ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסעדת אנטבקה בלודז' - זהירות! מלכודת תיירים/ות!

פורום אירופה
    11
    14
    3811
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ayala kala
      ayala kala נערך לאחרונה על ידי

אז לונלי פלאנט המליץ על אנטבקה, וחשבתי שזו תהיה ארוחה מעולה לחגוג את סיום שהותי בלודז'. המסעדה בעלת אוירה חמימה, ואם אתן אוהבות "שירי ארץ ישראל היפה והטובה" - זה רעש רקע מעולה. כולל "התקווה" בעיבוד פופ. אבל האוכל היה כנראה ממוחזר. ביקשתי יין חם עם תפוז ותבלינים - שעד כה בארוחות הערב שלי היה מה זה טעים. קיבלתי חומץ. החזרתי. קיבלתי במקום יין חם עם פלח תפוז ושן ציפורן.
      מרק הבורשט היה מיים בצבע אדום עם הרבה אבקת מרק וסוכר וכמה שעועיות חצי מבושלות שצפו באמצע. לא בדיוק התעכלו לי השעועיות הללו.
      המלצרית מה זה שכנעה אותי להזמין רגל ברווז. הגיע משהו שנראה שבישלו יותר מדי לפני כמה ימים, ואז חיממו יותר מדי לפני שמיחזרו והגישו. הבשר היה כל כך יבש והתפורר לחוטים-חוטים שנתקעו לי בין השיניים. זה הגיע עם דובדבנים ותפוחים שמישהו שפך עליהם יותר מדי סוכר. חוץ ממלח וסוכר לא יכולתי להצביע על אף תבלין אחר. המארחת שלי לא נטתה לרומנטיקה של תבשילים יהודים מסורתיים והזמינה סטייק עסיסי. אבל ליד הסטייק היו כלמיני פירות בסירופ סוכרי צמיג.
      השארתי את רוב האוכל בצלחת. מרוב סוכר באוכל לא היה צריך קינוח למרות שהמלצר ניסה לדחוף אותנו להזמין.
      איכסה פיכסה! ועוד עלה הרבה כסף!
      אבל המקום כל כך יפה, תיירותי מאוד, שלמרות הכל עלזנו ושמחנו.
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Eytanin
        Eytanin נערך לאחרונה על ידי

כשמקבלים מין מנת עב"מ שכזו, עושים לרגע 'עצור' מבקשים (בנימוס כמובן) מהמלצר, להביא את המלצר הראשי וממנו (מהמלצר הראשי) מבקשים (בנימוס כמובן) להביא את הטבח ומהטבח מבקשים שיטעם מה שבישל ושיביע את דעתו. כל אורחי המסעדה 'רואים את הקולות' ולפתע..... מגיעות לשולחן כל המנות 'הנכונות'. קרה לי בחיים יותר מפעם ואין להתבייש ולהפוך ללוח המטרות של 'הבטלנים' מהמטבח.

גם 'לא לא מכובד' לקום וללכת (אבל תמיד צריך להכין אלטרנטיבה)....

קשים חיי התייר..... sad 

• אמה
          אמה נערך לאחרונה על ידי

אוכל,במיוחד במסעדות תיירותיות , פונקציה של כל אחד וטעמו.

רוב גולשי הפורום היו שמחים לשמוע על הטיול עצמו.על לודג' כעיר,חוויות אישיות ממנה ובכלל מפולין,לא דווקא מהצד הקולינרי. למרות שטעמנו ארוחות נהדרות בקרקוב ווורשה,פולין תמיד הייתה מעצמת אוכל מתקתק.

איך הגעתם,מה ראיתם,לקחתם סיור מודרך? פולין עולה לאחרונה על מפת הטיולים ולא דווקא כיעד לטיול שורשים/שואה.

כמובן שהמלצות או חוויות שליליות גם ממקומות אוכל ישמחו..אבל שוב כל אחד וטעמו ונפילתו. קורה בכל עיר,בכל מקום. מה גם שלאחד יהיה טעים ולאחר אסון.

הרוב מתענג על מסעדת פאב FOR SALE בבודפשט,ולנו הייתה חוויה נוראית שם.

• lbd
            lbd נערך לאחרונה על ידי

אני מצטער. אם זה היה מופיע כחלק מדווח טיול אז היתי מתיחס ברצינות. אבל גולשים חד פעמים שרק מופעים להדמיץ אני מתיחס בביטול מוחלט. אני דווקא אבקר במסעדה הזאת.

אפשר לקבל כתובת מדוייקת?

• davidlayba
              davidlayba נערך לאחרונה על ידי

בבקשה

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

תודה על הכתובת. אישרת רשמית את התגובה האיסטקטיבית  שלי.

• עמיחי13
                  עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

עזבו רגע טוב או לא טוב.

שואל את עצמי, למה שמישהו יטוס מישראל עד פולין הרחוקה בשביל לשבת לאכול אוכל... ישראלי? אין מספיק כאלה כאן בישראל?

• Soft Cell
                    Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

חחח, היתה צריכה לטעום את הסלט חסה בסוכר של הסבתא שלי.

• nirit_mz
                      nirit_mz נערך לאחרונה על ידי

מסעדה בשם אנטבקה? מודה שרק בגלל השם שלה, לא הייתי מחמיצה את ההזדמנות לבקר בה, גם אם היא באמת גרועה כמו שפותחת השרשור כותבת. 

• גילץ'
                        גילץ' נערך לאחרונה על ידי

לא מבינה את ההתנפלות הזו על הגולשת.

הגולשת הלכה עם ציפיות לאוכל טוב לאחר המלצות רבות. שילמה הרבה כסף על אוכל שהיה לדעתה גרוע. אגב, גם בטריפאדוויזר חלק מהביקורות (בנוסף לביקורת של הגולשת כאן), לא מאוד חיוביות לגבי האוכל.

מצד שני, היא מחמיאה לעיצוב וליופי של המסעדה ולאווירה הנעימה, ועל כך שנהנו למרות האוכל הלא טעים בלשון המעטה.

אז - רצתה להזהיר לגבי האוכל למי שיש לו ציפיות (שזה הכי חשוב למי שרוצה להינות מהאוכל), אך היתה הוגנת מספיק כדי לציין שהמסעדה יפה ונעימה.

ובענין - למה לנסוע לפולין הרחוקה כדי לאכול אוכל ישראלי? אוכל לשאול את אותה השאלה: למה לאכול פלאפל בכרתים או חומוס בפרייבורג או בכלל אוכל כשר בחו"ל? הרי יש את הכל כאן בארץ.

• Soft Cell
                          Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

נכון, הרי כל העניין זה לחוות חוויות אחרות.

• ?
                            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

לגבי השאלה - למה לאכול אוכל ישראלי בחו"ל?

אז גם אני לא אעשה את זה ככל שזה תלוי רק בי, אבל לצערי בקיץ האחרון בתאילנד המשפחה שלי לא הותירה לי הרבה ברירותangry

אחרי כשבוע בצפון שבו ניזונו מאוכל תאי הארד-קור, הילדים כבר דרשו במפגיע "אוכל נורמלי", וכשגילו שבקוסמוי יש מסעדות ישראליות (טסנו לבנגקוק באל על והמסעדות הללו מפרסמות במגזין שנמצא במטוס...), כבר ידעתי שהמצב אבוד.

אז נכנסנו למסעדות שהגישו שניצל וקוסקוס עם קציצות וחומוס ואני התבאסתי קשות, זה היה אוכל ברמה שאף אחד מאיתנו לא היה אוכל בארץ (לזכותם ייאמר שלפחות התמחור היה סביר), אבל לא ניתן היה לצפות שכל המשפחה מלבדי תצום במשך שבוע וחצי....

• ayala kala
                              ayala kala נערך לאחרונה על ידי

זאת איילה עונה לכל המתלהמים/ות כאן, ולגם לשפויים/ות.

ראשית דבר - האוכל באנטבקה אינו ישראלי. הוא אוכל פולני יהודי שאין בו שמץ של טעמי המזרח התיכון. ישראל נמצאת במזרח התיכון.

שנית - לא מבינה מדוע כל האלימות הנשפכת כאן עלי. בד"כ אני לא מרבה לכתוב בפורומים. כתבתי כאן מזמן שני ערכים על הרפובליקה הדומיניקנית בתור שירות לציבור.

שלישית - המארחים/ות שלי ממשיכים/ות לנסות ולהרשים אותי במטבח עילי יהודי פולני. סליחה. בלתי אכיל לגבי. אפילו כשאני מנסה, אני אח"כ מקיאה אחרי שעתיים או משהו מתום הארוחה עקב הכמויות האדירות של החמאה והחומרים המשמרים ומטייבי הטעם כמו מונסודיום גלוטמט. נראה שהתבלין הראשי של הפולנים הוא סוכר. סוכר במרק. סוכר בבשר. סוכר בדג. סוכר בתפ"א. ואפילו כשאני מבקשת בלי סוכר ומתוק וחמאה, מגיע עם סוכר ומתוק וחמאה. במנה העיקרית רחמנא ליצלן. 

רביעית - יש בפולניה מספיק מסעדות טורקיות או לבנוניות. למדתי לבקש דל שומן כדי שהאוכל שלהן לא ייטבע בחמאה ושמן זיית זול. המסעדות האיטלקיות שמות טונות של סוכר ברוטב העגבניות ואפילו בפסטו. פסטו עם סוכר!

ואחרון חביב - כל המסעדות בהן מוגש אוכל בלתי אכיל בעליל לגבי מאוד מאוד אסתטיות, משרות אוירה חמה ומסבירת פנים, אבל לא בשביל זה הולכים למסעדה.

• ranchy
                                ranchy נערך לאחרונה על ידי

כבן למשפחה פולנית אני מבין היטב את מה שאת כותבת. עד היום אני לא מתקרב לאוכל שמזכיר את ילדותי . סוכר עם כל דבר. למזלי היתה לנו שכנה בולגרית שלאט לאט לימדה את אימי ז"ל עוד כמה אפשרויות באוכל.

רנצי

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון