שלום, יש לי כמה שאלות
-
אני מתכננת לטוס עם חבר שלי לאוסטרליה בחודש מאי בשנת 2016, רציתי לדעת כמה דברים לגבי התקופה הנ"ל, מהו בד"כ מזג האוויר בחודש זה? האם תקופה זו נחשבת זולה/יקרה? באיזה מקום (עיר/אזור) כדאי לשהות כדי לנצל בצורה הטובה ביותר את הדברים הבאים: חופי ים, מרכזי קניות וקניונים, מקומות תיירותיים ואטרקציות, מסעדות טובות, מקומות בילוי כגון ברים/פאבים/מועדונים וכו'... אציין ששנינו בגיל 22 וזה טיול אחרי צבא אשמח לתשובות מפורטות במייל, או להתכתבות עם מי שהיה ומכיר ויוכל לפרט לי יותר
ותודה רבה -
שלום, יש לי כמה שאלותמאי זה כמו חורף שם מומלץ לסיים את הטיול באפריל לכל המאוחר
-
שלום, יש לי כמה שאלותאי אפשר להסתכל על אוסטרליה כעל אזור אקלים אחד. זה פשוט לא נכון. מאי הוא סוף העונה הרטובה בצפון ובמדבר, וזו עונה טובה מאוד לבקר שם. בדרום זה לא חורף, אלא סתיו. מקביל בערך למה שקורה בארץ עכשיו. כבר לא מתאים לים אבל לא בלתי אפשרי לטיול בטבע. ככל שתבחרו יעד צפוני יותר, כך עולה הסיכוי שמזג האוויר יתאים לים. יחד עם זאת, זה לא שלא יהיו מטיילים אחרים, אבל מאי זה כבר אחרי השיא, כי רוב המטיילים (הצעירים, בכל אופן) רוצים לבקר גם בדרום - אזור סידני ומלבורן, ורובם באים באזור אוקטובר - פברואר. אני מניחה שאזור קיירנס יתן לך מה שאת רוצה, רק יהיה הרבה פחות עמוס משיא העונה. זה לא דווקא חיובי, כי להיות בפאב לבד זה לא משהו, והמפגש עם המטיילים האחרים הוא חלק מהכיף. אני גם לא בטוחה מה יש לעשות שם חודש. אני חושבת שכדאי לחשוב יותר טוב על מה בדיוק רוצים לעשות ואיך כדאי לארגן את זה.
אין ממש קשר בין העונה בשנה לעלויות. אם את לא באה ב-31.12 אז את יכולה לצפות למחירים די אחידים. יפתיע אותי אם משהו בשירותי בתיירות יהיה זול בעותר מ-10% לעומת שיא העונה. דברים של מקומיים - תחבורה, קניות, מסעדות זה כמובן אותו דבר.
-
שלום, יש לי כמה שאלותאוקיי נראלי שהבנתי, מה לגביי חודש אוגוסט? מבחינת תקופה, ואם כדאי לשהות באיזור כמה שיותר צפוני כפי שצויין בתגובה הקודמת? ולהגיח מידי פעם גם לאזורים הדרומיים (אם בטיסות פנימיות עדיף? או שהעלות יקרה מידי וכדי לשהות באיזור מרכזי?) בנוסף, קראתי ובדקתי כמה שיותר מידע על הטיול אבל עדיין יש חורים שעליי להשלים, באמת שאשמח לכמה שיותר מידע ועצות שיעזרו לי לחשוב על זה ולהבין את זה בצורה הטובה ביותר

-
שלום, יש לי כמה שאלותבנוסף יש לי עוד שאלה, אני וחבר שלי מתלבטים לגבי אוסטרליה ותאילנד, ביררנו ויש טיסות שעוברות בתאילנד לפני שהן מגיעות לאוסטרליה, מחירי הטיסות לשני האזורים נעים בין 900-1900 דולר למחירים סבירים שמצאתי, ורציתי לדעת אם כדאי ומשתלם ואפשרי להתחיל את הטיול בתאלינד, כעשרה ימים שם, ואח"כ משם לקחת טיסה לאוסטרליה לעוד 10 ימים........ נשמע כמו רעיון טוב???
-
שלום, יש לי כמה שאלותהשאלה היא מה את רוצה לעשות. בטיול שהוא ברובו עירוני את יכולה להגיע לדרום. עדיף מאי על אוגוסט, אבל גם אוגוסט בסדר אם זה בעיקר בעיר: חורף הרבה פחות מפריע בעיר מאשר בטבע.
אוסטרליה לא מתאימה לטיול ״כוכב״ שבו נשארים במקום מרכזי אחד ויוצאים לטיולים ב״סביבה״. הסיבה לזה היא שהיא כל כך גדולה ומקומות שהם במרחק 300-400 ק״מ הם ב״סביבה״. למשל, הגרייט אושן רואד נמצאת ״ליד״ מלבורן, אבל היא מתחילה כ-100 ק״מ מהעיר, והאורך שלה כ-300 ק״מ. כנ״ל לגבי ההרים הכחולים וסידני.
טיסת פנים - תלוי איפה בדיוק, היא לא סיפור כזה יקר אם מזמינים אותה מספיק זמן מראש.
בעיני אם הטיול כולו נמשך חודש אז חבל להעביר אותו במקום אחד (אלא אם מגיעים לשם לבקר מישהו או לאיזושהי מטרה ספציפית). אפשר לכסות אזור, עם יחסית הרבה נסיעות וטיסות. אפשר להתמקד באזור מצומצם ולעשות טיול מעמיק יותר. השאלה היא מה רוצים.
לטעמי הערים באוסטרליה נחמדות, אבל הן לא המרכז. אני לא הייתי משלמת 1800$ כדי להגיע למלבורן, ובטח שלא כדי להגיע לקיירנס. בהרבה פחות כסף יש ערים הרבה יותר אטרקטיביות. הטבע הוא כבר משהו אחר.
-
שלום, יש לי כמה שאלותאני מנסה להבין מה כל כך מושך אותך באוסטרליה ומה בעצם הסיבה שאת רוצה להגיע אליה.
יש לשאלה הזו כמה סיבות: הטיסה מאוד יקרה ואני אהיה מופתעת אם תמצאי טיסה לאוסטרליה שעוברת בתאילנד ועולה פחות מ-1700$. תוסיפי גם עלות ויזה; הטיסה מאוד ארוכה - אחרי תאילנד יש עוד כ-8 שעות טיסה עד אוסטרליה; חשוב לא פחות - אוסטרליה היא כמעט בגודל של אירופה: מה את מצפה להספיק ב-10 ימים? אפילו בהנחה שלא נשרף יום על טיסה מתאילנד ועוד יום על טיסה חזרה לתאילנד.
אני שואלת ברצינות. אני חושבת שיש לך איזשהו רעיון למשהו, אני רק לא לגמרי מבינה מהו, ואני לא מבינה אם זה משהו שעומד במבחן המציאות.
הפער בעלות בין לטוס לתאילנד ולטוס למלבורן יכול להיות עלות של חופשה שלמה בלונדון. ואי אפשר להשוות את לונדון ומלבורן....
-
שלום, יש לי כמה שאלותאוסטרליה מאוד מעניינת ומושכת בעיניי כמו שאת בטח יודעת, גם הרבה אנשים שאני מכירה היו שם ועשו טיול וחזרו עם המון סיפורים וחוויות שמשכו אותי... העניין הוא מגבלת הזמן שלי, אני בין לימודים והחודשים הפנויים לי הם מאי ואוגוסט הקרובים, לכן זו בעיה בשבילי... אני משערת לעצמי שהבנת גם מה הכיוון שלי בטיול ומה אני רוצה, כנראה שאת צודקת ועדיף לדחות את הטיול... כך שאוכל לבצע אותו לתקופה ארוכה יותר מחודש ולהספיק יותר. בכל מקרה תודה באמת על העזרה ועל התשובות המהירות והמועילות
ואפילו אשמח לעוד עצות בנושא מכיוון שהטיול הזה עדיין רלוונטי עבורי ואשמח להישאר בקשר לגבי זה 
-
שלום, יש לי כמה שאלותאני לא אומרת שבהכרח את צריכה לדחות. אני אומרת שאת צריכה לחשוב מה את רוצה, האם זה יישים במסגרת הזמן, והאם שווה לך לשלם את המחיר. התשובות לזה משתנות מאחד לשני. אין ספק שטיול באוסטרליה זה כיף ובטוח שאנשים אמרו לך שהם נהנו שם. אוסטרליה ענקית ומגוונת. יש שם המון אפשרויות לטיולים בסגנונות שונים. אין משהו אחד שמתאים לכולם, ומה שעושים בחודש זה לא מה שעושים בשבוע.
חודש בצפון אוסטרליה במאי זה אחלה. שבוע וחצי בסידני במאי... אני לא הייתי משקיעה בזה 1000$. אני לא מספיק מבינה את מערכת השיקולים שלך - לא מבחינת סדר עדיפויות לטיול ולא מבחינת אלטרנטיבות. יש, בעיני, שתי אופציות - או לקבוע מסגרת זמן ולהתאים לזה מסלול, או להחליט על מסלול ולהתאים מסגרת זמן. תבחרי אחת מהן ותתחילי משם.
-
שלום, יש לי כמה שאלותאת האמת שאשמח להמלצות, מכיוון שאמרת שתקופת הקיץ שם היא בין אוקטובר לפברואר עדיף את התקופה הזו, ולגבי המקומות השתדלתי לקרוא ולחקור כמה שיותר ולחשוב מה אני רוצה, הכיוון שלי הוא הערים הגדולות והראשיות כמובן, כגון סידני ומלבורן, מרכזים גדולים לבקר וגם לקניות, בנוסף אשמח לשלב עם זה גוון טרופי בטיול שזה יותר חופי ים וריזורטים.... הכוונה היא האם לחלק את הטיול לחצי חודש בסידני נאמר, ואת החצי השני בגולד קוסט אולי? או שכדאי להתמקד באיזור מסויים כי צריך לשלם על שני מלונות ועל תחבורה..... מבינה את כוונתי?

-
שלום, יש לי כמה שאלותאני לא בטוחה שאני מבינה למה את מתכוונת.
- לא זכור לי שאמרתי שקיץ הוא בין אוקטובר לפברואר. אז נמצאים רוב המטיילים. בסידני ובמלבורן כנראה יהיה לא רע גם במרץ ובאפריל, ומכיוון שאלו ערים אז בפועל אפשר לבקר כל השנה. בעיר גדולה גם פחות קריטי אווירה של מטיילים אחרים.
- טיסת פנים בין סידני וגולד קואסט תעלה פחות מ-100$ בהזמנה מראש. את יכולה גם למצוא מחירים של 60$-70$. זה לא צריך להיות שיקול בקביעת מסלול. העלות זניחה. לא לגמרי הבנתי את ההתייחסות שלך לעלויות לינה. בכל מקרה את משלמת על לינה, מה זה משנה באיזו עיר זה? אגב, בעלות של בערך 300$ את נוסעת את כל הדרך מקיירנס לסידני באוטובוס, ועוצרת איפה שאת רוצה.
- במאי את תמצאי אזורים מתאימים לים רק באזורים המאוד צפוניים. בגולד קואסט יהיה קר לים. באוגוסט על אחת כמה וכמה.
- אישית אני לא הייתי נוסעת לאוסטרליה בשביל הערים שלה. העלות של הטיסה כל כך גבוהה והתמורה, בערים, בעיני לא מצדיקה. הגלריה הלאומית לאמנות בסידני היא לא הנשיונל גלרי ולא הלובר. אני לא רואה מה יש לעשות בסידני שבועיים (ומלבורן אותו דבר לצורך העניין). לים את לא תוכלי ללכת שם בתקופה שאת מדברת עליה, וגם אם כן - החופים של סידני שווים לך 1600$ שזו רק עלות הטיסה? ב-1600$ את יוצאת לשתי חופשות שונות באזור הים התיכון. עם קצת רצון טוב את נוסעת גם לפריז וגם ללונדון. ואני מדברת רק על עלות הטיסה מול חופשה שלמה. מלבורן עיר כיפית אבל היא לא לונדון. אולי יש לך איזו תכנית לעשות שם שאני לא מבינה, כי לפי מה שיש עכשיו, בעיני חבל על הכסף שלך. אם זה היה הכסף שלי אני הייתי משקיעה אותו אחרת. מודה שאני לא התחברתי לגולד קואסט בכלל, בעיני היה ממוסחר והמוני ואני לא אהבתי. זה לא אומר שאת לא תאהבי, אבל מבחינת חופים תדעי שאת לא בעונה. את נשארת כמעט רק עם theme parks.
- כמו שכתבתי - אני לא מבינה את ההגיון בלהשאר שבועיים בעיר, לא הכי מעניינת בחיים, רק כדי לחסוך (?) 100$ בכרטיס טיסה. במחיר של הטיסה לאוסטרליה את יכולה לעשות טיול שלם בספרד, כולל ברצלונה, קוסטה בראווה, קוסטה דל סול, החופים בדרום, החופים האטלנטיים... מה שתרצי. זה גם יתאים לך בעונה.
- יכול להיות שאת רואה משהו שאני לא רואה ואז הייתי שמחה שתסבירי לי: אני לא מבינה באיזה אופן הסיפור הזה משתלם לך. אני לא מבינה את סדר העדיפויות בקביעת המסלול. נניח אם היית אומרת שתטיילי שבועיים וחצי-שלושה באזור קיירנס, דארווין ואליס ספרינגס, ומשם עוד שבוע וחצי בסידני ו/או מלבורן - סבבה. שבועיים סידני - שבועיים גולד קואסט ועוד במאי? מה את מתכננת לעשות בזמן הזה?