ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול מאורגן בלאפלנד

פורום אירופה
    8
    15
    2462
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • guri52
      guri52 נערך לאחרונה על ידי

מסע חורף בלאפלנד לקראת סוף פברואר הוא חוויה ייחודית.  הנופים המדהימים, שכבות השלג האינסופיות, אור השמש החורפית המנצנץ בשלג כאין-ספור יהלומים זעירים, הזוהר הצפוני החמקמק, הפגישה עם הלאפים ועם איילי הצפון, ספורט החורף הכולל נסיעה באופנועי שלג ודהירה במגלשות כלבים, ובמיוחד: ההפלגה  ושהיה של 2 לילות באוניה בין טרומסו לקירקנס וביקור בכף הצפוני- הנקודה הכי צפונית באירופה- "ללא ספק אחד משיאי המסע" כפי שהובטח בתיאור המסלול.

אכן, קשה מאוד להרוס חוויה מסוג זה, אך חברת "עולם אחר" הצליחה במשימה כמעט בלתי אפשרית זאת!  במקום שישה ימים (נטו) של חוויות ייחודיות קיבלנו, למצער,  יומיים בלבד. כל השאר בוזבזו בנסיעות ארוכות באוטובוס ובהמתנה בשדה התעופה לטיסה פנימית (שלא הייתה כלל בתכנון). 

כבר בפגישה לפני הטיול (אחרי ששולם מלוא התשלום) התברר לנו כי הטיסה לרובניימי (בירת לאפלאנד) תצא רק בשעות הצהריים ולא ב8 בבוקר כפי שפורסם. מאחר ואור אחרון הוא לפני 5 בערב בעונה זו, פירוש הדבר הוא שהפסדנו את פעילות היום הראשון, מתוך 7 ימי הטיול.

היום השני עבר פחות או יותר כמתוכנן, למעט טיפוס רכבל לפסגת אתר הסקי וטיול במוזיאון הפתוח שהובטחו בתוכנית, ונעלמו משום מה בביצוע. הבלגן העיקרי התחיל ביום השלישי. נמסר לנו לפתע כי הספינה שהיתה אמורה לצאת מטרומסו לקיקנס מושבתת עקב תקלה "בלתי צפויה".

אך אל דאגה, הרגיע אותנו המדריך: אנחנו נפליג כמתוכנן, אך בספינה  אחרת ובמסלול הפוך: מקירקנס  לטרומסו! במקום נסיעה  באוטובוס של שעתיים וחצי לטרומסו, נסיעה של 4 וחצי שעות לקירקנס כמעט בלי עצירה, ועליה, כל עוד רוחנו בנו, על הספינה  בטרם תחמוק לדרכה. נגיע לטרומסו בחצות של ליל המחרת, ומשם נרד למלון. פרוש הדבר היה לילה אחד על הספינה (במקום 2 כמובטח) וגולת הכותרת אשר- כפי שניתן היה להבין מהתוכנית- הביקור בכיף הצפוני- אינו  עוד במסלול!! אגב, כששאלנו את צוות הספינה על "הקלקול" בספינה האחות שגרם לשינוי במסלול, נאמר לנו שהשבתת הספינה הייתה עקב טיפול תקופתי, כך שזה ודאי אינו "כוח עליון" אלא, במקרה הטוב, תקלה בתקשורת היכן שהוא, בין חברת הספנות הנורווגית , החברה המקומית הפינית  וחברת "עולם אחר" שממנה רכשנו את הטיול. 

למחרת, שיטוט של שעה בטרומסו ואחר כך ישר לשדה התעופה-בחזרה לקירקנס כדי להמשיך את המסלול המתוכנן.  שאר היום עבר בהמתנה בשדה התעופה עבור טיסה זו (שכאמור לא היתה כלל בתוכנית) ואחריה עוד נסיעה של 4 שעות למלון, אליו הגענו ב2 בלילה....לחלק מהקבוצה שלנו (כולל המדריך) אף לא הוסדרו כרטיסים לטיסה זו, והם נאלצו להמתין עד 10 בלילה לטיסה הבאה, והגיעו למלון ב4 בבוקר...

לאור זאת התחלנו  למחרת היום רק ב10:30 בבוקר, והמדריך נאלץ לקצר את אחת האטרקציות- רכיבה על אופנועי שלג- למסלול קצרצר של כמה מאות מטרים (במקום מסלול של כ5 קילומטרים כמתוכנן). 

לסיכום: לאפלאנד  באמת מקום מדהים בחורף .  אך לא כך! 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • lbd
        lbd נערך לאחרונה על ידי

טיול מאורגן בלאפלנד עם חברת "עולם אחר": אזהרת מסע!

יונית, מה יהיה עם כל התלונות האלה. זה פורום אירופה או נציבות קבילות המתלוננים. הצעה שלי שתפתחו פורום מיוחד לתלונות.

• Soft Cell
          Soft Cell נערך לאחרונה על ידי

מסכנים אין להם איפה להתלונן. שמתי לב שחלק לא קטן מאלה שיוצאים לטיולים מאורגנים מתלוננים. אולי בשביל זה הם יוצאים מאורגן כדי שיהיה להם על מי להתלונן. אנחנו לעומתם אומללים, מארגנים הכל בעצמנו ואין על מי לבוא בתלונות.

• יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

הצעה שלי

לא לכל הודעה צריך להגיב.

פשוט להתעלם

והיא מהר יורדת לתהום הנשייה הוירטואלי עם כל אחיותיה הדומות של אורחים לרגע.

• lbd
              lbd נערך לאחרונה על ידי

לי אין נסיון עם טיולים מאורגנים, כי מה שראיתי זה מאוד מזכיר לי את הטירונות שאני לא מתגעגע אליו. בערך "קיטבג הרם, קיטבג הורד", "יש לכם 5 דקות לשרותים, וב-12:35 בדיוק אתם על האוטובוס". תודה לא בשבילי. מצד שני עם על כל תקלה בטיולים שאני אירגנתי היתי מחרים את עצמי, אז לא היתי מטייל כלל.

• lbd
                lbd נערך לאחרונה על ידי

הצעה שלי

מקבל, אבל אז באמת אף אחד לא יגיב, לפחות לא ותיקי הפורום.

• מיכל בן אריה
                  מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

הצעה שלי

מצטערת אינני מבינה את העילהום. בסך הכל החבר מתאר טיול לא מוצלח שעבר כדי להזהיר אחרים. לא מבקש שום דבר אלא לידע. למען אלו שלעיתים כן נוסעים בטיולים מאורגנים (שאגב יש מהם מצויינים) כדאי שנדע איזה חברות יש לבדוק היטב

• איריס ס.
                    איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

הצעה שלי

מסכימה עם מיכל

למה לא בעצם ???

גם אני שנוסעת כמעט תמיד באופן עצמאי שמחה לקרוא אזהרות לצד המלצות גורפות. 

צר לי על החוויה הרעה שעברה על הכותב, אבל היות ואפשר ללמוד משהו ממה שכתב על התנהלות החברה ( לפחות במקרה זה) טוב לדעתי שטרח וחזר וסיפר.

איריס

• lbd
                      lbd נערך לאחרונה על ידי

הצעה שלי

למה לא? אני אגיד לך. זה כבר דפוס קבוע. מופעים בפורום פעם אחת ומשמיצים איזה נותן שרות, ברוב המקרים בלי שום הצדקה. רק לאחרונה השמיץ מישהו איזה מסעדה שמאות אנשים נתנו לה ציון מעולה בטריפאדויזור. ברוב רובם של המקרים לא חוזרים אפילו פעם אחת ולא עונים לשאלות הבהרה של חברי הפורום. התרומה של אנשים אלה לפורום הוא אפס מאופס. יש מספיק פורומים המיועדים במיוחד לתלונות נגד נותני השרות למיניהם.

לפי דעתי זה ניצול ציני של חופש הדיבור שנהנים בפורום הזה.

תאמיני לי אם את או חבר פורום ותיק אחר יבקר איזה נותן שרות, אני אתיחס אליו בכל כובד הראש.

• דוקטור דו ליטל
                        דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

כי כאן לא המזבלה העירונית

ולא כל אחד שמרגיש צורך לפרוק מנומס שיבוא ויפרוק כאן.

פורום הוא מקום בו "משוחחים". אין לי בעיה אם אדם מגיע אומר את אשר על ליבו ועונה על שאלות ובקשות להבהרות. אני אפילו אשמח.

יש לי בעיה אם מגיע אדם שופך את הזבל ונעלם. לכך יש מקומות מתאימים של חוות דעת כמו tripadvisor.

• יונית

על טיבם של רשמים ורלוונטיות לפורום-הערה כללית

בואו נפריד כמה אספקטים

אם גולשת A תכתוב חוות דעת על שיט שהייתה- ההתייחסות תהיה בכובד ראש, שכן היא גולשת ותיקה, תורמת מהידע והניסיון שלה, משיבה על שאלות, עוזרת למי שאפשר, מגיבה, משתפת-- אפשר להניח שיש לה ניסיון לא קטן בטיולים, קנה מידה להערכה וכן הלאה.

אבל אם גולש B מגיח לרגע וכותב את התרשמותו ממסעדה או טיול מאורגן או ספק שירותי תיירות- אין למידע הזה ערך רב חוץ מכך שגולש B (הודעה אקראית) לא מרוצה.

(יתרונותיהם של הגולשים הקבועים)

בהיבט החברה /ספק שירותים-

הודעה כזו תקפוץ בעיני כול מי שבודק בגוגל, לא מעט פעמים אני משנה את הכותרת של ההודעה שכן זה גובל בהשמצה ועלול גם להוביל לתביעת לשון הרע. 

זה בכלל לא חשוב אם הוא "צודק" או "לא צודק" , מה היו הציפיות, ההבטחות, האילוצים. 

לאורך שנים (והרבה שנים) מה שנשאר וגם מגיח בעמוד ראשון בחיפוש בגוגל זו אותה חוות דעת.

זה לא הגון והוגן כלפי אותה חברה או ספק שירותים, שברוב המקרים אפילו אינו מודע לכך שנכתבו כאלו וכאלו דברים לגביו, ווודאי שלא יכול להתייחס.

בהיבט תרבות הדיון בפורום- אין פה דיון. הגולש A לא בא כדי ליצור דיון , להגיב, להתייחס, ללמוד ממה הוא צריך להזהר להבא כשהוא קונה טיול מאורגן, ואולי גם אחרים גולשים סמוים או גלוים- ילמדו מה כדאי לבדוק ברכישת שירות תיירות כזה ואחר.

השיטה של "באתי תליתי על לוח מודעות" תחת כינוי וירטואלי כלשהו, אינה עושה שימוש מושכל בפורום.

יש עוד הרבה מאד אמצעי מדיה- אם אותו A רוצה להזהיר מפני חברת Y. הבעיה ששם הוא חשוף יותר (פייס בוק, ווסטאפ) וגם חשוף לתביעה נגדית.

מעבר לכל בהיבט הצרכני- אם צרכן שירותי תיירות חושב שנעשה לו עוול- שידרוש פיצוי מהחברה, שיתעמת מולה בבית משפט לתביעות קטנות. אבל לכתוב הודעות אנונימיות בפורום מזדמן..... 

מאידך- זה לא נוגד את כללי אתר למטייל, ובגלל חופש הדיבור והביטוי- לא ימחק.

כמו הרבה דברים זוהי החלטה שלנו הגולשים- מה אנחנו מוכנים לספוג בתרבות הפורום .

• yaffabe
                            yaffabe נערך לאחרונה על ידי

אני חושבת שגם אם מי שכתב פה רק פעם אחת ומצא לנכון להזהיר אותנו מנותן שרות רע, לא צריך לקבל יחס שלילי. בטח שלא יחזור ויגיב הלאה.

אנחנו מטיילים בדרך כלל באופן עצמאי אבל לעתים מוצאים שיש מקומות ששווה להצטרף למאורגן ולפלנד בהחלט כזו.

גורי, תודה. 

• מיכל בן אריה
                              מיכל בן אריה נערך לאחרונה על ידי

no מסכימה עם כל מילה שלך yaffabe

• guri52
                                guri52 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכל המגיבים, גם האוהדים וגם הביקורתיים. אני רוצה לציין כי אני בד"כ מטייל עצמאית, אך השתתפתי עד כה ב4 טיולים מאורגנים מטעם חברות שונות. במקרה אחד הטיול היה פנטסטי. במקרה שני- סביר ובמקרה שלישי פחות מכך. זו הפעם הראשונה שראיתי צורך לפרסם ביקורת כזו.    המקרה שאותו תיארתי הוא באמת יוצא דופן, לא רק לדעתי. היינו 23 מטיילים, רובנו מבוגרים ומנוסים. כמעט כולם (למעט, אולי, 2) יצאו פגועים ומזועזעים... 

• יונית

גורי -תודה שחזרת

ראוי לציין כי השרשר דיון שעוסק בטיבה של ביקורת ומהותו של פורום- ואינו קשור נקודתית לטיול שלכם והאכזבה שלכם.

מכאן לגופו של עניין

תוכנית הטיול כפי שנמסרה לכם בעת ההרשמה והתשלום מהווה חוזה בינכם לבין חברת הטיולים.

בכל חוזה כזה יש סעיפים של "כוח עליון" ודומיו- מאידך לפי מה שעולה מהתיאור שלך לא כך הדברים (השבתה של ספינה ידועה מראש, אינה כזו)

במקרה כזה -שבה חברת הטיולים לא מקיימת את ההתחייבות שלה ,גם אם לא התכוונה ליצור מצג שווא במכוון, אלא שרשרת של אירועים ותקלות- היא גם אמורה לפצות אתכם.

(אינני משפטנית!)

צריך לקרוא את החוזה (תוכנית הטיול) ואת הסעיפים השונים של המחויבות- ואם יש מקום- ניתן ראוי וצריך להגיש תביעה משפטית, יש לכך ערך צרכני הרבה יותר משמעותי מהודעה בפורום.

מציעה רק טרום הגשת התביעה -לפנות אל החברה בכתב ובצורה מנומקת ומוסברת על טענותיכם והכוונה שלכם להגיע לדיון משפטי.

גם אם לא יגיבו- עצם הפניה אליהם תעמוד לטובתכם בעת דיון משפטי.

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון