ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ויהי אור

פורום טיולי משפחות
    12
    25
    6489
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ציידת ערפדים
      ציידת ערפדים נערך לאחרונה על ידי

ויהי אור

נירית, תודה רבה על השיתוף. 

אני מאד מתחברת למהות אבל מודה שדווקא קשה עם המונח 'תיירות מתחשבת'. אני מתארחת ואוכלת במקומות עצמאיים מכל מיני סיבות, אבל לאו דווקא בגלל שאני מתחשבת בבעלי המקום או עובדיהם. smiley 

ברמה האישית, המודעות שלי לנושא של צרכנות אחראית כולל תיירות אחראית התפתחה בתקופה שגרתי בארה"ב. דווקא שם, באומת הקפיטליזם והצרכנות, יש אנשים עם מודעות הרבה יותר גבוהה מאשר בישראל - במקומות בהם גרתי, היה מאד טבעי ומאד פשוט לקנות בחנויות יד-שניה, להיות חבר במכולת שיתופית (קו-אופ) וכיו"ב. זה נתפס כטבעי לגמרי גם אצל מי שאין לו אילוצי תקציב. עדין לא ברור לי למה לא מקיימים בישראל yard sales, שבהם אפשר למכור בסכומים ממש נמוכים כל מיני פריטים שאין בהם צורך וישמחו מישהו אחר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נירית
        נירית נערך לאחרונה על ידי

ויהי אור

תודה שוב לכל המתייחסים והמשתתפים. אני מקווה שאצל חלק מהקוראים גדלה המודעות לנושא.

גם במלונות השייכים לרשת עובדים מקומיים. אז זו חצי צרה-חלק מהכסף של התשלום עדיין נשאר באזור. לדעתי-הבעייה היותר גדולה היא במקרים של הרבה מאד תיירי "יום" שמגיעים למקום לכמה שעות ועוזבים.

יש גם מלונות "רשת" שלפחות כלפי חוץ מנהלים מדיניות ידידותית לסביבה-למשל אפשר לתלות את המגבות  ואז לא יחליפו אותן כל יום וכו'. גם דברים אלו תורמים, לטעמי.

אני תוהה לפעמים-עד כמה אנחנו מתחשבים גם בסביבה בטיולנו?

במקרה יצא לי להיכנס לאחד הצימרים באזור הצפון בעת שהתארחה שם משפחה. שעות! לאחר שהסתיימו המקלחות והג'קוזי עדיין דלק בחדר האמבטיה  תנור בעוצמה גבוהה. במקרה אני מכירה את המשפחה ואני יודעת שאצלם בבית לא היו נוהגים כך. סתם חומר למחשבה. נכון זה יעלה להם עוד כסף אבל...

וציידת, גם אני שואלת את עצמי מתי כבר נתקדם בנושא הזה?

• dubyco
          dubyco נערך לאחרונה על ידי

ויהי אור

קצת לתת מעצמנו אצלנו

ערך מוסף

• זיוה
            זיוה נערך לאחרונה על ידי

ויהי אור

הסתלקתי ליומיים והתפתח דיון מעניין.

ראשית, תודה לכולם.

מאוד מסכימה עם יפעת שהמודעות מחדדת קצת, גם אם יש דברים שעשינו באופן טבעי.

אני מאמינה שטיול איטי הוא התורם יותר, גם אם לא מיישמים את כל העקרונות. זו לא דת. אף אחד לא חושב יומם וליל איך לעזור לאוכלוסיה המקומית, אבל דברים נטמעים בתודעה.

ולגבי הפינות שמחוץ למסלול השחוק - נדמה לי שממילא אין סיכוי שההמונים ישטפו את המקומות האלה שמגיעים אליהם אך ורק בטיול אטי.

• ריקי 5
              ריקי 5 נערך לאחרונה על ידי

ויהי אור

אני דווקא חושבת שבוקינג.קום ודומיו כן תורמים לאנשים ה"קטנים" , בעלי הצימרים וה-B&B שחיים מהתיירות. ברור שלשווק דרך אתרי התיירות יש ערך מוסף גם להם, גם אם הם היו מעדיפים, כמו כולם, לחסוך את העמלה. 

דרך האתר הם חשופים להרבה יותר אנשים ולא צריכים לחכות שאנשים יגיעו אליהם "על הדרך". אני בטוחה שהשווק דרך בוקינג.קום הביא לתפוסה יותר גבוהה ולבטחון כלכלי גדול יותר, כאשר הם יודעים כמה אנשים ישהו אצלם ויתארגנו בהתאם. 

מה שמעניין, לפחות מהנסיון שלי, זה שברוב המקרים, אם פונים אליהם ישירות הם נותנים את אותו מחיר כמו בבוקינג.קום. רק אם מגיעים אליהם אחרי הזמנה באתר, הם מספרים ש"אם הייתם מזמינים ישירות הייתם מקבלים זה וזה". דווקא במלונות גדולים ובמלונות רשת לעתים יש מבצעים שתמורת אותו סכום מקבלים ארוחת בוקר או לילה נוסף.

• 1
              • 2
              • 2 / 2
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון