טרקים ביפן
-
מגיעה ביולי ליפן ורוצה להקדיש 7-10 ימים לטבע. חשבתי לנסוע לאיזור של פוג'י - לטפס את ההר ולאחר מכן להקדיש עוד כמה ימים למסלולים באיזור האגמים, לאחר מכן לנסוע לאיזור של האלפים לעוד 5 ימים בערך. אני מגיעה עם אוהל ומתכוונת לישון בקאמפסייטס, מחפשת לבנות מסלול כוכב סביב חניון אחד בכל איזור ופחות להתנייד (או לחילופין מסלולים של כמה ימים עם ציוד על הגב). ככל שאני קוראת יותר אני רק מתבלבלת יותר ומתקשה להבין איפה כל מסלול ממוקם על המפה ואיפה יש חניונים קרובים.
האם מישהו עשה משהו בסגנון ויכול לתת טיפים מחוויה אישית? יש דרך להשיג מפות של האיזורים הרלוונטים לפני ההגעה ליפן על מנת לתכנן? תודה!
-
טרקים ביפןאנחנו רצינו אבל בסוף ויתרנו עקב חוסר זמן. קנינו ספר hiking in Japan של לונלי פלנט, הוא די טוב אבל כולל די מעט מסלולים. מה שטוב שאפשר לקנות פרקים ממנו בזול באתר שלהם. טיילנו טיולי יום בעיקר בהוקאידו ואני מאוד ממליצה. יש שם להבנתי גם בקתות לא מאוישות, כך שלא צריך אוהל. באלפים היפנים יש בקתות כן מאוישות קצת יקרות, שם קצת הצטערתי שלא טיילנו טיול ארוך יותר. לאיזור של הר פוגי בכלל לא הגענו.
-
טרקים ביפןבאלפים היפניים הצפוניים מערכת עניפה של שבילים ובקתות שמאפשרים טרקים רב-יומיים בנוחות וללא סחיבה.
יש אפילו שביל שהולך על קו הרכס עצמו, עם כמה וכמה פסגות מעל 3000 מ', אבל מקטע או שניים ממנו מסוכנים (ניתנים לעקיפה). הגישה הכי נוחה מקמיקוצ'י (באמצע הדרך מטקאימה למצומוטו) או אוקהידה. יש מידע באנגלית ברשת, אבל מועט.
אנחנו הסתפקנו בטיול יום על הרכס, היה יפהפה ובהחלט עורר תאבון לטרק ארוך יותר.