כרטיסי טיסה לאוסטרליה
-
שלום אני טסה לאוסטרליה, קיבלתי ויזה לשלושה חודשים. רציתי לדעת אם אני חייבת מראש לקנות כרטיס חזור, או שאני יכולה לקנות כרגע רק כרטיס הלוך ובמהלך השהות שלי באוסטרליה לקנות את הכרטיס חזור. איך זה עובד? הגיעו אלי שמועות שכשמגיעים לאוסטרליה בודקים שם שיש לי כרטיס חזור האם זה באמת ככה?
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליהרשמית חייבים כרטיס יציאה מאוסטרליה. יכול להיות מצב שבו לא יכניסו אותך לאוסטרליה או אפילו לא יעלו אותך לטיסה ויכריחו אותך לקנות כרטיס יציאה בשדה התעופה.
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליהבפעמיים שנכנסתי לניו זילנד ואוסטרליה ביקשו ממני לראות כרטיס טיסה חזרה. יש מישהו שטס איתי והחברת תעופה (אייר ניו זילנד) דרשה ממנו בשדה תעופה לקנות כרטיס אחרת הם לא יעלו אותו.
את תמיד יכולה לשנות מועד טיסה בתוספת תשלום קלה, אני הוספתי בסך הכל 50 דולר על שינוי טיסה...
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליהתודה קודם כל, לגבי מחיר שינוי טיסה.. הבנתי שיש מקרים שזה יכול להגיע לסכומים יותר גבוהים עד 200 דולר. במה זה תלוי?
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליהודרך איזה חברה הזמנת?
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליההשינוי של הכרטיס שעליו שילמתי היה בחברת קוואנטס
הנציגה התחילה להגיד לי בטלפון תעריפי שינויים על מבחר טיסות שהיו לה, בחרתי את מה שהכי התאים לי והיה הכי זול.
אין לי מושג איך זה היום
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליהאכן קשה להאמין שתוכלי להיכנס מבלי שיבקשו.
ממני ביקשו בשדה התעופה בבנגקוק כרטיס יציאה מניו זילנד.
תזמיני כרטיס שניתן לשנות, תנסי לבדוק אם ניתן לקבל הנחה על שינוי ראשון.
מצד אחד הכרטיס יהיה יקר יותר ומצד שני יחסוך לך כאב ראש עתידי.
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליהמה לגבי כרטיס פתוח? זה קיים? יש דבר כזה חברת תעופה שנותנת שינויים ללא הגבלה עד שנה?
דיברתי מקודם בטלפון עם נציג מאיסתא וכששאלתי אותו לגבי זה הוא אמר לי שדרך חברת התעופה קתאי פסיפיק קיימת האופציה הזאת. וכששאלתי נציגה מפלייאיסט היא אמרה שאין דבר כזה וקתאי פסיפיק מאפשרים שינוי חד פעמי ללא תשלום עד שנה.
אז איך באמת אפשר לדעת מה נכון ומה לא? כבר יש לי כאב ראש מהנסיונות להבין ולמצוא חברת תעופה שתאפשר שינויים זולים, או שינויים ללא הגבלה, הרי אני יודעת מראש שאני אעשה שינוי בטיסה חזור כי ויזה יש לי לשלושה חודשים ואני ארצה להאריך אותה בהמשך ולכן אני אצטרך לדחות את הכרטיס חזור? מה האופציה הטובה ביותר? עזרה התייאשתי

-
כרטיסי טיסה לאוסטרליההויזה שלך בכלל מאפשרת לך להאריך את השהיה כשאת באוסטרליה? כי אם לא (סעיף 8503, no further stay) אז בכל מקרה צריכה לצאת מאוסטרליה כדי להאריך את הויזה. פשוט תזמיני כרטיס הלוך חזור למדינה אחרת כמה ימים לפני סוף שלושת החודשים. יכול להיות שיהיה בסדר אם מלכתחילה תיכנסי עם כרטיס ליותר מ-3 חודשים, אבל יכול להיות שזה יוביל לתחקור יותר רציני של איך תממני את השהיה, שזה מה שיקרה כשתבואי להאריך.
גם בכרטיס פתוח את רשומה באמת לטיסה ספציפית. העובדה שהכרטיס פתוח מאפשרת לך לעשות שינויים. אף פעם לא טסים עם כרטיס שאין בו שום מידע על טיסה חזרה. האם אפשר או אי אפשר לשנות ומה עלות השינויים זה משהו שתלוי בסוג הכרטיס ובתת המחלקה שבה טסים. בד״כ כרטיסים גמישים יותר הם גם יקרים יותר. עלות השינוי יכולה להיות 0, 50$, 100$ וכו׳. על זה צריך להוסיף אם יש פער במחיר הכרטיס. כלומר, אם טיסה מחר מתומחרת ב-100$ וטיסה ביום שישי ב-120$ אז תצטרכי לשלם על עלות השינוי וגם תוספת של 20$ כי זה הפער במחיר.
אם את רוצה תשובה חד משמעית תדברי עם קתאי עצמם ולא עם סוכנים. יכול להיות ששני הסוכנים צודקים, הם פשוט מציעים לך כרטיסים מתת מחלקות שונות.
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליהכרטיס פתוח הוא בדרך כלל כרטיס יקר יותר.
אם את יודעת פחות או יותר את היעדים שלך, למה שלא תזמיני כבר עכשיו?
אני מבין את הרצון להיות ספונטנית, אבל מהר מאוד תגלי שגם ככה אי אפשר לראות ולהספיק הכל, אז יום יותר יום פחות לא יהרסו לך את הטיול או להפך.
כדי לחסוך בעלות הכרטיס (וזה לא תמיד מסתדר אחד לאחד עם המחיר אבל זה קורה בדרך כלל), הייתי ממליץ לקבוע שלד לטיול ולהזמין את הטיסות מיעד ליעד.
במידה ואת יכולה לקבל שינוי בחינם או לפחות שינוי ראשון בחינם אז מה טוב, אבל גם אם לא, אפשר להתפשר טיפה על ספונטניות, כי זה לא באמת יפגע בה.
-
כרטיסי טיסה לאוסטרליהלגבי שינוי כרטיס טיסה,
לכל כרטיס יש תעריף משלו עם תנאים משלו. בין השאר מוגדר האם ואיך ניתן לשנות תאריכים/יעדים בכרטיס ומה תהיה העלות. שינוי תאריך כמעט תמיד טעון עמלה ויש להוסיף הפרש מחיר במידה ואין מושב פנוי במחלקת הכרטוס המקורית (ואז, בעצם, צריך להשתמש במחלקת כרטוס יקרה יותר ומכאן ההפרש במחיר).
המונח ״כרטיס פתוח״ הוא המצאה ישראלית ופרושו, בעצם, כרטיס שתנאיו גמישים מספיק כדי לאפשר שינוי תאריך ראשון ללא עמלה או בעמלה מופחתת. כרטיסים כאלו מכוונים, בין השאר, לקהל התרמילאי. בדר״כ כרטיס כזה יהיה יקר יחסית משום שהוא כולל תנאים גמישים משמעותית מאלו המצויים בכרטיסים המוזלים ביותר.
העמלה לשינוי תאריך אינה אחידה בין כל החברות. יש כאלו שדורשות 50$ בלבד גם בכרטיסים המוזלים ביותר שלהן ויש כאלו שדורשות מאות דולרים.
- - - הנציג של איסתא שדיבר על הכרטיס של קתאי פסיפיק כנראה התכוון שרק שינוי ראשון הוא בחינם ומכאן ״כרטיס פתוח״ בעגה הישראלית. טרם ראיתי כרטיס שמציע מספר בלתי מוגבל של שינויי תאריך ללא עלות.