שלום למומחים
-
יש לנו 4.5 שבועות לטייל בניוזילנד ואוסטרליה.
יוצאים בתחילת מרץ ואשמח לתשובות על כמה שאלות:
בהנחה שנטייל רק באי הדרומי כמה זמן להקדיש לניו זילנד וכמה לאוסטרליה?
באוסטרליה רוצים להתמקד ב"היילייטס"+סידני
האם נכון מבחינת מזג אויר להתחיל בניוזילנד ומשם לעבור לאוסטרליה?
האם בעונה זו חייבים להזמין מקום לינה מראש?
תודה מראש לעונים.
-
שלום למומחיםאני חושבת שזה תלוי מאוד באופי הטיול שאתם מחפשים, אבל בגדול אני לא חושבת שב-4.5 שבועות נכון לטייל בשתי המדינות. חשוב לזכור שאוסטרליה היא יבשת, היא בערך בגודל של אירופה / ארה״ב. גם אם אתם תצליחו להגדיר לעצמכם מהם ה״היילייטים״ של אוסטרליה, רוב הסיכויים שהם לא יהיו קרובים אחד לשני, וזה יהיה טיול שידרוש הרבה מעברים שהם גם יקרים וגם גוזלים הרבה זמן. בנוסף, זה יאפשר לכל היותר שבועיים בניו זילנד, כנראה פחות, שזה או מסע דילוגים נוסף (בלי טיולים בטבע) או טיול באזור ממש קטן.
אני כנראה לא הייתי עושה את זה. בטח לא בהתחשב אפילו רק בעלויות הטיסה בין שתי המדינות. לטעמי - לבחור מדינה אחת ולטייל בה.
-
שלום למומחיםהיי שקד,
קבלתי את עצתך הטובה.נטייל רק בניו זילנד.יש לנו 33 ימים נטו.מבחינת טיסות ,היכן הכי נכון להתחיל ולסיים?וגם האם היית מתרכזת רק באי הדרומי.
תודה.
-
שלום למומחיםוגם...סליחה על הטירטור.....
מה עדיף?קרואן או רכב רגיל?
מה היתרונות והחסרונות של השניים?
-
שלום למומחיםכדי לענות לך תשובה מתאימה צריך לדעת מי המשתתפים ומה אופי הטיול הרצוי.
בגדול, טיול שאמור לכלול יותר מטרק ארוך אחד (2 ומעלה) עדיף שיתמקד רק באי הדרומי. אם זה טרק סמלי אחד או אפילו רק טיולי יום אפשר להספיק בשני האיים.
פורמלית בחודש מרץ עדיף להתחיל בדרום ולעלות צפונה, אבל בגלל שמדובר במשהו סביב שבוע-שבוע וחצי באי הצפוני אז יש פה גם לא מעט עניין של מזל.
יתרונות של קראוון - אינטימי, אין צורך בהרבה אריזה ופריקה, סביבה מוכרת.
חסרונות - אינטימי, קשה יותר לנהיגה ולחניה (נהיגה בהרים וחניה בערים), לרוב יקר ביחס לאלטרנטיבות. החוק בניו זילנד אוסר על חנית לילה במקומות שהם לא ייעודיים לזה, כלומר, אי אפשר לחנות בצידי הכביש ולישון שם. בכל מקרה אחת לכמה זמן גם צריך לרוקן את מיכלי הביוב ודברים כאלה.
-
שלום למומחיםתודה.עזרת לי להחליט לקחת רכב רגיל.האם נכון לטוס מיד עם ההגעה לקצה הדרומי של האי הדרומי ומשם להתחיל לטפס צפונה?אם כן,לאן לטוס?ואם לא האם לטוס לקרייסצ'רצ', לעשות מסלול מעגלי שבסיומו נטוס מקרייסצ'רצ' לנקוד הכי צפונית באי הצפוני ומשם לרדת דרומה עד אוקלנד? ואם כך,מה הנקודה אליה נטוס מקרייסצ'רצ'?
-
שלום למומחיםרוב מה שבמרכז האי הדרומי הם האלפים הדרומיים ולכן כמעט ואי אפשר להגיע לאזורים האלה, ויש רק כבישים בודדים שחוצים ממזרח למערב. מהסיבה הזו בד״כ מקיפים את האי הדרומי או עם כיוון השעון או נגד כיוון השעון, וזה לא ממש משנה איך. בכל מקרה בצפון האי הדרומי - פיקטון - יש מעבורת שמחברת בין האיים (שיט של 3 שעות בערך). זה נוח לחצות שם ולעלות צפונה. יותר מדי טיסות זה מסרבל בעיני,נואני לא רואה לזה הצדקה ברוב המקרים.
יש בעיני כמה אפשרויות:
1. לטוס לכרייסצ׳רצ׳ ולהקיף את האי.
2. לטוס לקווינסטאון ואחרי טיול באזור קווינסטאון-וואנקה-הר קוק-טה אנאו, לעלות צפונה דרך החוף המערבי ואז מזרחה דרך החוף הצפוני.
3. אם חשוב לראות חיות ים - פינגווינים, דולפינים, כלבי ים וכד׳ אז לטוס לדאנידין משם להמשיך מערבה וצפונה כמו בתיאור הקודם. באופן הזה אפשר לדלג על כרייסצ׳רצ׳ לגמרי וגם לחסוך נהיגה של יום מכרייסצ׳רצ׳ דרומה (כמו באפשרות 2).
כשמחליטים מה לעשות כדאי לבדוק במקביל גם השכרת רכב כי לא לכל החברות יש סניפים בכל מקום.
-
שלום למומחיםעוד שאלה ברשותכם.
מפאת קוצר זמן,החלטנו לוותר על האי הצפוני.
האם יש באי הדרומי "תחליף" ל rotorua?"
-
שלום למומחיםדי קשה לי לענות בלי הקשר. התחלתם מלטייל 4.5 שבועות באוסטרליה ובניו זילנד ומשם עברתם תוך כמה ימים לטייל רק באי הדרומי. מה התכניות לטיול? איך החלטתם שב4.5 שבועות אין לכם זמן לשני האיים? יש לכם טיוטת מסלול?
באי הדרומי אין אתרים גיאותרמיים, אם זו השאלה. בשביל לדעת אם לוותר ועל מה חייבים לדעת הקשר. כרגע באמת קשה לי להתייחס, אני לא מבינה את קו המחשבה שלכם.
-
שלום למומחיםהמחשבה היתה אוסטרליה וניו זילנד בקצת למעלה מחודש.לאחר בירור קצר הבנו שזה לא לעיניין והחלטנו להתמקד בניו זילנד.יש לנו 32 ימים נטו בניו זילנד ומבירור קצר הבנו שכדאי להתמקד רק באי הדרומי-כך נהנה מהנופים היותר יפים בלי לחץ.כמו כן הבנו ש ROTORUA זה מקום מאד מיוחד באי הצפוני ומכאן באה השאלה האם אין מקום דומה גם באי הדרומי.מתשובתך מבינה שאין.
אשמח לקבל ממך מסלול אולטימטיבי ל 32 יום בניו זילנד בהנחה שלוקחים רכב רגיל ובהנחה נוספת שאנחנו שוחרי טבע ונופים(בעלי חיים שונים כבר ראינו במקומות אחרים בעולם,מלבד ליוויתנים) ומעדיפים לא להיות במירוץ.מיתכוונים לשלב כמה טרקים חד יומיים ואולי טרק אחד בן יומיים. אשמח מאד אם תוכלי לתרום לנו מידיעותייך הרבות בנושא.
-
שלום למומחיםטיול של 32 ימים שכולל טרקים יומיים ו*אולי* טרק אחד של יומיים? בעיני אין סיבה לוותר על האי הצפוני. ממה שאני ראיתי, אנשים שמטיילים שבוע באי הצפוני וחודשיים באי הדרומי אומרים שאין מה לעשות באי הצפוני ושלוותר עליו.
אני חושבת שאין סיבה לא לעשות 20-22 ימים באי הדרומי וכ-10 ימים בצפוני. זה עדיין יהיה לא בלחץ.
תבדקו אם משתלם לכם להתחיל בכרייסצ׳רצ׳ או להתחיל בקווינסטאון (עלות טיסה מול אופציות השכרת רכב והעלות של זה). אפשר לטייל כשבוע וחצי עד שבועיים באזור קווינסטאון - וואנקה - טה אנאו - הר קוק. באזור הזה יש הרבה מאוד מסלולי הליכהקצרים יותר או פחות, ובעיני רבים זה ״המיטב״ של ניו זילנד. מוואנקה לנסוע צפון מערבה לחוף המערבי ולקרחונים. לפי העדפה שלכם - אפשר לוותר על הר קוק ולקחת טיסת מסוק מאחד הקרחונים - הן טסות גם מעל אזור הר קוק. אפשר גם וגם. מהקרחונים - או שחותכים מזרחה דרך ארת׳ורס פאס או לואיס פאס, או שממשיכים עוד צפונה ואז חותכים לחוף הצפוני דרך אזור נלסון לייקס. בכל מקרה, מתכנסים לאזור פיקטון. לא הבנתי אם אתם רוצים לוויתנים בקאיקורה או לא, בכל מקרה, קאיקורה לא רחוקה מפיקטון, כך שלא בעיה להגיע לשם בין אם תגיעו מארת׳ורס פאס או מנלסון ואייבל טזמן.
אחרי מעבורת לאי הצפוני ואיזה חצי יום בוולינגטון בעיני אפשר לנסוע צפון מערבה לכיוון ואנגאנוי וטרנאקי, משם מזרחה לטאופו והרי הגעש ואז צפונה לרוטורואה. עד כאן זה משהו של 4-5 ימים גג. יש זמן לעלות צפונה לאוקלנד דרך מערות וואיטומו והקורומנדל.
באופן כללי תדעו שיש מעט מאוד טרקים מובנים של יומיים. רובם הם של יותר. בכל טרק אפשר ללכת, לישון לילה בבקתה ולחזור. יש כאלה שנוח לעשות יומיים מתוכם כמו אייבל טזמן וקווין שרלוט. בטרקים ״רגילים״ שלרוב נמשכים 3-4 ימים אז המשמעות של יומיים היא או ללכת ולחזור את אותה הדרך, או ללכת ממש מהר ולהספיק 3 ימי הליכה ביומיים.
-
שלום למומחיםחשוב לי להבהיר שזו דעתי והיא לא מחייבת, ולא בהכרח ״נכונה״ יותר מדעה של מישהו אחר. בגלל שכל ההחלטות האלה היו מאוד מהירות אצלכם אז אני חושבת שאתם לא בהכרח מחליטים מה שנכון בשבילכם. אני מציעה לחשוב קצת על מה אתם רוצים ומה מתאים לכם. תקראו קצת מסלולי טיול של אנשים. לפי זה יהיה לכם קל יותר להחליט מה שווה לכם יותר ממה.
בעיני חודש שהוא רק טיולי יום באי הדרומי (אטרקציות ואקסטרים?) הוא על גבול המריחה של הזמן. כמובן שזה נחמד מאוד לשבת לפיקניק על שפת אגם וואנקה. האם זה שווה יותר מהרי הגעש של הצפוני? כל אחד ודעתו. לדעתי לא. לפני שאתם מחליטים לוותר על האי הצפוני כדאי לדעת איך אתם הולכים להשקיע את הזמן הזה.
-
שלום למומחיםמה ידוע לך על bay of islands?האם זהו אתר חובה באי הצפוני?
-
שלום למומחיםאני לא הספקתי להגיע לשם אבל יודעת שהמקום מקסים. חובה? לא. שווה לבקר? תלוי מה בא על חשבון מה.
-
שלום למומחיםגם אני לא חושבת שזה "אתר חובה"... זה היה המקום הראשון בעצם שראיתי בניו-זילנד (מלבד אוקלנד...) - ובכל זאת לא התלהבתי.
וגם אני לא הייתי מוותרת לחלוטין על האי הצפוני, למרות שהיינו שישה שבועות בדרומי - ללא טרקים ארוכים, ולא הרגשנו שאנחנו "מורחים את הזמן". בצפוני היינו שבועיים, וכמובן שווה לקצר אם לא עולים ממש צפונה.
-
שלום למומחיםאשמח לדעת מה בכל זאת "חובה" באי הצפוני בהנחה שנהיה שם 9-10 ימים.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדאהלן,
אנחנו היינו בניו זילנד לפני שנה בדיוק.
בילינו 11 יום באי הצפוני- והוא מקסים,אני זוכרת שכשהכנתי את הטיול אחד המקומות שסימנתי כ-must היה bay of islands, כי התמונות משם היו משגעות... בפועל כשהיינו שם ירד גשם זלעפות והיינו צריכים לוותר על השייט וסתם הסתובבנו בpaihia.
לדעתי- וממה שאנחנו הכי נהנינו (עם שני ילדים-בגילאי 9,5) היה-
1. דיונות החול במערב האי הצפוני באיזור אופניני, נמל הוקיאנג'ה.
2. שמורת עצי הקאורי- ומוזאון הקאורי
3. כל הנסיעה מהעיר תמז עד קורומנדל והלינה בחוף shelly beach.
4. כביש 309- ופארק waterworks
5. ההליכה המדהימה ל- cathedral cov
6. hot water beach
7. רוטרואה- מקסימה בעיני
8.הסכר -artiatia rapids-מקסים
9. יש טרק חד יומי שנקרא -טונגרירו קרוסינג- שמאווווד מומלץ שאנחנו לא עשינו.
אם מתחשק לך את יכולה לקרוא את הסיכומים שלי- אולי יש שם עוד אינפורמציה שתעזור-
http://www.lametayel.co.il/%D7%A0%D7%99%D7%95+%D7%96%D7%99%D 7%9C%D7%A0%D7%93+%D7%9E%D7%A1%D7%9C%D7%95%D7%9C+%D7%94%D7%90 %D7%99+%D7%94%D7%A6%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%99+181214+31214
רינת
לדעתי- אין חובה- כל אחד יש לו דברים אחרים שהוא אוהב ובוחר מכל מגוון האוןפציות.
יש את אתר ההוביטון שהבנתי שהוא נחמד ואנשים מפרפרים מלהיות שם ואלינו זה לא דיבר...
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדגם אנחנו מאד אהבנו את צפון האי - כולל דיונות החול ועצי הקאורי.
בפאיהיה היה לנו מזג אוויר טוב, ועשינו שיט ל"חור בסלע" אבל זה הרגיש סתמי. מכיוון שאין לכם הרבה זמן, הייתי מוותרת על צפון האי הצפוני ורק מטיילת לקרומנדל ודרומה, כולל רוטרואה והטונגרירו (שגם אנחנו לא עשינו...), וכדאי להשאיר יומיים גמישים במקרה ומזג האוויר לא יאפשר את הטרק.
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדכמי שטיילה בזוג בניו זילנד, שלשה חדשים, לפני ארבע שנים ,אני זוכרת כמה עבודה השקעתי עד שהגעתי לטיוטה של המסלול.
נכון, התקופה המוזכרת פה בשרשור הרבה יותר קצרה, אבל מורגש שאין עבודת הכנה מצד המטיילים.
כל הכבוד לשקד שמנסה להסביר דברים שוב ושוב.
אין חובה להיות בשום מקום.
מה שמעניין את האחד לא מעניין את השני.
עצתי ,לשמוע הרצאות על נחו זילנד מכמה מרצים ולקרוא בלוגים וטיפים ורק אכ עם טיוטה לשאול שאלות
-
הלוואי והייתי מומחית לניו זילנדתודה רבה למגיבים.
חושבת שנקדיש 10 ימים לאי הצפוני.ואם כן,נראה לי מאד הגיוני לטוס מקרייסצ'רצ'
ל Rotorua ,לישכור שם אוטו(האם אפשר בשדה התעופה?).מה דעתכם?