ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אוסטרליה קיץ

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    4
    9
    4418
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • gabriellevit
      gabriellevit נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם. אני ושני חברים מתכננים לנסוע באמצע יולי לאוסטרליה למספר חודשים (עד חצי שנה).כמו רבים, אנחנו רוצים לקנות רכב ופשוט להתחיל לנסוע ולעבור כמה שיותר.ולאחר מכן לעבור לניו זילנד. לפי בדיקה קצרה שעשיתי בגלל התקופה עדיף להתחיל קודם צפונה ואז להתקדם מטה ככה שהמזג אויר יהיה טוב יותר. אשמח לעצות כי אנחנו ממש בהתחלה של התכנון. אופי הטיול יהיה שינה באוהל (מתכננים גם לקנות אוהל גג לרכב) רציתי לדעת איזה שק שינה מומלץ לקנות (שיתאים אחר כך גם למזג אויר של ניו זילנד). וראיתי שיש כל מיני חברות שמציאות חניוני לילה: מה הם טווחי המחירים לשינה באוהל, ואם אפשר להמליץ על חברות טובות.

אנחנו מחפשים גם סידורים מגניבים בסגנון וופיניג וכאלה. רציתי לדעת אם קיימים סידורים של התנדבות בסגנון וופינג במועדני צלילה וכו'.

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • saharby
        saharby נערך לאחרונה על ידי

אוסטרליה קיץ

אני הייתי באוגוסט-ספטמבר. התחלתי מקיינס דרומה עד בריסביין ומשם טסתי לאליס ספרינג - אדלייד- מלבורן - טסמניה- סידני וביירון. 

ברוב המקומות האלה היה קר (אפילו מאוד) בלילה. לי יש שק שינה של mountain hardware (נראה לי) של -2, והוא הספיק לי גם במקומות מסוימים בחוף המזרחי, גם בגרייט אושן רואד וגם באולורו (ושם הוא היה אפילו קצת חם מדיי). 

אם אתם מתכוונים לבלות חצי שנה באוסטרליה הייתי אומרת שעדיף את החודשיים-שלושה הראשונים להעביר בצפון ובמרכז ורק אז להגיע לאיזור אדלייד-מלבורן (תחילת- אמצע ספטמבר עוד קר). אם לא הייתם מתכננים על רכב הייתי ממליצה על טיסות כדי להיות באיזורים בהם המזג אוויר טוב בזמן הנכון, אבל כנראה שתהיה דרך לעשות את זה גם ברכב. (פשוט אם מוותרים על דרווין והאיזור, לא כ"כ אם לא...)...

בקשר לנ"ז, השקש שהזכרתי למעלה הספיק לי שם (בבקתות, לא באוהלים), אם תגיע לשם יותר מאוחר ממה שאני הגעתי (תחילת אוקטובר עד תחילת דצמבר), כנראה שגם שק שינה פחות חם יספיק... 

• שקד
          שקד נערך לאחרונה על ידי

אוסטרליה קיץ

כדאי לקחת בחשבון שבמציאות היום לא פשוט לצעירים לקבל ויזה לחצי שנה.

• gabriellevit

אוסטרליה קיץ

באמת? הסתברות נמוכה לקבל ויזה לשישה חודשים?

• שקד
              שקד נערך לאחרונה על ידי

אוסטרליה קיץ

זה לא נפוץ. אם מתזמנים טוב אפשר לטייל קרוב לחצי שנה גם עם ויזה של 3 חודשים אבל זה מצריך לצאת מאוסטרליה באמצע התקופה.

• אריאל קליינמן
                אריאל קליינמן נערך לאחרונה על ידי

אוסטרליה קיץ

בכל מקרה כדאי להתחיל לעבוד על זה כמה שיותר מוקדם...לוקח לזה הרבה זמן והרבה בירוקרטיה..

• שקד
                  שקד נערך לאחרונה על ידי

אוסטרליה קיץ

זאת עצה ממש גרועה. ב-75% מהמקרים התשובה מתקבלת תוך חודש בסה״כ. לארגן  טפסים ואישורים - יום יעיל אחד. להתחיל לארגן מה שיותר מוקדם זה בדיוק הפוך מ״בתכנון טוב אפשר לטייל קרוב לחצי שנה גם עם ויזה של 3 חודשים״. להוציא ויזה מוקדם מדי מבטיח תאריך כניסה אחרון רחוק מדי בסבירות די גבוהה.

• gabriellevit

אוסטרליה קיץ

זאת אומרת שאם אני רוצה לטוס ביולי צריך להתחיל לעבוד על הויזה רק באיזור סוף אפריל? אני שואל כהבנתי שהעדפה לקנות כרטיס טיסה כמה שיותר מוקדם. כי סמוך למועד הטיסה המחירים יהיו גבוהים הרבה יותר

• שקד
                      שקד נערך לאחרונה על ידי

אוסטרליה קיץ

ויזה - חודשיים-שלושה לפני הנסיעה המתוכננת. להוציא ויזה הרבה זמן מראש מסכן אותך בתאריך כניסה אחרון מוקדם מדי כי לא בטוח שיתחשבו בתכניות שכתבת. נניח שאתה שולח היום ומקבל ויזה תוך שבועיים יכול להיות שתקבל ויזה עם תאריך אחרון לתחילת יוני.

אפשר לקנות כרטיס עכשיו רק לוודא שיהיו בו דמי ביטול / שינוי נמוכים או אפילו חינם.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון