בעיות. מצד שני אם מקפידים על הכללים מרגישים את הגובה בנשימה אבל אין שום סבל. הטרק הזה בהשוואה לאוורסט בו הייתי לפני שנתיים מרגיש נמוך אבל גם בו לא הייתי מזלזל. אנחנו לקחנו גם כדורים אבל רק בערב.