ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ויזה למשפחה לאוסטרליה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    14
    5667
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shapira family
      shapira family נערך לאחרונה על ידי

שלום שקד.

תודה רבה על העבודה המסורה שלך, קוראת אותך הרבה

אשמח לעזרתך

אנחנו משפחה, 4 נפשות, ילדים בני 4 ו2. טסים לאוסטרליה באוגוסט עד נובמבר (חודשיים ו-3 שבועות סך הכל)

אני באמצע תהליך הגשת הויזה באינטרנט. 

כמה שאלות שאני לא מוצאת עבורן תשובה.

1. הויזה של הילדים נראת בדיוק כמו של המבוגרים. הם שואלים את אותן השאלות של המבוגרים כאילו לא מבינים שמדובר בילד על פי התאריך לידה. וגם בסוף מבקשים ממני את הטפסים של הבנק ושל המשכנתא וכאלו.. מה למלא? בעיקרון פשוט הוספתי את הקבצים שלנו ורשמתי שזה קבצי הורים. בחלק של "מי ממן את הטיול" רשמתי מימון עצמי וכתבתי בחלק התוכן שזה ההורים, האם לשנות למימון כל ידי מישהו אחר ולבחור הורה? האם זה עדיף? מה נכון מבחינתם?

2. בכל רחבי האינטרנט רשום שעל פי הסוכנויות צריך לצרף טופס 1229 עבור הילדים, אבל אני רואה בטופס עצמו שכתוב שמי שצריך למלא זה במידה והילד נוסע ללא ההורה. או לפחות כך לפי הבנתי- צירפתי את התמונה מהקובץ שמדברת על זה שתראי מה הכוונה.
      בנוסף לא ביקשו ממני לאורך כל הויזה את הקובץ הזה- האם סתם לצרף אותו??? ואם כן איפה? בתוך החלק של התמונת דרכון? דרך אגב צירפתי שם תמונות דרכון של ההורים גם.

3. בכל המקומות באינטרנט רשום שיש להוסיף תמונה עדכנית. לא ביקשו ממני בויזה האינטרנטית בשום מקום תמונה עדכנית. מדוע יש כל כך הרבה דברים לא חופפים מה לעשות? אם לצרף תמונה עדכנית אז איפה?

4. בנוגע לצבא. למיטב הבנתי שוב לפי מה שהיה רשום שחשוב לאסוף על מנת להגיש ויזה היה צריך ומתבקש את הטופס של שיחרור מהצבא והיה רשום שצריך לדווח על זה. בעוד בקובץ שאני ממלא- הקובץ של הויזה האינטרנטית רשום בפרוש בחלק של הצבא שבמידה ומדובר בשירות צבאי חובה במדינה שלנו יש לסמן "לא" תחת השירות הצבאי!! אז מה לעשות? לסמן כן או לא? להוסיף את הטפסים של הסיום שירות או לא? מצרפת גם פה תמונה אשר הבאתי מתוך הטופס של הויזה האינטרנטית שרשום שם שלא צריך לדווח על שירות חובה.

5. האם חשוב להצהיר על דרכון זר? יש לי אחד, גרמני ללא אזרחות, יש הטוענים לא להכניס אותו כי אין לזה משמעות כי אני מגישה בישראלי, אבל הם מבקשים שם ושואלים האם ברשותך דרכון זר. לענות להם שכן ולהכניס את הפרטים?

6. במידה ואין לנו נכסים או משכנתא וכאלו, מה אפשר להכניס בקבצים שם? התחייבות לגני ילדים למשל? תוהה מה לשים שם.

7. אנחנו מגישים את הויזה ברגע שנסיים, זה אומר שנקבל אותה באזור יוני (בתקווה בלי לפתוח פה...) ואנחנו טסים באוגוסט. האם זה בסדר? מבחינת לוח הזמנים שלא יתפספס לנו התאריכים? ואם אנחנו טסים לחודשיים ו-3 שבועות (יש כבר כרטיסי טיסה) אז אני מסמנת מקסימום שהות 3 חודשים? האם יש עדיפות לסמן חצי שנה בכל מקרה? 

תודה רבה. מקווה לסיים עם זה בקרוב ולקבל את הויזה!

בנוגע לצבא.jpgבנוגע לילדים.jpg
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • shapira family

ויזה למשפחה לאוסטרליה

ומשהו ששכחתי וזה לא נותן לי לערוך את ההודעה-

אנחנו יודעים את התאריכים אז כתבתי אותם בויזה. האם הם מממש לא מתחשבים או שאם התאריכים ידועים מראש ורשומים עשויים להקל ולתת בדיוק בתחום?

תודה רבה שוב.

• שקד
          שקד נערך לאחרונה על ידי

ויזה למשפחה לאוסטרליה

אני מציעה לא להסתבך יותר מדי ולא לחפש יותר מדי עצות ברחבי האינטרנט. למרות הסתירה הפנימית שבדברים שלי, המקורות היחידים שצריך להסתמך עליהם הוא אתר שגרירות אוסטרליה בישראל ואתר רשות ההגירה האוסטרלי. זהו. בטופס מילוי הויזה כתוב שאם שרתת שירות חובה אז תעני ״לא״ על השאלה - זה מה שעושים. אם בהמשך השגרירות תרצה תעודת שחרור אתם תקבלו מייל שמבקש לצרף את זה. 

אם יש לך דרכון נוסף ונשאלת במפורש אם יש לך כזה, התשובה היא כן. תני להם להחליט אם זה רלוונטי או לא. אל תשקרי.

מתוך אתר שגרירות אוסטרליה בישראל 

עד גיל 18

צילום דרכון בתוקף לפחות שישה חודשים. הדרכון חייב להיות חתום ע"י בעל הדרכון

צילום תעודת לידה של הקטיןנה

העתק תעודת זהות של ההורים אינו מספקצילום עמוד הנתונים של הדרכון. על הדרכון להיות תקף לתקופה של לפחות שישה חודשים

טופס הסכמה (טופס 1229) חתום על ידי שני ההורים גם אם שני ההורים נוסעים יחד עם הקטין

צילום דרכון של שני ההורים עם חתימתם בדרכון

במידה והקטין/ה נוסע ללא הורה אחד לפחות והקטין/ה יתארח אצל אנשים שאינם קרובי משפחה באוסטרליה, יש לספק בנוסף לטופס ההסכמה גם טופס מספר 1257 מהמארחים האוסטרלים והעתק של דרכונם האוסטרלי

• shapira family

ויזה למשפחה לאוסטרליה

תודה על התשובה הזריזה.

אני מכירה את הנהלים שהוספת מתוך השגרירות. אבל זה בדיוק הקטע

אין שום מקום שמבקש טופס 1229 בטפסים האינטרנטים, אז למה להוסיף? אם לא מבקשים? ואם להוסיף אז איפה? סתם לתקוע כמסמך בתוך אחד מהאופציות נגיד בטפסי בנק?

ואין שום מקום שמבקש למשל תמונות עדכניות למשל- למרות שבאתר של השגרירות זה גם רשום על ויזה רגילה..

אז תוהה לגבי הצבא, כי למיטב הבנתי כולם רושמים על הצבא.. אבל רשום שם לא.. מצרפת תמונה של ההסבר על זה.. אשמח אם תציצי.

אני משערת שזה לא נורא אם אענה כן ואז רשום על הצבא שלי כי תכלס בטוחה שהשגרירות פה יודעת על עניני הצבא. מצד שני אם אענה לא יכולה להסתבך?? אני לא מצליחה להבין למה אין תשובה חותכת בנושא, אולי מישהו יודע לומר על זה? למה בעצם כולם עונים כן?

אני פשוט לא מצליחה להבין למה זה כזה מסובך.. ממה שאני מבינה עדיף לי לסמן כן על הצבא ולהוסיף טפסי שיחרור. להוסיף טופס 1229 עבור כל ילד למרות שרשום בפירוש שמדובר על טופס שהוא לילד שלא נוסע עם ההורים. 

מה בנוגע לזמן ההגשה? האם הגשה מחר מוקדמת מידי? זה אומר שנגיד עוד חודש ב10.5 נגיד נקבל את האישור בתקווה ואז נטוס רק 3 חודשים אחרי... 

הרוב מקבלים לשנה אופציית כניסה או חצי שנה? יש בזה חוקים? עדיף לחכות חודש חודשיים?

שוב המון תודה!

12973527_10206076803294803_4721646848546250740_o.jpg
            • Eytanin
              Eytanin נערך לאחרונה על ידי

ויזה למשפחה לאוסטרליה

שימי לב: צרוף מסמכים

רק בגמר מילוי השאלון, 'השאלון' (בשרות של בינה מלאכותית) מחליט אילו מסמכים עליכם לצרף. רק כשהו מבקש (והוא מסמן באדום במקום בירוק) עלייך לצרף את המסמכים המבוקשים. עד שהוא לא 'מבקש', אין לך מה לדאוג ואין לך צורך לשלוח.. לפעמים מבקשים מהמקום ששם מתבצע תהליך האישור (בדרך כלל בשגרירות שאותה סימנת בשאלון 'כמקום הקרוב אליך על מנת לענות שאלות בשיטת 'פנים אל פנים) מסמכים נוספים. עד שאים בקשת מסמכים, אין לך מה לדאוג לצרוף מסמכים. עבור ילדים לא יבקשו שום דבר בנושאים צבאיים. לגבי הגדולים: אתם מציינים ששרתתם שרות חובה משנה עד שנה. זה הכל. לא מבקשים דרגה ולא מבקשים תפקיד. 

• shapira family

ויזה למשפחה לאוסטרליה

תודה!

הקטע הוא לא העניין של פירוט הצבא

אלא שרשום במפורש שמי שביצע שירות חובה במדינה שלו לא צריך לענות ששירת בצבא. כלמר השאלה מתייחסת רק למי שבחר ללכת לשרת בצבא. כך שזה לא תקף אלינו. אז למה לרשום שם כן?

הגעתי לשלב של הירוק אדום. צירפתי את כל הטפסים שהם ביקשו והם היו צילומי פספורט טפסים מהבנק וטפסי התחייבות משכנתא ונכסים. עבור כל 4 הויזות הבקשות לצירוף טפסים היו זהות! כלומר גם לילדים ביקשו טפסי בנק. 

לא ביקשו ממני בשום שלב לצרף טופס 1229... אז לא לצרף?

מה שאני אומרת זה שהרבה אמרו, כתבי צבא, תוסיפי מסמכים (למרות שרשום שם שלא צריך לציין צבא אם הוא היה חובה) ואמרו לי לצרף את ה1229 של הילדים לתוך המקום של הפספורט. שוב למרות שלא ביקשו בכלל לצרף את הטופס הזה.

צריכה להיות תשובה חותכת בנושא.. מוזר לי שאין מי שיענה מיצדם על הנושאים האלו

וגם עוד שאלה- ששאלתי אך מרוב שאלות לא נענתי עליה 🙂 
                אם אני מגישה את הויזה עכשיו ומקבלת תוך חודש אישור (במאי) ואנחנו טסים באוגוסט. זה מוקדם מידי?

תודה רבה רבה רבה!

• Eytanin

ויזה למשפחה לאוסטרליה

אחרי פעם חמישית שאני ממלא טפסים אלו (וטס לשם בפעם השביעית בסוף החודש) מעולם לא שמתי לב שכתוב שאין צורך להצהיר על צבא חובה. אני מתעצל לפתוח את האתר כרגע, אבל השאלה מופיעה פעמיים. בפעם הראשונה השאלה היא אם אי פעם התאמנת בנשק (שהתשובה היא 'כן' )ואז נפתחת חלונית עם שאלה כמו: היכן, מתי ובאלו נסיבות? לאחר מכן מופיע שאלה אם הייתי שייך לארגון גרילה (שהתשובה היא 'לא') ואז לא נפתח שום חלון.

מהו אותו טופס 1229? לא זוכר שאי פעם נתקלתי בזה, אבל..... יש בהחלט בתחתית הדף או בתחילתו, דרך להתקשר עם שילטונות ההגירה, לשאול אותם או לידע אותם על בעיות. לדעתי: לא בקשו-אל תתנדבי לספק! הם כנראה לא זקוקים לזה.

כמו ששקד הסבירה לך: הם 'משוגעים'! לפעמים הם נותנים ויזה ל3 חדשים עם כניסה אחת, לפעמים עם הרבה כניסות, כנ"ל ל6 או 12 חדשים. הכל כבר 'עמוס' במחשב. אל תסתכני, שלחי את הבקשה מכל מקום בעולם כחדשיים וחצי לפני תאריך ההגעה שלכם. במקרה כזה, מה שלא יתנו לכם, תהיו 'מכוסים' 

רק תדאגו שכל שאר המסמכים יהיו אצלכם במדה והם ירצו לפתע מסמך אחר. מצד שני, את יכולה להעלות לסטיק את הסריקה של כל המסמכים המופיעים בבקשה בירוק (אלו שהם לא בקשו) ולצרף אותם לבקשה מכל מקום בעולם אם תתבקשי. 

נשמע 'מסובך' אמנם, אבל זה פשוט מאוד.

תודה 

אל תגישי עדיין, המתיני 

• shapira family

ויזה למשפחה לאוסטרליה

קודם כל, אני מאוד מעריכה את תשוובותיך!! אז תודה!!

והבנתי עכשיו מה הבעיתיות, בשאלה הראשונה שם שואלים האם שירתת בצבא- ושם לפי המערכת צריך לענות לא כי הם אומרים שאם שירות חובה (להבדיל מבחירה) אז לא לענות כן. 

ובשאלה הבאה שואלים על לימוד על נשק ושם לענות כן. 

בקיצור בשניהם לענות כן ולא להסתבך איתם.

תודה!!

וטופס 1229 זה של תינוקות וילדים (מתחת לגיל 18)

נראה לי פשוט אצרף את זה בכל מקרה בתוך הטפסים של הפספורט שלהם. 

עודף טפסולוגיה לא הרג אף אחד.. או שאולי כן? SmileSmile

שוב המון תודה על המענה.

מאי.

Has any applicant ever served in a military force, police force, state sponsored / private militia or intelligence agency (including secret police)?

Has any applicant ever served in a military force, police force, state sponsored / private militia or intelligence agency (including secret police)?

YesNo
                    Has any applicant ever undergone any military/paramilitary training, been trained in weapons/explosives or in the manufacture of chemical/biological products?

• shapira family

ויזה למשפחה לאוסטרליה

אתה יכול להסתכל שזה בסדר?

מצרפת את התמונה של העמוד שמילאתי

תודה

למטייל פורום ויזה.png
                      • shapira family

ויזה למשפחה לאוסטרליה

אם תסתכל בתמונה ששלחתי. בשורה הראשונה, רשמתי כן. ומילאתי את הפרטים. יש שם חלון שאומר שאם מדובר בשירות חובה אז לסמן לא.

בשורה שמתחת זה על הנשק- סימנתי גם כן ופירטתי

הבעיה שאני מתלבטת לגבי השורה הראשונה, שבה שואלים על הצבא, כי למיטב הבנתי הם אומרים לסמן לא.

מה סימנת??

תודה

• Eytanin

ויזה למשפחה לאוסטרליה

על שאלת נשק עונים 'כן'

וכשנפתח חלון לפרוט, עונים:

COMPEL SERVICE WITH I.D.F

אין בזה שום בעייה

צרפי את 1299. לא יזרקו אותך מהמדרגות

• shapira family

ויזה למשפחה לאוסטרליה

ועל שאלת הצבא עונים לא?

זה השאלה שלפני השאלה על הנשק

תודה

• Eytanin

ויזה למשפחה לאוסטרליה

אין שום בעייה לענות. לא מבחינת השלטונות האוסטרליים ולא מבחינת בטחון שדה בארץ

• shapira family

ויזה למשפחה לאוסטרליה

אוקי תודה.

לא התכוונתי אם יש בעיה לענות

התכוונתי

אם עונים "לא" 

משום שזה שירות חובה ולא שירות בחירה כמו קבע למשל והם מבקשים שם שמי שעשה שירות חובה במדינה שלו, יענה על השאלה הזו "לא" ומי שעשה צבא מבחירה במדינה שלו, כמו למשל התגייסות לצבא בארה"ב.. יענה "כן" ולכן אנחנו אמורים לענות "לא" לשאלה זו....

אבל בסדר אני פשוט יענה כן גם עבור השאלה של הצבא וגם עבור השאלה של הנשק

תודה רבה על העזרה!!!!

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון