ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תיאור טרק באוורסט סתיו 2013

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    11
    102
    21358
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dregev03
      dregev03 נערך לאחרונה על ידי

אמרתי כאן בעבר שאולי אפתח תיאור של הטרק הראשון שלי בנפאל שעשיתי עם שני הבנים הגדולים שלי באוורסט, אז אני מנסה להתחיל עכשיו.

מכיוון שעבר הרבה זמן מאז, אני אסתמך לא מעט על יומן המסע שכתב הבן הבכור שלי שקד שהיה אז בן 23 (באישורו כמובן).

ברור שאתן לתמונות לומר את שלהן ובטח יהיה לי קשה שלא לומר את שלי או להביא זווית אחרת פה ושםblush.

יש כנראה הרבה התחלות וסיבות לסיפור ולרעיון איך "התגלגלנו" פתאום שלושתנו לנפאל ואיך בחרנו באוורסט למרות שהתחלנו עם האנאפורנה בראש, ואולי אפרט בהמשך אבל בשביל להתחיל עם משהו, אומר שזה תפס תאוצה כשאלון שהיה אז משוחרר יחסית טרי מהצבא שלא כל כך מצא את עצמו אז ועם פציעה מינורית אבל בלתי מחלימה בזרת אמר לי משהו כמו "אבא, בוא תארגן לנו איזה טרק בנפאל".

כמובן שישר אמרתי כן אבל לא היה לי ברור אם אני רציני ושהוא רציני.

כל מיני אנשים מבינים ורציניים אמרו לי שזו מחמאה שהבן שלי מזמין אותי להזמין אותו לטרק של אבא ובןsmiley, ושזו הזדמנות שאסור לפספס.

עזרה גם בטח העובדה שהייתי בעצמי "בין עבודות" וכך התחלתי ל"התעניין" ברצינות בטרק בנפאל.

Map+of+Everest+Base+Camp+Trek.jpg

אני לא זוכר באיזה אופן שקד שסיים בדיוק שנה ראשונה בלימודים שמע על התכנית ושאל  "מתי נוסעים לנפאל" והצטרף לקבוצהblush.

לאשתי שאמנם טיילה הרבה בחיים עוד לפני היה ברור שהיא לא מצטרפת וזה לא בשבילה ("טיול של אבא ובן או אבא ובנים". עוד נחזור לזה אולי כי אחת הסיבות שלי לכתוב את התיאור הזה כאן היא בגלל שאנחנו חושבים אני ואשתי לעשות טרק רציני השנה באוורסט לציון 3 שנים לטרק ההוא). 

לבן הקטן שלי בוודאי שהצענו כי שנים לפני הוא הזכיר לנו שנסענו שלושתנו בלעדיו לקצ'קר בתורכיה כשהוא היה בן 10 ו"לא הצענו לו להצטרף" אבל למרות "משקעי העבר" הוא החליט שהבגרויות מאוד מלחיצות אותו (היה בי"א) והוא לא מצטרף למרות שברור היה לו שהוא עוד יתחרט.

IMG_0779.JPGIMG_0812.JPGNepal_Everest13_Lumix 143.JPGNepal_Everest13_Lumix 180.JPG
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shimon amar
        shimon amar נערך לאחרונה על ידי

מה ניזכרת עכשיו

• גולני
          גולני נערך לאחרונה על ידי

יופי של פתיחה_ושמעון אל תשבית שמחות... אני פה בפורום כמעט היחיד שמעלה סיכומי טיולים) (טוב,יש גם צילה☺) אז יופי שגם דרור מצטרף,וכן אין כמו עם טיולים עם הילדים. ב 2005 טיול ראשון טיול בת מצווה עם בת הזקונים, ב2009 אנפורנה עם הבן הגדול ב2012 צפון הודו עם הבן הצעיר והשנה מתוכנן טיול בנים בתוספת חתן בחגים לויטנאם....הכי כיף שיש☺עכשיו דרור אתה יכול להמשיך...

• גולני
            גולני נערך לאחרונה על ידי

טיול בת מצווה בהודו כמובן ☺☺☺

• תאי
              תאי נערך לאחרונה על ידי

מחכים להמשך...
              • cillam
                cillam נערך לאחרונה על ידי

וקראו לו דרור !!!!

אך זכרונות  כל תמונה כל תאור   מחזיר אותי שנים אחורה  בכל זאת 2008!

שנה של אנפורנה ישירות למעלה בלי הפאס אבל עד קאק בני, כמובן פון היל, ונסיון של הלאנגטאנג שויתרתי אז- ואחרי מנוחה  יאללה - EBC .

לא היה פשוט! אבל איך אמר לי אז ידידי קונזנג  שרפה- אתם הישראלים לא מוותרים!

זה לא שהיה לו הרבה נסיון איתנו - אבל אותי הוא כבר הכיר 3 שנים!blush

לצערי אין משתתפים במשפחה - רק אני זו ה״משיגנה ״ - עבורם , עבורי זה טבעי לחלוטין!

וידידי היקר גולני - תודה על ה״פרחים״ 

נכון לא תמיד בדיוק ברגע של זמן אמת כותבים ומעלים - אבל תמיד כיף לקרוא ולהשתתף בחוויות של אחרים.

תמשיך דרור , תמשיך.

יוצאים בבוקר מדינגבוצ״הבוקר עם קלה פאטרמעל נמצ'ה
                • גילי ט
                  גילי ט נערך לאחרונה על ידי

דרור, איזה כיף שנזכרת! מחכה להמשך 🙂
                  בקשה קטנה ומעט "חוצפנית" - אשמח אם לא תחסוך במילים לגבי ההרגשה שלכם במהלך הטרק ואם אפשר תפרט מעט על אורח החיים של המקומיים שגרים בדרך.

רק אם בא לך כמובן.

תודה רבה!

• dregev03

איזה יופי צילה! אבל ממש.

כל עונה והיופי שלה וכל יום עם ראות אחרת וצבעים אחרים...............

גילי תרגיש חופשי לשאול שאלות איפה שיעניין לך..................

כמובן שאם יש מישהוא כמו SERG שחזר לפני כמה חודשים או אחרים ויכול להוסיף עדכונים או שאלות אז בכייף

טוב ממשיכים, או יותר נכון מעבירים את המושכות ליומן של שקד:

"23/9/2013

מחוץ לשדה חיכה זקן נפאלי חביב עם שלט GROR REGER

( דרור רגב) שכיוון אותנו למונית ולקח לנו את הדברים לשמחתו הוא תפס אותנו ללא כסף קטן והרוויח תשר של שכר יומי בערך (בנפאל כמובן). נהג המונית התברר כידען מאד אבל כנראה בעל אוצר מילים מוגבל באנגלית. אחרי 10 דקות הוא כבר התחיל לחזור על עצמו (הנסיעה הסתיימה במהלך הלופ השלישי. כבישים בקטמנדו זה נושא לספר שלם אך רק אומר שנוהגים בצד שמאל, אין מספר נתיבים (או אפילו כיוון) קבוע, שוטרי תנועה אפשר לדרוס אם הם עושים את עבודתם והרבה יותר הגיוני מבחינת רוכב אופנוע לנווט בנסיעה בין הולכי רגל מאשר לעצור לחמש שניות. באכסנייה חיכה לנו דיפ, נפאלי צעיר עם ה"חברים הנכונים". הוא יכול לסדר לך הכל מטיסות ועד החלפת כספים. עלינו, התמקמנו והתארגנו לצאת לבוקר\צהריים (היה 11 אבל עוד לא אכלנו באותו יום). לקחתי עליי את חגורת הכסף. פתאום אני קולט איזה הזוי זה להסתובב עם עשרות (בדולרים) ומאות (ברופי) שטרות בבוחטות. אתה מרגיש חלק ממשפחת פשע או קרטל סמים אולי אני מושפע קצת מ"שובר שורות

(Breaking Bad),

אבל ככה זה בנפאל אני מניח. הלכנו למסעדת ה"ויגן פרנדלי" של קטמנדו (תואר שהענקי לה בעצמי). אכלתי סלט עם טופו מוקפץ, אורז וירקות בקארי ושתיתי מיץ תפוח אמיתי. קצת פינוק לפני שאני מתחיל לאכול חצץ ולשתות שלג. למשרד התיירות הידוע לשמצה מאז לפני כמה עמודים, הגענו שלושתנו על ריקשא מאחורי נפאלי עם אופניים. ראיתי את חיי עוברים לפניי יותר פעמים משיכולתי לספור. הלכנו לקנות ציוד בסוויסה, מעוז הישראלים בקטמנדו. המוכר הנפאלי הפתיע אותנו בכך שידע כמה מילים בעברית. הוא מכר לנו 

"GOOD גרביים" והציע שנצייד ב"WALKING מקלות". 

המשכנו לבית חב"ד לארוחה קלילה ואחר כך הסדרנו את הטיסה ללוקלה והתקלחנו. בערב הלכנו לאכול במסעדה של מקומיים. אכלתי דאל באט ומומו (כמובן בגירסא הטבעונית) מצוינים וחריפים. דאל-באט זה אורז עם עדשים וירקות, מומו זה פשוט דימ-סאם, אבל קוראים לזה מומו.."

המשך יבוא

IMG_0547.JPGIMG_0549.JPGIMG_0548.JPG
                    • dregev03

יוצאים לדרך........

טיסה יפיפיה עם בוקר ללוקלה ...... ושדה התעופה בלוקלה

"החום באכסנייה בקטמנדו והמאוורר קיר (לא, לא תיקרה) החלש והרועש לא נתנו לי לישון הרבה אחרי 4. אולי זאת בכלל הייתה ההתרגשות שסופסוף הטיול מתחיל. גם אבא שלי התעורר הרבה אחרי, אלון, כמו אלון, חרף. עלינו על מונית והגענו לשדה התעופה לטיסות פנים. המקום נראה כמו שוק או יותר נכון כמו אחורה של שוק. השלטים באנגלית היו מצחיקים מאוד (אני לא אהרוס, ראו תמונות). קראו לנו לעלות לטיסה ונכנסו לשאטל עם עוד שלושה ישראלים, שלושה אמריקאים ונדמה לי שני נפאלים, למרות שלא אוכל לומר בוודאות. במטוס היו 16 מושבים, לא כולל שניים לטייסם והוא נראה כמו אחד המודלים הראשונים של האחים רייט. הייתה דיילת חייכנית שכל תפיקדה היה לומר "נמסטה" בכניסה ביציאה ולחלק סוכריה שאני מודה שלא טעמתי. הטיסה הייתה מדהימה. ישבנו שלושתינו בצד שמאל המומלץ בגלל הנוף וזה התברר כהחלטה מעולה. נופים מדהימים של עצים והרים חיכו לנו. עפנו כל כך נמוך שאפילו ראינו מכוניות וגם אנשים בחלק מהזמן. היבטתי כל הטיסה מחוץ לחלון. בשדה התעופה בלוקלה הצטלמנו קצת, אספנו את המוצ'ילות ויצאנו. ומחוץ לשער שדה התעופה נדחקו עשרות צעירים על מי יהיה הפורטר של החדשים שהגיעו. לרוע מזלם המטוס היה כולו צעירים (ואחד בנפש, עם ילדים צעירים)."

IMG_0563.JPGIMG_0562.JPGIMG_0560.JPG
                      • dregev03

יוצאים להליכה

אחרי שעברנו ונפרדנו מפלוגת הפורטרים שצבאה על היציאה מהשדה(הבהרנו להם שאנחנו מאמינים שלא נזדקק להם), עצרנו לקפה הכי יקר בטרק ממש אחרי כמה צעדים שישב ממש על גדר השדה ואחר כך התחלת הליכה שעדיין מקיפה את השדה 

בלוקלה מלמעלה הגענו לכפר עצמו.

עוד השתהנו קצת לקנות אוכל בלוקלה. חוויה ראשונית בפני עצמה שהצריכה כניסה לכמה חנויות בשביל להצטייד סביר לארוחה אחת(בפעם הראשונה והאחרונה!. בשביל מה יש גסטהאוסים?) העמסנו ויצאנו

"אחרי קצת קניות עברנו את השוטר שבודק אשרות ונכנסו לפארק. איכשהו בטיול הזה, למרות שלא הייתה באיטליה מעל עשור, התחלתי לקרוא שוב לשוטרים "carabineri".

כעבור הליכה נוספת עצרנו לארוחת בוקר.

הלחם הזכיר חלה מתוקה, לא הטעם שלי בכלל, אז אכלתי ממש קצת. עגבניות סבבה, תפוח אכיל וחסה שהתבררה כלא חסה בכלל, אלא מין צמח עם טעם של חרדל. דווקא אהבתי, אני ממליץ להחליף אתו את החסה כעיקר התזונה הטבעונית. הטיול הניב נוף מדהים של הרים, יערות ומפלים. הכפרים הקטנים שבדרך היו מלאי

חיים, פרות, עיזים, תרנגולות, כלבים, חתול אחד ואינספור נפאליים עם גסטהאוס

G מוכן וערוך

לפני 12 הגענו לפאקדינג, אופציה ראשונה לתחנה סופית ביום הראשון"

Nepal_Everest13_Lumix 003.JPGNepal_Everest13_Lumix 004.JPGIMG_0566.JPGNepal_Everest13_Lumix 002.JPGIMG_0567.JPG
                        • dregev03

גילי, לגבי "הרגשה בטרק ואורח חיים של המקומיים" נזכרתי בבלוג המצויין על האוורסט של ענבר (IO) כאן באתר עפתי. אני קראתי אותו המון בהכנה שלי והוא כתוב ממש יפה ומעביר  הרבה בתחום ההרגשה. אם עוד לא קראת אז מומלץ בחום.

בתחילת הטרק, נגנבנו ישר מהסבלים על השביל שבכל מקום בנפאל הם מדהימים אבל לדעתי בפארק האוורסט בצורה הקיצונית ביותר. הסבלים האלו יכולים להיות צעירים או קשישים וגם לא מעט בנות. אני לא מדבר על פורטרים של תיירים שסוחבים להם את התרמיל אלא כאלה שמעבירים "אספקה" לכפרים שבמעלה  השביל. אם זה מזרון, קורות עץ, ברזל בניין, בקבוקי שתיה, בלוני גז מלאים (2 בתוך סל קלוע) או סתם "רבע פרה" עטופה בברזנט.

הסבלים האלו או לפחות רובם חושפים רגל שרירית וכף רגל מפותחת עם אצבעות חזקות כך שהם יכולים ללכת (או לרוץ ריקים בירידה) עם סנדלי אצבע בבוץ איפה שאנחנו עם נעלי ההליכה המדוגמות שלנו מניחים רגל בזהירות.

זכור לי היטב גם זאטוט בין 3 אולי שרץ לקראתנו כשעלינו לנמצ'ה באזר וירד מדרגה שהייתה יותר מחצי גובהו בריצה ובלי להסתכל עליה.

הם "מרגישים את השביל"......................

"החלטנו להמשיך אך לא לפני שישבנו באיזו מסעדה בשביל מומו ומרק שום. המסעדה הייתה מפוצצת ספרדים, שלא אמרו משהו מעניין מדי, בעיקר ירדו אחד על השני "estás jodido" ובסגנון (נדפקת\ אכלת אותה בתרגום חופשי). קצת חלש, בכל זאת הם לא ארגנטינאים. הם חשבו ששיחתם שמורה אבל הם עוד לא הבינו  שאני יודע ספרדית ושבעצם רק שני אנשים בחדר לא הבינו את שיחתם.

המשכנו את ההליכה קצת בגשם והגענו מוקדם מאוד למונג'ו, האופצייה השנייה המומלצת לשינה.

אלון ואני סרקנו קצת בתי הארחה ובסוף החלטנו על המקום השני הכי יקר שעלה 25 שקלים לשלושתינו בשני חדרים. אני שמחתי לקצת שקט ומקלחת חמה. עשינו קצת כביסה, שתינו הרבה תה ואכלתי (איך לא) דשאל באט. מומלץ בחום לכל מי שבהודו\ נפאל ולטבעונים בפרט. עשינו תכנונים למחר והזמנו 12 שעות מראש ארוחת בוקר (ככה זה עובד פה). לקחנו כדור נגד מחלת גבהים (אנחנו בגובה 2860) למרות שאנחנו עוד לא מרגישים תופעות כי אמורים איכשהו לקחת יום לפני. קר פה ממש אז אני מתחבר לשורשים הרוסים (הלא קיימים) עם גרביים בסנדלים."

IMG_0571.JPGIMG_0568.JPGIMG_0569.JPG
                          • dregev03

לילה ראשון במונג'ו והעליה לנמציה באזר

מונג'ו שנמתחת על צלע הר עם רחוב אחד תלול שמשני צידו בתים, הייתה די ריקה  מתיירים. שקד ואלון מצאו לנו גסטהאוס מאוד יפה עם נוף פתוח ויפה של נהר DUDH KOSHI כשמעליו מתנשא גבוה גבוה רכס KONGDE.

בכלל כבר באותו הערב "פיתחנו שיטה" מעולה שעבדה כל הטיול למציאת גסטהאוסים!.

מגיעים לכפר, פורקים תרמילים, הם הולכים (אפילו רצים) לחרוש את כל הכפר לבדוק את הבתים, מיטות, המקלחות, התפריטים (שמהר מאוד הבנו שהם די זהים) ומצב ה-WIFI. אני תמיד נשארתי עם התיקים עד שהם חזרו עם המלצה משותפת או אופציות להחלטהlaugh

הירידה ממונג'ו (תלולה אני כרגע נזכר) אחרי ביקורת האישורים, הקטע המתון על גדת הנהר ואז העליות שלא יאמנו עם הגשרים התלויים כפלא מצד לצד עם תנועה דו-סיטרית של תירים, סבלים סוסים ויאקים. 

כאן מתחילים להחשף בייתר עוצמה לגודלו של המקום. זה גם די ברור שכל זה לא היה כאן כשהגיעו ראשוני הבריטים למדוד את ההרים.

איך הם הלכו וחצו כאן את הנהרות הגועשים?,איך הלך הילארי והלכו חבריו? איך טיילו כאן לפני 30 שנה?.

ו............... מתחילים להרגיש או לחשוב שמרגישים את הגובה בעליה המשמעותית הראשונה לנמצ'ה.

"

25/9/2013

הלילה הלכתי לישון מוקדם אחרי קצת קריאה בחדר. למרות שקמתי פעם בלילה וקמתי ב6, עדיין ישנתי 8 שעות (נדיר בשבילי גם כשאני יכול לקום מתי שאני חפץ). אכלנו דייסה ושתינו תה כדי להתחמם ויצאנו לדרך ב9. בדרך לנמצ'ה באזר פגשנו עוד דברים וחיות מאתמול ששכחתי לציין. ראינו חמורים ויאקים ששלטו במסלולים ביד רמה. מה שמוזר זה שעוד לא ראינו פה חיות בר בכלל, אלא אם כן כוללים ג'וקים. יש פה מין גלגלי תפילה כאלה שמסובבים ואמורים לטהר ולנקות לך את הנשמה. קצת מוזר אבל היהודים מסובבים תרנגולות מעל הראש, קצת פרופורציה. היו גם עוד הרבה גשרים רעועים, בפעם הראשונה אתה חוצה בפחד ולאט לאט אתה כבר חוצה כאילו זה גשר בגובה מטר במגרש משחקים ולא משהו שחוצה נהר (שגם אליו זה 100 מטר). מסתכלים למטה, זה אחד הדברים היפים וחבל לפספס רק כי אתה פוחד ומסתכל רק קדימה. בסביבות ה3200 מטר מעל פני הים הראש התחיל לכאוב, מחלת הגבהים הגיעה. עשינו עצירת מים, שקדים ותמרים וגם לקחתי עוד כדור. לנמצ'ה באזר הגענו ב12, אבא שלי נשאר עם התיקים ואלוק ואני יצאנו למסע חיפוש מלונות. "

Nepal_Everest13_Lumix 231.JPGNepal_Everest13_Lumix 006.JPGIMG_0577.JPGNepal_Everest13_Lumix 005.JPG
                            • cillam
                              cillam נערך לאחרונה על ידי

יפה-  תאורים מעלי זכרונות.

כמו בעלי הכפכפים המתרוצצים במעלה ומורדות השבילים! 

כמו עיזים- מבלי להסתכל ובלי פחד-  השביל בדם אצלם.

למרות שהבודהיסטים ברובם לא צדים חיות בר- התנועה הערה  של אנשים מונעת ממפגש איתם.

יש מפגשים נדירים אם  יש מזל.

יש חוגלות שלג,  blue sheep , סוג של  עז או כבש בר- 

טוב - מה הלאה...? wink

• nzvia1
                                nzvia1 נערך לאחרונה על ידי

דרור ובניו

יפה ומרתק - מצפה להמשך.

• dregev03

טוב. לפעמים אני גם קצת עובד (כדי שאוכל להמשיך לטייל) Smile.

בכל מקרה בהמשך ראינו חוגלות יפות בגוקיו ואולי גם לפני ובסוף ראינו כמה פרטים של עז ההרים (Tahr?) שאני מצרף מהאייפון. 

אשתדל להמשיך הערב.......

image.jpg
                                  • dregev03

כמה תמונות של סבלים (לא מייצגות בהכרח)

כבר ממאות המטרים הראשונים קלטנו שיש סבלים רבים שסוחבים ביד מקל משונה עם פונקציונאליות לא מובנת.

צורתו T והוא עשוי עץ ונראה קצר בשביל מקל הליכה והם נראים קצת משונה כשהם הולכים אתו.

בהמשך הבנו מה זה המקל "הליכה" המשונה שאתו הם צועדים.

IMG_0579.JPGNepal_Everest13_Lumix 225.JPG
                                    • dregev03

בנמצ'ה באזר

"בסוף מצאנו מקום נחמד עם wi-fi במחיר דיי זול (מאוד זול יחסית למה שהיה). אני דווקא סובל מזה. שניהם תקועים באייפון ורק אני, שבאתי להתנתק, נותר להתבונן בהם. אולי סובל זאת מילה חזקה.  לפני מקלחת חמה עוד הלכנו אבא שלי ואני לטיול קצת בעיר ולאיזה מנזר קרוב. לאחר קצת מנוחה בחדר הלכנו לאכול מרק ירקות ולעוד סיבוב בעיר. עכשיו אני בחדר וכולם באייפון. חזרה לי קצת מחלת הגבהים אבל נקווה שלא תפריע בלילה. אני עוד חייב סיפור מאתמול שלא ראיתי כחשוב אך אבא שלי התעקש. כשישבנו במסעדה בערב האורח הנוסף היחיד היה מדריך, נזיר או משהו מכובד בסגנון. הוא, אחרי יום מעייף אכל דאל באט (רואים שאני מבין עניין?) אך כשרצה לשלם, בעלת המקום סירבה לקבל את כספו על אף התעקשותו."

"הטיול הקצר בעיר" טיפס לא מעט מעל העיר ויש לי כאן תמונות להוכיח את זה Smile.

הנזיר שפגשנו במונג'ו היה הנזיר הכי "הוליוודי" שראיתי עד היום וקרוב לוודאי שזה לא רק בגלל שהוא היה הראשון שפגשנו.

היה לבוש בגדי נזירים חדשים שלא הצליחו להסתיר את האתלטיות והגמישות שלו כאשר מעל החלק העליון הוא לבש מעיל מטפסים מדוגם וחדש שלא יבייש אף אירופאי שמחשיב את עצמו.

הגיע "מאוחר"בלילה (אולי 9:00) משום מקום והתקבל על ידי בעלת הגסט האוס בהערכה רבה.

חיכה בשקט לאוכל לאחר שהינהן לנו לשלום וישב והתעמק ב.............................

אייפון שלו.

קיבל את הדאל באט שלו אכל והציע מייד תשלום (יתכן שהמשיך עוד באותו הערב) אבל בעלת הביית נתנה לו להבין שזה כבוד שלה לארח אותו..........

Nepal_Everest13_Lumix 009.JPGNepal_Everest13_Lumix 010.JPGNepal_Everest13_Lumix 007.JPGNepal_Everest13_Lumix 008.JPGNepal_Everest13_Lumix 011.JPG
                                      • dregev03

יום הסתגלות בנאמצ'ה באזר.

על יום ההסתגלות הזה מנמצ'ה השוכנת בגובה 3400 מטר עם טיפוס לכיוון מעלה עד 4000 מטר וחזרה כנראה שאף אחד לא מוותר אפילו לא הטיולים הלחוצים ביותר שראיתי. זה מתחיל בוודאות מצורך פיזיולוגי שנדרש מרוב המבקרים אבל נתמך בעובדה שזה יום טיול מאוד יפה (גם כשמעונן ולא רואים את האוורסט כמו שקרה לנו) עם הזדמנות לראות את האוורסט אבל המסלול כולו פשוט קסום.

יוצאים עם תרמילי יום ומתחילים לנשום אוויר פסגות עם גב חופשי ובסוף היום עוד חוזרים לנמצ'ה ולפינוקים שהיא יכולה להציע.

בהתחלה מטפסים באטיות דרך רחובות הכפר ועולים מעליו לאזור של בה"ס ובסיס צבאי עם איזה מגרש כדורגל מאולתר ואז דרך שביל תלול שעובר בכפר עליון להרים למלון ראשון ואז למלון שבשיא הגובה היומי EVEREST VIEW. 

"התחלנו את הבוקר אחרי שינה מעולה עם דייסה מחוזקת בשקדים ותמרים, לקחנו תיקי היום והתחלנו לטפס. בדרך עברנו צמחייה מדהימה ועורבים קולניים. מעט אחר כך התחלנו לראות הרים מרכס ההימליה. בהתחלה ראינו את טמשרקו וקוסום-קנגרו. אלון שמח על הפיצוי המועט על הטיול האבוד לאוסטרליה, לפחות הוא ראה לא סתם קנגרו אלא קוסום-קנגורו. המשכנו ל"אוורסט וויו לודג'"ומשם ל20 דקות בערך הצלחנו לראות את ההרים: אמה-דבלם ולוצה. לא ראינו את האוורסט למרות שהוא יחסית קרוב ללוצה וגם בערך באותו הגובה. קצת חוסר מזל אבל יותר מרב האנשים. בכלל מאד בהיר פה בבקריםונהיה מאד מעונן מאוד מהר. הגענו לשיא הגובה של היום במלון אווורסט ויו (יש איזה עשרה שמות המחולקים בין מאות מלונות ובתי הארחה, המקוריות פה היא לא הצד החזק) אבל שם כבר לא ראו כלום. המשכנו לקומג'ונג, קונדה ו שנגבוצ'ה כפרים נחמדים מאד עם הרבה חקלאות הררית. חזרנו ואכלנו אולי את הירקות הטריים האחרונים לשבועיים הקובים ובערב הצטרף אלינו טיול מאורגן למלון, הם דווקא היו שקטים יחסית והיה נחמד לקשקש."

את השמיים הכחולים בתמונה המודבקת עם אמה דבלם לא ראינו אומנם אבל אולי בפעם הבאה Smile

005.jpg

ה"פיתות" השחורות לצד השביל הן עוגות גללי יאק שמיבשים בשמש ומשמשים להסקה בכל איזור האוורסט.

גם באיזור האנאפורנה וגם בלאנגטאנג ראיתי הרבה שמסיקים בעץ אבל לא באוורסט וזו דרך יחסית סביבתית לחימום

IMG_0588.JPGNepal_Everest13_Lumix 016.JPGNepal_Everest13_Lumix 012.JPGIMG_0589.JPGIMG_0583.JPG
                                        • dregev03

עוד כמה תמונות מהעליה ותמונת "פרסומת" למלון שבו כולם עוצרים לשתות משהוא בגובה 4000 מטר לפני שיורדים לאיזור כפרי של קומג'ונג וקונדה.

001.jpg

(התמונה נלקחה מאתר המלון )

IMG_0599.JPGNepal_Everest13_Lumix 017.JPGIMG_0600.JPGIMG_0601.JPG
                                          • dregev03

הכפרים

אם אני זוכר נכון אז ענבר כתבה בבלוג שלה משהו כמו: "טיול היום הזה הוא לא פחות מקסום...." ואני ממש מסכים.

Nepal_Everest13_Lumix 021.JPGNepal_Everest13_Lumix 018.JPGNepal_Everest13_Lumix 022.JPGNepal_Everest13_Lumix 023.JPGNepal_Everest13_Lumix 019.JPG
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 1 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון