ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פחד גבהים

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    2
    9
    4014
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      אורח נערך לאחרונה על ידי

מבקשת לדעת האם קיימת בעיה של פחד גבהים(שביל מאד צר לצד תהום מאד עמוקה) בטרק הרוטברן  החד יומי מגלנורקי?ובטרק הטונגררו החד יומי?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • a2ski
        a2ski נערך לאחרונה על ידי

פחד גבהים

אז ככה. לגבי ה-RouteBurn אם את מתחילה מה-shelter, את בטח מתכוונת להגיע בחד יומי עד ל-Falls Hut, אז ההליכה היא בתוך יער ברובה הגדול אם לא המוחלט. הטיפוס לא פשוט אבל הדרך בד"כ טובה. היות וגם אני לא מת על מסלולים שיש בהם שביל צר עם תהום לצידה (אבל זה לא פחד משתק), הייתי מגדיר את הקטע הזה כבטוח.
        לעומת זאת הטונגרירו הוא סיפור אחר לחלוטין. עד ל-path שממנו רואים את אגמי האיזמרגד, יש בגדול שני סוגי טיפוס, הראשון די מסודר כמו שה-DOC יודעים לסדר כשהם יכולים, אבל החלק השני מורכב יותר. השביל עובר בשלוחה די חדה, כשיש תהום גם מימין וגם משמאל. הטיפוס בחלקו על בולדרים ויש גם דרדרת. גם אחרי שמגיעים לשיא הגובה, יש ירידה תלולה עם המון דרדרת. בקיצור לא פשוט. אם הפחד שלך הוא משתק, הייתי חושב פעמיים. אבל אם הוא נשלט, או אם יש מישהו/מישהי שהולך אתך ואת יכולה לבטוח בו/בה, הייתי ממליץ לך מאד(!) לעשות אותו. כדאי גם להיות בכשר לא רע כדי שגם יהיה אפשר ליהנות מהמראות הבאמת יחודיים, ולא סתם לקטר על הקושי.
        בהצלחה!

• ?
          אורח נערך לאחרונה על ידי

פחד גבהים

תודה לתשובה המפורטת.

את טרק הרוטברן אני מיתכוונת ללכת מגלנורקי עד לשלטר ולכן מבקשת מידע לגבי הקטע הזה.

אני בכושר מעולה ואין לי שום בעיה עם טיפוס,בולדרים ואפילו דרדרת.

יש שם בעיה של שביל מאד צר עם תהום???

• a2ski

פחד גבהים

היי,

הדרך מגלנורקי לשלטר, היא סוג של דרך מנהלתית ולא כל כך מעניינת. ההליכה היא במישור ואני במקומך הייתי שוקל את האפשרות לוותר על ההליכה הזאת. חוץ מכבשים, צבאים שמגדלים לבשר ויערות שהיוו השראה לסרט שר הטבעות, וכמובן הנוף מסביב, לא בטוח שתראי משהו מעניין.

לגבי הטונגרירו, לדעתי השבילים מספיק רחבים ובטוחים. נראה לי שתיהני שם מאד.

• ?
              אורח נערך לאחרונה על ידי

פחד גבהים

איזה אלטרנטיבה אתה מציע לי לגבי טרק חד יומי ברוטברן?

• a2ski

פחד גבהים

האלטרנטיבה, היא כמובן מהצד השני, מ-divide, אבל זו לוגיסטיקה די מסובכת, כי זה במרחק 82 ק"מ מ-Te Anao. משם אפשר ללכת לכיוון Lake Houden Hut, לעלות ל-Key Summit, ואף להמשיך לכיוון Lake Mackenzie Hut עד למפלי Earland המרהיבים.

לינק לטרק

http://www.doc.govt.nz/parks-and-recreation/places-to-go/fio rdland/places/fiordland-national-park/things-to-do/tracks/ro uteburn-track/
                אם חיפשת לעשות טרקים מקווינסטאון, (אני לא עשיתי חוץ מהרוטברן) קבלי לינק:

http://www.newzealand.com/int/queenstown+walking-and-hiking/

ואולי מישהו אחר ימליץ מניסיונו.

• ?
                  אורח נערך לאחרונה על ידי

פחד גבהים

תודה רבה.

• ?
                    אורח נערך לאחרונה על ידי

פחד גבהים

האם הגיוני ללכת ביום אחד מהרוטברן שלטר עד להריס סאדל?וכמובן לחזור.

• a2ski

פחד גבהים

וואו. מאתגר! נראה לי שכן. מדובר על כ-25 ק"מ כמדומני. קחי בחשבון שאחרי שעוברים את ה-falls hut, הדרך הופכת להיות די מאתגרת. השביל הופך להיות צר, חשוף לרוחות, עם שיפועי צד, אבל לא נוראיים. מצד שני, בחזור הדרך היא במגמת ירידה, אז זה יקל על המאמץ. אני חושב שאם לא הייתה לי ברירה, הייתי עושה את המסלול הזה, כי לדעתי זה החלק היפה יותר של הטרק. תיהני.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון