אתמול הגענו לבודפשט
-
הגענו באיחור קל ברכבת לנתבג. ב9:00 יצאה ההסעה לטרמינל 1. למרות התור הקצר מאוד לבידוק, המתנו כ20 דק' . בודקת אחת עם ריבוי משימות. בהמשך לא המתנו כלל וכעבור 3/4 שעה הגענו לטרמינל 3. כאן חיבת לציין שצריך לשים לב שהקופאית מחזירה את הדרכון וכרטיס הטיסה. רגע של היסח דעת. בעלי לא שם לב ולה לא היה אכפת. רק כעבור מספר דקות שם לב וחזר לקחת. ההמראה היתה באיחור של 15 דק' . אני הספקתי להרדם במטוס שחומם יתר על המידה.
-
אתמול הגענו לבודפשטהמזודות הגיעו במהירות הבזק. הבן דוד חיכה. התנועה בעיר היתה רבה לדבריו בגלל החג. המדחום לי מרחצרות גלרט הראה 9 מעלות. היה מעונן חלקית ונאה למרות שהטייס סיפר לנו שיש ערפל. לא קר מאוד. בדרך ראינו מעט אנשים הולכים עם עצי חג המולד ארוזים. אחרי ששמנו את הציוד בבית נסענו לארוחה במסעדה יפנית, wasabi שמה. לא יודעת איפה היא. האוכל היה מצוין. כשיצאנו מהמסעדה ב16:30 היה כבר חושך בחוץ. בערב הגענו במטרו לתחנת deak.... ושוטטנו בשוק וארשמרטי. קישוטי החג ברחוב מרשימים.
-
אתמול הגענו לבודפשט -
אתמול הגענו לבודפשטאיזה כיף,דיווח מהשטח

חזרנו שלשום והחיוך לא יורד מהשפתיים.
בודפשט לפני קריסמס - חלום.
תהנו.
-
אתמול הגענו לבודפשטחופשה נעימה
תמשיכו לדווח עם תמונות.
-
אתמול הגענו לבודפשטבבוקר נגמרה לי הסוללה...
אתמול ערכנו קניות בסופרמרקט בכיכר באטאני. טוב לדעת שיש אחד כזה. הוא נמצא בבנין שוק ישן.
בלילה היתה לנו חויה מענינת שקשה לתאר. מעל המיטה בעלית גג יש לנו חלון. התעוררתי בחושך והיה לי נדמה שאני רואה עננים קטנים לבנים. התעוררתי בשנית ושמתי לב שהעננים לא זזו ממקומם. אולי זה ציור.?חשבתי לי. עם עלות השחר, 7 בבוקר התישבתי וראיתי שבקצה החלון יש ענן לבן גדול ופתאום קלטתי שבקצות העננים הלבנים יש מראה נוצתי משהו שמזכיר ציור של פתיתי שלג. חלפו דקותיים עד שקלטתי שהעננים הם השמים , ליתר דיוק ערפל והצבע הכהה זה לא השמיים אלא ענפיו ומחטיו של עץ אשוח ענק . ירדתי למטבח. בעלי כבר שתה את הקפה וסיפר על אותה חויה. הערפל הכבד הסתיר את כל מה שקיים במרחק של כ6 מטר מהבית.
בעלי הצטרף לבן דוד לקנית דגים לארוחות בימים הבאים וכשחזרו הכנו ארוחת בוקר ישראלית מפנקת.
יצאנו בערפל כבד. מהעצים טפטפו מידי פעם טיפות. במרכז העיר ערפל קל יותר. הגשרים על הנהר נראים כציור בשחור לבן נגוד מוחלט לציור הצבעוני של בודפשט אמש.
בחשמלית פגשנו זוג ישראלי שחי כאן..
שעתיים הקדשנו לבקור משפחתי ונסענו לשוק ארז'בט. הוא בעצם צמוד בזוית ישרה לשוק שבקרנו בו אתמול. נגשתי לדוכן הראשון לראות מה מוכרים בו. חשבתי שמה שאני רואה זה תמונות מצמחים מיובשים אבל טעיתי. מוכרים כאן שוקולד עם פירות מיובשים. לפי הכתוב היבוש בהקפאה. מוזר. מאוד צבעוני.
בשעות הצהריים המאוחרות נהיה קר מאוד. התחממנו עם כוס מיץ תפוחים וקנמון והחלטנו לחזור הביתה. ננוח עד היציאה לאופרה.
-
אתמול הגענו לבודפשטחנה תמונה אחת לא מספקת אותי,רוצה עוד.
תהנו

-
ליד בנין האופרה ובו -
ליד בנין האופרה ובובוקר טוב ותודה על הסיפורים און ליין

-
ליד בנין האופרה ובוצילומים אין הרבה. הפעם השארתי את המלאכה לבעלי. לאופרה נסענו ברכב פרטי. הבן דוד רצה לחסוך חניה בחניון סגור. מצא חניה בין מכוניות בצידי הכביש ולא מצא שלט .... באופרה נהניתי . המלל המתורגם מוקרן על הקיר מעל הבמה. התפאורה מצאה חן בעיני. התחלפה בכל מערכה. בקושי רב הצלחתי להשאר ערה. אויר צח בהפסקה ומים עזרו (-: יש לציין שבערב לא היה כל כך קר כמו בצהריים. מסתבר שאין בבודפשט אחידות בשעות חניה בתשלום. שלשום חנינו באזור שבו אחרי 6 בערב אין תשלום ואתמול באזור שרק אחרי 8 בערב. הודעת קנס חיכתה על החלון בתוך שקית נילון- 6000 פורינט. כמה זה? במטוס שער החליפין לאירו היה 320. בדוכני השוק 280.
-
ליד בנין האופרה ובוחנה, כייף לקרוא את הדיווחים
תמשיכי לשתף ולהנות

-
ליד בנין האופרה ובוחנה תודה על השיתוף !
1000 פורינט שווים כ 13 ש"ח.
תמשיכו להנות !
-
ערב חג המולד באויריצאנו להליכה בשכונה. חיפשנו יער. משום מה לא מומלץ לטייל ביער ליד הבית. בהמשך היום ננסה לברר למה. יער לא מצאנו אבל בתוך הערפל רואים הרבה צלליות של עצים. עברנו כמה עליות קשות בכבישים צדדיים. כיון שעדיין ערפל כבד חזרנו. אנשים יוצאים לקניות אחרונות לפני החג. אם הבנתי נכון עד יום שני כל החנויות סגורות..
אנחנו נשארים בבית החמים בתקוה לקצת יותר ראות מחר.
-
יום של חג08:30 יצאנו להליכה סביב האי מרגיט. יש מסלול ריצה ולאורך רובו שביל הליכה. לפעמים עולים על שביל הריצה גמענו 5.5 ק"מ ב50 דקות ללא מאמץ מיוחד.. אחרי ארוחת בוקר שמנו לב שאין ערפל, ז"א שרואים אתהבית השכן אז החלטנו לעלות לנומה פה. ה"נהג " שלנו לקח אותנו לתחנת אוטובוס לא לפני שהסיע אותנו דרך הבית סו בעלי גדל. כשעברנו ליד מכלה מדרגות עלו לבעלי זכרונות מימי הפלישה הסוביטית טרם עלייתו ארצה. נסענו באוטובוס 4 תחנות. מערפל קליל התקדמנו לתוך ערפל כבד. כמה מיסתורין יש בטיול בערפל ובשבילים מטיילים ורצים רבים שבקושי רואים עד שממש קרובים. למי שמכיר את המקום, ממגרש החניה לא ראינו את האוטובוס בתחנה. 1/2 שעה של מסתורין הספיקה לנו . נזכרתי מקטעים בערפל בסיפור ההוביט. עם קו 21A לככר קלמן ומשם בחשמלית לגשר מרגיט. בצד של פשט. כאן הלכנו לצלם לחמותי את הדירה בה גרה לאחר נישואיה. עברנו קחוב על שם ולנברג והגענו למסקנה שהאזור מוזנח. יש בו שרידים יפים לזכר ימים טובים יותר. לשמחתנו גילינו ליד הבית תחנת אוטובוס. לא צרחך לחזור לגשר. אוטובוס הגיי כעבור דקה ואיתו הגענו לסימטה ליד ג'רבו. השוק פעיל בתמול שלשום. מזג האויר היה מוח והיה כייף לטייל בלי לקפוא מקור כמו שלשום. אחרי שוטטות חוזרת בין הדוכנים ישבנו לאכול במסעדה מול ז'רבו. בצד השני של הכיכר. היה טעים. חזרנו לתחנת המטרו ושמנו לב שהשמש יצאה. המשכנו ימינה לעוד רחוב. ראינו כמה מבנים יפים ומצאנו עצמנו בואצי. ושוב שרך השוק למטרו והביתה. בחוץ שמים כחולים סאבל מהר מאוד החשי
צילומים זמינים אין כרגע.
שבת שלום
-
יום של חגאני רואה שכשאני מקלידה בסלולרי יש הרבה שגיאות. עברתי לטאבלט.
עוד יום ערפילי וקר מאוד. למדתי שככה זה כשהטמפ' בסביבות 5 מעלות ועד אפס. מתחת קר אבל בהיר.
בצהריים יצאנו לגבעת המצודה (עם הבן דוד). חנינו ברחוב די קרוב לכניסה למוזיאון התת קרקעי. עלינו במדרגות. אני אוהבת את מראה הכנסיה מהכוון הזה. כשהשמיים לבנים והצריח מעורפל האוירה שונה. לכנסיה לא ניתן להכנס אלא אחרי השעה 13:00 אז ויתרנו. טיול קצר ותצפית שבה ראינו בין היתר את מגדלי הכנסיה בככר בטייני. קבלנו הסבר שאחד המבנים היפים הוא בית הספר התיכון טולדי שנוסד לפני 160 שנה. יפה מבחוץ אך מוזנח מבפנים. כאן לומדת הבת... יש לידו אולם ספורט חדש שנחנך לפני כשנה.
נכנסו לקפה רוזוורם. המשקפיים התכסו אדים. התפנה מקום בפינה. אני ישבתי צמוד לתנור ההסקה מה שעזר לי מאוד להפשיר. המפית על השולחן הזכירה לי את אימי שאהבה מאוד דוגמא זו ואיך לא, את ספורו של רפי שהצליח לטייל עם אביו שכן אני מעולם לא הצלחתי לשכנע את הורי לצאת מישראל. נדמה לי שתמיד פחדו שמסע כזה יעורר יותר מידי זכרונות שואה.
כשירדנו מהמצודה נסענו סביב ברחובות. ראינו מקרוב כמה מבנים מענינים. שוק ממות נראה כיום ישן מוזנח. הזכיר לי את הבקורים בעיר לפני שנים רבות.
ד.א. אתמול בבוקר למדנו שגם כשהכל סגור רשמית יש לפחות מכולת/סופר פתוח בצד של בודה. כשמגיעים מגשר מרגיט ממשיכים ללכת ישר ופונים שמאלה ברחוב השלישי.
-
יום של חגהצלחתם להיכנס לבית קפה רוזוורם?

מתכננת נסיון חוזר בינואר..שנה שעברה בדצמבר היה בלתי אפשרי..
תבררי עם בן דוד, האם הקישוטים נשארים בעיר עד 26.1?
שיגיד מילה בעיריה

אמה
-
יום של חגבוקר טוב !
במידה ותיהיו שוב באזור השוק שציינת הייתי ממליץ לא לדלג על קונדיטוריית :
AUGUSZT ,שמצוייה ממש בדופן השמאלי של השוק מעבר למדרכה.
זאת קונדיטוריה איכותית שאני מאד אוהב ופועלת כ 150 שנה. המקום מוכר בעיקר
לאוכלוסייה המקומית ולא תצטרכי להדחק עם מיליון תיירים כמו ברוזברום.
בכדי לשבת יש לעלות לקומה השנייה . במקום ניתן לראות אנשים שקוראים עיתון
שדפיו יושבים במסגרת במבוק-כמעט מוצג ארכיוני !
המקום סגור בימי א'.
אגב,שמו של השוק שציינת : FENY UTCAI PIAC
במידה ותיהיו באזור בתקופה זאת של השנה ,תוכלו להתחממם עם יין קינמון חם
או פונץ במחירים מצחיקים.
המקום מצוי בבית העסק הראשון במסדרון הימני שהשוק שציינתי[שוק פתוח]
תמשיכו לטייל ולהנות !
-
יום של חגבהמשך לקודמי:
1. בבודפשט עשרות קונדיטוריות מצויינות לפחות ברמה של רוסוורם.
2. ימים אלה בין חג המולד לבין השנה החדשה הם בערך כמו חול המועד המגזר החרדי. רשמית הכל פתוח אבל חלק מהעסקים סגורים והאחרים די רדומים. את זה צריך לקחת בחשבון. למשל השוק שבו ביקרת הוא תוסס מאוד בימים רגילים.
-
יום של חגחנה,
אני דווקא נהנית מהערפל שלך. מתאים לי לתקופת השנה....
למרות זאת נשמע שאתם עושים חיים. תמשיכי ליהנות ולשתף!
נעה
-
יום של חגתודה לך המטייל. סימנו את הבקור. קינחנו בעוגה שאכלנו בבית. קנינו במאפית daubner. הבן דוד שילם 1800 פורינט עבור 5 פרוסות. אמר שיש מאפיה שמכינה גם מרציפנים ומאוד נחשבת אבל בה המחיר יותר מכפול. היום רו הזמן הטמפ' נעה בין0-2. היינו מחוץ לעיר בדרך לאסטרגום עצרנו לראות פרויקט ניסויי של בית ירוק. על הצמחים היו טיפות קפואות. מראה מקסים. בקרנו בכנסיה הגדולה באסטרגום. שמענו את העוגב וקטע מדרשה של הכומר. ביקש מהילדים להתנהג יפה ובכבוד להורים. ילדים לא ראיתי. נכנסנו למסעדה בחצר הארמון לקפה וכשיצאנו יצאו המתפללים. היתה קבוצת גברים בתלבושת אחידה. קיבלנו הסבר שזו קבוצה לאומנית מאוד. קרובה לנאצים. בקרנו הוישגראד. נוף לא ראינו גם לא את הארמון מבחוץ אבל נהנינו מהתצוגה הקטנה. עצרנו לארוחת דגים לפני סנטאנדרה. בסנטאדרה טיילו פחות מחצי שעה בגלל הקור. עיני לא הפסיקו לדמוע. .. לא מצליחה לצרף צילומים. הולכים לישון . יוצאים קצת אחרי 3 בבוקר לש.ת.. להשתמע בארץ.