ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תיאור טרק באוורסט סתיו 2013

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    11
    102
    21359
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • IO.
      IO. נערך לאחרונה על ידי

מעולה דרור!

כיף לקרוא ולראות את התמונות המשגעות.

הצחיק אותי שקראתם לנמצ'ה "עיר"... כפר גדול זה אולי יותר מתאים blush

מחכה (בסבלנות) להמשך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yaelll33
        yaelll33 נערך לאחרונה על ידי

דרור כל הכבוד ‼️על המסע עם הבנים והשיתוף בחוויה שאומנם היתה לפני מספר שנים. המשך לשתף ולספר דרך המסע של בניך אני מבטיחה לספר את חויות המסע שלי עם בני לסובב אנפורנה בעוד מספר שבועות . המשך לטייל עם משפחתך מחכה להמשך.אגב בזכות  שיתוף המסע שלך עם אשתך לטרק בנפאל בספטמבר התגבשה  אצלי החלטה להגשים את החלום לעשות טרק בדיוק בני החליט לנסוע להודו ונפאל והציע לי להצטרף אליו לטרק .

• dregev03
          dregev03 נערך לאחרונה על ידי

תודה לכל המגיבים..........

יעל, קודם כל מאחל לך שיהיה מקסים ולא קשה מידי באנאפורנה עם הבן (תתאמני, זה לא צחוק וקחי כדורי אוראמוקס לגיבוי) ואם אנחנו בעניין של קרדיטים (כמו שאת נותנת), אז אני נותן המון קרדיט לענבר שלמדתי ממנה המון והלכתי במסלול שלה עד שמזג האוויר ושיקול הדעת כפו שינוי.

ענבר, כייף לראות אותך פה..............

• cillam
            cillam נערך לאחרונה על ידי

8 שנים זה המון זמן ! 

כיף לחזור לטייל וירטואלית !

ד.א. המשא הכבד ביותר שראיתי שרפה- וכאן הם באמת שרפה בסולו קומבו - סוחד:

מקרר  LG!

• ענתנת
              ענתנת נערך לאחרונה על ידי

הצטרפתי גם ואני מאד נהנית לקרוא את התיאורים שלך ושל הבן שלך, והתמונות מקסימות.

מחכה להמשך!

• גולני
                גולני נערך לאחרונה על ידי

צילה זה בטח יותר כבד ממקרר ...

אנפורנה בדרך למאנאנג 2009
                • dregev03

אחלה תמונה והדגמה גולני!.

מה שעוד יותר מדהים זה שכשאתה יורד מול אחד כזה הוא מסובב את ה"כנפיים" בדיוק ובתזמון שתמיד נותן לך לעבור ללא פגיעה. יש להם חושים ו"גלאים" שאצלנו מזמן התנוונו. זה לא מקרי שהם יכולים לנהוג ולרכב על אופניים בצורה שאנחנו אפילו לא מבינים.

בכל מקרה יום ההסתגלות של נמציה באזר עוד לא תם ורק היום נזכרתי שבעצם היה כפר שלישי, שנגבוצ'ה בירידה מקונגדה ואחרי השביל המכושף (שם שאני הדבקתי).

לא יודע אם הכישוף יכול לעבור בתמונות אבל ככה זה הרגיש והערפל רק עזר להרגשה.

שביל יפה כמו חלום ולא אמיתי. כמו להיכנס לאיזו ארץ אגדות.

עוד שתי תמונות  שמראות איזה מנזרון בקונגדה עם גלגלי המזל

IMG_0612.JPGIMG_0610.JPGNepal_Everest13_Lumix 024.JPGIMG_0608.JPGNepal_Everest13_Lumix 025.JPG
                  • dregev03

בוקר כחול בנמצ'ה באזר עם קונגדה זוהר דרך החלון במערב הישר מעלינו

קמנו לבוקר יפה התארגנו לעזיבה ועלינו במעלה הכפר (ברור ענבר) בדרך בה צעדנו אתמול רק שהפעם עם כל הפקלאות. באיזור בית הספר שבמעלה הכפר עוד יש איזה מוזיאון ששקלנו להיכנס אליו אבל היה עמוס והאדרנלין בער בנו ללכת. הדרך עוזבת את נמצ'ה ומכניסה לעמק מעל נהר אימג'ה כשממול בצפון מזרח נופים מרחיבי לב של אמה דבלם הדו-דבשתי ופסגות אחרות. לנו בהלוך זה התעננן די מהר. משם לדעתי צילמה צילה את היאק הולך על רקע האמה דבלם.

בכל מקרה זו כניסה ראויה לפארק שכזה עם איזו סטופה שיושבת בעיקול אסטרטגי.

אחר כך התפצלנו מהשביל הראשי שעולה בכיוון EBC ושמנו פעמינו לכיוון המטפס למעבר מונג.

"מכיוון שכבר שיחקתי עם אבא שלי בשדה התעופה באסטנבול שח-מט והבנתי ש"אין רמה" הצעתי לאנשים בקבוצה לשחק ונעניתי בשלילה. שיחקתי עם אבא שלי והיה לא מאתגר. בספר שאני קורא יש מישהי שאביה מלמד אותה שח ומשחק בלי מלכה, אולי אני צריך לאמץ. קמנו לפק"ל דייסה עם תמרים ושקדים והתחלנו ללכת בדרך ראינו שוב הרבה מההרים שראינו אתמול. הראות הייתה גם טובה באופן כללי, בבקר מעולה ואחר כך הרבה מאד עננים. ראינו מפלים מדהימים אבל כמו שאלון אומר הם נהיים "כמו זבל" מרב שרואים הרבה. יש גם אנשים שחורשים משהו ( לא ביררנו מה) עם מגל . "

IMG_0626.JPGNepal_Everest13_Lumix 028.JPGNepal_Everest13_Lumix 032.JPGNepal_Everest13_Lumix 027.JPGNepal_Everest13_Lumix 029.JPG
                    • dregev03

העליה למונג לה (מעבר מונג)

מי שהולך מנמצ'ה לעמק של גוקיו שלשם שמנו אנחנו את פעמנו, צריך לטפס קודם למעבר הזה בגובה 4000 מטר בכדי לרדת אחר כך יותר מ300 מטר ולהיכנס לעמק שבו תימשך העליה בימים הבאים.

האמת שאין בעליה הזו שום דבר דרמטי מבחינה פיזית למעט זה שהיא די תלולה, ולרוב מגיעים אליה מגובה 3400 ועוד לא ממש מורגלים בגובה. אז אפשר להאט ולהסתכל מסביב בפסגות שאצלנו בצבצו מעל העננים ובסוף מגיעים.

זה היה הקטע היחיד שבו אני לקחתי תרמיל גדול בכל הטרק כי שקד חשב שהוא מתחיל עם מחלת גבהים. אלון לא הוריד כל הטרק (למעט החד יומיים)את התרמיל הגדול מעליו וגם שקד דבק בכל יתר הטרק בתרמיל. 

ליופי והמיקום האסטרטגי של המעבר עצמו לא הייתי מוכן. התיאור של ענבר שהיה לי בראש היה של מקום קטן וזרוק בהרבה ממה שמצאנו.

"בעלייה למונג-לה התגלה לנו לאט לאט נוף מדהים. הגענו לכפר קטן שיושב במעבר בין שני הרים (לה בנפאלית) זהו מעבר עם נוף מדהים על כל האיזור (שוב על כמעט כל הר למעט האוורסט). ישבנו אני ואבא שלי ואלון הזמינו קולה ותה. אני ראיתי סלט והבנתי שזו הזדמנות שלא מאבדים (במיוחד שלא היה מקום אחר לעצור בו לצהרים) קבלתי ערימה של גזר, כרוב, חסה ו"חסת חרדל" בלי רוטב (תמיד עדיף מבחינתי) , היה מאד טעים אבל אלון קרא לזה אוכל של יאקים (במקום שפנים). יאקים מחליפים פה את כל בעלי החיים בביטויים  "חזק כמו יאק" "בריא כמו יאק" "מהיר כמו יאק" וכו'."

Nepal_Everest13_Lumix 033.JPGNepal_Everest13_Lumix 035.JPGNepal_Everest13_Lumix 034.JPGIMG_0640.JPGNepal_Everest13_Lumix 036.JPG
                      • dregev03

מפה של ״הכניסה״ לעמק שמטפס לגוקיו

הקשר מגיע

image.jpg
                        • dregev03

ההליכה ל"טנגה"

התלבטנו איפה לישון בלילה הראשון אחרי נמצ'ה. לי היה ברור שאני מנסה ללכת על הסתגלות לפי כל הכללים ובלילות הקודמים שהינו בגובה של 3400 מטר. מעבר מונג הוא בגובה 4000מ שזה קצת גבוה אבל גם לא היה מספיק רחוק עבורנו מנמצ'ה כדי להכריז על "יום הליכה". הכפר הבא אחריו מונג, פורצה טנגה הראה 3680 מ במפה וזה נראה קצת נמוך בשביל להתחיל ולצבור גובה להסתגלות. ואז קלטתי  את טנגה על המפה שהייתה בערך 1-2 ק"מ אחרי פורצה טנגה ובגובה 3950 מ וזה נראה אידיאלי (הישוב הבא אחרי, דולה הצריך טיפוס של עוד 250 מטר לגובה4200 ועוד 3 קמ הליכה! או עןד 5 ק"מ ו550 מטר טיפוס מפורצה טנגה).

המפה(אני מסתכל עליה כרגע) לא הראתה אומנם  שיש שם מלון אבל הראתה צ'קפוסט וצוינה בדיוק באותו צבע וגודל פונט כמו מונג ומונג כבר היה ממש כפר אז השלכתי בלוגיקה משובשת שבטוח יהיה שם איפה לישון. אומנם אף אחד לא הזכיר אף פעם את טנגה אבל היא מופיעה במפה ואנחנו נשים אותה על המפה שלנו כך חשבתי.

ירדנו ממונג לכיוון ה-DUDH KOSHI  עם כוונה להגיע לטנגה בנוחות אבל נכונה לנו הפתעה......

"ידענו שהמקום שבו אנחנו מתכננים לישון קרוב אז ישבנו שם הרבה. ירדנו לפורצה טנגה ועלינו לכיוון טנגה. באמצע העלייה שאלנו מקומי איפה זה טנגה ומסתבר שהמקום כמו לא קיים!! והוא מופיע במפה! אבא שלי הציע לאחזור אחורה אבל לא היינו מוכנים לשקול בכלל, המשכנו לדולה. הצטלמנו עם יאקים והגענו במה שהיה בסוף טיול מאוד יפה והכי קשה שלנו עד כה. זאת למרות שראיתי סבלים סוחבים בחישוב מהיר של בקבוקי מים 75 ק"ג לפחות עם כפכפים ומנשא מאולתר. אנחנו עוקפים אותם אבל אין סיכוי שעם משקל כזה הייתי זז. אלון רץ ומצא לנו בית הארחה וישבו על קנקן תה ענק. ידענו שלייבש מגבות יהיה סיפור ולכן ביקשנו מבעל הבית והוא סירב. טעות מבחינתו כי הוא לקח על כל מקלחת כסף (על לינה לא אבל גם אכלנו אצלו). אמרנו לו שיש לנו מגבת אחת ושאם הוא לא מביא אז רק אחד מתקלח. הוא הביא שתי מגבות מטבח ואבא שלי ויתר אז לקחתי את שתיהן. אלון חזר ואמר שהמקלחת היא בצריף בחוץ ועם זרם חלש מאוז (מה שהתברר כאנדרסטייטמנט), אבל בתור החנון שאני נזכרתי במילותיו של ארגורן משר מהטבעות

A day will come when I do not take a shower, when I forsake all basic decency and resign myself to smelling, but it is not this day, this day I will shower .

או משהו כזה, הזכרון שלי חלש. ייבשנו את הבגדים על הקמין וגם התחממנו בו בעצמנו. הזמנו את הדאל-באט המיוחל (פעם ראשונה שכולם אוכלים טבעוני) שהיה מאוד טעים. אגב המפה טעתה גם בגובה של דולה ב-150 מטר, אז אנחנו בסדר בגובה".

IMG_0648.JPGNepal_Everest13_Lumix 038.JPGNepal_Everest13_Lumix 040.JPGNepal_Everest13_Lumix 039.JPGNepal_Everest13_Lumix 037.JPG
                          • dregev03

דולה

לדולה הגענו כבר אחר הצהריים והגובה התבטא חזק מאוד בטמפרטורה הנמוכה בחדר האוכל ובחוץ ובמיוחד לאחר שקרני השמש נטו ונעלמו. בערב הגיעה חבורה צרפתית (בדרום מהפרינאים)  שהורכבה מבת ואמא באמצע שנות ה70 הבעל ועוד זוג חברים בגיל הבת . מעבר לאמא המפתיעה שקראתי לה מדאם והייתה עוד מתוכננת לעבור בצ'ולה פאס (טוב נו היא גדלה בהרים) היה להם "ילד מאומץ נפאלי" בשנות ה-20 כזה שכבר טיפס את האוורסט והיה בעל סוכנות טיולים נפאלית. היו די חביבים ואם אני זוכר טוב התעניינו בישראל ואולי אפילו  היו כאן בעבר.

אחרי שהבנו שצריך לקום מוקדם בשביל שמיים כחולים,  קמנו וטיפסנו על "גבעה" קטנה  לפני ארוחת הבוקר ולקחנו כמה תמונות.

ההר הלבן הוא צ'ו יו והוא גבוה מ8000 בעוד ההר מכיוון הזריחה הוא טמשרקו אם אני לא טועה

"

28/09/2013

נשארנו עד שכימו לנו את הקמין שזה היה איזה 20:30, לא בליינים גדולים בנפאל. זה שאני ישן פה כמו תינוק כבר אמרתי?? עם פיפי בלילה עדיין הגעתי בכיף ל-8 שעות שינה פלוס, וקמנו ברבע לשש לטפס על הר קטן וקרוב כדי לקבל תצפית. כל שרידי מה שכנראה שכנעתי את עצמי שהיתה מחלת גבהים נעלמו. בתור ארוחת בוקר אכלתי "סלט יאקים" (כאמור סלט שיאקים אוכלים ולא סלט עם יאקים). בעלייה למצרמו הרגשתי מעולה, כבר למדתי ללכת עם המקלות הליכה ברמה שהן נהיו עוד שתי רגליים. תמיד חלמתי על רגליים באורך 125 ס"מ ואיתם אני מרגיש חיה על ארבע. היאקים פה המצב פחות טוב. מעמיסים עליהם ומצליפים בהם בירידות כדי שיזדרזו אוז עוד אנשים (לא אני) מתעצבים על היאקים כאילו זאת אשמתם.בכל אופן מקלות ההליכה מנהיו חלק ממני איפה שהשעון (15 שנים מחובר עליי) והטלפון (7שנים) נשארו בארץ"

Nepal_Everest13_Lumix 041.JPGNepal_Everest13_Lumix 042.JPGIMG_0651.JPGNepal_Everest13_Lumix 043.JPGNepal_Everest13_Lumix 044.JPG
                            • dregev03

העליה מדולה למצ'רמו 

הייתה פשוט יפה, אין הרבה מה להוסיף. הצימחיה הלכה והידלדלה 

ניתן לתמונות לדברlaugh

Nepal_Everest13_Lumix 048.JPGNepal_Everest13_Lumix 045.JPGNepal_Everest13_Lumix 047.JPGNepal_Everest13_Lumix 046.JPGIMG_0656.JPG
                              • .Doron
                                .Doron נערך לאחרונה על ידי

דרור , תאור יפה של המסלול . 

אני ירדתי מגוקיו למנצ'ה באזר ביום אחד שהיה ערפילי מאוד, בקושי ראיתי את הנוף. עכשיו אני רואה את הנוף דרך התמונות שלכם .

• dregev03

הי דורון 

חשבתי שכבר נסעת לדרום אמריקה. 

חכה קצת ונזכיר אותך (״ההוא שהלך מג׳ירי......״). 

כן אני זוכר שהצלחת לברוח מהסופה ברגע הלפני האחרון והטיסה האחרונה והשארת לנו את כל הפארק לעצמנו Smile

• dregev03

מצ'רמו  (מצ'רמה?)

הטיפוס של כ-400 מטר למצ'רמו (4470 מ) עבר די בקלילות בנופים מאוד יפים ובשמיים פתוחים ולרוב כחולים, דבר שהוסיף הרבה לחוויה.

מצ'רמו הינו כפר יפה ויחסית גדול לעמק שעולה לגוקיו, אולי הגדול ביותר בעמק אם אני מנסה לשחזר. בכפר מרפאה ניידת של רופאים בריטים שנותנים הרצאות על הסתגלות לגבהים ובודקים "סטורציה" למי שרוצה (מדידה של חמצן בדם?, שמעידה על רמת ההסתגלות האישית לגובה) תמורת תרומות שמועברות לטובת תושבי העמק (לא זוכר מה בדיוק).

הם גם מוכנים לבדוק אישית בדיקה רפואית את מי שמבקש תמורת 50$. אלון שהיה מוטרד מהאצבע הפצועה ללא החלמה כבר למעלה משנה רצה להראות את האצבע לרופאה ולשאול איך זה נראה ואני אמרתי לו שאם הוא חושש אז נשלם כדי שתבדוק אותו (טבעי שחשש, למרות שהייתה לו סאגה ארוכה עם מומחים בארץ שרצנו אליהם לא מעט וחששתי שהרופאה המתחילה שממילא לא מתמחה בכף יד ו/או עור יכולה רק לערער לו את הביטחון).

בסופו של דבר הצליח בחינניות להיכנס אתה לשיחה וביקש שתסתכל לו רגע על האצבע והיא גם הרגיעה אותו וגם לא בקשה ממנו כסף.

במצ'רמו פגשנו קבוצה של טיילים דרום אפריקאים פחות או יותר בני גילי עם מדריך נחמד מאוד ששמח לחלוק עצות ולהציע מסלולים, נקודות תצפית וחברות לראפטינג שחשבנו לעשות בסוף הטרק.

גילי, "הנדיבות" של המדריך הזה שהמשיך לתת לנו טיפים גם בימים הבאים בגוקיו היא משהוא מאוד נפאלי בעיני וזה חזר על עצמו עם מדריך אחר שפגשנו לפני שנה בלאנגטאנג וגם עם איזה מדריך שרפה שפניתי אליו במייל בשבוע שעבר. הם חולקים בנדיבות וללא היסוס את הידע שלהם למרות שאתה לא זה ששילם להם וגם אם ברור להם שהם לא יראו מזה תמורה חומרית.

בסופו של דבר, המדריך הזה שעזר המון קיבל מאתנו חצי קילו שקדים וחצי קילו תמרים (שזה היה אוצר מבחינתנו שסחבנו מהארץ וכל הדרך על הגב)  לפני שעזב את גוקיו ואת זה הוא לקח ואפילו מאוד שמח.

הדרום אפריקאים עצמם (לפחות הגברים )תחזקו יפה את התדמית הקשוחה שלהם ויצאו בבוקר לשטוף פנים ולצחצח שיניים בחולצת T  ומכנסיים ¾ וכך גם יצאו לדרך מוקדם בבוקר.

אגב בעלת הבית ניהלה את הכל בעצמה עם תינוקת מתוקה קשורה לרוב מאחור וילדה יותר גדולה שעזרה על ידה. היא הייתה אחות או מגישת עזרה ראשונה מוסמכת, בשלנית מעולה (דאל באט מספר 1 או שניים בכל הטרק) וגם מאוד נאה.

"הגענו מאוד מוקדם ועשינו סבב גסט האוסים. מצאנו שני מקומות די דומים מבחינת הכל אבל בזאת שפה נראתה לי השפית טובה וזה הסתבר כנכון מאוד. כולם רצו להתקלח ואני הייתי בהרגשה שעוד לא עשינו כלום (עוד לא היה 12) והחלטתי לעשות לעצמי אימון קל. בטן עשיתי בכיף, שכיבות סמיכה קצת נקעתי (הכתפיים והידיים עובדות הרבה בגלל המשקל), אבל כשיצאתי לרוץ התקפלתי אחרי 500 מטר. בסוף סיימתי את המטרה שלי רק בבטן כי לא רציתי להיתפס (שכיבות סמיכה) או למות (ריצה). חזרתי ואכלנו מומו מצויין וחריף כמו שצריך ואחר כך התקלחתי. המקלחת היא רגילה חוץ מהזרם החלש (אבל חזק מאתמול). יש נערה ששופכת דליים מלמעלה. פעמיים נגמרו לי המים ויצאתי במגבת למטבח לבקש עוד. התייבשתי מהר והלכנו לשיחת זהירות בגבהים (אנחנו ב-4410 מטר), שמבעוד מועד כבר מצאתי את מיקומה ודיברתי עם הרופאה הבריטית (זה היה בהמשך לאימון שלי), השיחה די הרגיעה אותי, הבנתי שמצבי מעולה וכנ"ל לגבי אבי ואחי. קשקשנו עוד קצת עם האח האירי (שהיה אח תרתי משמע) ועם הרופאה הבריטית. חזרנו ותוך כדי תה התחלנו לתלות מגבות לייבוש ליד הקמין שהודלק. בעלת הבית לא נתנה לנו מגבות, וזאת הייתה הסגירה מראש. הדאל באט היה טוב והמטיילים מדרום אפריקה כבר הלכו ונשארו המדריך והפורטרים שלהם. אני מהרהר פה בתפריט ארוחת בוקר (אנחנו מזמינים אותה ל-05:30) ולא ברור למה. כל התפריטים בטרק הזה היו אותו דבר. אותם ארוחות בוקר, מומים, תבשילי אורז, אוכל סיני, אוכל אמריקאי, אוכל איטלקי וכותרות לא קשורות. כבר הופיע סלט תחת הכותרת "patatoes". בסוף הלכתי כרגיל על דייסה שאתחזק. נשאר פה פורטר ששומע מוזיקה נפאלית בטלפון. זה קטע הזוי, כמה שאנחנו 100 ק"מ מהכביש הכי קרוב עדיין כל סבל משאיר יד פנויה בשביל להחזיק טלפון למוזיקה.

IMG_0654.JPGNepal_Everest13_Lumix 049.JPGIMG_0661.JPGNepal_Everest13_Lumix 050.JPGNepal_Everest13_Lumix 051.JPG
                                    • גילי ט
                                      גילי ט נערך לאחרונה על ידי

בוקר אור,
                                      תודה רבה דרור, ממש כיף לקרוא!

כן, לזה התכוונתי.. שמח לשמוע שהם עדיין כאלה נחמדים למרות החיים הלא קלים שיש להם שם.

לגבי הנעליים שלך בתמונה (תגובה 29), אאל"ט זה Lowa renegade ?
                                      היה לך נוח איתם? כשמדדתי אותן היתה לי תחושה של נעליים "קלות" מדי לטרקים..
                                      ואהבתי את החולצה של גולני Smile

ממתין להמשך, 

פורים שמח.

• cillam

דרור בוקר טוב,

כל הכבוד על ההתמדה! 

לשקד - יופי של תאורים וגם התמדה.

אני אמנם מנהלת יומן מסע כל פעם - אבל לא בכישרון  כתיבה כזה. Smile

צילה

• dregev03

בוקר טוב צילה ואם לא התייחסתי קודם לצביה וענת אז ברוכות הבאות.......

גילי הי, נחמדים זה אנדרסטייטמנט לנפאלים במיוחד אם אתה משווה אותם לפרואנים או בוליביינים בצד השני של הגלובוס. אני יודע שאתה ופפקין למשל חסידי סין אבל אני עובד איתם (הכללה) והם בסדר גמור בד"כ אבל לא עושים לי חשק לטייל אצלם בינתיים למרות שאני יודע שיש בסין אתרים מאוד יפים (גם קצת טיילתי ).

לעיניין הנעליים אתה צודק בזיהוי וגם ב"קיטלוג" שלהם כקלות (מוגדרות ל-DAY HIKE) אבל כשקניתי את הזוג הראשון בארה"ב במחיר מלא זו הנעל שהומלצה לי בחנות REI (מאז גיליתי שהיא נעל ההליכה הנמכרת בארה"ב).

על הנעל הראשונה עשיתי בערך 1000 ק"מ (לא יודע אם זה טוב או לא) ועדיין יש לי אותה  (עם כמה תפרים שחוקים) לטיולי יום למרות שהיא בת 5. עשיתי איתה כ-600 ק"מ "קשים לנעל" בחלקם בשביל ישראל ואת האוורסט.

את הנעל השניה שלי כבר הזמנתי AS IS באינטרנט ב2/3 מחיר והיא עשתה קצת שביל ישראל את הלאנגטאנג ו-ABC ונראית די חדשה.

ה"סוד של הנעל" הזו הוא שהיא נוחה מהרגע שנועלים אותה (למחרת הקניה עשיתי איתה 12 מייל והרגשתי כמו נעל ספורט). אם צריך אפשר גם לרוץ איתה בלי להרגיש בלוק על הרגל ורצתי. 

יש לי חבר שיש לו בעיה ברגל שעד שלא הלך וקנה את הנעל ביוקר בארץ, סבל תמיד כל ההליכה ועכשיו הוא מברך אותי וגם חברים אחרים שחיכו אותי ומרוצים בטירוף.יש לי עוד הרבה סיפורים על הנעל הזו אבל כבר חפרתי. תכלס, אישתי גם תקנה אותה בקרוב.

מה שכן לא הייתי בוחר בה לטרק של חודשיים בסיביר ויש נעליים יותר "יציבות" ועמידות ממנה.

ולגבי החולצה, אני בעצם צנף צנף wink אבל החלפתי עם הבן שלי...............

• cillam

מצטרפת להמלצה על Lowa!!

יש לי  Lowa  Bora GTX מזה 3 שנים. (נשים)

התחלתי בהימליה כולל ebc   ואנפורנה  סיקים  והבבה פאס בהימצ'אל , טיבט , פירנאים   עם נעל מעולה של  Meindl עדיין שמישה לגמרי.

אבל היא כבדה ועם השנים חיפשתי משהו קל יותר.

REI  blush   חנות מדהימה  - חיפשתי ניסיתי - לקחתי הביתה- של ביתי, ניסיתי  שבועיים על השטיח - והשתכנעתי שזו הנעל בשבילי! ( אפשר לנסות ולהחליף אם גרים קרוב  laugh )

מאז הנעל הייתה על החומה הסינית,  בטרק הדזונגרי בסיקים - ובלאדאק.

ואני עדיין מאד מרוצה  - והנעל נראית מצויין.

ד.א.  המלצה על סנדלים ונעליים נוחות אחרות  KEEN, יש לי כבר זוג שני , לא בגלל בלויות אלא כי הן הפכו לנעל גינה.

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 2 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון