התחלה וסיום של טרקים
-
שלום לכולם,
אני מתכננת טיול לניו זילנד בנובמבר הבא. שאלה לגבי הכניסה וסיום הטרקים הבאים: רשמתי אותם בסדר מסוים- האם הסדר הגיוני? האם יש מספיק זמן? ממליצים לרווח בין הטרקים? כל הצעה לשיפור שינוי תתקבל בברכה. זה מה שתכננתי:
יום 30- מתחילים עם מסלול יומי בקווינסטון ונסיעה לטה אנאו. נסיעה של שעתיים. לינה באיזור.
יום 31- יציאה לטרק רוטרברן.
יום 32- טרק רוטרברן
יום 33- סיום טרק רוטרבן. לינה באיזור.
יום 34- נסיעה למילפורד סאונד והעברת היום בשייט+ מנוחה. לינה באיזור
יום 35- יציאה לטרק במילפורד סאונד
יום 36- טרק מילפורד סאונד
יום 37- טרק מילפורד סאונד
יום 38- סיום טרק מילפורד סאונד. לינה באיזור
יום 39- נסיעה חזרה לטה אנאו. נסיעה של שעה וחצי. מנוחה באיזור, טיול קצר.
יום 40- יציאה לטרק הקפלר.
יום 41- טרק קפלר
יום 42- טרק קפלר
יום 43- סיום טרק קפלר. לינה באיזור.
תודה!
-
התחלה וסיום של טרקיםאת הרוטברן תעשי יומיים. אין לך מה לעשות שם 3 ימים. זה בסה"כ 32 ק"מ.
את הקפלר תעשו 3 ימים, 4 ימים זה יותר מידי.
זה נראה לי קצת צפוף. תנסי לרווח את הטרקים. יהיה לך קצת מעייף וממצה ללכת כמעט 10 ימים ברציפות. לפעמים צריך יותר מיום מנוחה.
יש לך כבר הזמנה לכל הטרקים? אם כן, שיחקת אותה. אם לא, קשה לי להאמין שתצליחי להזמין מקום לכל הטרקים האלה בסדר שאת רוצה. זה שיא עונת התיירות ומניח שהרוב כבר הוזמן.
-
התחלה וסיום של טרקיםהטיול בנובמבר 16. להזמין מעכשיו?? אין לי עוד כרטיס טיסה בכלל..
לגבי ריווח הטרקים, תוכל להביא לי המלצות איך להעביר ימים של טה אנאו? האם ממליץ לחזור לקווינסטון אחרי כל טרק ולבלות שם?
-
התחלה וסיום של טרקים- ההרשמה לשנה הבאה תיפתח באזור יולי 2016 אבל את באמת תצטרכי להיות עירנית לפתיחת ההרשמה כד להזמין הכל ביחד. אולי אפילו קודם הייתי מזמינה את הטרקים ולפי זה מתזמנת את הטיסות.
- גם בעיני זה יותר מדי בזמן קצר מדי. תני לרגליים ולגב לנוח קצת, ותני לעצמך זמן לכביסה, קניות וכו׳.
- הרוטברן הוא טרק ״קווי״. מציעה לחשוב על איך את הולכת להגיע מצד אחד לצד השני. תהיי עם אוטו?
- הדרך מטה אנאו למילפורד סאונד היא מאוד יפה ועם הרבה אופציות לטיולים וכדאי להקדיש לזה זמן. לחילופין, למי שעושה את המילפורד טרק יש הנחה על השיט אם עושים אותו מייד אחרי הטרק. קצת מעייף אבל אפשרי וחוסך נסיעה כפולה. זה בהנחה שלא מתכננים לטייל עוד בדרך.
- היציאה למילפורד טרק היא מטה אנאו דאונס, שזה בערך חצי שעה מטה אנאו. זה לא במילפורד סאונד עצמו.
-
התחלה וסיום של טרקיםעוד דבר ששכחתי קודם - יש גם עוד טרקים שהם לא גרייט ווקס והם לא פחות מוצלחים. לא חייבים דווקא להצמד לגרייט ווקס. בחישוב מהיר, בהנחה שתעשי את הקפלר ב-2 לילות ואת הרוטברן ב-1 אז רק הבקתות יעלו לך 270$ וזה לפני עלויות של סירות ונסיעות, שתהיי חייבת לפחות במילפורד וברוטברן. הקפלר יוצא ממש קרוב לטה אנאו והוא מעגלי אז עלות הנסיעות זניחה.
-
התחלה וסיום של טרקיםהטיפ הכי טוב שתקבלי זה לקנות את הכרטיס טיסה עוד אתמול, מדובר פה על הבדל אפילו של 1000$.
רק רוצה לחזק את המגיבים לפני, רוטברן מספיק לעשות בשני לילות, באיזור המדהים של הפיורלנד יש גם כמה טרקים יומיים טובים כמו Gertrude saddle, ולא משנה מה, אל תפספי את השייט.
ויום מנוחה, או אפילו שתיים, זה לא מספיק בין טרק המילפורד והקפלר, או בכללי בין כל שני טרקים.
-
התחלה וסיום של טרקיםאני לא יודעת מאיפה לך המידע הזה אבל הוא לא ממש עומד בקנה אחד עם המציאות. נתחיל בזה שנדיר מאוד למצוא כרטיסי טיסה ליותר משנה קדימה. זה אומר שלא בטוח שהיא תוכל למצוא כרטיס חזור, למשל. בנוסף, עדיף לא לקנות כרטיסים ברגע האחרון, זה ברור, אבל לא תמצא כאלה הבדלים בין לקנות חצי שנה מראש ובין שנה מראש. מחיר הגיוני לכרטיס סביר זה באזור 1500$-1900$ תלוי אם אתה צריך גם טיסות פנים ודברים כאלה. כרטיס סביר הכוונה עם קונקשן אחד או שניים לכל היותר, בחברה נורמלית ובתנאים נורמלים, שזה אומר, לא צריך לעבור משדה תעופה אחד של איסטנבול לשדה תעופה השני של איסטנבול. אגב, גם אם תבחר טיסה הזויה כזאת המחירים יהיו באזור 1300$.
אתה מדבר על 1000$ פחות, ראית פעם טיסה לניו זילנד במחיר של 800$? בוא ספר לכולנו איפה מוצאים כזאת.
בגלל שלמה לדבר באוויר (תרתי משמע) - בדקתי בקאיק תאריכים אקראיים לנובמבר בשנה הבאה - הכי מאוחר שהוא נותן. הטיסה הכי זולה שהוא מציע היא עם בריטיש ב-1700$. ואז חיפשתי טיסות לאותו פרק זמן במרץ השנה: הטיסות הכי זולות הן עם טראנסאוויה ואייר צ׳יינה (בהצלחה עם שינויים!) ועולות באזור 1300$. טיסות עם אוסטריאן ותאי עולות 1500$. כלומר, להזמין לעוד שנה יקר יותר מלהזמין לעוד חודשיים.
בקיצור - אין צורך להלחיץ סתם, במיוחד לא עם מידע שגוי.
-
התחלה וסיום של טרקיםהי,
אז אני מדבר מנסיוני האישי, לא התעוררתי בזמן והמחירים שהזכרת בהחלט נמצאים בהפרש של 1000$ ממה שאני שילמתי.
אני לא פה כדי לרשום סתם תגובות.
-
התחלה וסיום של טרקיםזה שכרטיסים יגיעו גם ל-2700$ ברגע אחרון בשיא העונה זה יכול להיות. זה ששנה מראש אפשר למצוא כרטיס ב-700$ - ובכן, ב-10 השנים שלי פה לא היה דבר כזה.
-
התחלה וסיום של טרקיםלא בטוח שלעשות את הרוטברן ביומיים זה רעיון טוב.
נכון שהיום הראשון והשלישי קצרים אבל למי שלא נמצא בכושר טוב זה יהיה מירוץ ויום אחד מאוד ארוך.
גם לגבי הקפלר - לא הייתי מקצר אותו ל-3 ימים אלא אם יש כושר ממש טוב.
אין מה לחזור לקוויסנטאון אחרי הטרקים כי גם קפלר וגם המילפורד מתחילים ונגמרים ליד טה-אנאו.
מה זה לינה בסוף המילפורד? זו נסיעה של שעתיים בטה-אנאו. עדיף כבר לנסוע לישון בטה-אנאו ולא לרוץ ממקום לינה אחד לשני כל הזמן.
לגבי הנסיעה מקווינסטאון לטה-אנאו: אפשר לנסוע ובאותו יום להתחיל את הטרק (בצהריים - היום הראשון הוא מאוד קצר) וככה לחסוך יום.
צריך לזכור שבין טרק לטרק חוץ מלנוח צריך גם להצטייד ולהתארגן לטרק הבא (קניות, כביסה וכו') ככה שצפוף מדי עלול להיות סיוט.
-
התחלה וסיום של טרקיםלא מסכים לגבי הקפלר.
א. לא חייבים לעשות אותו מעגלי, יש שני חניונים שבהם אפשר להתחיל/לסיים ולקצץ חלק לא מאוד מיוחד מהמסלול - לדעתי רואים עוד מספיק מאותו הנוף (בוש) בהמשך הדרך וככה אפשר להוריד יום.
ב. גם בלי לקצץ במסלול - סה"כ המסלול המעגלי הוא סדר גודל של 60 וקצת קילומטר - נכון שבשביל לעשות 20 קילומטר ביום צריך לפחות כושר סביר, אבל לעשות אותו בארבעה ימים גם יכול להרגיש מאוד מרוח. פעם בשנה עושים שם מירוץ ואנשים רצים את כל המסלול בכמה שעות
-
התחלה וסיום של טרקיםאם עד ימי הטיול האלו עשית כבר טרקים. יש מצב שגם אם הגעת בכושר לא משהו יכול להיות שאת יכולה לחבר טרקים במינימום מנוחה. אבל זה יכול להיות קשה פיזית. מאחר וצריך את הספציפים האלו להזמין מראש-לא תוכלי לתמרן שינויים. ואם תוותרי עליהם חבל על הכסף ( במידה והצלחת להזמין אותם בסדר הזה ) נסיעה טובה